MJBulls23 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Ρε συ, MJBulls23, μιας και σου αρέσουν τα μαθηματικά λύσε μου μια απορία. Έστω δύο γεγονότα Α και Β: Α: «Υπάρχει θεός.» Β: «Δεν υπάρχει θεός.» Τα γεγονότα είναι προφανώς συμπληρωματικά και η ένωσή τους δίνει πιθανότητα ίση με 1. Κατά την άποψη σου ποιό γεγονός είναι πιθανότερό να ισχύει; Πιστεύεις ότι είναι ισοπίθανα; Ή κάποιο από τα δύο είναι πολύ πιθανότερο από το άλλο (ας πούμε 99% με 1%); Δεν ξερω. Δεν μπορω να ξερω. Και επισης, το οτι δεν εχουμε δει(οι ανθρωποι) ποτέ καποιον Θεο ή πχ καποιο ροζ ελεφαντα που να μιλαει γαλλικα, δεν σημαινει οτι ειναι και λιγοτερο πιθανο να υπαρχει απο το να μην υπαρχει. Ειμαστε ικανοι να δουμε εν "απειροελαχιστο" μερος του συμπαντος. Ισως η τεχνολογια μας αυτη τη στιγμη δεν ειναι ακομα αρκετη για αυτο. Πχ το 1700 δεν ηξεραν περι κουαρκς. Αν ρωτουσες καποιον τι πιθανοτητα δινει για να υπαρχουν κουαρκς με τις "περιεργες" ιδιοτητες τους θα σου ελεγε πιθανοτατα εξαιρετικα μικρη, πχ 0.000000001 %. Το 1816 πχ δεν ηξεραν για την σκοτεινη υλη. Και παλι αν ρωτουσες καποιον τι πιθανοτητα δινει για να υπαρχει σκοτεινη υλη θα σου ελεγε πιθανοτατα σχεδον καμια ή σουπερ εξαιρετικα μικρη. Και ομως με την παροδο των χρονων ανακαλυψαμε πραγματα που κανείς δεν πιστευε οτι μπορει να υπαρχουν. Οποτε η εξαιρετικα μικρη πιθανοτητα εγινε 1. 100% δηλαδη. Με απλα λογια το οτι δεν εχουμε(ως ανθρωποτητα) δει κατι δεν με βαζει στην παγιδα να του δωσω μικροτερες πιθανοτητες να υπαρχει. Μπορει και να μην υπαρχει φυσικα. Αλλά κανείς δεν ξερει..... Και οποιος λεει οτι ξερει οτι δεν υπαρχουν, αναφερομενος για πραγματα που δεν εχουν αποδειχτει οτι δεν υπαρχουν, πολυ απλα δεν ξερει τι του γινεται.
Timonkaipumpa Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Και εδώ λοιπόν... έχουμε το πιο καλό παράδειγμα της στείρας γνώσης και εν γένει του στείρου ανθρώπου. Αν και δεν έχει δει κανείς όλα αυτά τα ωραία που αναφέρονται, π.χ. ελέφαντες που μιλούν γαλλικά, εντούτοις δεν θα κάτσει ποτέ κανείς να ψάξει... Όχι γιατί δεν θέλει να μην ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι δεν υπάρχουν... αλλά γιατί υπάρχει ένα ολόκληρο λογικό οικοδόμημα από πίσω το οποίο υπαγορεύει ότι μία τέτοια έρευνα θα έπεφτε στο κενό. Φυσικά και εάν κάποιος πήγαινε σε έναν άνθρωπο του 1400 και του έλεγε "Υπάρχει σκοτεινή ύλη, τι λες; ", θα του απαντούσε "Λες βλακείες". Εάν όμως του έλεγε "Πέρα από την ύλη που βλέπουμε, υπάρχει και το αντίθετό της, τι λες;", θα μπορούσε να πάρει απάντηση "Πιθανόν". Έτσι λοιπόν, αν και κανείς δεν έχει αποδείξει εάν δεν υπάρχει θεός.... με τα όσα έχουν καταρριφθεί και τα όσα έχουν βρεθεί... το να βγαίνει κανείς να λέει "Δεν έχει αποδειχθεί, άρα δεν ξέρουμε" είναι σαν να λέει "Δεν έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ένα πλάσμα με 5 μάτια, 9 αυτιά που τραυλίζει και μασάει ρίγανη στον Άρη, άρα δεν ξέρουμε" καταργώντας έτσι όλο το λογικό οικοδόμημα και την αποκτειθήσα γνώση επειδή και μόνο δεν του έχει παρασχεθεί, του "ενάγοντα" μία απόδειξη. Οπότε, το πρόβλημα δεν είναι του τι ξέρουμε αλλά του τι θεωρείται λογικό να αποδειχθεί, βάσει των όσων έχουν βρεθεί. Χωρίς να αναφερθεί πως εάν κάποιος λέει ότι υπάρχει κάτι, οφείλει να το αποδείξει ειδεμή το λογικό συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει αυτό το οποίο λέει ότι υπάρχει (και όχι το γεγονός ή ό,τι άλλο οδήγησε στο να δοθεί η θέση προς απόδειξη). Το πιο τραγικό από όλα... είναι αυτή η υπέρμετρη σοβαροφάνεια και επιστημονικοφάνεια που φοράνε όσοι είναι τόσο μα τόσο στείροι. Και, απόλυτα μιλώντας, η σωστή έκφραση είναι "Δεν μπορούμε να πούμε απόλυτα, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει" και όχι "Δεν έχει αποδειχθεί, άρα δεν ξέρουμε". Φυσικά και όσοι είναι κλεισμένοι στην στειρότητά τους και έχουν κάνει λάβαρο την στείρα λογική τους, θα αντιδράσουν, θα πουν πάλι ένα κάρο διαμάντια (όπως αυτό με το "Δεν έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει θεός, άρα δεν ξέρουμε") και, εν γένει, θα κάνουν ένα κάποιο χαμό... νομίζω όμως ότι στους φυσιολογικούς ανθρώπους θα γίνει αντιληπτό το μήνυμα (μιας και με τους πρώτους, δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να ανταλλάξω σε λεκτικό επίπεδο).
