Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλα αμα ειναι να ακολουθησεις επαγγελμα ηλεκτρολογου για να κανεις τετοια κουτσοδουλεια απτη μια περιοχη της Αθηνας στην αλλη (τις περισσοτερες ωρες τις χανεις στην κινηση και τις βενζινες δηλαδη) και μαλιστα να εισαι standby ολημερις ακομα και σε ακυρες ωρες τυπου 9-10 το βραδυ, με την ελπιδα να βγαλεις μεροκαματο, καλυτερα νεκροθαφτης η βοθρατζης.

Εννοειται οτι σε αυτο το επαγγελμα πονταρεις σε μεγαλες δουλειες για να κανεις προκοπη και διατηρεις και ενα στενο κυκλο οικιακων πελατων (αυτων που τους ανελαβες την εγκατασταση κατα το χτισιμο η την ανακαινιση του σπιτιου) τους οποιους φροντιζεις να εξυπηρετεις αμεσα οποτε εχουν σοβαρο προβλημα.

(Δουλεια που επισης δεν χαμπαριαζει απο κριση, ισως και να ευνοειται κιολας, ειναι μπαρμπερης. Οχι κομμωτης. Μπαρμπερης. Ανδρικα τυπικα κουρεματα μονο. 2 ψαλιδιες και 2 φιξαρισματα στις γωνιες = 10 ευρω και να περασει ο επομενος).

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Συμφωνεις ομως οτι μια μεγάλη δουλειά θα προέλθει από την αξιοπιστία σου, σε οικιακούς πελάτες???

Γιατι μεγάλη δουλειά μπορει να ειναι στις μέρες μας και η αλλαγή ενός κατεστραμμένου πίνακα και ολες οι μπρίζες σε ένα σπίτι...

Και εννοειτε πως δεν ειναι ανάγκη να τρέχεις σε ολη την Αθήνα...Σε 2-3 περιοχές αν δουλεύεις μια χαρά εισαι...

Εδω ψάχνω ηλεκτρολόγο και δε βρισκω τι να λέμε?10 τηλέφωνα πηρα...Πολλοί εχουν αυτο το παράπονο και στο τέλος ηλεκτρολόγος σου γινεται αυτος που σε βοηθάει στη δυσκολη στιγμη...ή υδραυλικός σου!

Δημοσ.

Συμφωνεις ομως οτι μια μεγάλη δουλειά θα προέλθει από την αξιοπιστία σου, σε οικιακούς πελάτες???

Γιατι μεγάλη δουλειά μπορει να ειναι στις μέρες μας και η αλλαγή ενός κατεστραμμένου πίνακα και ολες οι μπρίζες σε ένα σπίτι...

Και εννοειτε πως δεν ειναι ανάγκη να τρέχεις σε ολη την Αθήνα...Σε 2-3 περιοχές αν δουλεύεις μια χαρά εισαι...

Εδω ψάχνω ηλεκτρολόγο και δε βρισκω τι να λέμε?10 τηλέφωνα πηρα...Πολλοί εχουν αυτο το παράπονο και στο τέλος ηλεκτρολόγος σου γινεται αυτος που σε βοηθάει στη δυσκολη στιγμη...ή υδραυλικός σου!

Μεγαλη δουλεια για να πιασεις θελει κονε με εργολαβους και την αδεια για τα αντιστοιχα kilowatt or something, νταξει προφανως και μια Α πειρα για να σε εμπιστευτει ο εργολαβος. Τιποτα αλλο. Οποιος κινειται με βαση την αξιοπιστια του στις γριες η τον ταδε απλο οικογενειαρχη που του επεσε ο γενικος 11 τη νυχτα και δεν βρισκει αλλο ηλεκτρολογο, για να πιασει εργολαβια ενα mall ας πουμε, η ακομα και μια πολυκατοικια, ματαιοδοξει.

Ο οικιακος πελατης το πολυ πολυ να σε φωναξει σε καμια ανακαινιση γνωστου του 1 φορα στα 5 χρονια, αλλα τετοιες εποχες, τετοια λογια. Με τα κουτσοδούλεια σαν αυτο που περιγραφεις συνηθως πας ζημια, ελπιζοντας απλα σε αυτο που σου ειπα, οτι καποτε μπορει να σου φερει μια δουλεια ο ενας απτους 20 που θα αφησεις ευχαριστημενους. Αλλα και παλι εκει στο παιχνιδι μπαινουν οι εργολαβοι. Δηλαδη εσυ σαν cossutius μπορει να μεινεις ευχαριστημενος απο μενα που σε εξυπηρετησα 11 το βραδυ με χαμηλη τιμη, αλλα μεθαυριο που ο κολητος σου θα ανακαινισει το σπιτι του θα παει ο εργολαβος και θα του πει "μεσα στο συνολο της προσφορας περιλαμβανεται και η ηλεκτρολοηγικη εγκατασταση". Και φερνει δικο του ηλεκτρολογο με τον οποιο συνεργαζεται. Και τελικως εγω που σε εξυπηρετησα καταληγω να εχω το ρολο του τυπου που κανει φορματ στις γκομενες, οποτε εχει προβλημα το pc τους, με την ελπιδα να μαμησει καποτε...Ε, δε θα μαμησει ποτε του αμα περιμενει απο αυτο:P

Δημοσ.

Λάβε υπόψη σου, την εποχή που ζούμε. Μη κοιτάς τις μεγάλες δουλειάς γιατι δεν υπάρχουν.

Αυτος που έχει εργολαβια σε ΜAIL δε θα ασχοληθεί με τους οικιακους...Αλλά πόσοι ειναι αυτοί με τέτοιους γνωστους?

Δημοσ.

E εκει καταληγω. Οτι οσο η οικοδομη/ανακαινιση ειναι σε χαμηλα επιπεδα λογω κρισης το επαγγελμα του ηλεκτρολογου ακολουθει κατα ποδας και φυσικα δεν ειναι οτι καλυτερο ως επαγγελμα.

Το mall ηταν ακραιο παραδειγμα, ομως μια πολυκατοικια που εχει καλα κερδη de facto, και καποτε ητανε στο καθημερινο μενου του καθε ηλεκτρολογου πλεον εχει σβησει ως ενδεχομενο. Και εκει ισχυει πανω κατω αυτο που σου ειπα, οτι ο εργολαβος εχει δικους του ηλεκτρολογους/υδραυλικους που συνεργαζεται, οποτε εγω που σε κανονισα καποτε το πιθανοτερο ειναι να μη με θυμηθεις καν ή αν με θυμηθεις και σου δωσω προσφορα να βγαινει παραπανω απο αυτην του εργολαβου που θα πιασει ολο το σπιτι μαζι και θα εχει περιθωριο να βγαλει κερδη απτα υπολοιπα (πχ υδραυλικα, οικοδομικα κλπ) για να σου δωσει καλυτερη τιμη στα ηλεκτρολογικα που παω εγω, ο φιλος σου, να τον ανταγωνιστω και να του φαω τη δουλεια. Δυστυχως τα πραγματα ειναι ετσι και ακομα δυστυχεστερα οσο η οικοδομη κινειται σε αρνητικα επιπεδα τοσο πονανε ενα σωρο παρεμφερη επαγγελματα οπως του ηλεκτρολογου.

Δημοσ.

Αγρότης,άλλα θέλει κοκόβια αυτή η δουλειά.

α)Να είσαι προετοιμασμένος για την θεομηνία,όχι να την αναζητάς μπάς και πάρεις καμια επιδότηση.

β)Να μήν κρέμεσαι απο-τα-τετοια κανενός καρτελέμπορού.Μυαλό έχεις,μιλιά έχεις...ψάξου...

και να έχεις και μπόλικα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης κοντά σε πηγή και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να δουλεύεις αποτελεσματικά....

