Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακουω παντου οτι οι αντρες ψηλωνουν ακομα και μεχρι τα 21 τους...Οι περισσοτεροι που εχω ρωτησει ομως εφτασαν στο υψος που ειναι τωρα στα 17-18 τους και απο τα 16 τους πηραν πολυ λιγο υψος αυτα τα επομενα 1-2 χρονια. Οποτε πρωτον ρωταω αυτους που ειναι πανω απο 21 μεχρι ποια ηλικια ψηλωνατε, δηλαδη σε ποια ηλικια φτασατε το υψος που ειστε τωρα? Και δευτερον αυτους που ειναι κατω των 21 αλλα πανω απο 17-18, εχετε παρει υψος απο τα 17-18 σας και μετα? Και αν ναι ποσο περιπου?

Δημοσ.

Ακουω παντου οτι οι αντρες ψηλωνουν ακομα και μεχρι τα 21 τους...Οι περισσοτεροι που εχω ρωτησει ομως εφτασαν στο υψος που ειναι τωρα στα 17-18 τους και απο τα 16 τους πηραν πολυ λιγο υψος αυτα τα επομενα 1-2 χρονια. Οποτε πρωτον ρωταω αυτους που ειναι πανω απο 21 μεχρι ποια ηλικια ψηλωνατε, δηλαδη σε ποια ηλικια φτασατε το υψος που ειστε τωρα? Και δευτερον αυτους που ειναι κατω των 21 αλλα πανω απο 17-18, εχετε παρει υψος απο τα 17-18 σας και μετα? Και αν ναι ποσο περιπου?

Η συντριπτικα μεγαλη πλειοφηφεια των αρσενικων ανθρωπινων οντων σταματουν να ψηλωνουν ουσιαστικα, μετα την ηλικια των 18 ετων, οπου και αντε να ψηλωσουν μισο εκατοστο(συνηθως) εως και τα 19 ετη τους. Απο 19 και μετα η συντριπτικα μεγαλη πλειοψηφεια ψηλωνει λιγοτερο απο 3-4 χιλιοστα.

Για τα θηλυκα ανθρωπινα οντα εαν δεν κανω μεγαλο λαθος στα νουμερα, η ουσιαστικη αυξηση του υψους σταματα μετα τα 16 ετη, οπου απο 16 και εως τα 17, ψηλωνουν το πολυ μισο εκατοστο. Απο 17 και επειτα αντε να παρουν 2-3 χιλιοστα σε υψος.

Οι δε περιοδοι μεγιστου ρυθμου αυξησης του υψους ανα μηνα ειναι για τα αρσενικα αλλά και θηλυκα ανθρωπινα οντα το 1ο ετος της ζωης τους και βασικα ο πρωτος μηνας, οπου και μετα βαινει φθινων ο ρυθμος αυξησης του υψους, πχ στον 1ο μηνα μεγαλωνουμε 3.5-5 εκατοστα, τον 2ο μηνα 3.5 με 4, κλπ. Καπου στα 4 ετη ο ρυθμος αυξησης του υψους μας σταθεροποιειται σχετικα και ειναι περιπου στα 4-6 χιλιοστα ανα μηνα. Ομως μετα ερχεται μια νεα αυξηση του ρυθμου αυξησης του υψους και αυτη στα θηλυκα ανθρωπινα οντα συμβαινει στην ηλικια των 10 με 11 ετων περιπου, ενω στα αρσενικα ανθρωπινα οντα συμβαινει περιπου 1.5 με 2 χρονια αργοτερα. Για αυτο αλλωστε τα κοριτσια αρχιζουν και ψηλωνουν στην εφηβεια γρηγοροτερα απο τα αγορια.

Εγω απο οτι θυμαμαι "οσο ψηλωσα ψηλωσα" εως τα 18 μου. Μετα ψηλωσα ελαχιστα χιλιοστουλια ωστε να στρογγυλοκαθησει το υψος μου στο στρογγυλοποιημενο 1.83 αντι για το 1.83 παρα κατι.

Δημοσ.

Ράντι, αν δεν είναι ο έφηβος ήδη αρκετά ψηλός, say 1.85και, μεταξύ των 17 και 21 που λες δεν παίζει να πάρει άλλο (σημαντικό) ύψος.

Έχω παρατηρήσει μόνο μπασκετμπωλίστες (που ήδη ήταν πιο πάνω από τον ανθρώπινο μέσο όρο ύψους) να παίρνουν (σχετικά "απότομα" μάλιστα, φάση μέσα σε μόλις μερικούς μήνες) γύρω στα 18 με 20 ετών (εκεί δηλαδή που λέγανε τελείωσε το θέμα), καμμιά δεκαριά πόντους επιπλέον. Είτε μιλάμε για άτομα που ήξερα στο περιβάλλον μου, είτε για παίκτες που είχα διαβάσει. Επίσης εάν είναι πολύ ψηλοί (άνω δηλαδή των δύο μέτρων), ενδέχεται να ψηλώνουν (έστω μόλις 2-3 πόντους ακόμα) ακόμα και μέχρι τα 21 τους ή και μετά από αυτά. Γενικά δηλαδή αν κάποιος είναι ήδη πάνω από τον μέσο όρο στα 18 του, έχει πιθανότητες για επιπλεόν ύψος, και συγκεκριμένα όσο ψηλότερος είναι, έχει ακόμη περισσότερες πιθανότητες για ακόμα περισσότερο (αναλογικά).

Οπότε, αν ενδιαφέρεσαι για περίπτωση που είναι κάτω πχ του 1.80, και 18 χρονώ, θα έλεγα ξέχνα το για περισσότερο ύψος.

Δημοσ.

Eυχαριστω στα 2 ατομα που απαντησαν σοβαρα... Αν θελει ας πει και κανεις αλλος για τον εαυτο του τι εγινε. :P

Δημοσ.

Εγώ ψήλωσα απότομα στο γυμνάσιο, είμουν ο ψηλότερος της τάξης μου μέχρι την 3η γυμνασίου (είμαι 1.72), γυμναστική δεν έκανα πολύ αλλά έπινα όλο μου το γάλα. Λύκειο σταμάτησα να ψηλώνω αλλά οι σημμαθητές μου συνέχισαν με αποτέλεσμα πλέον να μην είμαι ο ψηλότερος της τάξης μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...