deesnider Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Πλάκα κάνεις... Η Greek orthodox church μια χαρά παραδέχεται και μαγείες και μαντζούνια και τα λύνει κιόλας. Υπάρχει και άγιος γι αυτή την δουλειά! Ελα το βρήκα... Ευχή Αγίου Κυπριανού, μεταξύ άλλων: Καί εἴτε ἐν τῷ οὐρανῶ εἰσίν αἵ μαγεῖαι καί τά φαρμακεύματα ἐκεῖνα ἤ ἐν τή γῆ ἤ ἐν τή θαλάσση ἤ ἐν παντί τόπω καί ἐδάφει εὐθύς τή ὥρα ταύτη λυθήσονται καί καταργηθήσονται ἀπό τοῦ δούλου τοῦ Θεοῦ (ὄνομα πάσχοντος) καί ἀπό παντός του οἴκου αὐτοῦ καί ἐλευθερωθήσεται ὁ δοῦλος τοῦ Θεοῦ (ὄνομα πάσχοντος) καί πᾶς ὁ οἶκος αὐτοῦ ἀπό πάσης ὥρας πονηρᾶς καί γοητείας ἤ ὀφθαλμῶν πονηρῶν ἤ φθόνου ἤ καταλαλιᾶς ἤ γλωσσοφαγιᾶς ἤ μαγείας ἤ φαρμακείας ἤ κατάρας ἤ ἀναθέματος ἤ ἀφορισμοῦ καί πάσης βλασφημίας ἤ ἐνεργείας του. Το παραπάνω ξεματιάζει κιόλας. Άρα η εκκλησία μια χαρα αναγνωρίζει την μαγεία, αφού μπορει και την λύνει. Το θέμα όμως πάει και λίγο παρακάτω. Παρατήρησε τα εκκλησιαστικά μυστήρια πχ βάφτιση, γάμος κτλ και πέσμου τι σου κάνει εντύπωση από αυτά που κάνει ο παπάς? Πχ στην βάφτιση από όσα κάνει ο παπάς στο παιδί τι σου ξενίζει (εμένα με χαλάνε όλα btw) και δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί το κάνει? Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά σε περίπτωση που «δεν», είπα «οι χριστιανοί» και όχι «η Greek orthodox church». Αναφέρθηκα στο κύριο σώμα των πιστών (όχι των θρησκόληπτων) και όχι στο τι λέει το επίσημο δόγμα. Άλλωστε θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποιος μελετήσει λεπτομερώς και να έχει αποδεχθεί ως ισχύοντα, όλα τα κείμενα της εκάστοτε θρησκείας, προκειμένου να μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως πιστός αυτής. Μπορεί κάποιος να νοιώθει ότι καλύπτεται από κάποιες αρχές της, τις οποίες θεωρεί ουσιαστικής σημασίας για τον ίδιο και να θέλει να τις ακολουθεί, χωρίς να έχει διαβάσει ούτε γραμμή από τις «γραφές» της. Μπορεί να επικεντρώνεται σε όσα ενδεχομένως τον «γοητεύουν» και παράλληλα να διατηρεί την κριτική του σκέψη, απέναντι σε όσα εξ αυτών αξιολογεί ως λανθασμένα. Ακόμα κι αν η θέση των επίσημων εκφραστών της κάθε θρησκείας είναι αντίθετη, προσωπικά αδιαφορώ. Στην πορεία της ζωής μου ως ενήλικος, έχω διαβάσει κάποια πράγματα γύρω από τις - έστω και «υποτιθέμενες», χάριν της συζήτησης - διδαχές του Χριστού, έχω συζητήσει με ένα δυο ανθρώπους οι οποίοι, αν και ιερείς, ανήκαν μεταξύ των πλέον ανοιχτόμυαλων ανθρώπων που έχω γνωρίσει (αμφισβητούσαν - όπως κι εγώ - σε πολλά σημεία την ορθότητα των εκκλησιαστικών κειμένων, μεταξύ άλλων) και, απ' όσα διάβασα ή άκουσα, κράτησα ορισμένα, ακριβώς διότι, ακόμα και το ενδεχόμενο να ισχύουν, ήταν κάτι που με γοήτευε. Δεν ένοιωσα την ανάγκη να τα αμφισβητήσω - γιατί άραγε, από τη στιγμή που στο μυαλό μου ακούγονταν ωραία; - αλλά και δεν επεδίωξα ποτέ, να τα «περάσω» σε άλλους. Με ευχαριστούσε να τα κρατήσω για τον εαυτό μου και το έκανα. Ποιον ενοχλώ αν κάνω το σταυρό μου; Ποιον θίγω όταν, σε στιγμές προσωπικής ψυχολογικής πίεσης, νοιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ μέσω μιας προσευχής, σε μια κατά την κρίση μου ανώτερη δύναμη από 'μένα; Ποιο είναι τελικώς το πρόβλημα, στο ότι θέλω να αποκαλώ αυτή αυτή τη δύναμη με το όνομα «Χριστός»; Γιατί, σε τελική ανάλυση, θα έπρεπε να με απασχολεί το ενδεχόμενο να ενοχλείται/θίγεται ο οποιοσδήποτε, ή η επιμονή του να ...απαιτεί(!) αποδείξεις της ισχύος των πιστεύω μου; Πόσο μάλλον, όταν ούτε εγώ ο ίδιος δε νοιώθω την ανάγκη να τις αναζητήσω. Πόσο μάλλον, όταν δεν προσπαθώ να τα επιβάλλω σε κανέναν. Εκτός κι αν το πρόβλημα κάποιων, είναι ότι δε θέλουν να ακούγονται όσα δεν τους αρέσουν, οπότε η λύση είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη: ξυδάκι! Θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανό. Αν δε, η επίσημη εκκλησία δε με αποδέχεται ως τέτοιο, δε μου κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Είναι αυτοί, οι υποτιθέμενοι επίσημοι εκφραστές της πίστης μου, οι πρώτοι που αμφισβήτησαν και αρνήθηκαν τις βασικές της αρχές, αποδεικνύοντάς το καθημερινά με τον τρόπο ζωής τους και με την έπαρση που τους διακατέχει (σαν τους πολιτικούς, ένα πράγμα). Μπορώ όμως να παραμένω - κατά κανόνα τουλάχιστον - λογικός και, αδιαφορώντας για το τι υποτίθεται ότι είπε ο Άγιος ...