άρα το ξεχνάμε... η πρέπει δηλαδή να κληρονομήσεις η να πάρεις τεράστιο δάνειο (που δεν θα στο δώσει κανένας) για να κανεις την παραπάνω δουλειά.

γιατί από το 0 η έστω με 10 στρέμματα και ένα μεταχειρισμένο τρακτεράκι του παππου σου θες καμια δεκαετία σκληρής δουλειάς και πολλών στερήσεων για να μεγαλώσεις τα στρέμματα σου και να πεις ότι βγάζεις αρκετά για να συντηρήσεις οικογένεια να ζείτε άνετα με δικό σας σπίτι κτλ

=============================================

όσο για τους ηλεκτρολόγος.. δεν είναι ανάγκη να δουλεύουν freelance και δεν είναι μονο η αθηνα στην ελλάδα (για να χάνει ώρες να πηγαίνει από την μια άκρη στην άλλη και βενζινες)

Τέλος αν πάει ο ηλεκτρολόγος στα καραβια θα τα ξύνει κυριολεκτικά και θα πληρώνεται με 3000 -6000 το μηνα ως ΒΟΗΘΟΣ και από 6000 έως 14000+ το μηνα ως ηλεκτρολόγος....

στα tanker φορτηγά πλοία ίσως έχει δουλειά.. αλλα όχι σκληρή απλά θα πρέπει να επιβλέπει τα ψυγεία.. να ρίχνει ματιές δηλαδή και να κοιτάει για διαρροές και τέτοια... αλλα μονο ώρα τρώει το συγκεκριμένο πράμα δεν το λες κουραστικό...

Δημοσ.

αν πάει ο ηλεκτρολόγος στα καραβια θα τα ξύνει κυριολεκτικά και θα πληρώνεται με 3000 -6000 το μηνα ως ΒΟΗΘΟΣ και από 6000 έως 14000+ το μηνα ως ηλεκτρολόγος....

στα tanker φορτηγά πλοία ίσως έχει δουλειά.. αλλα όχι σκληρή απλά θα πρέπει να επιβλέπει τα ψυγεία.. να ρίχνει ματιές δηλαδή και να κοιτάει για διαρροές και τέτοια... αλλα μονο ώρα τρώει το συγκεκριμένο πράμα δεν το λες κουραστικό...

Μερικές ερωτήσεις:

- Έχεις προσωπική πείρα από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας ενός ηλεκτρολόγου σε καράβι (ας πούμε για το: «θα τα ξύνει κυριολεκτικά»).

- Έστω ότι το να «επιβλέπεις απλώς» όλα όσα έχουν να κάνουν με τα ηλεκτρικά ενός καραβιού, είναι κάτι εύκολο. Το πρόβλημα που πιθανώς θα διαπιστώσεις μετά τη «ματιά που θα ρίξεις», είναι κατά τη γνώμη σου πάντοτε εύκολο να επιλυθεί;

- Τα χρονικά περιθώρια που έχει ο ηλεκτρολόγος στο πλοίο - ενώ αυτό ταξιδεύει - για να αποκαταστήσει μια ζημιά, θεωρείς ότι είναι παραπλήσια με αυτά του «στεριανού» ηλεκτρολόγου;

- Τα νούμερα που αναφέρεις ως μισθούς για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, που ακριβώς τα έχεις δει; Ειδικά αυτό το «έως 14000+ το μηνα ως ηλεκτρολόγος» ακούγεται πολύ ενδιαφέρον στον ξάδελφό μου - με τον οποίο μιλάω στο skype τώρα - ο οποίος μετά από 20 χρόνια θαλάσσια υπηρεσία σε μερικά από τα μεγαλύτερα γκαζάδικα, αυτό το νούμερο δεν το έχει αγγίξει ούτε ως πρώτος καπετάνιος. Θα τον ενδιέφερε πραγματικά, να έλθει σε επαφή με την εταιρεία που δίνει 14 χιλιάρικα στον ηλεκτρολόγο. Όχι για τίποτε άλλο, αλλά φαντάσου τι μισθό θα δίνουν στο δικό του βαθμό...

• Like 1
Δημοσ.

Τέλος αν πάει ο ηλεκτρολόγος στα καραβια θα τα ξύνει κυριολεκτικά και θα πληρώνεται με 3000 -6000 το μηνα ως ΒΟΗΘΟΣ και από 6000 έως 14000+ το μηνα ως ηλεκτρολόγος....

Cool-Story-Bro.jpg

Δημοσ.

Καλα δηλαδη που να γινει κανεις οδοντιατρος νεκροθαφτης σε γκαζαδικο....

Αα να προσθεσω στις δουλειες και τους αποφρακτες.

Sent from my MotoA953 using Insomnia

Δημοσ.

Τα υπολογίζει gross τα δεκατεσσερα χιλιάρικα,απο τις λαμογιές που γίνονται με το πετρέλαιο.Αμφιβάλλω αν ο ηλεκτρολόγος όμως παίρνει κομμάτι απο την πίτα (συνήθως πλοίαρχος-υποπλοίαρχος και πρώτος τα τσεπώνουν).Τέσπα...

Το σημαντικότερο όμως παρέλειψε να το αναφέρει: Ξέρεις Φέδονα,τα καράβια είναι πραγματικά ευκαιριακή εργασία.Ναί μέν έχει καλά λεφτά,άλλα δέν είσαι σίγουρος οτι κάθε χρόνο θα έχεις στανταράκι δουλειά,ούτε θα κάνεις μπάρκο 18μήνες+ για να βγάλεις κομπόδεμα.Περιμένουν και άλλοι σειρά,άτομα που τα έχουν "ακουμπήσει" στον πράκτορα που βγάζει τα πληρώματα.Εκεί σε θέλω λοιπόν,όταν θα είσαι άνεργος 10~12 μήνες και το προηγούμενο budget εξανεμίζεται με γοργούς ρυθμούς.Για ταμείο ανεργίας ούτε λόγος έτσι;

Ευτυχώς (ή δύστυχος),ο πατέρας μου τα γνωρίζει απο πρώτο χέρι.

Επι του θέματος όμως και για να απαντήσω στα του αγρότη.Τα σαλιγκάρια ή τα μανιτάρια πλευρώτους πόσα στρέμματα γής λές να θέλουν για να έχεις μια αξιοπρεπή παραγωγή;Γιατι η τελευταία δέν περιορίζεται στο ρύζι,στο βαμβάκι και τα καπνά ξέρεις...

Μέχρι πρότινος το ποιο εύκολο πράγμα ήταν να ασχοληθεί ένας νέος με το επάγγελμα,απο το μηδέν.Υπήρχαν τα βοηθήματα-επιδοτήσεις απο τα κοινοτικά προγράμματα στήριξης,με την λογική οτι βελτιώνοντας την παραγωγή/προϊόν σου,θα έχεις περισσότερα έσοδα κάτι που με την σειρά τους θα μετακυληθούν στο κράτος υπο την μορφή φόρων.Εν τέλη,θα γινόταν και απόσβεση του δανείου που πήραμε απο τους εταίρους (που τόσος ντόρος γίνεται τα τελευταία χρόνια).

Στην πραγματικότητα,στα καλιμπιλίκια του κάθε τυχάρπαστου κηφήνα που θα βρωμίσει το νυχάκι του.Έκανε εικονικά συμβόλαια με συγγενείς για να "νοικιάσει" εκτάσεις απο αυτούς,έσπειρε για τον χαβαλέ μερικές φορές,τσάκωσε την επιδότηση και την επόμενη μέρα πρώτη μούρη με το νέο αμάξι των 30Κ ευρώ.

Δημοσ.

καλά ο μιστός των 14.000 και άνω δεν είναι mainstream μιστός αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει...

main stream μιστός για πλοίαρχο ας πούμε είναι 12.000 αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποιοι με 25.000 τον μηνα (και βάλε)

και μιλάω για τα νόμιμα έσοδα.

Όσο για την αγροτική εργασία ναι όντως μανιτάρια κτλ δεν τα σκέφτηκα αλλα από την άλλη δεν ξέρω και καλά το αντικείμενο... μου κάνει εντύπωση όμως αν είναι τόσο εύκολο και θέλει μικρό κεφαλαιο πως και δεν έχει ασχοληθεί πολλής κόσμος.... γιατί συνήθως στα αγροτικά ότι πουλάει μαζεύει μπόλικο κόσμο μπορεί όχι τόσο στην αρχή όταν είναι "νέο" αλλα σίγουρα μετά από μια το πολύ 5ετια από τον πρώτο που κάνει κάτι τέτοιο στην ελλάδα θα υπάρχει ζήτηση...

ίσως τελικά είναι δύσκολο?? ίσως υπάρχουν καρτέλ η αλλα προβλήματα στην προώθηση? δεν ξέρω.

Δημοσ.

καλά ο μιστός των 14.000 και άνω δεν είναι mainstream μιστός αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει...

main stream μιστός για πλοίαρχο ας πούμε είναι 12.000 αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποιοι με 25.000 τον μηνα (και βάλε)

και μιλάω για τα νόμιμα έσοδα.

Φέδονα, κάτσε καλά.Ο πατέρας μου είναι ναυτικός απο τα 18 και καπετάνιος απο τα 32 του.Ο μισθός σε ανασφάλιστο ,τύπου super panamax, παίζει 9500~10500.Σίγουρα θα δείς και τις-σπάνιες πλέον-περιπτώσεις των 12Κ,άλλα τα 25 απο που προκύπτουν ρε παλικάρι;Δηλαδή τι κυβερνάει ο άνθρωπος,το Yamato ή το SDF1 απο το Macross;

Όσο για την αγροτική εργασία ναι όντως μανιτάρια κτλ δεν τα σκέφτηκα αλλα από την άλλη δεν ξέρω και καλά το αντικείμενο... μου κάνει εντύπωση όμως αν είναι τόσο εύκολο και θέλει μικρό κεφαλαιο πως και δεν έχει ασχοληθεί πολλής κόσμος.... γιατί συνήθως στα αγροτικά ότι πουλάει μαζεύει μπόλικο κόσμο μπορεί όχι τόσο στην αρχή όταν είναι "νέο" αλλα σίγουρα μετά από μια το πολύ 5ετια από τον πρώτο που κάνει κάτι τέτοιο στην ελλάδα θα υπάρχει ζήτηση...

Και ποιος λέει οτι δέν έχει ασχοληθεί κόσμος;Στο χωριό μου,κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα μέλος που ασχολήθηκε άμεσα ή έμμεσα με την γεωργία/κτηνοτροφία μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων.

ίσως τελικά είναι δύσκολο?? ίσως υπάρχουν καρτέλ η αλλα προβλήματα στην προώθηση? δεν ξέρω.

Ναι σε όλα...

Δημοσ.

Φέδονα, κάτσε καλά.Ο πατέρας μου είναι ναυτικός απο τα 18 και καπετάνιος απο τα 32 του.Ο μισθός σε ανασφάλιστο ,τύπου super panamax, παίζει 9500~10500.Σίγουρα θα δείς και τις-σπάνιες πλέον-περιπτώσεις των 12Κ,άλλα τα 25 απο που προκύπτουν ρε παλικάρι;Δηλαδή τι κυβερνάει ο άνθρωπος,το Yamato ή το SDF1 απο το Macross;

ο θείος του φίλου μου είναι καπετάνιος σε γκαζάδικο και παίρνει 15k

σε τεραστια LPG/LNG(η παρομοιου φορτίου) νομίζω παίρνουν τόσα(ανω των 16-18) και σε διαφορα αλλα που κουβαλάνε ραδιενεργά υλικά.

Και ποιος λέει οτι δέν έχει ασχοληθεί κόσμος;Στο χωριό μου,κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα μέλος που ασχολήθηκε άμεσα ή έμμεσα με την γεωργία/κτηνοτροφία μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων.

