geowizard Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Έχεις δίκιο αλλά εγώ το λέω με την εξής έννοιαάρρωστοι: έχουν κάποια χρόνια πάθηση που δεν τους επιτρέπει να πάνε να παρακολουθήσουν τα μαθήματαάτομα με οικονομικές δυσκολίες: μαθητές και φοιτητές δεν είναι μόνο από Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις, υπάρχει και η επαρχία με εκατοντάδες χωριά που σημαίνει ότι κάποιος για να πάει να παρακολουθήσει τα μαθήματα θα πρέπει να πάει και να νοικιάσει σπίτι σε άλλη πόλη όπου θα είναι το πανεπιστήμιο. Αν έχει οικονομικές δυσκολίες πως θα πάει;Δεν λέω να μην πάει κάποιος για ψύλλου πήδημα (πχ ήταν άρρωστος 2 μέρες) αλλά μόνο αν έχει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα. Συμφωνω. Κι εγω δεν ειχα για να νοικιασω, αλλα καθε μερα επαιρνα 4 λεωφορεια και πηγαινα, και στο πανεπιστημιο διαβαζα καθε μερα. 1. Το σύστημα εκπαίδευσης στα πανεπιστήμια είναι όντως ξέφραγο αμπέλι. Σχολές που δίνουν τον ίδιο τίτλο πτυχίου μπορεί να χουν σημαντικά διαφορετικές απαιτήσεις.2. Κάποιοι νομίζουν πως είναι προτιμότερο να χεις πχ 50.000 φοιτητές παραπάνω απ ό,τι 50.000 άνεργους επιπλέον.3. Σε κάποιους λίγους ίσως τυγχάνουν διάφοροι παράγοντες που τους αναγκάζουν να θέσουν τις σπουδές τους σε δεύτερη/τρίτη μοίρα.4. Αρκετοί κωλοβαράνε/χαλαρώνουν τα πρώτα χρόνια και μετά τρέχουν και δε φτάνουν.5. Πρέπει να υπάρχει κάποιος όρος της ψυχολογίας γι αυτούς που προσπαθούν να μειώσουν τους άλλους για ν ανεβάσουν τον εαυτό τους. 1. Οντως 2. Για καθε φοιτητη ομως το κρατος εχει εξοδα. Με ρωτας εμενα εαν θελω να πληρωνω για τον αλλον που ειναι 10 χρονια στη σχολη; Και ναι, προτιμω να φυγουν αυτοι οι 50.000 και να μπουν 50.000 νεα παιδια στις σχολες. 3. Οντως 4. Οντως και αυτους κατηγορω 5. Οντως
antonl Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 [...] 2. Για καθε φοιτητη ομως το κρατος εχει εξοδα. Με ρωτας εμενα εαν θελω να πληρωνω για τον αλλον που ειναι 10 χρονια στη σχολη; Και ναι, προτιμω να φυγουν αυτοι οι 50.000 και να μπουν 50.000 νεα παιδια στις σχολες. [...] Λογικό μου ακούγεται. Τι είδους έξοδα έχει όμως γι αυτούς τους παραπάνω φοιτητές; Δε λέω ότι έχεις άδικο, απλά αυτή τη στιγμή δεν πάει κάπου το μυαλό μου. Δηλ. οι φοιτητικές εστίες έχουν πεπερασμένο αριθμό δωματίων, κάθε φοιτητής δικαιούται να πάρει τα βιβλία του μαθήματος μία μόνο φορά, οι μισθοί καθηγητών/προσωπικού είναι ανεξάρτητοι του αριθμού των φοιτητών, δε δημιουργούνται μεγαλύτερες εγκαταστάσεις λόγω των επιπλέον ν-ετών (όποιος προλάβει, πρόλαβε υπολογιστή στα εργαστήρια, θέση στην αίθουσα κλπ). Εκτός κι αν θεωρούμε ότι αν διώχνονταν απ τα πανεπιστήμια θα περνούσαν άμεσα στον χώρο εργασίας, όποτε θα χε το κράτος επιπλέον έσοδα μέσω της φορολογίας τους (που ακούγεται κάπως αστείο αυτήν την εποχή).
geowizard Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Λογικό μου ακούγεται. Τι είδους έξοδα έχει όμως γι αυτούς τους παραπάνω φοιτητές; Δε λέω ότι έχεις άδικο, απλά αυτή τη στιγμή δεν πάει κάπου το μυαλό μου. Δηλ. οι φοιτητικές εστίες έχουν πεπερασμένο αριθμό δωματίων, κάθε φοιτητής δικαιούται να πάρει τα βιβλία του μαθήματος μία μόνο φορά, οι μισθοί καθηγητών/προσωπικού είναι ανεξάρτητοι του αριθμού των φοιτητών, δε δημιουργούνται μεγαλύτερες εγκαταστάσεις λόγω των επιπλέον ν-ετών (όποιος προλάβει, πρόλαβε υπολογιστή στα εργαστήρια, θέση στην αίθουσα κλπ). Εκτός κι αν θεωρούμε ότι αν διώχνονταν απ τα πανεπιστήμια θα περνούσαν άμεσα στον χώρο εργασίας, όποτε θα χε το κράτος επιπλέον έσοδα μέσω της φορολογίας τους (που ακούγεται κάπως αστείο αυτήν την εποχή). Οταν το εγραφα ειχα στο μυαλο μου το φοιτητικο πασο. Π.χ. μειωμενα εισιτήρια στα ΜΜΜ -την διαφορα ποιος την πληρωνει;- που θα μπορουσαν νεα πρωτοετη παιδια να εχουν αυτες τις ευκολιες και οχι ο 30αρης που εχει μεινει 8 χρονια στη σχολη για να εχει ακομα το πασο του.