τάδε, να αξιολογώ ως υπέρτατες ανοησίες, τόσο τη μαγεία, όσο και τα φλυτζάνια και τα μέντιουμ. Για να μη μιλήσω για το αποκορύφωμα αυτοϊκανοποίησης που λέγεται «ζώδια». Αν κάποιος πιστεύει σ' αυτά, είναι δικαίωμά του. Δικαίωμά του είναι επίσης, να θεωρεί «τρίχες» αυτά που πιστεύω εγώ. Ακόμα κι αν μου το πει κατάμουτρα, ούτε ενοχλούμαι, ούτε επαναστατώ, ούτε αλλάζω τα όσα πιστεύω. Αυτό που δεν είναι δικαίωμα κανενός κατά τη γνώμη μου, είναι να με πιέσει να υιοθετήσω τα δικά του πιστεύω. Ούτε ντρέπομαι, ούτε διστάζω να πω αν πιστεύω σε κάποιο Θεό. Ποτέ όμως δε διανοήθηκα να προσπαθήσω να τον επιβάλλω σε άλλους. Απλώς θεωρώ τελείως διαφορετικής βαρύτητας περιπτώσεις, το να θίγεις π.χ. την πίστη ενός μουσουλμάνου στον Αλλάχ (το οποίο θεωρώ απρέπεια και, ασχέτως του αν επιτρέπω στον οποιονδήποτε να το κάνει σ' εμένα, προσωπικά δεν το έκανα ποτέ), από το να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια με την πίστη κάποιων στο τι λέει το κατακάθι του «πολλά βαρύ». Αυτό εννοώ με το «κατά κανόνα λογικός», που είπα νωρίτερα. Όσο γι' αυτό που ρωτάς για τα μυστήρια...τι να με ξενίζει; Αυτά που κάνει ο παπάς, τα κάνει διότι έτσι λέει το επίσημο δόγμα, το οποίο και οφείλει να ακολουθεί, από τη στιγμή που αυτή είναι η δουλειά του. Αν η ερώτησή σου έχει να κάνει με το αν μ' αρέσουν, τι να σου πω; Ούτε κρύο, ούτε ζέστη! Μια τυπική διαδικασία θεωρώ πως είναι - όπως και όλα τα μυστήρια - και τίποτα περισσότερο. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2012 από deesnider
MJBulls23 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Έτσι λοιπόν, αν και κανείς δεν έχει αποδείξει εάν δεν υπάρχει θεός.... με τα όσα έχουν καταρριφθεί και τα όσα έχουν βρεθεί... το να βγαίνει κανείς να λέει "Δεν έχει αποδειχθεί, άρα δεν ξέρουμε" είναι σαν να λέει "Δεν έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ένα πλάσμα με 5 μάτια, 9 αυτιά που τραυλίζει και μασάει ρίγανη στον Άρη, άρα δεν ξέρουμε" καταργώντας έτσι όλο το λογικό οικοδόμημα και την αποκτειθήσα γνώση επειδή και μόνο δεν του έχει παρασχεθεί, του "ενάγοντα" μία απόδειξη. Δεν υπαρχει λογικο οικοδομημα και ολα αυτα τα ασχετα.... Απο τη στιγμη που δεν εχουμε αποδειξει κατι, πολυ απλα ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ εαν ισχυει. Τελεία. Οπότε, το πρόβλημα δεν είναι του τι ξέρουμε αλλά του τι θεωρείται λογικό να αποδειχθεί, βάσει των όσων έχουν βρεθεί. Το τι ειναι λογικο να αποδειχτει και ολα αυτα ειναι τελειως ασχετες προτασεις. Το αν θεωρεις εσυ, εγω και ολος ο πλανητης λογικο να μην υπαρχουν ροζ ελεφαντες που μιλανε δεν σημαινει οτι δεν μπορει να υπαρχουν. Μπορει και να υπαρχουν! Το πιο τραγικό από όλα... είναι αυτή η υπέρμετρη σοβαροφάνεια και επιστημονικοφάνεια που φοράνε όσοι είναι τόσο μα τόσο στείροι. Περιμενω να πιασει τοπο το report ειδαλλως θα σου απαντησω αναλογως. Φυσικά και όσοι είναι κλεισμένοι στην στειρότητά τους και έχουν κάνει λάβαρο την στείρα λογική τους, θα αντιδράσουν, θα πουν πάλι ένα κάρο διαμάντια (όπως αυτό με το "Δεν έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει θεός, άρα δεν ξέρουμε") και, εν γένει, θα κάνουν ένα κάποιο χαμό... νομίζω όμως ότι στους φυσιολογικούς ανθρώπους θα γίνει αντιληπτό το μήνυμα (μιας και με τους πρώτους, δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να ανταλλάξω σε λεκτικό επίπεδο). Στην πραγματικοτητα οσοι ειναι αμαθεις και δεν εχουν επιχειρηματα εναντια στα επιχειρηματα που εχουν διατυπωθει κανουν αυτο που κάνεις και εσυ. Να λενε άλλα αντι αλλων..... Και να προβαινουν σε προσωπικους χαρακτηρισμους. Δεν εχει σημασια γιατι τα επιχειρηματα νικανε παντα. Οταν δεν εχεις αποδειξει οτι δεν υπαρχει κατι, ακομα και αν η λογικη ολων των ανθρωπων να υποστηριζει οτι δεν υπαρχει, υπαρχει πιθανοτητα να υπαρχει αυτο το κατι. Μικρη ή μεγαλη δεν εχει σημασια, ειναι διαφορη απο το μηδεν. Οποτε απο τη στιγμη που δεν εχουμε αποδειξει οτι δεν υπαρχει Θεος, η πιθανοτητα να υπαρχει Θεος ειναι υπαρκτη. Μπορει να υπαρχει Θεος δηλαδη.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Αν δε θέλετε να σας αποκαλούν "στείρους", μην τους αποκαλείτε "αμαθείς". Μετριάστε λίγο και τις φατσούλες με τον εμετό όταν σχολιάζετε τις απόψεις των συνομιλιτών σας, και όλα θα πάνε καλά. Μη με υποχρεώσετε να επανέλθω, παρακαλώ πολύ. Καλή συνέχεια.
FedonasP Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Αν δε θέλετε να σας αποκαλούν "στείρους", μην τους αποκαλείτε "αμαθείς". Μετριάστε λίγο και τις φατσούλες με τον εμετό όταν σχολιάζετε τις απόψεις των συνομιλιτών σας, και όλα θα πάνε καλά. Μη με υποχρεώσετε να επανέλθω, παρακαλώ πολύ. Καλή συνέχεια. και ποιος να έχει χρησιμοποιήσει πλήθος τέτοιων emoticon άραγε?? ο αντικειμενικός φίλος μας Η πλακα ειναι οτι δεν εχεις ουτε ενα επιχειρημα να καταρριψεις εστω κατι απο αυτα που ειπα. Και θελεις να σε παρουμε και να σε παρω στα σοβαρα? Ε προφανως και κανείς λογικος δεν θα σε παρει στα σοβαρα οταν μιλας χωρις ιχνος επιχειρηματος..... ε τώρα μην τον κατηγορείς για πρακτικές που εφαρμόζεις και εσύ... γιατί εσύ έχεις επιχειρήματα η προσπαθείς να καταλάβεις τα επιχειρήματα των άλλων?? Χμ..... Ενας απο τους κορυφαιους επιστημονες στον χωρο της πληροφορικης και των υπολογιστων ολων των εποχων. Αυτος που θελησε να γραψει λιγα πραγματα για τους αλγοριθμους και για την πληροφορικη γενικοτερα και εγραψε την βιβλο τη ςπληροφορικης, ενα εργο που ακομα και σημερα αποτελει σημειο αναφορας. Αυτος που εχει γραψει εκατονταδες απιστευτα βιβλια του χωρου που θεωρουνται κορυφαια. Αυτος που για να ειναι πιο ωραια η μορφοποιηση ενος βιβλιου του(The art of computer programming I) εφηυρε το ΤeΧ οπου αποτελει εως και σημερα την ναυαρχιδα...........καλα δεν θα πω ολοκληρη ιστορια τι ειναι το TeX και την επανασταση που εφερε και που ακομα ολα με βαση αυτο γινονται, ψαξε και βρες τι ειναι. νταξ ηρέμησε θεό θα τον κανεις σε λίγο... ένας αξιόλογος επιστήμονας είναι και δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να τον γνωρίζει ειδικά στην κοινωνία μας που συνήθως τα πρότυπα είναι τραγουδιστές και ηθοποιοί... ο πρώτος είναι η ο τελευταίος επιστήμονας με έργο που δεν τον έχει ακουστά πολλής κόσμος.... Επειδη το λεει ισως? Επειδη το εχει γραψει και εχει αναφερθει εκτενεστερα και σε ενα βιβλιο του ισως? Αλλά αυτο γινεται. Αν εισαι αμαθης οπως εσυ κάνεις τετοιες "φθηνες" ερωτησεις.... δεν ξέρω για ποιον μιλάτε απλά εδώ θέλω να σχολιάσω για να σου δείξω ότι δεν προσπαθείς να καταλάβεις το επιχείρημα του αλλου.. επειδή έτσι τα παίρνει ίσως??? βρίσκει κορόιδα ακολουθους που τους αρέσουν αυτά που γραφει και τα γραφει για τα λεφτά??? γιατί ο εκδοτικός οίκος θέλει να κάνει πωλήσεις??? ο πρώτος είναι η ο τελευταίος? ειδικά αν ψάξει κανένας σε νεοθρησκευτικα βιβλία και τέτοια θα βρει χιλιάδες τσαρλατάνους που όλο κάποιο παρακλάδι της καμπάλα κτλ σκαρφίστηκαν και πουλάνε με το τσουβάλι βιβλία ενώ αυτοί ζούνε τρυφηλή ζωή με τα έσοδα που καμια σχέση δεν έχει με το δόγμα τους. Θα τον περασουν για δραπετη του Δαφνιου αλλά αυτο θα ισχυει επειδη δεν ειναι αρκετα εξυπνοι ωστε να καταλαβουν την πραγματικοτητα και το τι λεει ουσιαστικα. Δεν πρεπει να νοιαζεται λοιπον ο filk εαν "παραεξω" οι ανοητοι τον περασουν για ανοητο. Ενας ανοητος τις περισσοτερες φορεςμ θα περασει εναν εξυπνο και αυτα που λεει, για χαζο. ο επιλεκτικός τρόπος σκέψης σου έχει ενδιαφέρον. Σε ότι δεν σε συμφέρει (αντίλογο) παίρνεις τα σχόλια διακεκομμένα. ωμά μεταφορικά εκεί που δεν πρέπει και κυριολεκτικά εκεί που δεν πρέπει παραφράζεις κτλ αλλα όταν ακούς κάτι που συμφέρει στην θέση σου λες πως φταίνε οι άλλοι που το κοροϊδεύουν επειδή δεν μπήκαν στην διαδικασία να ψάξουν το βαθύτερο νόημα του σχολίου.. δηλαδή να μην μείνουν στους ροζ ελέφαντες αλλα στην πιαθανότητα και την ποικιλία του διαφορετικό μέσα σε κάποιες εκφάνσεις διαστάσεων στο σύμπαν μας... ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή εσύ "ανάβεις" και ειρωνεύεσαι επιχειρήματα πολύ πιο προσγειωμένα από "ροζ ελέφαντες άλλων διαστάσεων" πραγματικά πλακα μας κανεις... Καταρχην εχουν παρει ψηλα τον αμανε γιατι υποτιθεται εχουν καταφερει να ξεφυγουν απο την πλυση εγκεφαλου που τους εχει υποβληθει, και ετσι νιωθουν ευχαριστημενοι με την δηθεν ευφυια τους και ετσι το παιζουν "δασκαλοι" και ελευθεροι ως προς αυτους που δεν εχουν ξεφυγει. Προσπαθωντας βεβαια ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ να προσηλυτισουν και αλλους στα πιστευω τους, δηλαδη στην αθεΐα. Δογματικοτατα! Κανουν αυτο που κατηγορουν τους αλλους(τους πιστους σε μια θρησκεια) οτι κανουν. ο θεέ μου πραγματικά εσύ θα με κανεις χριστιανό.... ΤΙ ΛΕΣ;;;... πραγματικά ο τρόπος που λειτουργείς είναι παράδειγμα προς αποφυγήν οποιο προβληματισμένο άτομο περί της θρησκείας έρθει να ρωτήσει την γνώμη μου πραγματικά θα τον οδηγώ στα posts σου λέγοντας του "να έτσι θα γίνεις αν αρχίσεις να πιστεύεις" και θα το γλιτώσουμε το παιδί... ο μονος που φέρεται δογματικά είσαι εσύ με ΠΑΡΩΠΙΔΑΡΕΣ 3 ΜΕΤΡΑ μήκος/πλατος και 100 πάχος.... ούτε μια τόση δα λάμψη από ατομική έκρηξη δεν πρόκειται να αντιληφθείς με τέτοιες παρωπίδες.... λες τα δικά σου, τα λεγόμενα των άλλων περνάν σαν "μπλα μπλα" από το ένα αφτί και βγαίνουν από το άλλο και μετά έχεις και το θράσος να τους προσάπτεις ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ...ο παναγια βόηθα... (το πέτυχες τον σκοπό σου ασπάστηκα τον χριστιανισμό με αυτά που λες...) Και δινει μηδεν πιθανοτητα γιατι δεν μπορει να δεχτει οτι υπαρχει και η παραμικρη πιθανοτητα να κανει λαθος και να υπαρχει θεος, γιατι τοτε η ολη υποτιθεμενη ανωτεροτητα της ευφυιας τους εναντι των αλλων ακομα "σκλαβωμενων" απο την πλυση εγκεφαλου, παει περιπατο και αυτο δεν μπορουν να το δεχτουν. κανένας δεν το έχει πει οι περισσότεροι απλά σου ζήτησαν να το αποδείξεις δεν το απόκλεισαν ως πιθανότητα... και εδώ πάλι δείχνεις τις παδωπιδαρες σου και το πως σαβουριάζει το προκατειλημμένο σου μυαλό τα λεγόμενα των άλλων... και ειδικά εγώ μάλιστα σου προσέφερα και παρα πολλές εκδοχές "θεού" απλά επίσης εξήγησα για πιο λόγο δεν έχει νόημα να τις πιστεύεις όλες αυτές τις πιθανές μορφές... πραγματικά πες μου ποιος μουτζαχεντίν παπας σφυρηλάτησε έτσι το μυαλό σου έκανε πολύ καλή δουλειά μπράβο τους.... και ο ίδιος ο θεός σου να έρθει να σου πει "τελικά φιλε είμαι εξωγήινος και απλά έτσι όπως έπεσε το σκάφος μου καταλάθος πριν 2000 χρονια είπα να σπάσω πλακα με τα ζώα τους προγόνους σου" εσύ θα τον βγάλεις με κάποιο τρόπο ψεύτη αλαζόνα και αντίχριστο... και θα κρίνεις τα επιχειρήματα του για ρηχά και άτοπα χαχαχαχα Αστο. Το βρηκα σε ενα βιβλιο του Χοκινγκ που αυτος πρωτος(το 1988) διατυπωσε αυτη την θεωρια που ανεφερες. Παρολα αυτα σε νεοτερα papers βρηκα οτι αυτη η θεωρια του Χοκινγκ εχει παει στο περιθωριο και ειναι τελειως αμφιλεγομενη πλεον, αλλά παρολα αυτα δεν αποδειχτηκε λανθασμενη. μπα κάποιο λάθος θα κανεις η δεν θα μιλάμε για ακριβώς το ίδιο πράμα. εγώ μίλησα για την εξάπλωση του σύμπαντος μέχρι του θερμικού θανάτου και μετά την συρρίκνωση του σε ένα σημειο έως ότου επέλθει νέο big bang ο Hawking σίγουρα δεν έχει πει κάτι τέτοιο αλλα τώρα που το λες κάτι σαν μου έρχεται στο μυαλό σχετικά με πολλαπλά big bang αλλα δεν μπορώ να θυμηθώ την θεωρία
Bspus Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Σε ένα παράλληλο σύμπαν, υπάρχουν ιπτάμενοι κόκκινοι ελέφαντες. Όσο παράλογο για τους άθεους είναι να πιστεύει κάποιος σε κάποιον θεό, άλλο τόσο παράλογη είναι η επιστήμη από την στιγμή που πλέον πιστεύει στην ύπαρξη πχ σωματιδίων μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν στις μαθηματικές εξισώσεις. κανένας δεν είδε το μποζόνιο του Χιγκς (μιας και είναι φρέσκο) απλά παρατήρησαν κάτι στις μαθηματικές εξισώσεις τους, που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ΑΡΑ υπάρχει. Αυτό λοιπόν είναι κατά μία έννοια παράλογο και κατά μία άλλη έννοια απολύτως λογικό. Το ίδιο και η πίστη σε κάτι ανώτερο, σε κάποιους είναι παράλογο και σε κάποιους απολύτως λογικό. Η επιστημη εχει ως σκοπο να παρουσιασει ενα "μοντελο" που εξηγει τη φυση. Ολα τα μοντελα ειναι ατελη (και αρα λαθος). Οταν καποιες θεωριες πλεον ξεπερνωνται, η παρουσιαζονται νεα στοιχεια που οδηγουν σε ασυνεπειες, αυτες οι θεωριες αντικαθιστωνται ειτε απο πιο γενικευμενες, ειτε απο εντελως διαφορετικες και το μοντελο της πραγματικοτητας που εχουμε γινεται πιο πληρες. Οχι λοιπον, επειδη καποιοι εχουν λογο να πιστευουν στην υπαρξη παραλληλων συμπαντων η καποιων σωματιδιων με συγκεκριμενες ιδιοτητες και δημοσιευουν αρθρα με τις θεωριες και τα πειραματα τους, αυτο δεν σημαινει αυτοματα οτι υπαρχουν. Αν