Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να πάρει μπρος και να συνεχίσει να δουλεύει μια μηχανή,θέλει ενέργεια.Αυτή ενέργεια αποδίδεται σαν φορτίο το πολύ μέχρι 60% της εισερχόμενης,το άλλο το τρώει ο νόμος της θερμοδυναμικής (άμα κάψεις ένα σπίρτο το σύνολο του διοξειδίου που παράγει,της θερμοκρασίας που ανεβάζει,του οξυγόνου που καταναλώνει,της στάχτης,της φλόγας σαν φωτισμό κλπ που δεν έρχονται στο μυαλό μου,μπακάλης είμαι δεν ξέρω από joul και τέτοια...).

Βάζεις να φορτίσει μία μπαταρία,δίνεις ρεύμα και παίρνεις πίσω το ένα δεκατο πέμπτο απ' ότι έχεις πληρώσει,μόνο και μόνο για τη φορητότητα.Χώρια την απαξίωση της χωρητικότητας σε σχέση με τη χρήση/χρόνο...

Αν ηταν ό,τι έδωσες νάπαιρνες πίσω,να μας έλεγες κι εμάς πως.lol

Προτεινόμενο ανάγνωσμα:The Gods Themselves (pdf).

Υ.Γ.Δεν σε αποπαίρνει κανένας,δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Υ.Γ.Δεν σε αποπαίρνει κανένας,δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις.

... μόνο ηλίθιοι που τις κάνουν :-D

Με φάγατε με φάγατε, δεν θέλετε να ανεβάσω την ιδιοφυή πατέντα μου γιατί θα καταστρέψει τον ανταγωνισμό και την corporateocracy που υπάρχει και κυβερνά το κόσμο, but i shall prevail

Μπουαχαχαχαχ μπουχαχαχαχα (το μικρό δάκτυλο στο στόμα)

Δημοσ.

... μόνο ηλίθιοι που τις κάνουν :-D

Λάθος.

Και το κακό είναι ότι βαριέμαι να το αναλύσω.Όμως είσαι λάθος.Δεν γίνεσαι αυτόματα ηλίθιος αν ρωτήσεις κάτι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ωραία οπότε όλοι προβάλλατε δυσκολίες στην ιδιοφυή κατά τάλλα σκέψη μου γιαυτό αποφάσισα να αλλάξω τις προδιαγραφές... λοιπόν ίδιο setup φανταστείτε αλλά χωρίς μπαταρίες, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα πηγαίνει απευθείας στην κατανάλωση από τις συσκευές και όταν δεν θα φτάνει θα γυρνάει σε ΔΕΗ... αυτό γίνεται; (επειδή μυρίζομαι την απάντηση, δεν δέχομαι μονολεκτικές απαντήσεις :-D )

Δημοσ.

... αυτό γίνεται; (επειδή μυρίζομαι την απάντηση, δεν δέχομαι μονολεκτικές απαντήσεις :-D )

Και Ναι, και Όχι ... :)

Δημοσ.

Χμμμ, μπορεί να είμαι και λάθος. Λές οτι δεν θα υπάρχουν μπαταρίες άρα δεν μιλάμε και για ups, οπότε η παραγόμενη ενέργεια που θα πηγαίνει απευθείας στις συσκευές θα πρέπει είτε να φτάνει είτε να μην φτάνει για να δουλέψουν. Είτε θα φτάσει και θα λειτουργούν οι συσκευές είτε δεν θα φτάσει και δεν θα λειτουργούν καθόλου οι συσκεύες και θα πηγαίνει μόνο στην ΔΕΗ το ρεύμα. Εφόσον δεν θα υπάρχει η μπαταρία δεν θα μπορεί να αποθηκευτεί κάπου η ενέργεια.... πρέπει να προσδιορίσεις ακριβώς πόση είναι η μέγιστη ενέργεια των συσκευών σου.

Δημοσ.

Όχι δεν θα πηγαίνει στη ΔΕΗ τίποτα, εάν δεν φτάνει το ρεύμα θα παίρνουν ο συσκευές από τη ΔΕΗ ρεύμα. Πάλι όπως τα έλεγα απλώς χωρίς να χρειάζεται να αποθηκεύεται ρεύμα σε μπαταρίες!

Δημοσ.

Ο σκοπός αυτής της πατέντας ποιός είναι ακριβώς; Γιατί στον τίτλο γράφεις για παραγωγή ενέργειας, την ενέργεια από που θα την παράγεις; Και γιατί να τραβάει ρεύμα από τις μπαταρίες ενώ δείνει ρεύμα η ΔΕΗ; Κανονικά το αντίθετο δεν θα έπρεπε να γίνεται; Δηλαδή να παίρνεις ρεύμα από την ΔΕΗ και όταν το σύστημα "νιώσει" ότι κόπηκε το ρεύμα τότες να το γυρνάει στις μπαταρίες.

Δημοσ.

όχι θέλω να κάνω το ανάποδο, να παράγω εγώ ενέργεια (είτε με φωτοβολταϊκά είτε ανεμογεννήτρια) και η ΔΕΗ να μπαίνει σε ενέργεια όταν το δικό μου σύστημα δεν επαρκεί, αυτή να είναι δηλαδή το backup!

Δημοσ.

Νομίζω οτι πρακτικά θα έχει προβλήματα αυτή η εφαρμογή. Βέβαια ίσως μπορεί να μας το ξεκαθαρίσει καλύτερα κάποιος που ξέρει περισσότερα. Το Φ/Β και η ανεμογεννήτρια μπορούν να παράξουν και να δώσουν ενέργεια στις συσκευές, θα την δώσουν απευθείας όμως, δεν θα την αποθηκεύσουν κάπου. Πρακτικά δηλαδή, αν το επίπεδο ενέργειας των συσκευών σου είναι Α και εσύ δώσεις Β <Α είτε θα πρέπει να λειτουργείς λιγότερες συσκευές ωστέ το απαιτούμενο επίπεδο ισχύος τους να ίσο ή μικρότερο του Β, είτε δεν θα λειτουργούν καθόλου, άρα στην εφαρμογή σου όλο το ρεύμα θα πηγαίνει μόνο στην ΔΕΗ και καθόλου στισ συσκευές. Αν υπήρχε η μπαταρία η οποία θα έκανε κάποιον χρόνο να γεμίσει και κάποιον να αποφορτιστεί, το πολύ πολύ αν η ενέργειά σου ήταν μεγαλύτερη της μπαταρίας, θα άδειαζε γρηγορότερα αν ήταν μικρότερη θα άδεια ποιό αργά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...