μιλάω συγκεκριμένα για μανιτάρια και για σαλιγκάρια που ανέφερες όχι γενικά με κτηνοτροφία και τα "συνηθισμένα" αγροτικά προϊόντα

==========================================

βλέπω πάντως ότι πολλοί έλληνες ενδιαφέρονται να προτείνουν την καλύτερη δουλειά... λες και θα τους την φάει κανεις την δικη τους γιαυτο δεν πάμε μπροστά

Δημοσ.

Χαλαρωστε ρε παιδια με τα πλοια! Ναι υπαρχουν αυτοι που εχουν πολλα περαν του πτυχειου του πλοιαρχου και δουλευεουν στα "καλα" πλοια και περνουν κατι παραπανω, αλλα οι συντριπτικη πλειοψηφια ειναι πολυ κατω απο τους μισθους που συνεχια ακουμε! Λετε αμα ητανε τοσο απιστευτα καλη δουλεια να σφαζοντουσαν οι καπετανιοι για το ποιος θα γινει καθηγητης στις ΑΕΝ, για εναν μισθο τις ταξεως των δημοσιων υπαλληλων και ασφαλιση; Εχω περασει απο ΑΕΝ και μια ιδεα την εχω...

Οσο για της αγροτικες δουλειες, δεν ειναι ευκολα τα πραγματα παιδια. Θελει πολλα κεφαλαια και αποδιδει λιγο, θα εχεις να ζεισεις αξιοπρεπος, χωρις πολλες ανεσεις, και θα χρωστας μια ζωη, αρχικα για να κανεις την αρχη, στην συνεχια για να παρεις καλητερο τρακτερ, μετα για επιπλεων στρεμματα κλπ. Ειναι μια διαφορετικη δουλεια απλος, δεν ειναι ουτε καλη ουτε κακη.

Για οδοντιατρους που ακουσα αρκετους να λενε, εχετε σκευτει ποσο κοστιζει να ανοιξεις ενα οδοντιατρειο; Ξερετε οτι η καρεκλα αυτη μπορει να κοστιζει αρκετες εκατονταδες χιλιαδες ευρο; Επισης, μην ξεχναμε οτι δεν φτανει ενα πτυχειο οδοντιατρου στις μερες μας, 2 και 3 μεταπτυχιακα ειναι απαρετιτα και ακομα και ετσι ειναι κορεσμενο το επαγγελμα. Εχω ξαδερφη οδοντιατρο, κανει το δευτερο μεταπτυχιακο της αυτην την στιγμη και ακομα και ετσι δεν θεωρει πως αξιζει να ανοιξει δικο της οδοντιατριο, προτιμαει να δουλεψει στο εξωτερικο σε οδοντιατρια αλλων.

Ηλεκτρολογοι-υδραβλικοι, με αυτους συμβαινει το εξης παραδοξο, ολοι λενε πως δεν μπορουν ποτε να βρουν, ενω οι ιδιοι λενε πως δεν εχουν δουλεια! Αυτο πραγματικα δεν το καταλαβενω...! Βεβαια απο την αλλη, οσες φορες εχει χρειαστει ο πατερας μου δεν τον ειδα να εχει προβλημα να βρει...

Οσο για το καλο ονομα, αυτα ειναι πραγματα που ανοικουν στο παρελθον πιστευω... Καποτε ισως μετρουσε, στις μερες μας ποιος κοιταει ονομα και δουλεια; Τιμολογιο κοιτανε και ποσο γρηγορα θα ειναι ετοιμη η δουλεια! Και ας ειναι και προχειροδουλεια. Ετσι ειναι οι ρυθμοι μας.

Δημοσ.

Ειναι απλό, αν θες να βγάλεις φράγκα , κάνε μανικιούρ πεντινκιούρ! Αμα είσαι κ τσάκαλος δεν θα έχεις μονο καλες οικονομικές απολαβές αλλά και άλλα.... :shock:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...