DrLo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Ασσος δεν υπαρχει πουθενα γιατι ολα τα χαρτια ειναι στο τραπεζι. Η Ελλαδα εχει μια αναγνωρισμενη απο το κρατος μειονοτητα και σε αυτη επελεξε να δωσει καποια προνομια, οπως παλαιοτερα επελεγε να κανει διακρισεις εις βαρος τους. Το προνομοιο αυτο δεν αφορα ολους τους μουσουλμανους ή αλλοθρησκους ή μελη αλλων εθνοτητων. Εκει λοιπον τα μελη αυτης της μειονοτητας αξοιοποιουν το νομιμο δικαιομα τους και μπαινουν σε μια σχολη , οχι την τελευταια στιγμη, απο την αρχη ξερουν οτι θα εχουν αλλς βασεις. Τελικά 3 φορές δεν είναι αρκετες. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙ "ΕΛΛΗΝΩΝ". Είναι θέμα μεταξύ αυτού που θελει να πει "είμαι μουσουλμάνος" με αυτόν που δεν θέλει να το πει. Στη μειονότητα, σε όλη τη μειονότητα όμως όχι να ζητά "πιστοποιητικά θρησκευματος" ας δώσει ότι θέλει. πχ μπορεί να πει ότι ο νομός Κομοτηνής και Ξάνθης θα έχουνε +50% στον προυπολογισμό τους, ή θα φιτάχνω περισσότερα σχολεία, θα χτίσω περισσότερα νοσοκομεία, αεροδρόμια, λιμάνια, κοσμοδρόμια ότι μπορεί τελος πάντων. Ακόμα πιο συγκεκριμένα μπορεί να το κάνει για συγκεκριμένους Δήμους/Κοινμότητες? Κάποια από τα παραπάνω γίνονται ήδη και πούμε ότι δεν γίνονται αρκετά ΟΚ, μπορεί και να συμφωνήσουμε. Παρόμοια μέτρα υπάρχουν (αν δεν έχουν καταργηθεί πρόσφατα και μου έχει διαφύγει) και στα νησιά με το χαμηλό ΦΠΑ. Αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο να χωρίζει ακόμα και τους μουσουλμάνους σε "Δηλωμένους" και αυτούς που δε θέλουν να το δηλώνουν. Αυτή δεν ήταν και η λογική ενάντια στην προερετική αναγραφή θρησκευματος σις ταυτότητες. ... "Τι μοναξιά θεε μου"
Moderators Praetorian Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 ... ότι ο νομός Κομοτηνής... ... Ροδόπης.
DrLo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Τελικά 3 φορές δεν είναι αρκετες. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙ "ΕΛΛΗΝΩΝ". Είναι θέμα μεταξύ αυτού που θελει να πει "είμαι μουσουλμάνος" με αυτόν που δεν θέλει να το πει. Στη μειονότητα, σε όλη τη μειονότητα όμως όχι να ζητά "πιστοποιητικά θρησκευματος" ας δώσει ότι θέλει. πχ μπορεί να πει ότι ο νομός Κομοτηνής και Ξάνθης θα έχουνε +50% στον προυπολογισμό τους, ή θα φιτάχνω περισσότερα σχολεία, θα χτίσω περισσότερα νοσοκομεία, αεροδρόμια, λιμάνια, κοσμοδρόμια ότι μπορεί τελος πάντων. Ακόμα πιο συγκεκριμένα μπορεί να το κάνει για συγκεκριμένους Δήμους/Κοινμότητες? Κάποια από τα παραπάνω γίνονται ήδη και πούμε ότι δεν γίνονται αρκετά ΟΚ, μπορεί και να συμφωνήσουμε. Παρόμοια μέτρα υπάρχουν (αν δεν έχουν καταργηθεί πρόσφατα και μου έχει διαφύγει) και στα νησιά με το χαμηλό ΦΠΑ γιατί είναι κρίσιμο συγκεκριμένα νησιά να είναι ανεπτυγμένα και κάποια πολύ μικρά είναι κρίσιμο ακόμα και να κατοικούνται. Αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο να χωρίζει ακόμα και τους μουσουλμάνους σε "Δηλωμένους" και αυτούς που δε θέλουν να το δηλώνουν. Αυτή δεν ήταν και η λογική ενάντια στην προερετική αναγραφή θρησκευματος σις ταυτότητες. ... "Τι μοναξιά θεε μου" ... Ροδόπης. oops ... Πάω να αυτομαστιγωθώ για τη πατάτα μου... .. αλλά φοβάμαι μήπως μου αρέσει. ... το έκανα επίτηδες για να περάσουν ασχολίαστα τα ορθογραφικά μου
Moderators Praetorian Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Πάντως ως μη μουσουλμάνος, αλλά Κομοτηναίος, δεν έψαξα ποτέ ακριβώς τις λεπτομέρειες για τη ρύθμιση αυτή, γιατί δεν με ενδιέφερε ούτε το είδα σαν απειλή ή κάποιο είδους διάκρισης σε βάρος μου/σε βάρος μη δηλωμένων μουσουλμάνων (κλπ). Αλλά υπήρχε σίγουρα όταν έδινα τις πανελλήνιες εξετάσεις το '97 (ίσως όχι με την ίδια ακριβώς μορφή που ισχύει σήμερα). Αυτό εδώ αναφέρει ΦΕK του 1996: http://www.elemedu.upatras.gr/eriande/synedria/synedrio4/praktika1/karafyllis.htm
DrLo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Πάντως ως μη μουσουλμάνος, αλλά Κομοτηναίος, δεν έψαξα ποτέ ακριβώς τις λεπτομέρειες για τη ρύθμιση αυτή, γιατί δεν με ενδιέφερε ούτε το είδα σαν απειλή ή κάποιο είδους διάκρισης σε βάρος μου/σε βάρος μη δηλωμένων μουσουλμάνων (κλπ). Αλλά υπήρχε σίγουρα όταν έδινα τις πανελλήνιες εξετάσεις το '97 (ίσως όχι με την ίδια ακριβώς μορφή που ισχύει σήμερα). Αυτό εδώ αναφέρει ΦΕK του 1996: http://www.elemedu.u.../karafyllis.htm ΟΚ, και πολλούς δε θα τους πείραζε ούτε απειλούταν από την προαιρετική αναγραφή στις ταυτότητες ... έιναι αυτός ο 1 (ολογραφώς ένας) που θα "απειληθεί"/"πειραχθεί" που μετρά.
Moderators Praetorian Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Μεταφέρεις το θέμα στην προαιρετική αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες ή φέρνεις ένα παράδειγμα από την αντίδραση για τη προαιρετική αναγραφή στις ταυτότητες (δεν ξέρω κάπου σε χάνω), αλλά το θέμα δεν είναι "δήλωσε το θρήσκευμά σου ή αλλιώς δεν έχει προνόμια". Γενικά ο όρος "μουσουλμάνος" στη Θράκη, χρησιμοποιείται και (ή μάλλον κυρίως) για διπλωματικούς λόγους. Έχουμε μουσουλμανική μειονότητα αναγνωρισμένη, η οποία περιλαμβάνει και τούρκους και πομάκους και (κάποιο ποσοστό από) αθίγγανους. Τώρα, για αυτές τις ομάδες, και ειδικότερα για τις δύο πρώτες, παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι (όπου ο ... απέναντι παίκτης παίζει πολύ πιο μεθοδικά και επίμονα, ενώ ο δικός μας όποτε θυμηθεί χαίρεται και χάνει απανωτά...) για το ποιος θα τις "κερδίσει". Τέλος πάντων, μάλλον δεν λέω κάτι καινούργιο, αλλά πάλι έχω επανειλημμένα βρεθεί σε συζητήσεις όπου μιλάνε για τη Θράκη άτομα που απλά υποθέτουν ότι έτσι (όπως φαντάζονται) είναι τα πράγματα εκεί - το χειρότερο δε είναι ότι παίρνονται και απερίσκεπτες (έως αλλαφροϊσκιωτες) πολιτικές αποφάσεις από τέτοια άτομα που υποβαθμίζουν τη Θράκη (αλλά αυτό δεν είναι για το παρόν thread).
DrLo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μεταφέρεις το θέμα στην προαιρετική αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες ή φέρνεις ένα παράδειγμα από την αντίδραση για τη προαιρετική αναγραφή στις ταυτότητες (δεν ξέρω κάπου σε χάνω), αλλά το θέμα δεν είναι "δήλωσε το θρήσκευμά σου ή αλλιώς δεν έχει προνόμια". Το κράτος φέρνει κάποια στιγμή πολίτες τους στον "πειρασμό" να δηλώσουν το θρήσκευμά τους ελπίζοντας σε καλύτερη μεταχείρηση, πράγμα το οποίο δε θα έπρεπε να ισχύει. Το θέμα με τις ταυτότητες είναι η πιο ξεκάθαρη περίπτωση. Θα μου πεις "καλά αυτό δεν γίνεται με το όνομα, σου ζητά να δηλώσεις όνομα, γίνεται να σε λένε Μωχάμετ και να είσαι Χριστιανός και Παναγιώτης και να είσαι μουσουλμάνος ?" ... υπάρχουν και ουδετερα ονόματα. Το κράτος φέρνει κάποια στιγμή πολίτες τους στον "πειρασμό" να δηλώσουν το θρήσκευμά τους ελπίζοντας σε καλύτερη μεταχείρηση, πράγμα το οποίο δε θα έπρεπε να ισχύει. Το θέμα με τις ταυτότητες είναι η πιο ξεκάθαρη περίπτωση. Η λογική που είχα ακούσει από πάμπολους που ήταν κατά της προαιρετικής αναγραφής ήταν ότι κάποιος μπορεί να έμπαινε στον "πειρασμό" να το δηλώσει ακομα κι αν δεν ήθελε γιατί μπορεί κάποιος άλλος (πχ εργοδότης) να θεωρούσε την έλλειψη "Χ.Ο" ως αρνητικό Θα μου πεις "καλά αυτό δεν γίνεται με το όνομα, σου ζητά να δηλώσεις όνομα, γίνεται να σε λένε Μωχάμετ και να είσαι Χριστιανός και Παναγιώτης και να είσαι μουσουλμάνος ?" ... υπάρχουν και ουδετερα ονόματα.
MJBulls23 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Αυτός που έτυχε να καλύψει τη μία και μοναδική θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία έβγαλε τόσα, τι να κάνουμε; Tι να κανουμε? Να ΜΗΝ μπει σε αυτη τη σχολη αφου εβγαλε 6000. Αν ειναι να κανουμε πχ και μια κατηγορια για Κινεζους που ζουνε στην Ελλαδα και δεν ξερουν Ελληνικα και η βαση να ειναι τα 2 μορια(να πρεπει πχ να γραψουν μια λεξη σωστα) για καποιο ΑΕΙ και να μπαινει ενας Κινεζος σε αυτο το ΑΕΙ που θελει 16000 μορια στην "κανονικη" κατηγορια. Τι δεν καταλαβαινεις? ΟΛΟΙ πρεπει να εχουν την ιδια βαση εισαγωγης! Και να μην χρειαζεται καποιος να γραψει πολυ καλα συγκεντρωνοντας 16000 μορια για να μπει σε μια σχολη, ενω καποιος αλλος να πρεπει να γραψει τελειως πολυ πιο χάλια συγκεντρωνοντας 6000 μορια για να μπει στην ΙΔΙΑ σχολη, μόνο και μόνο επειδη πιστευει στον Αλαχ και το δηλωνει. Δεν γινονται αυτα τα πραγματα. Δεν εχουν λογικη. Εγώ στους πίνακες βλέπω πως όλα τα τμήματα είτε προσφέρουν 1 θέση αποκλειστικά, είτε καμία. Σε μερικά τμήματα μάλιστα ενώ υπάρχει η θέση, δεν υπάρχουν επιτυχόντες. Τα έγραψα και σε προηγούμενο post. Το εγραψες και πιο πριν και σου απαντησα ηδη οτι αυτο το κανει ακομα χειροτερο, καθως αυτο σημαινει οτι ο μεγιστος βαθμος που εγραψαν οι συμμετεχοντες(Μουσουλμανοι) σε αυτη την κατηγορια ηταν τα 6000 ή 7000 μορια πχ, δηλαδη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΘΛΙΑ ακομα και ο καλυτερος! Γκρινιαζουν καποιο που ενας μουσουλμανος μπαινει ΑΕΙ με 8000 μορια, αμα δεν υπηρχε η θεση αυτη θα σπουδαζε τουρκια ενω καποιος Ελληνας θα εμπαινε με 16.990 μορια αντι 17.000, χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί...... Ενδιαφερουσα αποψη που προωθει την κοινωνικη αδικια εναντι του..... ακομα δεν καταλαβα τι. Οτι θα σπουδαζε Τουρκια ο Μουσουλμανος ενω τωρα θα σπουδασει Ελλαδα? Εξακριβωμενο αυτο? Παντως η κοινωνικη αδικια που υπαρχει τωρα ειναι εξακριβωμενη. Επισης αν μπει καποιος με 8000 μορια, που αντικατοπτριζουν και την μορφωση και τις γνωσεις του, σε μια σχολη ΑΕΙ που εχει βαση 17000 μοριων, ειναι πιο πιθανο απο το οτι θα ανατειλει ο ηλιος αυριο, να παρατησει την σχολη στο 1ο εξαμηνο και να μην καταλαβαινει ΤΙΠΟΤΑ. Αυτο αναρωτιεμαι δεν το σκεφτηκαν ή υπαρχουν αντιθετες(και ταυτοχρονως λανθασμενες) αποψεις περι αυτου? Πόσες φορές θα το πούμε; δεν στερεί την θέση από κανέναν. Αν μια σχολή έχει 150 θέσεις για φοιτητές που εισέρχονται με το κανονικό καθεστώς δίνει 1 θέση και σε αυτούς που εισέρχονται υπό το ειδικό καθεστώς. σύνολο 151 θέσεις. Αν καταργηθεί αυτό μετά η σχολή δεν θα δίνει 151 θέσεις αλλά 150. Αυτα τα λες ΕΣΥ. Εως οτου να τα δουμε γραμμενα απο επισημα "χειλη" θα μας επιτρεψεις να πιστευουμε το απολυτως πιο λογικο οτι η θεση ΔΕΝ ειναι εξτρα.
REDODIN7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Χωρίς να επεκταθώ επειδή δεν επιτρέπετε από τους όρους του φόρουμ ο λόγος είναι καθαρά πολιτικός όπως γίνετε και με άλλες ομάδες όπως οι πολύτεκνη.
TheAccountant Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Οι λόγοι είναι προφανής και έχουν ειπωθεί. Το κράτος καλώς κάνει και προσπαθεί να έχει ειδικά κριτήρια για τους μουσουλμάνους της Θράκης αλλά και για τους παλινοστούντες. Αυτά που δίνει είναι λιγότερα απ' όσα θα έπρεπε γιατί η Τουρκική προπαγάνδα είναι πολύ ισχυρή και έχει επικρατήσει. Όταν ήμουν φαντάρος στον Εβρο, άνοιγα το ραδιόφωνο και άκουγα περισσότερο τουρκικά παρά ελληνικά! Επειδη δεν ειμαστε καινουργιοι σε αυτό το κράτος, διαχρονικά εχει αποδειχτεί οτι αυτο το σύστημα "ενσωματωσης"¨ για πολυ συγκεκριμένες ομάδες, περαν της αδικίας προς ολους τους αλλους "ισους πολίτες"... δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα. Εαν δεν αισθάνονται Ελληνες ειναι δικαιωμα τους να φύγουν. Αν επίσης έχουν διαφορες περιεργες βλέψεις, και αυτά τακτοποιούνται με τους ανάλογους τρόπους. Σίγουρα ομως δεν θα ρίχνω ολους τους αλλους συνεχως επειδή κάποιοι μπορεί να φοβερίζουν για κάτι.... Οπως πολυ σωστα ειπώθηκε, απο συμφορουμιτη το πρόβλημα δεν ειναι οι μουσουλμάνοι αλλα το τσακάλι που πήρε τετοια απόφαση. Αλλο πράγμα το κοινωνικό κράτος και αλλο πράγμα καποιοι να γίνονται βασιλικότεροι του Βασιλέως σε μόνιμη βάση... 1
REDODIN7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Οπως πολυ σωστα ειπώθηκε, απο συμφορουμιτη το πρόβλημα δεν ειναι οι μουσουλμάνοι αλλα το τσακάλι που πήρε τετοια απόφαση. Αλλο πράγμα το κοινωνικό κράτος και αλλο πράγμα καποιοι να γίνονται βασιλικότεροι του Βασιλέως σε μόνιμη βάση... Ακριβός!!!! 1
eko13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Πεστε με μυθομανη. αλλα πισω απο ολα αυτα βλεπω οργανωμενο δαχτυλο αποσχισης... Οι πολιτικοι προδωτικα παραδιδουν την Θρακη στους Τουρκους... Προσωπικα οταν βλεπω φαινομενα Ελληνων που με λενε Χασαν και υποστηριζω Ολυμπιακο και Γαλατα, πιστευω κατι δεν παει καλα... Σε λιγο οχι μονο οι θρακιωτες αλλα και οι νησιωτες θα ζητανε Τουρκια! Οταν εναν χιωτη συμφερει να παει αεροπορικως Χιο-Σμυρνη-Αθηνα απο το να παρει το πλοιο Χιος -Πειραιας τι να κανουν?? Οσο για το καθε αυτο φαινομενο το βλεπω αδικο, και φανταζομαι κυριως εγινε για ψηφοθηρικους λογους... Αλλωστε σφαγη γινεται σε καθε εκλογικη αναμετριση για να βρεθουν οι μουσουλμανοι υποψηφιοι, με αποκορυφωμα "εν δυναμει" κυβερνιτικο κομμα που ειχε ταμπελες με τους μουσουλμανους υποψηφιους στα τουρκικα!!! Ειδικη κατηγορια μονο δυο επρεπε να ειναι οι πολυτεκνοι και τα ατομα με ειδικες αναγκες! καμμια αλλη. Ακομα και τα νυχτερινα εχουν καταντησει απατη! Γιατι αλλιως επρεπε να ειναι και ειδικη κατηγορια τα παιδια των ακριτων, τα παιδια των αγροτων, και τα παιδια των απορων κτλ Οσο για τις βαθμολογιες εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να λεω οτι ειναι απορεια τις δυσκολιας των θεματων, και καλως δεν ισχυει το οριο του δεκα, αν θελουν λιγοτερους επιτυχοντες να βαζουν λιγοτερες θεσεις! Δεν ειναι αναγκη το ΤΕΙ φυσικη παραγωγης να παιρνει 300 ατομα τον χρονο... Δηλαδη ενας μαθητης του 10,01 ειναι ικανοτερος ενος με 9,99??
kapodistrias Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Αυτή η κατηγορία προέρχεται από την μειονότητα που υπάρχει στη Θράκη και είναι "η μόνη ρητά αναγνωρισμένη μειονότητα στην Ελλάδα.Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, η Ελλάδα και η Τουρκία πραγματοποίησαν μια ανταλλαγή πληθυσμών: όλοι οι χριστιανοί κάτοικοι της Τουρκίας υποκείμενοι στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης - τον Έλληνα Πατριάρχη - θα μετανάστευαν στην Ελλάδα εκτός από τις κοινότητες της Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου και Τενέδου, και όλοι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα θα μετανάστευαν στην Τουρκία εκτός από τους μουσουλμάνους της Θράκης" [1]. Η τελευταία εξαίρεση γιατί έγινε αυτό δεν ξέρω αλλά κάποιο λάκο μυρίζομαι... Η ρύθμιση σύμφωνα με το [2] προέρχεται από τον πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Τι λέγαμε για ευθύνες, αδιαφορία, εκπλήξεις κτλ?? Είχα διαβάσει οτι είναι επιπλέον του αριθμού των εισακτέων αλλά δε το βρίσκω τώρα. Όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Οι σχολές αποφασίζουν τον αριθμό αυτών και φυσικά υπολογίζουν τα ποσοστά αυτά στο τέλος. [1] Πηγή: http://el.wikipedia....ονότητα_Ελλάδος [2] Πηγή: http://esos.gr/panel...mes-sxoles.html
REDODIN7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Ειδικη κατηγορια μονο δυο επρεπε να ειναι οι πολυτεκνοι και τα ατομα με ειδικες αναγκες! Δυστηχως ομως αυτο δεν ισχυει και παλι μπαινουν πολιτικα κρητηρια και ετσι οι πολυτεκνοι που ειναι πολλα ψιφαλακια εχουν απειρα προνομια ενω τα ατομα με ειδικες αναγκες ελαχιστα.
lary7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Tι να κανουμε? Να ΜΗΝ μπει σε αυτη τη σχολη αφου εβγαλε 6000. Αν ειναι να κανουμε πχ και μια κατηγορια για Κινεζους που ζουνε στην Ελλαδα και δεν ξερουν Ελληνικα και η βαση να ειναι τα 2 μορια(να πρεπει πχ να γραψουν μια λεξη σωστα) για καποιο ΑΕΙ και να μπαινει ενας Κινεζος σε αυτο το ΑΕΙ που θελει 16000 μορια στην "κανονικη" κατηγορια. Οι κινεζοι που κολανε? Εχουμε κινεζικη αναγνωρισμενη μειονοτητα και δεν το ξεραμε? Ενδιαφερουσα αποψη που προωθει την κοινωνικη αδικια εναντι του..... ακομα δεν καταλαβα τι. Οτι θα σπουδαζε Τουρκια ο Μουσουλμανος ενω τωρα θα σπουδασει Ελλαδα? Εξακριβωμενο αυτο? Παντως η κοινωνικη αδικια που υπαρχει τωρα ειναι εξακριβωμενη. Επισης αν μπει καποιος με 8000 μορια, που αντικατοπτριζουν και την μορφωση και τις γνωσεις του, σε μια σχολη ΑΕΙ που εχει βαση 17000 μοριων, ειναι πιο πιθανο απο το οτι θα ανατειλει ο ηλιος αυριο, να παρατησει την σχολη στο 1ο εξαμηνο και να μην καταλαβαινει ΤΙΠΟΤΑ. Αυτο αναρωτιεμαι δεν το σκεφτηκαν ή υπαρχουν αντιθετες(και ταυτοχρονως λανθασμενες) αποψεις περι αυτου? Το τουρκικο προξενειο ειναι ιδιαιτερα γεναιοδορο με τους μειονοτικους, πολλοι "τρωνε ψωμι" απο αυτο και μια απο τις μεθοδους του ειναι να παρεχει υποτροφιες για σπουδες στην Τουρκια σε οσους μειονοτικους το επιθυμουν. Δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου, πομακοι μου τα ελεγαν. Τωρα ερχεται το κρατος και λεει πως το 1% του πλυθησμου (που ειναι η μειονοτητα) θα εχει διαφορετικο συστημα προσβασης στο 0.5% των θεσεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ σαν πολιτικη διαχειρησης των μειονοτικων θεματων. Που ακριβως ειναι το τοσο παραλογο, δεν πρεπει ενα κρατος να αντιμετωπιζει τα θεματα μιας μειονοτητας με διαφορετικο τροπο ωστε να εξυπηρετουνται καλυτερα τα συμφεροντα του? Ξαφνικα ανακαλυψαμε ενα θεμα που τοσα χρονια δεν το εχει ανακινησει καμια πολιτικη δυναμη ή απλα η κριση εκανε ισχυροτερα τα ανοητα εθνικιστικα αντανακλαστικα μας και σε αυτο το θεμα? Η κοινωνικη αδικια ειναιι ενα υποκειμενικο θεμα και ο καθενας το βλεπει απο την δικη του σκοπια. Ενα θεμα που καποιος το βλεπει σαν κοινωνικη αδικια για καποιον αλλο μπορει να ειναι κοινωνικη και εθνικη πολιτικη. Το αν θα τελειωσει καποιος μια σχολη ειναι αλλο θεμα, οποιος μπει εχει μια ευκαιρια, αν θα βγει ειναι δικο του θεμα. Παντως εχω γνωρισει παιδια απο εκει που περασαν με γελοιες βασεις και τελειωσαν πολυτεχνειο χωρις προβλημα και με καλη βαθμολογια. Δεν παρατανε την σχολη ολοι στο 1ο εξαμηνο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις