Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άμα έβαζαν και αυτά που διδάσκανε τότε θα τελειώναμε στα ν-1 χρόνια...και οχι στα ν++..

που να διαβαζατε κιολας

ν-απειρο

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι, γιατι καποιος να σπουδαζει επι 8 χρονια ενω θα μπορουσε να ειχε το πτυχιο του απο τα πρωτα 4 χρονια;

Η αλλιώς μπορεί να έχει μπλέξει σε ΤΕΙ επαρχιακής πόλης όπου υπάρχει άμεση συνεργασία καθηγητών με κόμματα με αποτέλεσμα να περνάνε καθαρά οι κομματικοποιημένοι φοιτητές ενώ οι άλλοι να κόβονται συνεχώς. Σας θυμίζει κάτι? :P

Eπίσης παίζει και η περίπτωση να εισαι φοιτητής του 6 όπου έχεις μπλέξει με καθηγητή που τα θέλει όλα αυτολεξεί, εσύ δεν είσαι τέτοιος τύπος και να ταλαιπώρησε για 6μηνα για ένα και μόνο μαθημα...ξέρω αρκετους που δεν πήραν πτυχίο για 3 χρόνια, εξαιτίας ενός και μόνο καθηγητή, ενώ άλλοι τα κατάφεραν σε μάθημα 1ου 6μηνου, αφού ο καθηγητής πήρε σύνταξη :P

Δημοσ.

που να διαβαζατε κιολαςν-απειρο

+ απειρο

Η αλλιώς μπορεί να έχει μπλέξει σε ΤΕΙ επαρχιακής πόλης όπου υπάρχει άμεση συνεργασία καθηγητών με κόμματα με αποτέλεσμα να περνάνε καθαρά οι κομματικοποιημένοι φοιτητές ενώ οι άλλοι να κόβονται συνεχώς. Σας θυμίζει κάτι? :P

Ξερεις οτι εχεις το δικαιωμα να δεις διορθωμενο το γραπτο σου, ε; Εαν εκει σου εχει πιασει λαθος και τα σωστα τοτε καταγγελία και περασες.

Δημοσ.

Εαν εκει σου εχει πιασει λαθος και τα σωστα τοτε καταγγελία και περασες.

Γαμάτο!!!11 δεν το είχα ξανακούσει!!! Κάτσε να δεις κι εμένα ένα που μου είπαν χθες. Ήταν λέει ένας Γερμανός, ένας...

Δημοσ.
Ξερεις οτι εχεις το δικαιωμα να δεις διορθωμενο το γραπτο σου, ε; Εαν εκει σου εχει πιασει λαθος και τα σωστα τοτε καταγγελία και περασες.

Στο ΤΕΙ που αναφέρομαι εγω σε γνωστή επαρχιακή πόλη με θάλασσα, πρέπει να έχεις πολιτικό μέσο για να καταφέρεις να πάρεις πτυχίο ή αλλιώς να είσαι άριστος φοιτητής.

Σε κάθε περίπτωση ένας μέτριος φοιτητης, όσο καλά και να γράφει, αν θέλουν να τον κόβουν πάντα θα βρίσκουν τον τρόπο.

Αντίθετα ένας άριστος που γράφει 8άρια και 9άρια σε όλα τα μαθήματα και του έχουν μείνει 2-3 που όντως γράφει καλά, αλλά τον έχουν κόψει με 4 , 6-7 φορές μπορεί να κάνει πολλές ενστάσεις γιατι ξέρει 100% πως έχει δίκιο. Αν και πάλι ειναι πως θα το δει ο πρύτανης, αν υπάρχει σοβαρός πρυτανης και αν εν τέλη θέλει ο καθηγητης να σε περάσει. Γιατι ολοι ξέρουμε πως αν δε θέλει...

Δημοσ.

Μιλανε ατομα που δεν εχουν περασει ουτε εξω απο πανεπιστημιο ....

Το οτι βγαινουν οι σχολες στα ν+2 σχετικα ανετα ισχυει, αλλα και ετσι να ειναι το να εχεις το deadline ως συνεχο αγχος/βουρδουλα ειναι αρκετα ασχημο απο μονο του.

Τωρα νταξει οποιος λεει ο χρονος να ειναι ακριβως ν, troll or stupid.

Δημοσ.

Το 05 που μπήκα έχασα εξάμηνο λόγω μετεγγραφής, μετά πέσαν καπάκι οι καταλήψεις οπότε δύο χρόνια πήγαν έτσι, αλλά ντάξει και γω το κωλοβάρεσα λίγο. Απ το 3ο έτος και μετά άρχισα να περνάω μαθήματα. Τον Σεπτέμβριο έχασα την εξεταστική πάλι λόγω καταλήψεων, τώρα πιστεύω να τελειώσω.

Δημοσ.
Eπίσης παίζει και η περίπτωση να εισαι φοιτητής του 6 όπου έχεις μπλέξει με καθηγητή που τα θέλει όλα αυτολεξεί, εσύ δεν είσαι τέτοιος τύπος και να ταλαιπώρησε για 6μηνα για ένα και μόνο μαθημα...ξέρω αρκετους που δεν πήραν πτυχίο για 3 χρόνια, εξαιτίας ενός και μόνο καθηγητή, ενώ άλλοι τα κατάφεραν σε μάθημα 1ου 6μηνου, αφού ο καθηγητής πήρε σύνταξη :P

Και εδω υποτιθεται οτι ξερεις οτι μπορεις να ζητησεις επανεξεταση απο αλλον καθηγητη

Γαμάτο!!!11 δεν το είχα ξανακούσει!!! Κάτσε να δεις κι εμένα ένα που μου είπαν χθες. Ήταν λέει ένας Γερμανός, ένας...

Εγω ειμαι που δεν θα περασω; Εσεις που εισαστε στη σχολη 10 χρονια ειστε που εχετε προβλημα!

Στο ΤΕΙ που αναφέρομαι εγω σε γνωστή επαρχιακή πόλη με θάλασσα, πρέπει να έχεις πολιτικό μέσο για να καταφέρεις να πάρεις πτυχίο ή αλλιώς να είσαι άριστος φοιτητής.Σε κάθε περίπτωση ένας μέτριος φοιτητης, όσο καλά και να γράφει, αν θέλουν να τον κόβουν πάντα θα βρίσκουν τον τρόπο.Αντίθετα ένας άριστος που γράφει 8άρια και 9άρια σε όλα τα μαθήματα και του έχουν μείνει 2-3 που όντως γράφει καλά, αλλά τον έχουν κόψει με 4 , 6-7 φορές μπορεί να κάνει πολλές ενστάσεις γιατι ξέρει 100% πως έχει δίκιο. Αν και πάλι ειναι πως θα το δει ο πρύτανης, αν υπάρχει σοβαρός πρυτανης και αν εν τέλη θέλει ο καθηγητης να σε περάσει. Γιατι ολοι ξέρουμε πως αν δε θέλει...

Α, καλα. Αμα μπλεξουμε και πρυτανεις τοτε.......

Δημοσ.

Άμα έβαζαν και αυτά που διδάσκανε τότε θα τελειώναμε στα ν-1 χρόνια...και οχι στα ν++..

μηπως πρεπει ομως καποια στιγμη γενικοτερα,να αναλογιζομαστε και τις δικες μας ευθυνες?

δεν φταινε παντα οι αλλοι.εμεις δεν διαβαζουμε.(ΑΛΛΟ το θεμα παραλληλης δουλειας)

Δημοσ.

κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος ώστε αυτοί που δεν περνάνε μαθήματα επειδής δεν θέλουν (πχ δεν πατάνε στις παραδώσεις, δεν κάνουν εργασίες, δεν διαβάζουν κλπ) να τους κόβουν ακόμη και πριν τα 4 χρόνια. Για παράδειγμα μια καλή λύση θα ήταν για να μην κοπεί κάποιος να πρέπει να περνάει ένα συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων κάθε χρόνο, έστω 2-3 μαθήματα. Αν δεν περνάνε κανένα μάθημα τότες να κόβονται. Αυτοί το κάνουν για να περάσουν "φοιτητική ζωή", να πληρώνουν δηλαδή οι γονείς τους για να κοιμούνται όλη την ημέρα και τις νύχτες να βγαίνουν στις κατεφέριες και στα μπαρ. Εγώ προσωπικά δεν τους πήγαινα καθόλου αυτούς τους τύπους, αρκετές φορές ερχόντουσαν να μου ζητήσουν σημειώσεις αλλά εγώ δεν τους έδεινα επείτηδες ακόμη και αν μου έδειναν λεφτά.

Φυσικά υπάρχουν και άτομα που πραγματικά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, πχ είναι άρρωστοι, έχουν οικονομικές δυσκολίες κλπ, αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε απλώς να δικαιολογήσουν για ποιό λόγο δεν μπόρεσαν να δώσουν εξετάσεις, και φυσικά να ισχύσει και το ν+2 χρόνια, μην το παραχέσουμε με τους αιώνιους φοιτητές.

Δημοσ.

μηπως πρεπει ομως καποια στιγμη γενικοτερα,να αναλογιζομαστε και τις δικες μας ευθυνες?

δεν φταινε παντα οι αλλοι.εμεις δεν διαβαζουμε.(ΑΛΛΟ το θεμα παραλληλης δουλειας)

Εφόσον το θέτεις έτσι συμφωνώ. Φταίνε και οι μεν και οι δεν. Εκτός και εάν υπονοείς ότι το 95% της σχολής μου που ΔΕΝ τελειώνει στην ώρα του είναι καθυστερημένο/τεμπέλικο/και οτι άλλο σκεφτείς. (πολυτεχνική σχολή με 65 μαθήματα)

Δημοσ.

Εσεις που εισαστε στη σχολη 10 χρονια ειστε που εχετε προβλημα!

Προσωπικά τέλειωσα στα 4 χωρίς να χρειαστεί καν να πάω Σεπτέμβρη, σ' ευχαριστώ για το άγχος σου.

Δεν συνυπολογίζεις μόνο ότι κάποιοι χάνουν χρόνο γιατί δουλεύουν, γιατί πηγαινοέρχονται στα πανεπιστήμια στις εξεταστικές μόνο λόγω οικονομικών προβλημάτων, ότι μερικοί καθηγητές είναι απλά μαλάκες, κάποιοι άλλοι περνάνε τους μαθητές μόνο με λίστες, κάποια άλλα μαθήματα έχουν προαπαιτούμενα κτλ κτλ.

Για τύπος του CERN (και καλά) δεν έχω εντυπωσιαστεί από το caliber να σου πω την αλήθεια.

Φυσικά το κωλοβαράω πάντα υπήρχε και θα υπάρχει, λίγο πιο πέρα όμως σκέψη δεν χάλασε κανένα.

Δημοσ.
Φυσικά υπάρχουν και άτομα που πραγματικά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, πχ είναι άρρωστοι, έχουν οικονομικές δυσκολίες κλπ, αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε απλώς να δικαιολογήσουν για ποιό λόγο δεν μπόρεσαν να δώσουν εξετάσεις, και φυσικά να ισχύσει και το ν+2 χρόνια, μην το παραχέσουμε με τους αιώνιους φοιτητές.

Σε ολα συμφωνω εκτος απο αυτο το τελευταιο. Αυτοι οι τυποι πρεπει να εχουν και καποια ελαφρυντικα αλλα εαν εστρωναν κατω το κωλαρακι τους και διαβαζαν, το πολυ 2 μαθηματα θα επρεπε να ξαναδωσουν.

Εκτός και εάν υπονοείς ότι το 95% της σχολής μου που ΔΕΝ τελειώνει στην ώρα του είναι καθυστερημένο/τεμπέλικο/και οτι άλλο σκεφτείς. (πολυτεχνική σχολή με 65 μαθήματα)

Προσδιορισε το δεν τελειωνουν στην ωρα τους. Δηλαδη κανουν 1 χρονο παραπανω ή 7 χρονια;

Προσωπικά τέλειωσα στα 4 χωρίς να χρειαστεί καν να πάω Σεπτέμβρη, σ' ευχαριστώ για το άγχος σου.Δεν συνυπολογίζεις μόνο ότι κάποιοι χάνουν χρόνο γιατί δουλεύουν, γιατί πηγαινοέρχονται στα πανεπιστήμια στις εξεταστικές μόνο λόγω οικονομικών προβλημάτων, ότι μερικοί καθηγητές είναι απλά μαλάκες, κάποιοι άλλοι περνάνε τους μαθητές μόνο με λίστες, κάποια άλλα μαθήματα έχουν προαπαιτούμενα κτλ κτλ.Για τύπος του CERN (και καλά) δεν εντυπωσιάστηκα από το caliber να σου πω την αλήθεια.Φυσικά το κωλοβαράω πάντα υπήρχε και θα υπάρχει, λίγο πιο πέρα όμως σκέψη δεν χάλασε κανένα.

Αρα απο την στιγμη που τελειωσες στα 4 χρονια ξερεις πως ειναι δυνατο να συμβει αυτο. Εννοειται οτι συνυπολογιζω τους παντες και τα παντα, απλα πρεπει να καταλαβεις (οχι μονο εσυ) οτι δεν μιλαω για ατομα που καθυστέρησαν 1-2 χρονια, αλλα για αυτους που ειναι στο δεκατο ετος τωρα και συνεχιζουν.

Δημοσ.

Σε ολα συμφωνω εκτος απο αυτο το τελευταιο. Αυτοι οι τυποι πρεπει να εχουν και καποια ελαφρυντικα αλλα εαν εστρωναν κατω το κωλαρακι τους και διαβαζαν, το πολυ 2 μαθηματα θα επρεπε να ξαναδωσουν.

Έχεις δίκιο αλλά εγώ το λέω με την εξής έννοια

άρρωστοι: έχουν κάποια χρόνια πάθηση που δεν τους επιτρέπει να πάνε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα

άτομα με οικονομικές δυσκολίες: μαθητές και φοιτητές δεν είναι μόνο από Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις, υπάρχει και η επαρχία με εκατοντάδες χωριά που σημαίνει ότι κάποιος για να πάει να παρακολουθήσει τα μαθήματα θα πρέπει να πάει και να νοικιάσει σπίτι σε άλλη πόλη όπου θα είναι το πανεπιστήμιο. Αν έχει οικονομικές δυσκολίες πως θα πάει;

Δεν λέω να μην πάει κάποιος για ψύλλου πήδημα (πχ ήταν άρρωστος 2 μέρες) αλλά μόνο αν έχει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Δημοσ.

1. Το σύστημα εκπαίδευσης στα πανεπιστήμια είναι όντως ξέφραγο αμπέλι. Σχολές που δίνουν τον ίδιο τίτλο πτυχίου μπορεί να χουν σημαντικά διαφορετικές απαιτήσεις.

2. Κάποιοι νομίζουν πως είναι προτιμότερο να χεις πχ 50.000 φοιτητές παραπάνω απ ό,τι 50.000 άνεργους επιπλέον.

3. Σε κάποιους λίγους ίσως τυγχάνουν διάφοροι παράγοντες που τους αναγκάζουν να θέσουν τις σπουδές τους σε δεύτερη/τρίτη μοίρα.

4. Αρκετοί κωλοβαράνε/χαλαρώνουν τα πρώτα χρόνια και μετά τρέχουν και δε φτάνουν.

5. Πρέπει να υπάρχει κάποιος όρος της ψυχολογίας γι αυτούς που προσπαθούν να μειώσουν τους άλλους για ν ανεβάσουν τον εαυτό τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...