ανακαλυφθει τροπος και συγκεκριμενες μεθοδοι για πειραματα που να τα "αποδεικνυουν" (δηλαδη να δινουν πολυ σοβαρες ενδειξεις οτι ισχυουν), αλλαζει το πραγμα. Αν κατι ειναι εξ ορισμου μη αποδειξιμο με πειραματα, αυτο απο μονο καθιστα το θεωρημα ιδιαιτερα υποπτο. Αυτη ειναι και η ειδοποιος διαφορα με τη θρησκεια. Καποτε η επιστημη μας διδασκε για τον αιθερα και ο Lavoisier πιστευε στην υπαρξη του caloric (http://en.wikipedia.org/wiki/Caloric_theory) Οταν αυτα ξεπεραστηκαν, δεν εγινε σχισμα στους επιστημονες με καποιους αιρετικους να τροποποιουν συνεχως τις αποτυχημενες θεωριες και να συνεχιζουν να τα πιστευουν γιατι τους συνεφερε η γιατι "κανεις δεν μπορει πραγματικα να αποδειξει οτι δεν υπαρχουν". Η οσες φορες συμβαινει κατι τετοιο, αυτοι που το κανουν οδηγουνται στο περιθωριο. Φυσικα περιπτωσεις διεφθαρμενων επιστημονων που εν γνωσει τους λενε ψεματα υπαρχουν αλλα δεν αναφερομαι σε αυτη την περιπτωση Πάντα ο επιστήμονας θα λέει "όσο και να ψάχνω και να βρίσκω νέα πράγματα δε βρίσκω τον θεό σου" και ο πιστός θα του λέει "όσο και να ψάχνεις δεν θα βρεις, γιατί για να παρατηρήσεις τον θεό πρέπει να είσαι ο θεός" Αυτη ειναι η νεα "βελτιωμενη" εκδοση στην οποια εχει αναγκαστει να υποχωρησει η θρησκεια (εστω ο χριστιανισμος στο δυτικο κοσμο) για να επιβιωσει. Δεν εχει περασει πραγματικα πολυς καιρος απο τοτε που ο Θεος ηταν σε διαρκη επικοινωνια με τους πιστους του μεσω των εκλεκτων αντιπροσωπων του, οι οποιοι ειχαν τεραστιες εξουσιες (και δυστυχως ακομα και σημερα πολυ περισσοτερες απο οσες τους αρμοζουν)
flik Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Έγινε μια ολόκληρη συζήτηση γιατί κάποιοι δε μπορούν να δεχτούν το γεγονός οτι βεβαιότητα=απόδειξη. Σε οποιονδήποτε τομέα. Σε οποιαδήποτε πρόταση. Το να είσαι άθεος μόνο και μόνο επειδή δεν έχεις απόδειξη για το ότι υπάρχει Θεός, για μένα δεν είναι επιχείρημα. Δεν είναι ούτε καν τρομερό κατόρθωμα. Εγώ θέλω σε ότι ακολουθώ, για όλα τα πιστεύω μου, να είμαι συνειδητοποιημένος. "Το να αμφισβητείς και να πιστεύεις είναι το ίδιο πράγμα. Μόνο η αδιαφορία είναι αθεΐα." Eric-Emmanuel Schmit Σε αυτό πιστεύω εγώ. Δεν μου κάνει, δεν με ικανοποιεί ο Θεός των χριστιανών, όπως περιγράφεται σήμερα, και φυσικά και σε προηγούμενες εποχές. Δεν με πείθει κανένα βιβλίο κτλ κτλ. Δεν στηρίζομαι στην φθηνή και λαθεμένη πρόταση "Δεν πιστεύω τίποτα όταν δεν υπάρχουν αποδείξεις". Όταν το καταλάβουμε αυτό, τότε θα ξεφύγει ο κόσμος απο θρησκείες και ότι συνεπάγεται. Αλλιώς δεν πείθουμε κανέναν.
MJBulls23 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 νταξ ηρέμησε θεό θα τον κανεις σε λίγο... ένας αξιόλογος επιστήμονας είναι και δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να τον γνωρίζει ειδικά στην κοινωνία μας που συνήθως τα πρότυπα είναι τραγουδιστές και ηθοποιοί... ο πρώτος είναι η ο τελευταίος επιστήμονας με έργο που δεν τον έχει ακουστά πολλής κόσμος.... Ηρεμησε???? Τι θα πει παλι αυτο? Εγω κατεγραψα ΜΕΡΙΚΑ απο αυτα που εχει κανει. Ανεδειξα την πραγματικοτητα. Τι να ηρεμησω? Και δεν ειναι απλως ενα αξιολογος επιστημονας. επειδή έτσι τα παίρνει ίσως??? βρίσκει κορόιδα ακολουθους που τους αρέσουν αυτά που γραφει και τα γραφει για τα λεφτά??? γιατί ο εκδοτικός οίκος θέλει να κάνει πωλήσεις??? Επειδη ετσι τα παιρνει ισως???? Για τον Donald Knuth μιλαμε και μιλαμε για αποψεις του που τις εχει πει επανειλλημενως και τις εχει διατυπωσει και σε βιβλιο(που δεν εχει θεμα αυτο αλλά ειναι γενικου περιεχομενου). Και ουτε και τις διαλαλει οπου βρεθει. Απλως ειναι γνωστο οτι ο ανθρωπος πιστευει σε εναν Θεο. Και μου λες οτι τις λεει επειδη τα παιρνει?? Και μου λες οτι τα γραφει αυτα γιατι αρεσουν και βρισκει κοροιδα ακολουθους??????????? Ο Donald Knuth?? Προφανως ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΣ! Καλα κρασια.... Μιλαμε απιστευτα πραγματα εχεις πει. Δεν αξιζει να ασχοληθει κανείς.... Ποτέ δεν πιστευα οτι θα ακουγα οτι ο Knuth γραφει οτι πιστευει στον Θεο για να πουλαει βιβλια. Οτι ο Knuth προσπαθει να προσηλυτησει!!!! Τρομερα πραγματα. Σκοπευα να απαντησω και στα υπολοιπα αλλά δεν αξιζει. Δεν αξιζεις απαντηση....
xreokopia Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δεν έβαλα στο τραπέζι θέμα αποδείξεων για να πειστώ για κάτι. Εσύ το έβαλες. Εσύ είπες οτι χρειάζεσαι αποδείξεις αλλιώς δεν πιστεύεις τίποτα. Μια μου λες οτι είναι επιχειρήματα για ανισόρροπους, μια λες οτι σκοπίμως γράφω αλαμπουρνέζικα, μια λες για δραπέτες του Δαφνίου, αλλά επιχειρήματα δικά σου δε βλέπω. Και δεν απαντάς σε ολόκληρα τα κείμενα μου κιόλας. Εσύ γιατί δίνεις 0 πιθανότητα; Εξήγησέ μου γιατί με απλά λόγια, και με σαφήνεια, καθώς είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω. Δεν με νοιάζει αν το συζήτησες με άλλον. Σου λέω πως είπες βλακεία, και την μαζεύεις σιγά σιγά, μια το πήγες στους χριστιανούς, μια μετά το έκανες μεγάλη πλειοψηφία χριστιανών, μετά μου κάνεις την χάρη να με πληροφορήσεις οτι γενικά ότι έχουν την τάση κτλ. Ευχαριστώ, δεν το ήξερα, δεν έχω μελετήσει καθόλου το θέμα, εσένα περίμενα. Έχετε πάρει λίγο ψηλά τον αμανέ, γενικά μιλάω, όσοι είστε άθεοι; Ή μου φαίνεται; Μιλάτε λες και κάνατε κανένα σπουδαίο κατόρθωμα, που δεν πιστεύετε κάτι γιατί δεν σας κολλάει στο μυαλό. Και κάτι τελευταίο. Εσύ έψαξες σε όλες τις θρησκείες του κόσμου και δε βρήκες απόδειξη; Αφού αποζητάς αποδείξεις για να πιστέψεις, έψαξες σε όλους; Αυτά, δεν έχω να πω άλλα, φαίνεται οτι μιλάμε σε διαφορετικό πλαίσιο, έκανα μια προσπάθεια, αλλά θα βγω και τρελός και δεν έχω χρόνο. Ακουγεσαι μπερδεμενος. Δε χρειαζεται να βαλω στο τραπεζι κατι που ειναι δεδομενο. Προφανως και ολοι μας θελουμε αποδειξεις για κατι, δε δεχομαστε οτιδηποτε στον αερα. Αλιμονο αν χρειαζομασταν επιχειρηματα και για την κοινη λογικη. Αυτην αντιπροσωπευω εγω, αν δε το εχεις καταλαβει. Σε ποιο απ τα κειμενα σου δεν απαντησα? Νομιζω οτι σε καλυψα σε ολα. Αλλο αν δε θες να τα δεχτεις. Χιλιαδες φορες σου εξηγησα το "γιατι δινω 0 πιθανοτητα". Γιατι αν δεν απορριψεις απευθειας κατι που φανερα δε στεκει, τοτε θα πας στη ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑ. (Τωρα που το εγραψα και κεφαλαια ελπιζω να μη μου το ξαναρωτησεις) Οταν λεω οτι το συζητησα με αλλον σημαινει οτι υπαρχει γραμμενο, οποτε μπορεις να το διαβασεις. Ποια βλακεια ειπα που την μαζευω κιολας σιγα-σιγα? Οχι μονο δε τη μαζεψα αλλα το εξηγησα και συμπληρωματικα. Ασφαλως και μιλαμε σε διαφορετικο πλαισιο. Δεν θα ηταν ποτε δυνατον να βρισκομαι στο ιδιο πλαισιο με καποιον που δηλωνει οτι πιστευει στους ιπταμενους κοκκινους ελεφαντες
flik Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Ακουγεσαι μπερδεμενος. Δε χρειαζεται να βαλω στο τραπεζι κατι που ειναι δεδομενο. Προφανως και ολοι μας θελουμε αποδειξεις για κατι, δε δεχομαστε οτιδηποτε στον αερα. Αλιμονο αν χρειαζομασταν επιχειρηματα και για την κοινη λογικη. Αυτην αντιπροσωπευω εγω, αν δε το εχεις καταλαβει. Σε ποιο απ τα κειμενα σου δεν απαντησα? Νομιζω οτι σε καλυψα σε ολα. Αλλο αν δε θες να τα δεχτεις. Χιλιαδες φορες σου εξηγησα το "γιατι δινω 0 πιθανοτητα". Γιατι αν δεν απορριψεις απευθειας κατι που φανερα δε στεκει, τοτε θα πας στη ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑ. (Τωρα που το εγραψα και κεφαλαια ελπιζω να μη μου το ξαναρωτησεις) Οταν λεω οτι το συζητησα με αλλον σημαινει οτι υπαρχει γραμμενο, οποτε μπορεις να το διαβασεις. Ποια βλακεια ειπα που την μαζευω κιολας σιγα-σιγα? Οχι μονο δε τη μαζεψα αλλα το εξηγησα και συμπληρωματικα. Ασφαλως και μιλαμε σε διαφορετικο πλαισιο. Δεν θα ηταν ποτε δυνατον να βρισκομαι στο ιδιο πλαισιο με καποιον που δηλωνει οτι πιστευει στους ιπταμενους κοκκινους ελεφαντες Προτιμώ να τη κλείσουμε εδώ τη συζήτηση μεταξύ μας. Δεν βγαίνει πουθενά, κάνουμε κύκλους. Δεν έχω κάτι διαφορετικό να πω, λογικά ούτε κι εσύ, ήδη αρχίζουμε να επαναλαμβανόμαστε, άρα χάσιμο χρόνου.
