Νεφελιμ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Χρειάζομαι προυπηρεσια για να βρω δουλεια, αλλά χρειάζομαι δουλειά για να αποκτησω προυπηρεσία τι μπορει να γινει σε αυτη τη περιπτωση?
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Να βρεις δουλειά που να μην χρειάζεται προϋπηρεσία. Όλοι από την αρχή ξεκινάνε.
deesnider Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Εξαρτάται και από το για ποια δουλειά μιλάμε προφανώς, αλλά τα τελευταία χρόνια η προϋπηρεσία έχει φτάσει να θεωρείται μειονέκτημα(!) από πολλούς εργοδότες. Βλέπεις, αν έχεις προϋπηρεσία και μάλιστα σοβαρή, δικαιούσαι να πληρωθείς αναλόγως... Σε ποιο τομέα ψάχνεις ν' απασχοληθείς;
Νεφελιμ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 εχω τελειώσει πληροφορική Ψαχνω εδω και καιρό, κανεις δεν προσλαμβανει αποφοιτους χωρις προυπηρεσια
mphxths Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 εχω τελειώσει πληροφορική Ψαχνω εδω και καιρό, κανεις δεν προσλαμβανει αποφοιτους χωρις προυπηρεσια οι εταιριες θελουν να βγαλουν κερδος...λιγες ειναι αυτες που παιρνουν χωρις προυπηρεσια..ολες θελουν "φτασμενους".Οπως μια ποδοσφαιρικη ομαδα.. βεβαια δημιουργειται φαυλος κυκλος...χωρις δουλεια..δεν υπαρχει προυπηρεσια..χωρις προυπηρεσια..δεν υπαρχει δουλεια...δεν βγαζεις ακρη και ο κοσμος της πληροφορικης ειναι ολιγον τι κορεσμενος. ΥΓ: ημουν απο τους τυχερουν πριν πολλα χρονια που με προσελαβε εταιρια (με ψιχουλα) για να δουλεψω..χωρις προυπηρεσια..και τις περισσοτερες φορες εκανα χοντρες μαλακιες...γιατι δεν ηξερα απο "εργασια"..αλλα παρολα αυτα με κρατουσανε...μεχρι που πηγα στρατο...."εγραψα" προυπηρεσια ομως και εμαθα και καποια πραγματα...
Cossutius. Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Οπως ακριβως τα είπε ο mphxths. Για να αποκτήσεις προυπηρεσία χρειάζεσαι 2 πράγματα. Ειτε να πας να δουλέψεις για αρχή σε εταιρίες τύπου "πλαισιο" οπου οι συνθήκες ειναι δύσκολες αλλά αν αντεξεις, θα την αποκτήσεις, ή θα δουλέψεις δωρεάν. Δυστηχως οι μεγάλες επιχειρήσεις, ζητάνε φτασμένους, η αλλιώς εγγυήσεις οτι όντως εισαι πολυ καλός στη δουλειά σου.
REDODIN7 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Το θέμα είναι ότι κανεις δεν δίνει την ευκαιρία σε νέους πτυχιούχους. Ένα χρόνο έχω πάρει το πτυχίο του ηλεκτρολόγου μηχανικού TE και ακόμα δεν έχω βρει τίποτα. Έχω επίσης στείλει άπειρα βιογραφικά σε μαγαζιά "τεχνολογίας" και τους λέω ότι έχω και blog που ασχολείται με τεχνολογία για προσόν κλπ αλλα πάλι τίποτα.
Bspus Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Το γνωστο catch 22 της αγορας εργασιας, ειδικα στην Ελλαδα Μερικα προσφατα dilbert strips που θιγουν το θεμα http://search.dilbert.com/search?day1=07&mth1=08&yr1=2012&day2=11&mth2=08&yr2=2012&x=79&y=17 (απο κατω προς τα πανω διαβαστε τα)
mphxths Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Επισης μην ξεχναμε οτι διανυουμε κριση...καμμια εταιρια δεν προσλαμβανει πλεον ευκολα...συνηθως κανουν περικοπες προσωπικου. Οσοι προσλαμβανουν ειτε θα προσλαβουν με μειωμενο ωραριο/μισθο (part time) και θα προσπαθησουν να σε ριξουν σε καθε ευκαιρια ειτε θαναι κανα λαμογιο που προσλαμβανει αβερτα για να παρει καμμια επιδοτηση . Δεν αποκλειω υγιη επιχειρηση να προσλαβει..αλλα αυτον τον καιρο..ειναι σπανιο φαινομενο... Οποτε να εχεις τα ματια ανοιχτε φιλε TS.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Συνεχιζω να βλεπω αυτην την αποψη "πηγαινε δουλεψε τζαπα". Οταν καταλαβετε οτι -οσον αφορα την ελληνικη αγορα εργασιας, διοτι εξω ο θεσμος λειτουργει εξαισια- σκαβετε τον λακο σας με τετοιες ιδεες τοτε θα ειναι αργα. Εκτος αν εσεις ειστε κομπλε-βολεμενοι και παιζετε τον ρολο των συμβουλατορων των νεων δινοντας εκ του ασφαλους οδηγιες σε αυτους, σκαβοντας τους τον λακο, εσκεμενα ή μη, δεν εχει καμια σημασια. Και χωρις να εχετε σκεφτει ή δει ποτε σας τι σημαινει αυτο στην πραξη. Λοιπον. Καταρχην υπαρχουν επιδοτουμενα προγραμματα απο τον ΟΑΕΔ μεσω των οποιων υπαρχουν εργοδοτες που ψαχνουν να προσλαβουν ατομα για εργασια. Πηγαινε για αρχη στον ΟΑΕΔ λοιπον και ζητα περαιτερω info. Πιανοντας ετσι δουλεια (εννοειται θα ψαξεις στο αντικειμενο που σε ενδιαφερει) καρπωνεσαι εκτος απο μισθους μια προυπηρεσια 1-2 ετων μινιμουμ και πας παρακατω μετα. Δευτερον, υπαρχουν επιχειρησεις που δεν τους πολυνοιαζει η προυπηρεσια σου, φυσικα αυτες ειναι ειδος υπο εξαφανιση. Το πλαισιο πχ, αποσο γνωριζω ειναι μια απο αυτες. Τριτον, υπαρχει η επιλογη ειδικα στον χωρο του ΙΤ να μετακινηθεις σε αλλη χωρα προσωρινα ή μονιμα. Υπαρχει ζητηση στο ΙΤ ακομα και χωρις προυπηρεσια ειδικα σε χωρες της ανατολικοκεντρικης Ευρωπης. Λιγο ψαξιμο και βρισκεις ακρη αν δεν εχεις προβλημα ως νεος να το δοκιμασεις. (εγω αυτο εκανα παντως). Τεταρτον, ξεκινα κανε μονος σου μερικα κουτσοδουλεια ως freelance. Τυπου "τεχνικος Η/Υ αναλαμβανει επιδιορθωσεις pc". Προυποθεση να ξερεις τι σου γινεται σε αυτο που θα πας να κανεις. Τελος, να εχεις υποψιν οτι δεν ειναι ακριβως η προυπηρεσια ο λογος που δεν σε προσλαμβανουν. Τις περισσοτερες φορες ειναι απλως η δικαιολογια. Αν ειχες προυπηρεσια θα ακουγες καποιο αλλο λογο. Οταν υπαρχει τεραστια προσφορα και η ζητηση ειναι μικρη, δυσκολευει στατιστικα η πιθανοτητα να προσληφθεις καπου. Προφανως ενα πτυχιο λοιπον δεν αρκει για να δουλεψεις ως ΙΤ (ξερεις ποσοι ομοιοι σου υπαρχουν? Πρεπει να ξεχωρισεις σε κατι απο ολους αυτους). Ετσι λοιπον, σε πρωτη φαση φροντισε να επεκτεινεις τις γνωσεις σου σε καποιο τομεα του ΙΤ (δικτυα/προγραματισμο/web design/databases κλπ) μηπως ετσι καταφερεις να ξανατοποθετηθεις σε ποιο υψηλη θεση στις προτιμησεις των εργοδοτων. Σε καθε περιπτωση στα interview φροντισε ακομα κι αν δεν κατεχεις ενα αντικειμενο να δειχνεις ενδιαφερον να το μαθεις. Ειναι αλλο να πας και να σε ρωτανε "τι ξερεις απο admninistration?" και να απαντας "α, δεν ετυχε ως τωρα να ασχοληθω αλλα θα με ενδιαφερε να μαθω" και αλλο να απαντας "εχω ασχοληθει καθαρα σε προσωπικο επιπεδο και εχω στησει εναν dhcp server με μερικα policies σε win server 2008 r2, ειδα και καποιες βασικες αρχες στο active directory κλπ". Με την πρωτη απαντηση δειχνεις αδιαφορια, με την δευτερη απαντηση δειχνεις ενδιαφερον κι ας μην μετρα καν η γνωση σου. Γιαυτο αναμεσα στα 'must" ειναι να επιλεξεις τομεα και να αρχισεις την προσωπικη εμβαθυνση εστω και σε επιφανειακο επιπεδο για να δειχνεις οτι ψαχνεσαι με το ΙΤ ακομα και μονος (αρα θα υποθεσει ο αλλος οτι στην εργασια θα το δεις σαν κατι συναρπαστικο).
Doug21 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Χρειάζομαι προυπηρεσια για να βρω δουλεια, αλλά χρειάζομαι δουλειά για να αποκτησω προυπηρεσία τι μπορει να γινει σε αυτη τη περιπτωση? αυτο ειναι απο τα μεγαλυτερα αινιγματα του κοσμου. Η απαντηση ειναι τοσο απλη που θεωρειται χαζη. Ψαχνεις μεχρ να βρεις καποιον να μη ζηταει προυπηρεσια. Να βρεις δουλειά που να μην χρειάζεται προϋπηρεσία. Όλοι από την αρχή ξεκινάνε. indeed εχω τελειώσει πληροφορική Ψαχνω εδω και καιρό, κανεις δεν προσλαμβανει αποφοιτους χωρις προυπηρεσια το κανεις ειναι μεγαλη κουβεντα. Αν ηταν ετσι κανεις δε θα εβρισκε ποτε δουλεια. Απλα πρεπει να ψαξεις καλυτερα και περισσοτερο. 1) εθελοντης 2) απο μονος σου να πεις οτι θες να πληρωνεσαι λιγοτερο απο οσο οι αλλοι 3) να εισαι απαραιτητος. σχολια για τα παραπανω 1) κανεις δε το θελει αλλα σε ανεπτυγμενες χωρες (ΗΠΑ, Αγγλια κτλ) ειναι νομος. 2) Δεν το συνιστω εκτος κι αν εχεις το μιλητο πολυ καλα. Αν μπορεις να τους πεισεις οτι αν και οι γνωσεις σου ειναι για περισσοτερο αλλα συμφωνεις να παιρνεις λιγοτερο, σε παραδεχομαι 3) εχω κουραστει απο ανθρωπους που ειναι "αλλος ενας σαν ολους τους αλλους" να απαιτουν να βρουν δουλεια. Οταν ρε φιλε μου προσφερεις ακριβως το ιδιο με 1000 αλλους, γιατι να διαλεξω εσενα δηλαδη? Οπως μου ελεγε ενα μεγαλο μυαλο "ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ. Μονο αν εχεις κατι που δεν το εχουν οι αλλοι μπορεις να απαιτεις και να νιωθεις καποιος. Ο τυπος αυτος ειναι απλος δασκαλος ξενων γλωσσων κι εκει που ολοι οι αλλοι παιρνουν 7 ευρω την ωρα αυτος παιρνει τα υπερδιπλασσια, δουλευει σε 3 δουλειες, εχει 20 ιδιαιτερα και ειναι και advisοr εκει που advisor πια λιγα φροντιστηρια εχουν. ΥΓ (τα "εσυ" κτλ δεν πανε σε σενα, γενικα μιλαμε)
mphxths Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δευτερον, υπαρχουν επιχειρησεις που δεν τους πολυνοιαζει η προυπηρεσια σου, φυσικα αυτες ειναι ειδος υπο εξαφανιση. Το πλαισιο πχ, αποσο γνωριζω ειναι μια απο αυτες. http://corporate.pla...&jobId=50022455 τυχαια ειδικοτητα διαλεξα (που εχει σχεση με πληροφορικη) ... "2ετης εμπειρια..." = προυπηρεσια ολα οσα λετε αγορια ειναι ολοσωστα..."γινε απαραιτητος" "εξειδικευσου" , ειναι το κλειδι σε αυτον τον κλαδο. Αλλα ξαναλεω...σε αυτην την περιοδο δυσκολα καποιος προσλαμβανει..και μαλιστα χωρις προυπηρεσια...εταιριες στον χωρο απολυουν. γνωριζω εκ των εσω..oktabit (www.oktabit.gr) απελυσε κοσμο..και αλλες μεγαλες εταιριες του χωρου. Σε μικρομεσαιες επιχειρησεις νασαι παντα σε επιφυλακη μην σου παιξουν την πουστια.(Οι μεγαλες προσπαθουν κυριως σε θεματα πληρωμων να ειναι σωστες). Τα λεω απο προσωπικη πειρα (αυτο με τις μικρομεσαιες)...ακομα στα δικαστηρια ειμαι με τον τελευταιο εργοδοτη. Οσο για το εξωτερικο..δεν γνωριζω...και δεν ξερω τι εφοδια κυριως οικονομικα χρειαζονται για να παει καποιος και να ξεκινησει καπου δουλεια..οποτε πασο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Καλα δεν μιλησα για web developer, στο πλαισιο στις θεσεις των τεχνικων μεχρι προτινος ξερω οτι παιρνανε ατομα με μηδενικη προυπηρεσια πχ.
mphxths Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Καλα δεν μιλησα για web developer, στο πλαισιο στις θεσεις των τεχνικων μεχρι προτινος ξερω οτι παιρνανε ατομα με μηδενικη προυπηρεσια πχ. δεν αποκλειεται...αλλα νομιζω ολες οι εταιριες δεν εχουν πλεον την ανεση να εχουν πολυ προσωπικο ή/και προσωπικο που δεν ξερουν την δουλεια και θα την μαθουν "εν κινησει". θυμηθηκα και το multirama...παει το υποκαταστημα στο mall.δεν εβγαινε οικονομικα μαθαινω απο πληροφοριες εκ των εσω. Ευχομαι ολοι να βρουμε δουλειες με προυπηρεσια ή μη αλλα αυτον τον καιρο....δυσκολα τα πραγματα...
DrLo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Χρειάζομαι προυπηρεσια για να βρω δουλεια, αλλά χρειάζομαι δουλειά για να αποκτησω προυπηρεσία τι μπορει να γινει σε αυτη τη περιπτωση? Δε χρειάζεται πάντα προυπηρεσία. Η εταιρεία που συνεργάζομαι για παράδειγμα προσλαμβάνει συστηματικά πρωτόβγαλτους στην αγορά, μη σου πω ότι σε πολλές περιπτώσεις το προτιμά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα