Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν.. Αποφάσισα (λέμε τώρα) να δώσω λίγη περισσότερη σημασία στο σώμα μου και κυρίως στην φυσική μου κατάσταση.. Νομίζω πως είναι απαράδεκτο στην ηλικία μου (32) να περπατάω 10 λεπτά και να λαχανιάζω (κι αυτό χωρίς να καπνίζω).. Ομολογώ πως τρόμαξα κάπως όταν επιχείρησα να κάνω τζόγκινγκ σε κάποια φάση με φίλους και αναγκάστηκα να κάνω στάση κυριολεκτικά μετά από 4 λεπτά..

Δεν το θεωρώ βέβαια εντελώς παράλογο σύμφωνα με την ζωή που κάνω, περισσότερο καθιστική (δλδ και η δουλειά είναι πάνω στο PC), την διατροφή που κάνω (τρελένομαι για τηγανητά, μπέικον, πατατάκια, μπύρες, χωρίς να λέω πως δεν τρώω και πιο "υγειινά" φαγητά πχ όσπρια, λαχανικά κλπ), αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα να βάλω μια τάξη, γιατί βλέπω πως επηρεάζει αρκετά την όλη ευεξία και lust for life (που έλεγε και ο Iggy).

Προς το παρόν δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα "αισθητικό", αν και η περιοχή της κοιλιάς έχει αρχίσει να φουσκώνει προς τα μπροστά, κάτι που πιο μικρός νόμιζα πως ήταν αδύνατο ό,τι κι αν έκανα (έτρωγα ό,τι σαβούρα μπορείτε να φανταστείτε και ήμουν πάντα τσιλιβίθρας, προφανώς έχει να κάνει με την ηλικία). Περισσότερο με ενδιαφέρει λοιπόν το θέμα της φυσικής κατάστασης, αντοχής κλπ, και οι όποιες αισθητικές αλλαγές ας έρθουν σιγά-σιγά.

Έχω επιχειρήσει στο παρελθόν να πάω συστηματικά σε γυμναστήριο, αλλά και τις 2-3 φορές αυτό διακόπηκε για διαφορετικούς λόγους. Την πρώτη φορά μάλιστα είχα δει σχετικά γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα, ήμουν βέβαια και μικρότερος, γύρω στα 18 μου.. Έχω διαβάσει αριστερά και δεξιά διάφορα πράγματα, σε σημείο που να χάσω την μπάλα. Κάτι πάντως που έχω καταλάβει, είναι πως ίσως τώρα στην αρχή είναι καλύτερο να κάνω ΜΟΝΟ αεροβική άσκηση, τρέξιμο, ακόμα και γρήγορο περπάτημα, πριν μπω σε φάση να αρχίσω βάρη κλπ. Γι'αυτό και σκέφτομαι αν αξίζει να πληρώνω γυμναστήριο μόνο για 20 λεπτά διάδρομο (βρίσκομαι και σε σφιχτή περίοδο οικονομικά). Από την άλλη πάντα θεωρούσα άβολο το να βγω έξω και να αρχίσω το τρέξιμο στην παραλία. Μια μέση λύση που έχω σκεφτεί είναι ένα δημοτικό γυμναστήριο που υπάρχει σχεδόν δίπλα στο σπίτι μου, πάμφθηνο. Θα με ενδιέφεραν λοιπόν κάποιες γενικές οδηγίες, του στυλ πόση ώρα περπάτημα/τρέξιμο σε διάδρομο (ή και ποδήλατο) είναι καλά για αρχή, δηλαδή να μην το πάω τρομερά χαλαρά σε φάση που να μην έχει καν αποτέλεσμα. Αν υπάρχει κάποια επιπλέον οδηγία για να βάζω κάποια συγκεκριμένη ταχύτητα στον διάδρομο, ή κλίση κλπ, καλοδεχούμενα..

Όσον αφορά την διατροφή, προφανώς θα προσπαθήσω να ελαττώσω σε κάποιο βαθμό τηγανητά, πατατάκια, μπύρες (καλά, τις τελευταίες ίσως να περάσει λίγο το καλοκαιράκι, τραβιέται η άτιμη τώρα με την ζέστη :-D ), αλλά πέρα από αυτό ήθελα κάποιες συμβουλές για το τι να τρώω. Την πρώτη φορά που είχα δοκιμάσει να πάω γυμναστήριο, είχα συζητήσει με φίλο πιο σχετικό, μου είχε πει και έτρωγα (αν θυμάμαι καλά γιατί έχουν περάσει και χρόνια) κάθε πρωί 3-4 αυγά (ΜΟΝΟ τα ασπράδια όμως), κορν φλέικς, καλαμπόκι αχνιστό, κάτι κοτόπουλα ψητά, ρύζια κλπ.. Θα προτιμούσα να μην πάρω συμπληρώματα και τέτοια.. Ισχύει ότι από αλλαντικά θα πρέπει να περιοριστώ στην γαλοπούλα και να ξεχάσω (στο μέτρο του δυνατού) σαλάμια, μπέικον, λουκάνικα και τέτοια; Άλλες γενικές οδηγίες;

ΥΓ. Έχω δει και κάτι βιντεάκια αριστερά και δεξιά που υπόσχονται αποτελέσματα, πχ σε άλλο τόπικ του φόρουμ πέτυχα αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=OT_MQGQ-Yrw&list=UUH9ciCUcWavMsFcAJtLUSyw&index=3&feature=plcp

και αναρωτιόμουν αν όντως κάνουν δουλειά. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα μπορούσα να τα εφαρμόσω, τουλάχιστον σε αυτήν την φάση, αφού αν είμαι σπίτι, ο πειρασμός να κάτσω πάλι στο PC ή να χαζέψω γενικά είναι αρκετά μεγάλος, απλά ίσως αν μπω σε ένα γενικότερο ρυθμό να το επιχειρήσω..

Δημοσ.

η πιο φτηνή γυμναστική είναι το περπάτημα έξω..

σιγά σιγά το μετατρέπεις σε τρεξιματάκι, και μετά σε τζόγκινγκ..

όλα τα λεφτά πάντως είναι να το το πάρεις απόφαση και να κάνεις ότι αποφασίσεις, ιδανικά να βρεις και παρέα να σε τραβάει όταν βαριέσαι..

γυμναστήριο ; γυμναστήριο..

μπασκετάκι ; μπασκετάκι

μπαλλίτσα; μπαλλίτσα.

περπάτημα ; περπάτημα..

εγώ έφτιαξα το σούπερ σενάριο, πήρα και διάδρομο 1500 ευρώ, έστησα και τηλεόραση μπροστά του,

και τώρα έχω την πιο ακριβή κρεμάστρα ρούχων στον κόσμο, και μου πιάνει και χώρο !!!

όσο για διατροφή, παν μέτρον άριστον..

κόψε τα πολλά τα ξύγκια , τα πολλά ξύδια, τα αναψυκτικά , τις ψωμάρες, και τα πολλά γλυκά, και θα δεις διαφορά (σε συνδυασμό με άσκηση πάντα) ..

Τις μαλακίες με τα αυγά και τα ρύζια και τα σκέτα μακαρόνια τις κάνεις αργότερα.

Το πρώτο στάδιο είναι η αποκουραδοποίηση (να μη λιποθυμάς στο πεντάλεπτο) ,

και μετά να φύγουν οι πατσές..

Όλα είναι στο μυαλό όμως..

Αν το σκεφτείς δεύτερη φορά πριν το κάνεις και ψάχνεις να βρεις τον κατάλληλο χρόνο, δεν θα τον βρεις ποτέ, παρά μόνο μετά το έμφραγμα!

• Like 7
Δημοσ.

:-D :-D :-D :-D :-D :-D

Η παρουσίαση γαμεί..

Έχεις σε πολλά δίκιο, αυτό για τον διάδρομο/κρεμάστρα τα σπάει. Μου είχε περάσει από το μυαλό παλιά (όχι βέβαια διάδρομος, αλλά ένα ποδήλατο που ήταν να μας χαρίσουν), αλλά μάλλον θα είχε την ίδια τύχη..

Αυτό με τον "κατάλληλο χρόνο" είναι τεράστια ιστορία και έχω φάει πολλές φόλες απ'αυτό..

Το μόνο κακό είναι αυτό με την παρέα που λες. Έφτασα σε μια ηλικία που άλλος έχει παιδιά/σκυλιά, άλλος δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ, καλή φάση παλιά που πηγαίναμε για κανά μπασκετάκι (ίσως γι'αυτό να ήμουν πάντα τσιλιβίθρας), αλλά αυτό τώρα δεν παίζει..

Όσο για την αποκουραδοποίηση.. :-D :-D

Απλά ντάξει, ωραία τα "χύμα" πράγματα του στυλ "ξεκίνα περπάτημα και βλέπεις", μ'αρέσει όμως να δουλεύω (αφού βέβαια πρώτα θα το'χω πάρει απόφαση) με κάποιους πιο συγκεκριμένους "στόχους"

Δημοσ.

για γυμναστήριο θες σίγουρα παρέα, στην αρχή τουλάχιστον..

βέβαια άντε να ταιριάξουν τα ωράρια πλέον..

καμιά γκόμενα-γυναίκα να πάτε παρέα ;

Δημοσ.

εγώ θα λεγα πάντως να σκεφτεί αν θέλει παρέα στο γυμναστήριο.Αυτές οι συζητήσεις πάνω στο διάδρομο με την γλώσσα απέξω,μόνο καλό δεν κάνουν...Ήδη μπορώ να σκεφτώ περιπτώσεις που μου μιλάνε και εγώ απλά κάνω νεύματα γιατί είμαι λαχανιασμένος.Κάτσε ρε φίλε,με βλέπεις δεν έχω αρκετό οξυγόνο για τον εαυτό μου,θες να απαντήσω κιόλας :P

Ένα mp3 πιστεύω είναι το ιδανικότερο.Χάνεσαι και απλά κάνεις τις ασκήσεις σου.Λίγο αντικοινωνικό το ξέρω,αλλά το γυμναστήριο δεν είναι μέρος για συζητήσεις!

Εγώ πάντως θα σε πρότεινα περπάτημα/τζόκινγκ/τρέξιμο 3 χλμ μερικές φορές την βδομάδα να αυξηθεί ο μεταβολισμός,γυμναστική στο σπίτι με βαράκια + υγιεινή διατροφή,δηλαδή περιορίζεις βραδυνό,αποφεύγεις όσο γίνεται το αλκοολ και τα fast food (πίτσες,πιτόγυρα) τώρα για κανένα τόστ θα είσαι μια χαρά. Και αρκετός ύπνος!

Αν δεν αντέχεις,ας έβαζες και 1 γεύμα μια μέρα μέσα στην βδομάδα που θα ξεδίνεις.Να τρως ένα πιτόγυρο κλπ

Δημοσ.

Λοιπόν 32 χρονών και εδώ . Γράψου γυμναστήριο και πήγαινε 3 φορές τουλάχιστον την εβδομάδα. Από 1 ώρα. Το πρόβλημα να ξέρεις είναι πάντα ο περίγυρος. Θα έχεις βάλει στο πρόγραμμα το γυμναστήριο και θα σου λέει το κορίτσι κανόνισα να πάμε με τους τάδε εκεί. Εσύ θα λές ''μετά το γυμναστήριο ή αύριο'' .

Εκεί που θα πας θα κάνεις την προπόνηση , θα μιλάς και λίγο στα διαλείμματα , Θα είναι το καφενείο σου, αντί για καφέ όμως θα σηκώνεις βάρη και θα τρέχεις ενίοτε.

Μη φοβάσαι , οι άντρες είμαστε αγελαία ζώα και όλοι θέλουμε λίγο μπλα μπλα να περνάει η ώρα. Και πάντα υπάρχει κάποιος να σου πει μια παρατήρηση , κάτι να σπάσει ο πάγος.

Δεν θέλει παρέα το γυμναστήριο. Βρίσκεις εκεί. Ειδικά άμα είναι και της γειτονιάς έχεις γίνει. Στη διατροφή το μόνο εύκολο να σου πω είναι κόψε τα γλυκά και τα πολλά λιπαρά. Μη φας λουκάνικα, φάε μπριζόλα. Σε αυτό το στυλ.

Μη το σκέφτεσαι καθόλου , από εδώ και πέρα όλα είναι κατηφόρα για το σώμα σου, τώρα είναι η ώρα να κάνεις κάτι γιαυτό. Γιατί στα 50 μας με ελαφρό περπάτημα μάλλον δεν θα σωθούμε.

Δημοσ.

Sadako, έτσι ακριβώς ήμουν πριν 2-3 χρόνια. Η παρέα είναι πρόβλημα σ'αυτή την ηλικία κι αν δεν έχεις στόχο μπορεί να χαθείς. Τα γυμναστήρια τα αντιπαθώ, αλλά ξέρεις τι δούλεψε σ'εμένα; Το Wii-fit! Σε βάζει σε μια διαδικασία να σηκωθείς από τον καναπέ, αλλά χωρίς να πρέπει να βγεις από το σπίτι. Επίσης, σε βοηθάει να βάζεις στόχους. Πχ επί τόπου τρέξιμο για 10 λεπτά σήμερα, 15 αύριο κτλ. Σου δίνει επιβράβευση, σε βοηθάει να καταγράφεις τη βελτίωσή σου κτλ. Φαίνεται ανόητο ίσως, αλλά πολύ κόσμο (κι εμένα μαζί) τον βοηθάει να έχει σαφείς και κλιμακούμενους στόχους. Που λες, με το Wii άρχισα να κουνιέμαι ελαφρώς. Βέβαια, μετά από λίγους μήνες, αν ασκείσαι τακτικά, θα θέλεις μια πιο σοβαρή άσκηση, γιατί με το Wii μπορείς να κάνεις μόνο ήπια δραστηριότητα. Για μένα, αυτό σήμαινει να βγω έξω να τρέξω. Τελικά, μέσα σε 1 περίπου χρόνο από καναπεδάκιας έφτασα να τρέχω με άνεση ως και 10 χιλιόμετρα έξω, 2-3 φορές την εβδομάδα. Για το περπάτημα/τρέξιμο έξω μπορεί να σε βοηθήσει και κάτι σαν το Nike+, που σου μετράει πόσο έτρεξες, με τι ταχύτητα κτλ.

Ως προς τη διατροφή, σε αυτή τη φάση δε χρειάζεται να ακολουθείς αυστηρό πρόγραμμα. Αν σε νοιάζει η φυσική κατάσταση και η υγεία σου, βάλε πολλές σαλάτες και φρούτα στη διατροφή σου και κόψε όσο μπορείς τις παραγγελίες απ' έξω, σουβλάκια, πίτσες, πατατάκια, ξύδια. Δεν είσαι 50 χρονών, είσαι 32, οπότε αν τα κάνεις αυτά θα δεις μεγάλη βελτίωση και γρήγορα.

Το βασικό στοίχημα είναι να διατηρήσεις το κίνητρό σου για μερικες εβδομάδες. Μετά, σου γίνεται συνήθεια, βλέπεις τη βελτίωση που είναι ραγδαία στην αρχή και μπορείς να το κάνεις τρόπο ζωής.

• Like 2
Δημοσ.

Μην το σκεφεσαι καθολου, γυμναστηριο και παλι γυμναστηριο. Στην αρχη οπως ειπαν και αλλοι απο πανω ισως χρειαστεις λιγο παρεα μονο και μονο για να σε σηκωσει απο τον κωλο σου και να πας. Ειναι πολυ (μα ΠΟΛΥ ομως) ευκολο να γυρισεις και να πεις "πωωω βαριεμαι τωρα, θα παω λιγο αργοτερα" και τελικα να μην πας καθολου και φυσικα αυτο να το κανεις ρουτινα. Τζαμπα λοιπον τα λεφτα στο γυμναστηριο και τζαμπα η ολη σκεψη. Αν ομως καταφερεις τον πρωτο μηνα να πας τακτικα (ιδανικα 3-4 φορες την εβδομαδα αναλογα το προγραμμα) θα κανεις καποια παρεα εκει που θα μπορει να σε τραβηξει να μην το αποφυγεις λογο βαρεμαρας.

Δημοσ.

Eγω να προσθεσω στα παραπανω, αν δεν ειπωθηκε καπου, πολυ προσοχη στο ξεκινημα. Οχι υπερβολες, οχι "παω να τρεξω 100ρι σε 10 sec ή παω να τρεξω 4χιλιομετρα, για να αποδειξω στον εαυτο μου οτι δεν ειμαι σε τοσο τραγικη κατασταση οσο νομιζω", οπως και στο γυμναστηριο να εχετε απο κοντα τον υπευθυνο εκει μεσα και να μην βαλετε πολλα βαρη στην αρχη παλι για να αποδειξετε στον εαυτο σας οτι ειστε πιο δυνατοι αποσο θεωρουσατε.

Λαου λαου, δεν παιζουν με αυτα, εχει μεινει μπροστα μου απο καρδια 29χρονος που ηρθε να παιξει μπασκετ μετα απο χρονια και τα εδινε ολα και οταν κουραζοταν τοσο ωστε να δυσκολευεται να ανασανει επεμενε να συνεχισει να παιζει μεχρι που εμεινε στον τοπο. Το ιδιο και στο γυμναστηριο, δεν υπαρχει λογος να τραυματισετε τους αγυμναστους μυες σας για να τσεκαρετε και να πειτε στους φιλους σας οτι σηκωσατε πολλα κιλα στο ταδε οργανο.

Δημοσ.

Αν σε νοιάζει η φυσική κατάσταση και η υγεία σου, βάλε πολλές σαλάτες και φρούτα στη διατροφή σου και κόψε όσο μπορείς τις παραγγελίες απ' έξω, σουβλάκια, πίτσες, πατατάκια, ξύδια. Δεν είσαι 50 χρονών, είσαι 32, οπότε αν τα κάνεις αυτά θα δεις μεγάλη βελτίωση και γρήγορα.

Πες τα χρυσοστομε! :-D

Και συμφωνω απολυτα και προς τις υπολοιπες συμβουλες.

• Moderators
Δημοσ.

το εχεις σκεφτει για καποια πολεμικη τεχνη. ? συνδυαζεις αεροβια γυμναστικη με μια τεχνη.

μεχρι τωρα ημουν του γυμναστηριου ( εκανα το τρεξιματακι μου, κοιλιακους και στα βαρη παντα με ρολοι για τα διαλειματα)

εχω ενα μηνα που ξεκινησα muay thai και εχω να πω οτι ειναι πιο ευχαριστη η γυμναστικη και μου προσφερει και κατι χρησιμο(περα απο το κομματι της υγειας) την γνωση μια τεχνης. (ας ελπισουμε να μην χρειαστει ποτε).

για την ωρα κανουμε 3 προπονησης τη βδομδαδα (δευτερα - τεταρτη - παρασκευη) οποτε μπορεις τριτη πεμπτη να πηγαινεις και ενα χαλαρο τρεξιματακι καπου. Θα δεις τρομερες αλλαγες και στις αντοχες και στο σωμα σου.

και πριν πεις οτι εισαι μεγαλος για αυτα να σε ενημερωσω οτι ειναι ενα 45-50 που κανει μαζι μας προπονηση. σιγουρα οχι στους δικους μας ρυθμους αλλα τα καταφερνει μια χαρα!

δες αν σαρεσει κατι τετοιο. Muay thai ,kick box, box κτλ.

Οσο για το τρεξιμο μην κολλας το αν θα τρεχεις στο δρομο και τι θα λενε αυτοι που θα σε βλεπουν. αφου δεν εχουμε παρκα για να πηγαινουμε θα το κανουμε οπου μπορουμε :)

Δημοσ.

Κοίτα, ήμουν και εγώ στην ίδια κατάσταση με σένα. Είχα κόψει το μπάσκετ εδώ και 2 χρόνια και είχα μηδενική φυσική κατάσταση. Δεν με ενδιέφερε πολύ το σώμα γιατί ήμουν και είμαι λεπτός. Απλά δεν γινόταν άλλο η κατάσταση με την αντοχή... Να παίζω κανένα μπασκετάκι μία στο τόσο και στο τέταρτο να μην μπορώ να τρέξω άλλο. Παλιότερα έκανες κάποιο άθλημα; Αν πας γυμναστήριο τελικά προτείνω να ξεκινήσεις μία βδομάδα ποδήλατο, σταδιακά αυξανόμενης διάρκειας. Μετά ξεκινάς διάδρομο αρχικά με ταχύτητα 5-6. Βλέπεις πως είσαι και αν αντέχεις αυξάνεις. Αυτό για 2-3 μέρες. Μετά μπορείς να αρχίσεις τζόκινγκ με ταχύτητα 7-8. Λογικά θα αντέχεις 10 λεπτά συνεχόμενα. Μετά αν δείς αποτελέσματα προσπάθησε να ανεβάσεις και άλλο ταχύτητα ώστε ο Μ.Ο. της να είναι πάνω από 9 όση ώρα και να τρέχεις. Εγώ τσέκαρα πάντα και τους σφυγμούς και φρόντιζα να είναι 140+. Αυτά πάνω κάτω.

Δημοσ.

Λοιπόν.. Κατ'αρχάς ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις..

Έτερον ήμισυ δεν υπάρχει επί του παρόντος, αλλά ίσως και καλύτερο για το συγκεκριμένο θέμα, το έθεσε πολύ σωστά ο φίλος παραπάνω.. Βασικά, γενικά το γυμναστήριο νομίζω πως θέλει ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ παρέα, κάτι που πολλές φορές συγχέεται με το ΚΑΛΗ παρέα. Κι εγώ παλιά πήγαινα σε κάποια φάση με φιλαράκι και 7 στις 10 φορές πιάναμε την κουβέντα και το διάλειμμα ανάμεσα στις ασκήσεις γινόταν από 5 λεπτά 15λεπτο..

Για πολεμικές τέχνες, σε κάποια φάση στα 16 μου είχα πάει για 3 μήνες tae kwon do. Βέβαια το'κοψα κι αυτό λόγω συνθηκών και μετά ξεχάστηκε. Όπως και για γιόγκα που μου είπε ένας φίλος, τελικά δεν είναι καθόλου μόνο για χαλάρωση όπως νόμιζα.. Anyway, βασικά για αρχή ψάχνω κάτι που να είναι και σχετικά οικονομικό, μην με πιάσει βαρεμάρα και κλαίω τα λεφτά μου.

Πέρασα το πρωί από το δημοτικό γυμναστήριο δίπλα στο σπίτι μου, είναι κλειστό για καλοκαίρι, ανοίγει 3/9.. Το καλό είναι βέβαια, πως αν ισχύει αυτό που έλεγε ένα χαρτί που έχει από έξω, παίζει να εμπίπτω σε μια από τις κατηγορίες που έλεγε πως μπορούν να πηγαίνουν τσάμπα. Μένει να'ρθει ο καιρός να ανοίξει να το επιβεβαιώσω από κοντά.. Αρκεί να διατηρήσω την ίδια όρεξη μέχρι τότε..

Προς το παρόν σκέφτηκα να ξεκινήσω με γρήγορο περπάτημα.. Έκανα κανά 40λεπτο το πρωί, άκυρη ώρα ίσως βέβαια, γενικά ίσως άκυρη περίοδος με τέτοια ζέστη..

Το Wii-fit το έχει μια φίλη μου, αλλά φοβάμαι μήπως αν το είχα εγώ 8 στις 10 φορές κατέληγα να παίζω pro :-D

Το Nike+ εννοείς την app; Ή χρειάζεται να'χεις και κατάλληλο αξεσουάρ; Πχ ένας φίλος πήρε στην κοπέλα του παπούτσια που έχουν αισθητήρα από κάτω και μετράνε πόσο τρέχεις κλπ. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το endomono πχ; Το δοκίμασα λίγο σήμερα, αλλά από ό,τι κατάλαβα, για να μετράει χιλιόμερα θέλει ενεργό GPS. Το έβαλα σε κάποια φάση της διαδρομής, αλλά δυστυχώς ανάμεσα στις πολυκατοικίες δεν έπιανε καλό σήμα (Galaxy S2). Οπότε αρκέστηκα στο να βάλω πόση ώρα ακόμα είχα σκοπό να περπατήσω.. Και με το mode στο "περπάτημα" σου έλεγε πόσο έκαψες κατά προσέγγιση..

Για την διατροφή, η αλήθεια είναι πως δεν τρώω πολλές σαλάτες, φρούτα δε ελάχιστα.. Παίζουν κι αυτά κάποια που είναι προτιμότερα; Πχ το καρπούζι που είναι περισσότερο νερό υποθέτω είναι λιγότερο προτιμητέο από άλλα φρούτα. Αλλά κάποια από αυτά παχαίνουν κιόλας ρε..

Δημοσ.

Για πολεμικές τέχνες, σε κάποια φάση στα 16 μου είχα πάει για 3 μήνες tae kwon do. Βέβαια το'κοψα κι αυτό λόγω συνθηκών και μετά ξεχάστηκε. Όπως και για γιόγκα που μου είπε ένας φίλος, τελικά δεν είναι καθόλου μόνο για χαλάρωση όπως νόμιζα.. Anyway, βασικά για αρχή ψάχνω κάτι που να είναι και σχετικά οικονομικό, μην με πιάσει βαρεμάρα και κλαίω τα λεφτά μου.

Αλλο το tae kwon do και αλλο τα μαχητικα σπορ οπως το (kick) boxing. Και εγω εκανα 3 μηνες tae kwon do μικρος και το βαριομουν. Το kick boxing ομως μου αρεσει και ειναι πλεον η βασικη μου γυμναστικη. Αξιζει να το δοκιμασεις πιστευω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...