xreokopia Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Οι πίστη στην ύπαρξη «δαιμόνων» και στον «εξορκισμό», είναι άμεση συνέπεια της πίστης στην ύπαρξη του «σατανά». Η «μαγεία» δεν έχει καμία σχέση με τα δύο προηγούμενα, όπως καμία σχέση μ' αυτά δεν έχουν ούτε τα «φλυτζάνια», ούτε τα «μέντιουμ». Ειπαμε, η σχεση που εχουν ολα αυτα μεταξυ τους ειναι οτι ανηκουν στη σφαιρα του υπερφυσικου. Συνηθως οι αφελεις που πιστευουν στα υπερφυσικα, πιστευουν σε περισσοτερα απο ενα τετοια. Οσοι ειναι λογικοι και με την επιστημη τα αποκλειουν ολα εντελως. Η πλακα ειναι οτι δεν εχεις ουτε ενα επιχειρημα να καταρριψεις εστω κατι απο αυτα που ειπα. Και θελεις να σε παρουμε και να σε παρω στα σοβαρα? Ε προφανως και κανείς λογικος δεν θα σε παρει στα σοβαρα οταν μιλας χωρις ιχνος επιχειρηματος..... Eπιχειρηματα για τη κοινη λογικη θελουν μονο οι τροφιμοι του Δαφνιου. Να με παρεις στα σοβαρα εσυ δεν εχει σημασια αν δεν εισαι σοβαρος. Χμ..... Ενας απο τους κορυφαιους επιστημονες στον χωρο της πληροφορικης και των υπολογιστων ολων των εποχων. Αυτος που θελησε να γραψει λιγα πραγματα για τους αλγοριθμους και για την πληροφορικη γενικοτερα και εγραψε την βιβλο τη ςπληροφορικης, ενα εργο που ακομα και σημερα αποτελει σημειο αναφορας. Αυτος που εχει γραψει εκατονταδες απιστευτα βιβλια του χωρου που θεωρουνται κορυφαια. Αυτος που για να ειναι πιο ωραια η μορφοποιηση ενος βιβλιου του(The art of computer programming I) εφηυρε το ΤeΧ οπου αποτελει εως και σημερα την ναυαρχιδα...........καλα δεν θα πω ολοκληρη ιστορια τι ειναι το TeX και την επανασταση που εφερε και που ακομα ολα με βαση αυτο γινονται, ψαξε και βρες τι ειναι. Φοβαμαι οτι θα σε απογοητευσω αλλα προφανως αυτος ο κυριος τα λεει αυτα για να μη χανει πελατες. Και οι πολιτικοι μας πανε τακτικα εκκλησια. Σου συνιστω να μη τα βλεπεις ολα τοσο επιφανειακα. Βαζε που και που το μυαλο σου να γυρναει. Γιατι ομως παιρνεις αυτον ασημο και δε παιρνεις τον Χωκινς? Να ξερεις οτι κανενας απο τους επιστημονες δε πιστευεις στα παπατζιδικα.
MJBulls23 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Αλιμονο αν χρειαζομασταν επιχειρηματα και για την κοινη λογικη. Huh!!!! Επιχειρηματα χρειαζεσαι ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Δεν υπαρχει κοινη λογικη και μη κοινη λογικη. Για οποιαδηποτα προταση κάνεις θελεις επιχειρηματα. Και για να την αποδειξεις θελεις αποδειξη και οχι ορισμο του τυπου "εεεεεεεε θα ισχυει επειδη ειναι λογικο να ισχυει" πραγμα(το τελευταιο) που ειναι τελειως τραγικο. Χιλιαδες φορες σου εξηγησα το "γιατι δινω 0 πιθανοτητα". Και χιλιαδες φορες ησουν λαθος. Χωρις αποδειξη δεν μπορεις να μιλας οτι ισχυει κατι. Δεν εισαι ο αλαθητος και αυτος που κατεχει την αληθεια των παντων ωστε να οριζεις τι ειναι λογικο να ισχυει και τι οχι. Οποτε μην το κάνεις! Μην οριζεις τι ειναι αληθες ή οχι! Μην περιμενεις να παρουμε ο,τι λες ως σωστο εαν δεν μας το αποδειξεις, μόνο και μόνο επειδη σου φαινεται λογικο ή επειδη φαινεται πχ σε 3 δισεκατομμυρια ανθρωπους λογικο. Χιλιαδες φορες σου εξηγησα το "γιατι δινω 0 πιθανοτητα". Γιατι αν δεν απορριψεις απευθειας κατι που φανερα δε στεκει, τοτε θα πας στη ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑ. Φανερα ξεφανερα αυτα δεν υπαρχουν. Υπαρχει η αποδειξη καποιας προτασης και η μη αποδειξη. Και εφοσον ΔΕΝ εχεις αποδειξη καποιας προτασης, οσο λογικη και να φαινεται σε οποιονδηποτε, η προταση αυτη ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ εαν ισχυει ή οχι. Φοβαμαι οτι θα σε απογοητευσω αλλα προφανως αυτος ο κυριος τα λεει αυτα για να μη χανει πελατες. Τι ακουμε για τον Donald Knuth λοιπον. Ξερεις ποιος ειναι καν και τι εχει κανει? Ξερεις τι ειδους βιβλια γραφει?? Ξερεις οτι δεν εχουν καμια σχεση με ολα αυτα? Ξερεις οτι απλως ανεφερε σε ενα γενικης θεματολογιας βιβλιο του αυτα εδω και οτι δεν βγαζει λεφτα με αυτα? Πραγματικα δεν εχετε ορια αμαθειας. Προσδιδετε στον Donald Knuth οτι γραφει βιβλια προσηλυτικα περι της υπαρξης Θεου!! Δεν υπαρχει ελεος..... Διαβαστε και λιγο. Δεν κανει κακο. Θα σας προστατευσει απο το να εκτιθεστε τοσο πολυ. Να ξερεις οτι κανενας απο τους επιστημονες δε πιστευεις στα παπατζιδικα. Ισα ισα. Ενα 30% πιστευει(στην υπαρξη μιας ανωτερας δυναμης). Ψαξτο για να μην λες ο,τι να'ναι....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα