Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες..υπαρχει το θεμα της δουλειας..η δουλεια ειναι τετοια (εχουμε σχεση με ναυτιλια) που η λυση ενος μεταπτυχιακου στο εξωτερικο φανταζει μια καλη λυση..ομως ειναι και η κοπελα μου που δυσκολα θα εφευγε απο Ελλαδα..και οκ μετα απο τοσο καιρο μαζι ,εννοειται πως τη βλεπω σοβαρα και πρεπει να σεβομαι και τη θεληση της.Το μεταπτυχιακο αυτο στο εξωτερικο κατα πασα πιθανοτητα θα ηταν και ο λογος να μεινω και εξω..τη θητεια μου την εχω κανει..νεος ειμαι (24) οποτε θα ηταν χαζο να γυρναγα πισω εφοσον εφευγα...

Είναι απλά η κοπέλα σου.Ούτε έχετε παντρευτεί,ούτε υπάρχει παιδί για να πείς υπάρχει κάτι (σοβαρό) που σε κρατάει πίσω.Υπο αυτό το πρίσμα,να το πώ και άκομψα,βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα.Για το μέλλον σου μιλάμε.Η κορασίδα μπορεί να έχει τον φάδερ για εσαεί εισόδημα...

• Like 3
  • Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι απλά η κοπέλα σου.Ούτε έχετε παντρευτεί,ούτε υπάρχει παιδί για να πείς υπάρχει κάτι (σοβαρό) που σε κρατάει πίσω.Υπο αυτό το πρίσμα,να το πώ και άκομψα,βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα.Για το μέλλον σου μιλάμε.Η κορασίδα μπορεί να έχει τον φάδερ για εσαεί εισόδημα...

Συμφωνώ. Είναι άλλωστε αντιφατικό αυτή που θεωρείς γυναίκα της ζωής σου να σε κρατάει πίσω. Στην τελική, ας έρθει να σε βρει μετά.

Δημοσ.

Αν και η μετανάστευση είναι μονόδρομος για να επιλυθει το βιοποριστικό αλλα και να σταματήσει κάποιος να ζει με τα ζωα , εξω είναι επίσης δύσκολα.

Οταν εφυγα πιστευα οτι οι ελληνες είναι τα μεγαλύτερα ζώα του πλανήτη. Δυο χρόνια μετά βλέπω οτι οι ελληνες σαν λαός δεν είναι τοσό ζωόδης το αντίθετο μαλιστα, αλλά το προβλημα είναι οτι αλλοι λαοι που δεν ανήκουν καν στην κατηγορία των πολυκύταρων οργανισμών μας έχουν βάλει τα γυαλιά σε θέματα οργανωσης , δοιήκησης αξιοκρατιας κτλ.

Οτι και να γίνει όμως η ελλάδα δεν διοικείται απο το 90% αλλά απο το 10% θρασύτατων προδοτών - εγκληματιών. Ζουμε σε μια δικτατορία που έχουμε βαφτίσει δημοκρατία. Δυστιχώς μέχρι να αλλάξει αυτό όσο χαλια και να είναι εξω, ελλάδα δεν μπορώ να γυρίσω.

Οποτε παλικάρια είναι καπως μπρος γκρεμό και πισω ρεμα, και μιλάμε για ατομο σαν εμένα φουλ κομπιουτερά που τους γράφει ολους στα αρχιδια του.

Αν είσαι λιγο ελληναρας (καφετέρια , μπουζουκακι , ταβερνουλα, ταυλάκι) μην δοκιμάσεις καν να πας εξω καλυτερα να πεθάνεις απο την πείνα στην ελλάδα απο το να αυτοκτονήσεις εξω.

• Like 4
Δημοσ.

Αν και η μετανάστευση είναι μονόδρομος για να επιλυθει το βιοποριστικό αλλα και να σταματήσει κάποιος να ζει με τα ζωα , εξω είναι επίσης δύσκολα.

Οταν εφυγα πιστευα οτι οι ελληνες είναι τα μεγαλύτερα ζώα του πλανήτη. Δυο χρόνια μετά βλέπω οτι οι ελληνες σαν λαός δεν είναι τοσό ζωόδης το αντίθετο μαλιστα, αλλά το προβλημα είναι οτι αλλοι λαοι που δεν ανήκουν καν στην κατηγορία των πολυκύταρων οργανισμών μας έχουν βάλει τα γυαλιά σε θέματα οργανωσης , δοιήκησης αξιοκρατιας κτλ.

Οτι και να γίνει όμως η ελλάδα δεν διοικείται απο το 90% αλλά απο το 10% θρασύτατων προδοτών - εγκληματιών. Ζουμε σε μια δικτατορία που έχουμε βαφτίσει δημοκρατία. Δυστιχώς μέχρι να αλλάξει αυτό όσο χαλια και να είναι εξω, ελλάδα δεν μπορώ να γυρίσω.

Οποτε παλικάρια είναι καπως μπρος γκρεμό και πισω ρεμα, και μιλάμε για ατομο σαν εμένα φουλ κομπιουτερά που τους γράφει ολους στα αρχιδια του.

Αν είσαι λιγο ελληναρας (καφετέρια , μπουζουκακι , ταβερνουλα, ταυλάκι) μην δοκιμάσεις καν να πας εξω καλυτερα να πεθάνεις απο την πείνα στην ελλάδα απο το να αυτοκτονήσεις εξω.

Αν ο έλληνας δεν καταλάβει ότι ο χειρότερος εχθρός που έχει από όλα είναι ο κακός εαυτός του, τίποτε δεν πρόκειται να προχωρήσει θετικά για την Ελλάδα. Γιατί αν τυχόν το λάθος και βγει με αυτή την νεολληναρίστικη νοοτροπία έξω, θα φάει τέτοια σφαλιάρα που δεν θα καταλάβει από που του ήρθε. Και ίσως έτσι καταλάβει τι εγκλήματα γίνονται σε αυτή την χώρα όχι μόνο από τους πολιτικούς αλλα και από τους ίδιους τους πολίτες.

Κάτι ακόμα... Ούτε έξω τα πράγματα είναι ρόδινα. Και κει τους έχει ακουμπήσει η κρίση. Αλλα ρε γαμώτο όταν ξέρω ότι από τα 3000 πχ μισθό που -ίσως- έχω τα μισά τα παίρνει η εφορία αλλά ξέρω ότι έχω ποιοτικές κοινωνικές παροχές εννοείται ότι θα προτιμήσω κάτι τέτοιο από το να πληρώνω εισφορές εδώ πέρα από τις οποίες δεν θα δώ ποτέ αντίκρισμα...

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά, το «μετά λύπης» ούτε καν με άγγιξε. Δούλεψα σα σκυλί 20 χρόνια, σε μια Ελλάδα της οποίας το κύριο μέλημα ήταν να με «γονατίζει» καθημερινά (και όχι μόνο οικονομικά). Βρέθηκα σε μια χώρα μικρή, φτωχή, χωρίς καν να ξέρω (ούτε να έχω μάθει ακόμα...) τη γλώσσα (τα όποια αγγλικά μου, είναι άχρηστα εδώ) και με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη μου, έφτασα πολύ γρήγορα να ζω όπως δε ζούσα στην Ελλάδα: Σαν άνθρωπος.

Δε συμβουλεύω κανέναν να ακολουθήσει τον ένα ή τον άλλο δρόμο. Πάντως εγώ, δεν έχω μετανοιώσει ούτε στο ελάχιστο...

• Like 5
Δημοσ.

Ειναι αντιφατικο και μαλιστα υποκριτικο να σκεφτομαστε την ελλαδιτσα μας και που εχει καταντησει κλπ κλπ ενω παραλληλα κοιταμε τον εαυτουλη μας σκεφτομενοι το εξωτερικο.

Ειτε καποιος καθεται να βελτιωσει την χωρα του με συνεπεια να βελτιωσει και την ζωη του ειτε λακιζει για το εξωτερικο.

Γιατι η ελλαδα δεν εφτασε εδω που εφτασε ως δια μαγειας σε ενα βραδυ.Εμεις την φεραμε.Και τι κανουμε?Διορθωνουμε την κατασταση ?Οχι..λακιζουμε.

Και μην μου πειτε για το 10% των προδοτων και των πολιτικων και κλαμααα.Εμεις τους ψηφιζουμε , εμεις τους δινουμε την δυναμη.Εμεις μπορουμε να τους στειλουμε στο διαολο.

Rule #45 clean up your own mess.

• Like 1
Δημοσ.
Προσωπικά' date=' το «μετά λύπης» ούτε καν με άγγιξε. Δούλεψα σα σκυλί 20 χρόνια, σε μια Ελλάδα της οποίας το κύριο μέλημα ήταν να με «γονατίζει» καθημερινά (και όχι μόνο οικονομικά). Βρέθηκα σε μια χώρα μικρή, φτωχή, χωρίς καν να ξέρω (ούτε να έχω μάθει ακόμα...) τη γλώσσα (τα όποια αγγλικά μου, είναι άχρηστα εδώ) και με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη μου, έφτασα πολύ γρήγορα να ζω όπως δε ζούσα στην Ελλάδα: Σαν άνθρωπος.

Δε συμβουλεύω κανέναν να ακολουθήσει τον ένα ή τον άλλο δρόμο. Πάντως εγώ, δεν έχω μετανοιώσει ούτε στο ελάχιστο...[/quote']

Αν επιτρέπεται πια χώρα είναι αυτή? Από περίεργια ρωτάω μόνο

Δημοσ.

Συμφωνώ. Είναι άλλωστε αντιφατικό αυτή που θεωρείς γυναίκα της ζωής σου να σε κρατάει πίσω. Στην τελική, ας έρθει να σε βρει μετά.

Κανε το εσυ και αν πετύχει μου λες... Ας είμαστε σοβαροί...για το συγκεκριμένο άτομο είναι αρκετα που έχουν συμβει ώστε να με κάνουν να τη σκέφτομαι για τόσο σοβαρό σκοπό . Βέβαια νταξει δεν έχω κάτι χειροπιαστό για να φύγω . Τις απόψεις σας ρωτάω . Thanks όλους για τις απαντήσεις .

Δημοσ.

Ειναι αντιφατικο και μαλιστα υποκριτικο να σκεφτομαστε την ελλαδιτσα μας και που εχει καταντησει κλπ κλπ ενω παραλληλα κοιταμε τον εαυτουλη μας σκεφτομενοι το εξωτερικο.

Ειτε καποιος καθεται να βελτιωσει την χωρα του με συνεπεια να βελτιωσει και την ζωη του ειτε λακιζει για το εξωτερικο.

Γιατι η ελλαδα δεν εφτασε εδω που εφτασε ως δια μαγειας σε ενα βραδυ.Εμεις την φεραμε.Και τι κανουμε?Διορθωνουμε την κατασταση ?Οχι..λακιζουμε.

Και μην μου πειτε για το 10% των προδοτων και των πολιτικων και κλαμααα.Εμεις τους ψηφιζουμε , εμεις τους δινουμε την δυναμη.Εμεις μπορουμε να τους στειλουμε στο διαολο.

Rule #45 clean up your own mess.

Είκοσι χρόνια από τη ζωή μου, φίλε. Εικοσιδύο μαζί με το στρατό. Όλα για το τίποτα. Προσωπικά τη ζωή μου, δεδομένου ότι μία την έχω, δεν τη χαρίζω σε καμία ιδέα. Θες να πιστεύεις ότι λάκισα; Πίστευέ το. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να λέω ευχαριστώ σε όσους με πηδάνε, ούτε να παλεύω γι' αυτούς.

Αν επιτρέπεται πια χώρα είναι αυτή? Από περίεργια ρωτάω μόνο

Γεωργία.

• Like 4
Δημοσ.

Αν ο έλληνας δεν καταλάβει ότι ο χειρότερος εχθρός που έχει από όλα είναι ο κακός εαυτός του, τίποτε δεν πρόκειται να προχωρήσει θετικά για την Ελλάδα. Γιατί αν τυχόν το λάθος και βγει με αυτή την νεολληναρίστικη νοοτροπία έξω, θα φάει τέτοια σφαλιάρα που δεν θα καταλάβει από που του ήρθε. Και ίσως έτσι καταλάβει τι εγκλήματα γίνονται σε αυτή την χώρα όχι μόνο από τους πολιτικούς αλλα και από τους ίδιους τους πολίτες.

Δηλαδή θα πρέπει να ξεχάσει κανεις τη κουλτουρα του για να επιβιώσει στας Ευρώπας?

Επειδή δηλαδή στη Β.Ευρώπη που υπάρχουν θέσεις εργασιας ο κόσμος ειναι διαφορετικός θα πρέπει δηλαδή να γίνουμε ένα με αυτούς?

Το θέμα ειναι να πάρουμε σα λαός, τα θετικά των άλλων, όχι να ξεχάσουμε το τρόπο ζωής μας.

Παντού μπορεις να ζήσεις σαν Ελληνας. Σαν Ελληνας όμως οχι σαν απατεώνας.

Υστερόγραφο: Η λέξη ¨"Ελληνάρας" με εκνευρίζει αρκετά. Τι υποδηλώνει δηλαδή αυτή η λέξη ?

Τον Ελληνα κλέφτη?Τον Ελληνα απατεώνα? Τον Ελληνα κακομαθημένο?

Δε νομίζω οτι ο καφές, το τάβλι, η ταβερνούλα και το "μπουζουκάκι", μαρτυρούν κάποιον κακομαθημένο.

Τι να πουν και οι ξένοι που στις άδειές τους γυρνάνε όλο το κόσμο για πλάκα.

Ολα τα παραπάνω μαρτυρούν τη προσπάθεια ενός κατα βάση, φτωχού λαού να περάσει καλά.

Για εμάς ο καφές ειναι διασκέδαση. Για τους ξένους ειναι μια ανάγκη των 5 λεπτών.

Οι ξένοι έχουν διαφορετικό τρόπο διασκέδασης και φυσικα ακριβότερο.

Δημοσ.

Στο αρχικο ερωτημα του τοπικ: Οι ορδες μεταναστων Ρωσσων/Ρουμανων/Βουλγαρων κλπ χωρων που απλως ειχαν την τυχη να προηγοηθουν απο εμας στον οικονομικο μαρασμο και την ανεργια, απλως δειχνουν τον δρομο. Οταν με το "καλο" προκυψουν βιοποριστικοι λογοι στον Ελληνα (διοτι ακομα απτο λιπος των προηγουμενων ετων τρωει η πλειοψηφια και δεν εχει δει πως ειναι να μπαινει το αγγουρι μεσα, απλα βλεπει οτι περιφερεται ενα αγγουρι και υπολογιζει οτι δε θα μπει σε αυτον), τοτε δεν θα υπαρχουν αποριες μενω η μεταναστευω. Οποιος μπορει θα την κανει. Οποιος το σκεφτεται να αναλογιστει πολλους παραγοντες καποιοι εκ των οποιων αναφερθηκαν ηδη.

Σχετικα με την αποψη "οποιος φευγει δε βοηθα την πατριδα του" οι απαντησεις ειναι πολλαπλες:

Αυτη ποτε με βοηθησε? Και ποτε θα με βοηθησει?

Να δουλευω 12 ωρες την μερα για να μου τα παιρνει πισω με τους φορους και να τρωνε με χρυσα κουταλια τα λαμογια της και να τρωω και δικαστηρια αν ξεχασω να πληρωσω καμια οφειλη 20 ευρω στο δημοσιο? Δεν σφαξανε.

Κι αν τελικα ολα πανε καλα, να μπουκαρει στο τελος ενας απο τα 5.000.000 ΠακιστανοΜπαγκλαντεσιανοΝιγηρων να με σφαξει για να μου κλεψει μια καμερα?

Πλεον, 2 γεματα χρονια στο εξωτερικο, εχω να δηλωσω οτι η Ελλαδα ειναι πολυ ομορφη χωρα για διακοπες. Ακομα και η Αθηνα που παντοτε ελεγα οτι δεν παλευεται, τελικα ειναι πανεμορφη. Οπως και οι Ελληνιδες :D Για 30 μερες το χρονο, οχι παραπανω.

Εξαλλου ουκ ολιγες φορες ακουσα την αποψη απο πατριωτες (ακομα και απο "συγγενεις")οτι ειμαι απο αυτους που λακισαν στα δυσκολα και καλυτερα να φευγουμε εμεις να αδειαζουμε τον τοπο για να πεφτει και η ανεργια σιγα σιγα και να αφηνουμε τοπο στους αξιους. Ε αυτο κανουμε αφησαμε τοπο για τους αξιους εγω και χιλιαδες ακομα νεοι μεταναστες και απολαμβανουμε απο το δορυφορο την προοδο της χωρας μας με αυτους.

• Like 11
Δημοσ.

Δηλαδή θα πρέπει να ξεχάσει κανεις τη κουλτουρα του για να επιβιώσει στας Ευρώπας?

Επειδή δηλαδή στη Β.Ευρώπη που υπάρχουν θέσεις εργασιας ο κόσμος ειναι διαφορετικός θα πρέπει δηλαδή να γίνουμε ένα με αυτούς?

Το θέμα ειναι να πάρουμε σα λαός, τα θετικά των άλλων, όχι να ξεχάσουμε το τρόπο ζωής μας.

Παντού μπορεις να ζήσεις σαν Ελληνας. Σαν Ελληνας όμως οχι σαν απατεώνας.

Αν εννοείς κουλτούρα καφές, μπουζούκια, ταύλι και άγιος ο Θεός, όλο και κάποιος μπάρμπας θα με χώσει σε μια θέση να βολευτώ, τότε ναι.... Είναι πολύ δύσκολο να απαρνηθείς τέτοια "κουλτούρα".... Για αυτό (και όχι μόνο) φτάσαμε εδω my friend

Δεν θεωρώ παράλογο κάποιος να παλέψει εδώ πέρα για να βελτιώσει την χώρα του. Ισα ισα.... Απαιτεί κουράγιο και υπομονή...

• Like 1
Δημοσ.

Oxi ρε παιδια, που πατε;

Μα να πάρουμε τη δουλειά του ντόπιου εργάτη; Η Γερμανια ανήκει στους Γερμανους κλπ..!

Ε, ρε πως αλλάζουν οι καιροι.

Περα της ειρωνείας, το να μεταναστεύσεις ειναι αρκετα δύσκολο, με την έννοια οτι αφήνεις τους ανθρώπους σου πισω. Αλλα πιστεύω πως αν ειναι για το καλό σου (ο καθενας εχει το δικο του στόχο), το κανεις χαλαρα και χωρις πολυ σκέψη. Στη βράση κολλάει το σίδερο.

Δημοσ.

@deesnider

αυτοι που σε πηδανε και παλευεις για αυτους ειναι αυτοι που ΕΜΕΙΣ βαλαμε στην εξουσια.Ειναι ολα θεμα αγορας , ζητησης και πωλησης.Οταν ομως ο καθενας τσιναει οταν τελειωνουν τα λεφτα απο την τσεπη του και μονο οταν του κοβουν τον μισθο , ενω οταν γινεται στους γυρω του αδιαφορει τοτε ειναι λογικο επακολουθο να φτασουμε εδω και να την κανουμε για ξενα.

Γιατι ολοι εχουν συμφεροντα και δεν γινεται ενα ντου να γκρεμιστει η βουλη και να φυγουν με ελικοπτερα αλλα καθομαστε και τα ανεχομαστε λιγο πολυ ολα τα σκατα γιατι πολλοι εχουν σ υ μ φ ε ρ ο ν τ α.

@midi_miliz

η πατριδα στην οποια τοσο αοριστα αναφερεσαι δεν ειναι καποιος στην ΒΟΥΛΗ που λεγεται κυριος ΠΑΤΡΙΔΑ.Η πατριδα ειμαστε ολοι εμεις.Εμεις καθοριζουμε πως θα λειτουργει .

Αν ειναι να την κανουμε ολοι οι ανεργοι (1.000.000 το λιγοτερο) και να παμε στο εξωτερικο και να λεμε περηφανα ομως οτι ειμαστε Ελληνες με μακρα ιστορια :)

Μετα τους πολεμους οι ανθρωποι πειναγανε , τρωγανε απο τους καδους .Ναι πολλοι φυγανε για τα ξενα (αν και οι τοτε συνθηκες ηταν 100χ πιο τραγικες απο τις σημερινες) , αλλοι μεινανε ομως και ξανα-οικοδομησανε το ελληνικο κρατος.Ρωτηστε τους παλιοτερους να σας τα πουνε.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ είμαι πολύ Ελληνάρας για να τη κάνω για εξωτερικό. Βέβαια ομολογουμένως απο το αγγούρι υπάρχει ακόμα μια απόσταση ασφαλείας. 1 χρόνο Αγγλία πάντως δεν την είχα παλέψει με τίποτα. Ήταν υπερβολικά οργανωμένοι για τα γούστα μου :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...