Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό δεν αφορά μόνο τους "πιστούς";

Οι άλλοι, τι δουλειά έχουν να τηρούν αυτούς τους "κανόνες";

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τους αφορά απλά υποτίθεται πως αν δούν εμάς να τρώνε "ζηλεύουν" και θα δελεαστούν.Βέβαια μετά θα ακούσουν λίγο το κοράνι live από την Μέκκα και θα το ξεχάσουν! Μη το ψάχνεις...

Επεξ/σία από dragonver
Δημοσ.

Να ρωτήσω εγώ κατι άκυρο-σχετικό με το τοπικ?

Τι δουλειές μπορεί να κάνει κάποιος εκεί?και πώς θα μπορέσει να πάει εκει?εννόω πως να κλείσει την δουλειά?

Αν θεωρηθέι off topic ας διαγραφεί η απλά μην μου απαντήσετε..

Ον τοπικ :

Εγω χωρίς να ξέρω τι γίνεται εκει,μιας και ο πατέρας σου είδη δουλεύει Κύπρο,είναι μακρυά απο το σπιτι δηλαδή,και ας τιν βλέπετε μια φορα τον μήνα,θα πρότινα να πάει,μια και ειναι πολλα τα λεφτα!!! βέβαια κρίνετε και απο το πόσο καιρο υποτίθετε θα πρέπει να δουλεύει εκει..

Δημοσ.

Αν ο πατέρας σου έχει συμβιβαστεί με τις όποιες ιδιαιτερότητες της ζωής εκεί, εφόσον πρόκειται για σύμβαση εργασίας συγκεκριμένου χρόνου - όπως σου τόνισε πριν ο isay - η γνώμη μου είναι όχι να προσπαθήσεις να τον αποτρέψεις, αντιθέτως, να τον ενθαρρύνεις να πάει. Αν χάσει την ευκαιρία να βγάλει λεφτά που ούτε στον ύπνο του δε θα έβλεπε δουλεύοντας για ίδιο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα και να λύσει κάμποσα από τα οικονομικά του/σας προβλήματα, θεωρώ βέβαιο ότι στο μέλλον θα το μετανοιώσει τόσο αυτός, όσο κι εσύ.

Δημοσ.

Αν ο πατέρας σου έχει συμβιβαστεί με τις όποιες ιδιαιτερότητες της ζωής εκεί, εφόσον πρόκειται για σύμβαση εργασίας συγκεκριμένου χρόνου - όπως σου τόνισε πριν ο isay - η γνώμη μου είναι όχι να προσπαθήσεις να τον αποτρέψεις, αντιθέτως, να τον ενθαρρύνεις να πάει. Αν χάσει την ευκαιρία να βγάλει λεφτά που ούτε στον ύπνο του δε θα έβλεπε δουλεύοντας για ίδιο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα και να λύσει κάμποσα από τα οικονομικά του/σας προβλήματα, θεωρώ βέβαιο ότι στο μέλλον θα το μετανοιώσει τόσο αυτός, όσο κι εσύ.

Το κακό είναι οτι έχει συμβιβαστεί χωρίς να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της ζωής εκεί, καθώς δεν τον ενδιαφέρουν. Το κακό με τον πατέρα μου είναι οτι δεν χορταίνει δουλειά. Οπότε δεν τον νοιάζει να δουλεύει και 17 ώρες, τώρα δουλεύει 12-14 εκτός απο Κυριακή και όποτε προλαβαίνει κάνει και 2η... Πολλά απο αυτά που ισχύουν κάτω εκεί ούτε που θα τον νοιάξουν. Η αντίρρηση είναι καθαρά δικιά μου, όντως τα λεφτά είναι καλά (τελική πρόταση δεν έχει γίνει, θα του βγάλουν εισιτήρια να πάει εκεί για 2-3 μέρες να μιλήσουν και να δέι τι δουλειά) και το βλέπει σαν προοπτική συνταξιοδότησης. Κάθεται πχ 3-4 χρόνια (νομίζω του είπαν για συμβόλαιο 3 χρόνια και μπορεί και παραπάνω) μαζεύει λεφτά και μετά έρχεται εδώ και αράζει τρώγοντας όσα έβγαλε. Το μόνο θετικό που βρίσκω εγώ είναι αυτό, αλλα ποτέ δεν είχαμε πολλά λεφτά και δεν θέλω και να αποκτήσουμε. Θα προτιμούσα να παρατήσω την σχολή μου και να βρώ δουλειά σε καμια ταβέρνα παρά να πάει εκεί. Ούτε Κύπρο ήθελα αλλα συμβιβάστηκα γιατί είναι διαφορετικά.

Προσωπικά έχω χάσει τον ύπνο μου γιατί όλο αυτό συμβαίνει εξαιτίας μου, οπότε νιώθω πολύ άσχημα....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποτέ δεν είχαμε πολλά λεφτά και δεν θέλω και να αποκτήσουμε. Θα προτιμούσα να παρατήσω την σχολή μου και να βρώ δουλειά σε καμια ταβέρνα παρά να πάει εκεί.

Αν θέλει εκείνος να αποκτήσει, δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να το επιδιώξει; Τον ρωτάς αν αυτά που θα βγάζεις από την ...ταβέρνα, του αρκούν, για να αισθάνεται ασφαλής και να ζει χωρίς άγχος, μετά από μια ολόκληρη ζωή δουλειάς;

Προσωπικά έχω χάσει τον ύπνο μου γιατί όλο αυτό συμβαίνει εξαιτίας μου, οπότε νιώθω πολύ άσχημα....

Σωστά κάνεις που νιώθεις άσχημα... Να τον αφήσεις να κάνει αυτό που επιθυμεί. Πατέρας σου είναι, δεν είναι κανένα μωρό για να θέλει δασκάλεμα και «μη τζιζ!». Φιλικά πάντα!

Επεξ/σία από deesnider
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ριαντ?τζεντα?

γνωμη μου χωρις να ξερω πολλα για το τι γινεται αυτα τα χρονια εκει περα.

Αλλα θα γραψω οτι αλλιως συμπεριφερονται(παρουσιαζουν καταστασεις) σε καποιον που δεν παει για εργατης-τουριστας αλλα σαν manager κτλ...

οι θεσεις αυτες στα συμβολαια τους περιλαμβανουν και καποια εισητηρια...

http://www.exandasdo...-under-the-veil

προβλημα εχουν οι ντοπιοι με τους νομους...ναι αποκεφαλισμοι,βουρδουλες,ακρωτηριασμους.χλωμο να εχουν αλλαξει αυτα...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Για manager είναι η θέση....

Πριν μερικους μηνες ειχα διαβασει σε ενα Βρεττανικο forum ατομων που δουλεουν εκει σε καλες θεσεις και μου εκανε εντυπωση οτι ελεγαν για απατες προς υπαλληλους απο αλλες χωρες απο καποιους εργοδοτες μετα απο μηνες εργασιας .

Μπορει να ηταν βλακειες αλλα ψαξτο,ψαξε για φορουμ Ευρωπαιων η Ελληνων που ζουνε και δουλευουν εκει χρονια.

Δημοσ.

Πριν μερικους μηνες ειχα διαβασει σε ενα Βρεττανικο forum ατομων που δουλεουν εκει σε καλες θεσεις και μου εκανε εντυπωση οτι ελεγαν για απατες προς υπαλληλους απο αλλες χωρες απο καποιους εργοδοτες μετα απο μηνες εργασιας .

Μπορει να ηταν βλακειες αλλα ψαξτο,ψαξε για φορουμ Ευρωπαιων η Ελληνων που ζουνε και δουλευουν εκει χρονια.

Δεν παίζει μούφα αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Δημοσ.

traganeus αν ο πατερας σου μεινει Κυπρο (βλεπεις πως παει η οικονομια της ετσι?) και τα επομενα χρονια ας πουμε οτι μενει απο δουλεια/απολυεται/τρωει σοβαρη μειωση μισθου κλπ κλπ, πως θα νιωσεις αν σκεφτεις οτι θα μπορουσε να βρισκεται Σαουδικη Αραβια και να βγαζει 100-200χιλιαρικα το χρονο για 2-3 χρονια μεχρι να συνταξιοδοτηθει, αλλα του αλλαξες εσυ γνωμη και καθεται τωρα μετανιωμενος και δυστυχισμενος και σκεφτεται ποσο λαθος ηταν η αποφαση του?

2-3 χρονια δεν ειναι τιποτα. Αστον να παει αφου το θελει, αποτι καταλαβαινω εχεις "απογαλακτιστει" ηλικιακα, αρα δεν μπορουμε να πουμε οτι "σας παραταει" και μολις γυρισει σε 2-3 χρονακια που περνανε νερο θα εχει και μια χαρα χρηματα για κομποδεμα και θα ειναι ευχαριστημενος.

Μουφες σε Σαουδικες Αραβιες/Ντουμπαι/Καταρ και λοιπες χωρες με πετροδολλαρα και πολυ αυστηρους νομους (δεν αστειευονται εκει), ειναι χλωμακι να παιζουν. Αυτα ισχυουν σε Βρετανιες, Ελλαδες, Γερμανιες και λοιπες χωρες της ΕΕ.

Δημοσ.

ριαντ?τζεντα?

γνωμη μου χωρις να ξερω πολλα για το τι γινεται αυτα τα χρονια εκει περα.

Αλλα θα γραψω οτι αλλιως συμπεριφερονται(παρουσιαζουν καταστασεις) σε καποιον που δεν παει για εργατης αλλα σαν manager κτλ...

οι θεσεις αυτες στα συμβολαια τους περιλαμβανουν και καποια εισητηρια...

http://www.exandasdo...-under-the-veil

προβλημα εχουν οι ντοπιοι με τους νομους...ναι αποκεφαλισμοι,βουρδουλες,ακρωτηριασμους.χλωμο να εχουν αλλαξει αυτα...

Χάλια ποιότητα το αρχείο της ΕΤ!!!

Δημοσ.

Αυτό δεν αφορά μόνο τους "πιστούς";

Οι άλλοι, τι δουλειά έχουν να τηρούν αυτούς τους "κανόνες";

Μουσουλμανικό κράτος με μουσουλμανικό κράτος έχει μεγάλη διαφορά.

Όσον αφορά στο Ραμαζάνι τα είπαν οι παραπάνω, θεωρητικά φαγητό, νερό, τσιγάρο και σεξ πριν την δύση του ηλίου απαγορέυεται. Μετά ξεσκίζονται στο φαί (iftar).

Στο Πακιστάν που ήμουν μια χαρά έτρωγες και έπινες δημόσια χωρίς πρόβλημα (ΟΚ, δε πήγα και έξω από κανα τζαμί με τα pringles ή την Pizza Hut στο χέρι) αλλά τουλάχιστον στη περιοχή μου όλα ΟΚ.

Για τουρκία που είμαι τώρα δε το συζητώ ... δεν έχω καταλάβει ότι είμαστε μέσα στο Ραμαζάνι. Σήμερα έψαχνα έναν εργοδηγό και τον πέτυχα να κουβαλά καμιά 20ρια μερίδες από το κοντινό μαγειρίο για τους εργάτες του και η "κυρά Μαρία" μια χαρά ανοίγει το μαγειρίο της κάθε μέρα.

Η Σαουδική Αραβία είναι άλλη υπόθεση. Εκεί υπάρχει πραγματική σαρία. πχ ξέρω περιπτώσεις που έχουν βάλει στο κρατητίριο ξένη γυναίκα γιατί δε φωρούσε μαντίλα. Αυτό δε παίζει ούτε στο Πακιστάν και φυσικά καμία σχέση με Τουρκία. Η έννοια της θρησκευτικής αστυνομίας δεν υπάρχει στον Πακιστάν και πολύ περισσότερο στη Τουρκία.

Τώρα όσον αφορά στο θέμα ....

Α. Είσαι γιος του και είναι πατέρας σου => Αυτού του πέφτει λόγος τι μπορείς να κάνεις εσύ και όχι εσένα του τι θα κάνει αυτός

Β. Καλά λεφτά (όχι καμιά τρελλή ευκαιρία) για Σ. Αραβία θα θεωρούσα x3-x4 αυτά που πέρνω στην Ελλάδα. Αν ο πατέρας σου είναι χρόνια επαγγελματίας (μηχανικός είναι?) τότε τα 100k είναι μάλλον λίγα (δε ξέρω βέβαια αν μπορεί να τα πάρει μαυρα).

Γ. Ο πατέρας σου είναι μεγάλος άνθρωπος. Αν θα πάει θα πάει συνειδητά για να δουλεψει οπότε αυτά που σκέφτεσαι εσύ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που κατά πάσα πιθανότητα σκέφτεται ο πατέρας σου. Σκέψου το σαν να πάει ναυτικός σε καράβι. Είναι πείπουτο ίδιο αν όχι καλύτερα αφού θα μπορεί να έρχεται αρκετά συχνά.

Τα περισσότερα πράγματα που κάνουν οι γονείς τα κάνουν για τα παιδιά τους, δεν είναι το πρώτο που έκανε ούτε το τελευταίο ... δε καταλαβαίνω γιατί σε προβληματίζει.

Επίσης ... δε πάει και σε πόλεμο, για δουλειά πάει, χαλάρωσε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...