The_Judas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δεν έχει ο 30άρης πάσο ούτε καμία άλλη φοιτητική διευκόλυνση. Μετά από 5 ή 6 χρόνια αν θυμάμαι καλά τα κόβουν αυτά τα δικαιώματα. Μόνο πρόβλημα η πληθώρα φοιτητών σε εργαστήρια ή και γενικά σε αίθουσες διδασκαλίας. Αυτό όμως είναι γενικό πρόβλημα και οφείλεται τόσο στους αιώνιους όσο και στην υπερπληθώρα εισακτέων.
antonl Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Πάσο και μειωμένα εισιτήρια στα ΜΜΜ αν δεν κάνω λάθος δε δικαιούσαι μετά από κάποια χρόνια ούτως ή άλλως. Κάνω λάθος; Συν ότι το συγκεκριμένο κόστος μου φαίνεται κάπως μικρό για ένα κράτος. Δηλ. Γιάννενα που ξέρω πλήρωνα 0.80€ αντί για 1€.
gokuthelegend Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Συμφωνω. Κι εγω δεν ειχα για να νοικιασω, αλλα καθε μερα επαιρνα 4 λεωφορεια και πηγαινα, και στο πανεπιστημιο διαβαζα καθε μερα. Δεν μου λέει κάτι αυτό, και εγώ έπρεπε να πάρω μόνο 1 λεωφορίο, αλλά το ταξίδι ήταν 8 ώρες και το εισητήριο ήταν 40 ευρώ. επίσης με αυτούς που μένουν σε νησιά τι γίνεται;
geowizard Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Πάσο και μειωμένα εισιτήρια στα ΜΜΜ αν δεν κάνω λάθος δε δικαιούσαι μετά από κάποια χρόνια ούτως ή άλλως. Κάνω λάθος; Οκ δεν το ηξερα. Συν ότι το συγκεκριμένο κόστος μου φαίνεται κάπως μικρό για ένα κράτος. Δηλ. Γιάννενα που ξέρω πλήρωνα 0.80€ αντί για 1€. Ναι, καθε μερα δυο λεωφορεια που επαιρνες (1 πήγαινε 1 ελα) μας κανει διαφορα 0.40€ *(επι) ποσοι φοιτητες εχουν πασο = ;;;; Εστω οτι οι μαθητες ειναι 500.000 σε ολη την ελλαδα τοτε μας κανει 200.000€ σε ΜΙΑ μερα, συν οτι καποιοι δεν παιρνουν μονο 1 λεωφορειο....... συν ολες τις αλλες μειωμενες τιμες (διοτι δεν ειναι μονο τα λεωφορεια)........... Δεν μου λέει κάτι αυτό, και εγώ έπρεπε να πάρω μόνο 1 λεωφορίο, αλλά το ταξίδι ήταν 8 ώρες και το εισητήριο ήταν 40 ευρώ. επίσης με αυτούς που μένουν σε νησιά τι γίνεται; Οκ εσυ επεσες σε περιπτωση και εκει ειναι τα ελαφρυντικά που ελεγα. Αλλα, συγγνωμη κι ολας, Αυτος απο την Ροδο τί δουλεια εχει να παει να φοιτησει σε μια σχολη στην Αθηνα χωρις να εχει σκοπο να παει να μεινει καπου εκτος της Ροδου; Λιγο τραγελαφικο μου φαινεται ολο αυτο. Δηλαδη εγω απο Αθηνα θα παω σε μια σχολη στην Θεσσαλονικη να φοιτήσω; (εννοειται πως αμα υπηρχαν τα χρηματα για νοικι κτλ θα πηγαινα αλλα σε περιπτωση που δεν υπαρχουν; ) Δηλαδη ελεος πια! Γειτονας μου ας πουμε ειναι ακομα φοιτητης στην Θρακη!!!!!!!!! (εννοειται ουτε μια φορα δεν πατησε εκει το ποδι του)
antonl Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 [...] Εστω οτι οι μαθητες ειναι 500.000 σε ολη την ελλαδα τοτε μας κανει 200.000€ σε ΜΙΑ μερα, συν οτι καποιοι δεν παιρνουν μονο 1 λεωφορειο....... συν ολες τις αλλες μειωμενες τιμες (διοτι δεν ειναι μονο τα λεωφορεια)........... [...] 500.000 ν-ετής φοιτητές στην Ελλάδα; Δεν είναι κάπως μεγάλο αυτό το νούμερο; Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία μιας κι όπως είπαμε μετά από κάποια χρόνια χάνεις αυτό το δικαίωμα.
geowizard Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 500.000 ν-ετής φοιτητές στην Ελλάδα; Δεν είναι κάπως μεγάλο αυτό το νούμερο; Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία μιας κι όπως είπαμε μετά από κάποια χρόνια χάνεις αυτό το δικαίωμα. Το ξερω. Παραδειγμα ειπα απλα για να σου δειξω οτι για καθε 500.000 μαθητες πληρωνουμε 200.000€ την μερα. Τωρα με τα βαλε-βγαλε φοιτητες αλλαζει το ποσο αλλα και παλι μεγαλο ειναι. Ευτυχώς που το χανουν το δικαιωμα.
Nikosgiann Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Εφόσον το θέτεις έτσι συμφωνώ. Φταίνε και οι μεν και οι δεν. Εκτός και εάν υπονοείς ότι το 95% της σχολής μου που ΔΕΝ τελειώνει στην ώρα του είναι καθυστερημένο/τεμπέλικο/και οτι άλλο σκεφτείς. (πολυτεχνική σχολή με 65 μαθήματα) Ειναι ΚΥΡΙΩΣ ευθυνη των φοιτητων. Και στη σχολη μου μη νομιζεις το ιδιο γινεται.. Μ.Ο. τα 6 χρονια(4ετης σχολη) και γω θα τελειωσω λογικα του χρονου,στα 5 ετη. Αυτο με τα μαθηματα ειναι εποκειμενικο.Εμεις εχουμε 36,η αλλη αντιστοιχη του Πειραια πολλα περισσοτερα,αλλα αλλο το βαρος των μαθηματων.anyway..μια η άλλη ειναι. ΝΑΙ,υπαρχουν προβληματα στον οδηγο σπουδων,ΝΑΙ υπαρχουν περιπτωσεις καθηγητων που κοβουν γιατι ετσι.ΝΑΙ γινονται μ@λακιες αλλα... ΝΑΙ ειναι κυριως δικια μας η ευθυνη.και ο λογος πιστευω απλουστατος. Δεν υπαρχει τιποτα για να πιεστεις να τελειωσεις την ωρα σου,οπως λογου χάρη στις πανελληνιες εξετασεις. ΑΝ,το συστημα ηταν,ξερεις τι 4 χρονια η σχολη,αν δεν τη βγαλεις προβλημα σου,θα δεις για ποτε θα τελειωναμε οι περισσοτεροι κανονικα. ΑΝ κοβοσουν σε ενα Χ αριθμο μαθηματων της Υ χρονιας,και υποχρεουσουν να την ξανακανεις οπως γινεται εξω,να δεις αμα θα το ξαναχρωσταγαμε το μαθημα. αρα ΝΑΙ,το 95%της σχολης σου,και της σχολης μου και της καθε σχολης,θα μπορουσε να τελειωσει στα 4 χρονια αν το ηθελε(ΕΚΤΟΣ επαναλαμβανω απο περιπτωσεις δουλειας,οικογενειακου ή προβληματος υγειας) (Δεν τα λεω έξω απο το χορο,χρωσταω αρκετααααα μαθηματα) φιλικα παντα ετσι,κουβεντα να γινεται.. γραφω αυριο πρωι και υποτιθεται οτι πρεπει να διαβαζω.. α ρε κωλο ινσομνια..
geowizard Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 γραφω αυριο πρωι και υποτιθεται οτι πρεπει να διαβαζω.. α ρε κωλο ινσομνια.. Και μετα καποιοι λενε οτι φταίνε οι φοιτητες!
alan2 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 "Μα και να μην διαβαζεις δεν τα εχεις μαθει απεξω τοσες φορες που τα εχεις ακουσει; " Πολλοί ανθρωποι (και εγω) κατανοουν σε βαθος μονο το 2 % απο οσα ακουουν .
Nikosgiann Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Και μετα καποιοι λενε οτι φταίνε οι φοιτητες! ξεχασα να προσθεσω κ το ινσομνια
geowizard Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 "Μα και να μην διαβαζεις δεν τα εχεις μαθει απεξω τοσες φορες που τα εχεις ακουσει; " Πολλοί ανθρωποι (και εγω) κατανοουν σε βαθος μονο το 2 % απο οσα ακουουν . Ναι. Αμα τα ακουσεις μονο μια φορα. Αμα ομως τα ακουσεις 10 φορες δεν θα σου μεινουν τα περισσοτερα; (οχι απ'εξω αλλα γενικα) ξεχασα να προσθεσω κ το ινσομνια Ειδες;! και τα ριχνουν οι αλλοι μονο στους φοιτητες!
DrLo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Μα και να μην διαβαζεις δεν τα εχεις μαθει απεξω τοσες φορες που τα εχεις ακουσει; Και οι καταστασεις που λες αντε να τυχουν 1 ή 2 φορες, μετα; Μα δε μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις. Κάποιοι ίσως χρειαστεί να δουν ξανά στο googlemaps που είναι η σχολή τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα