Προς το περιεχόμενο

Μακροζωία - Προιόντα που προτείνετε για υγιεινή διατροφή


Andreas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχεις την εντυπωση οτι πρεπει να κανουμε διαιτα για να δουμε τον αιματοκριτη και τον σιδηρο στο πατο; στον πατο ειναι ουτως η αλλως λογο περιοδου.

 

Ναι αλλά υπάρχουν και πολλές που κάνουν δίαιτα ενώ ξέρουν ότι είναι ήδη σε οριακό επίπεδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εύα αρχίζω και πιστεύω ότι θα προτιμούσες να ήσουνα άντρας.

 

εχετε καποια σοβαρα αβανταζ σαν φυλο. αλλα ειναι και καποια αλλα των γυναικων που ειλικρινα δεν τα πιανετε με τπτ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχετε καποια σοβαρα αβανταζ σαν φυλο. αλλα ειναι και καποια αλλα των γυναικων που ειλικρινα δεν τα πιανετε με τπτ!

 

Μιας και είμαστε και στο σχετικό θρεντ, το ότι ζείτε κατά μέσο όρο περισσότερα χρόνια από εμάς τους άντρες κάτι σημαίνει. Και έχει να κάνει πιθανότατα και με το άγχος, που κι αυτό εσύ το είπες. Εγώ πάντως το πιστεύω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και είμαστε και στο σχετικό θρεντ, το ότι ζείτε κατά μέσο όρο περισσότερα χρόνια από εμάς τους άντρες κάτι σημαίνει. Και έχει να κάνει πιθανότατα και με το άγχος, που κι αυτό εσύ το είπες. Εγώ πάντως το πιστεύω.

Ασχετη ερωτηση: Στους μεσους ορους ζωης υπολογιζονται παραγοντες οπως τα δυστηχηματα, τα ναρκωτικα, οι πολεμοι?

 

Οι γυναικες ζουν περισσοτερο απο τους αντρες για βιολογικους λογους. Οι αντρες ειναι γενικα πιο επιρρεπεις σε ασθενειες απ οτι οι γυναικες(προστατης, εγκεφαλικα κλπ)

 

Σχετικα με τη μεσογειακη διατροφη που αναφερθηκε, πρεπει να σημειωθει οτι δεν ειναι και πολυ υγιεινη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Σχετικα με τη μεσογειακη διατροφη που αναφερθηκε, πρεπει να σημειωθει οτι δεν ειναι και πολυ υγιεινη.

 

Αυτό πώς το ξέρεις; Ίσως να υπάρχει και πιο υγιεινή κουζίνα παγκοσμίως πχ γιαπωνέζικη έχω ακούσει ότι είναι απο τις καλύτερες στον κόσμο αλλά και η μεσογειακή εγώ πιστεύω είναι από τις καλές και πιο υγιεινές...

 

Σοβαρά ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει το θέμα... δεν έχω σκοπό να σε αμφισβητήσω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια γνωστη μελετη(της καρδιας της Λυον) διακοπηκε προωρα γιατι οι ανθρωποι που ακολουθουσαν χαμηλη σε λιπαρα διατροφη του Αμερικανικου Οργανισμου Καρδιας πεθαιναν, ενω αυτοι που ακολουθουσαν την υγιεινη, πλουσιοτερη σε λιπαρα Μεσογειακη διατροφη, που περιλαμβανει ελαιολαδο, ελιες, ξηρους καρπους, οσπρια και ψαρια ηταν μια χαρα.

Μια αλλη μελετη εδειξε οτι σε διαρκεια 10 ετων ο υγιεινος τροπος ζωης μεγαλυτερων σε ηλικια ανθρωπων(70-90ετων) που περιλαμβανει Μεσογειακη διατροφη, μετρια σωματικη ασκηση, οχι καπνισμα και μετρια καταναλωση αλκοολ σχετιζοταν με μειωση θανατων απο οποιαδηποτε αιτια κατα 70%.

Αυτα ειναι τα καλα νεα.

Οι φαρμακευτικες εταιριες και η βιομηχανια τροφιμων προκειμενου να μας διατηρησει παχυσαρκους μας λεει οτι η αναλογια συνολικης χοληστερολης και HDL καθοριζεται απο τα λιπαρα που καταναλωνουμε. Η αληθεια ειναι οτι αυτη καθοριζεται σχεδον αποκλειστικα απο το ειδος και τη ποσοτητα των υδατανθρακων που τρωμε.

Οι "κακοι" υδατανθρακες ειναι βασικη τροφη της βιομηχανιας τροφιμων και της χαμηλης σε λιπαρα διατροφης.

Αν αλλαξουμε τη διατροφη μας και αντικαταστησουμε τους επεξεργασμενους υδατανθρακες(ψωμι, ζυμαρικα, ρυζι, ζαχαρη σε ολες τις μορφες της)με τους "καλους(υγιεινους) υδατανθρακες (λαχανικα, οσπρια, πληρεις σπορους, ψαρια, φρουτα) θα μειωθει η πιθανοτητα να εμφανισουμε ασθενειες που οφειλονται στη γηρανση και στη παχυσαρκια.

Η διατροφικη πυραμιδα που μας συμβουλευει να τρωμε πολλες μεριδες ψωμιου, δημητριακων και ρυζιου την ημερα εχει συμβαλει σημαντικα στην επιδημια της παχυσαρκιας. Θα πρεπει να αναποδογυρισουμε τη διατροφικη αυτη πυραμιδα βαζοντας στη βαση τα υγιεινα λιπη(ω3 λιπαρα απο ψαρια και μονοακορεστα λιπη απο ελαολαδο) και να τρωμε περισσοτερα λαχανικα, φρουτα, ανεπεξεργαστους σπορους, ασπρια, ξηρους καρπους, ψαρια, αυγα και απαχα πουλερικα, και μονο λιγο κρεας, ζαχαρη, επεξεργασμενους υδατανθρακες και γαλακτοκομικα.

Επεξ/σία από xreokopia
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.

Η διατροφικη πυραμιδα που μας συμβουλευει να τρωμε πολλες μεριδες ψωμιου, δημητριακων και ρυζιου την ημερα εχει συμβαλει σημαντικα στην επιδημια της παχυσαρκιας.

 

Κοίτα έχεις ένα δίκιο σε αυτό αλλά όταν λέμε στη βάση της πυραμίδας ψωμί δημητριακά και ρύζι προφανώς και δεν εννοεί να γεμίζεις το στομάχι σου μόνο με αυτά και να στουμπώνεις με ψωμιά ρύζια και μακαρόνια.

 

Με τα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ. Μου κάνει και εμένα εντύπωση πώς και τα ψάρια πχ δεν είναι στη βάση της πυραμίδας, με τα υπερευεργετικα ω3 οξέα τους... ίσως κάποια στιγμή να γίνουν η βάση γιατί ήδη γίνεται μεγάλος ντόρος με τα ψάρια και τα λιπαρά τους. Και τα φρούτα δεν είναι πανάκεια μιας και έχουν γλυκόζηειδικά σταφύλια σύκα και μπανάνες αλλά έχουν και θετικά συγχρόνως.

 

Γενικά η μεσογειακή διατροφή βάζει ένα μέτρο ακόμα και σε αυτά που έχουν ευεργετικές ιδιότητες όπως και στους ξηρούς καρπούς και στα γαλακτοκομικά...

 

Άσχετο αλλά είμαι ο μοναδικός που δεν τρώω ψωμιά; Ποτέ δεν μ άρεσε το ψωμί και έχω παρατηρήσει ότι με παχαίνει γρήγορα.

2 φέτες τη μέρα να φάω σε 2-3 βδομάδες γίνομαι φουσκωτός. Το ίδιο και για παράγωγα πχ σφολιάτες,τυρόπιτες και κρουασάν (χωρίς ζάχαρη).

Άλλοι πάλι λένε ότι είναι μύθος ότι το ψωμί παχαίνει...

 

Το ολικής άλεσης ψωμί πάντως και το πολύσπορο λένε ότι είναι πιο υγιεινά απο το άσπρο αλλά δεν μαρέσουν στη γεύση προσωπικά.

 

Το coconut oil δεν είναι τίγκα στα κορεσμένα λιπαρά;;

 

Βασικά δεν είναι τίγκα απλά... Βρίσκεταιι στην πρώτη θέση με τα περισσότερα κορεσμένα λιπαρά από όλα τα λάδια αλλά και από πολύ λιπαρές τροφές. Πριν μερικές δεκαετίες το θεωρούσαν θάνατο.

 

Παρόλα αυτά τα πραγματα άλλαξαν.

 

Χοντρικά να στο πω βρέθηκε πως τα κορεσμένα λίπη που έχει το coconut oil δεν έχουν σχέση με τα κορεσμένα λίπη που έχουν τα κρέατα και τα γάλατα πχ.... Eίναι διαφορετικής ποιότητας αν δεν κάνω λάθος άκρως ευεργετικά. Τρέφεσαι σωστά ενώ ταυτόχρονα αδυνατίζεις... Από την άλλη αν το παρακάνεις έχει επιπτώσεις νομίζω στην κακή χοληστερίνη το λάδι καρύδας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα έχεις ένα δίκιο σε αυτό αλλά όταν λέμε στη βάση της πυραμίδας ψωμί δημητριακά και ρύζι προφανώς και δεν εννοεί να γεμίζεις το στομάχι σου μόνο με αυτά και να στουμπώνεις με ψωμιά ρύζια και μακαρόνια.

 

Kαι με τι να το γεμιζεις τοτε? Ψωμι γαλα πατατες μακαρονια και ρυζι που προτεινει η μεσ.διατροφη σε καθημερινη βαση ειναι ενα ανθυγιεινο μενου γιατι περιεχει "κακους" υδατανθρακους(υψηλου γλυκαιμικου δεικτη, οπως λεγεται) τους οποιους δεν αφομοιωνει ομαλα ο οργανισμος και καταληγεις χοντρος με ζαχαρο και αλλα προβληματα υγειας.

 

Τα γαλακτοκομικα δεν συνιστωνται στους ενηλικες γιατι εχουν κορεσμενα λιπαρα και οξειδωτικα.

 

Για τα φρουτα δε μπορεις να πεις τιποτα, οπως και τα λαχανικα καταναλωνονται αφθονα και αφοβα. Η γλυκοζη που περιεχουν δεν εχει σχεση με τη γλυκοζη του εμποριου που ειναι χημικο κατασκευασμα και χρησιμοποειται ως φτηνο γλυκαντικο υποκαταστατο. Αν εχεις προβλημα ζαχαρου τρως με μετρο τα πολυ γλυκα φρουτα(πχ.μπανανες ή φραουλες)

 

Για το ψωμι ισχυει οτι οσο μαλακο τοσο το χειροτερο. Αν πχ. πατιεται με το δαχτυλο σου ειναι ακαταλληλο. Για τυροπιτες και κρουασαν δε το συζηταμε καν. Ασπρο αλευρι=λευκος θανατος :)

 

Αυτο το coconut oil που λετε τι ειναι, λιπαντικο αυτοκινητου? Δωσε τη συνθεση και θα σου πω περι τινος προκειται. Προφανως καποια διατροφικη βομβα για να πας στα θυμαρακια μια ωρα αρχυτερα :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νόστιμο γαλατάκι καρύδας είναι :-)

 

Βασικά δεν είναι τίγκα απλά... Βρίσκεταιι στην πρώτη θέση με τα περισσότερα κορεσμένα λιπαρά από όλα τα λάδια αλλά και από πολύ λιπαρές τροφές. Πριν μερικές δεκαετίες το θεωρούσαν θάνατο.

 

Παρόλα αυτά τα πραγματα άλλαξαν.

 

Χοντρικά να στο πω βρέθηκε πως τα κορεσμένα λίπη που έχει το coconut oil δεν έχουν σχέση με τα κορεσμένα λίπη που έχουν τα κρέατα και τα γάλατα πχ.... Eίναι διαφορετικής ποιότητας αν δεν κάνω λάθος άκρως ευεργετικά. Τρέφεσαι σωστά ενώ ταυτόχρονα αδυνατίζεις... Από την άλλη αν το παρακάνεις έχει επιπτώσεις νομίζω στην κακή χοληστερίνη το λάδι καρύδας...

Πολύ ενδιαφέρον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το γαλατακι καρυδας απο μονο του ειναι καλο, το θεμα ειναι τι αλλο περιεχει στη συσκευασια που διακινειται.

Και ο χαλβας ειναι καλος, αλλα με το HFCS και τα υδρογονωμενα ελαια που το τιγκαρουν στη συσκευασια γινεται σκετο δηλητηριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νομιζω τελικα οτι η μεγαλυτερη διατροφικη απατη των τελευταιων χρονων ειναι τα δημητριακα για πρωινο. ακομα κι αυτα τα λαιτ και καλα για διαιτα ειναι τιγκα στην ζαχαρη, το νιωθεις στο στομα σου. καλυτερα βρωμη,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...