Nephelia Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Για αυτό υπάρχει η Ιατρική και η ψυχολογία.Για να μας βοηθάνε.Καλά κάνεις και νομίζεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις μόνη σου αλλά από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι έχεις κάποια θέματα ψυχολογικά. Δεν ξέρω ποιος σου είπε ότι είναι ντροπή οι ψυχολόγοι ή πως αλλιώς σου μπήκε αυτή ιδέα,αλλά να ξέρεις ότι είναι ανθρώπινο να ζητάμε βοήθεια. Να ντρέπονται αυτοί που δημιουργούν τα κόμπλεξ στις γυναίκες και όχι εσύ ! Η πρώτη επίσκεψη σε ψυχολόγο αφενώς θα είναι δύσκολη.Ωστόσο όταν περάσουν οι πρώτες 2-3 φορές θα μπορείς να του μιλήσεις πιο απελευθερωμένα. Επίσης μην ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια από την οικογένειά σου και έστω να συνοδεύσει κάποιος στον ψυχολόγο τις πρώτες φορές. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. 1
YiN Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, η λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα δεν είναι ούτε ο γκόμενος ούτε να κάνει κανα παιδάκι. Επιπλέον, δεν είναι θέμα το οποίο σηκώνει σχόλια τύπου "βάλε μυαλό" όπως πολλοί θεώρησαν. Οι διατροφικές διαταραχές του είδους έχουν σοβαρό ψυχολογικό υπόβαθρο και πολύ σοβαρές συνέπειες για τον οργανισμό - και άρα χρήζουν ιατρικής βοήθειας δεν ξεπερνιούνται έτσι απλά. Η πρώτη κίνηση είναι ψυχίατρος (ούτε καν ψυχολόγος) και ιατρικές εξετάσεις για να δεις αν και τι σου έχει δημιουργήσει αυτή η ιστορία. Το πιο απλό είναι προβλήματα στα δόντια λόγω των οξέων που αποβάλλεις διαρκώς από το στόμα, μετά περνάμε σε στομαχικές διαταραχές, οισοφάγο για να μην αρχίσω για αδενοπάθειες κτλ. Και να φτάσεις τα κιλά που θέλεις, δεν θα μπορείς να σταματήσεις διότι το κύριο χαρακτηριστικό της ανορεξίας/βουλιμίας είναι το distorted body image. Μπορεί να ξεκινήσει με στόχο συγκεκριμένα κιλά, αλλά συνήθως δεν σταματά εκεί. Η από πάνω φωτογραφία του ζαζίκ είναι ένας τρόπος να περιγραφεί αυτό. Δεν είναι κάλος στον εγκέφαλο, όπως δεν είναι κάλος στον εγκέφαλο η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή κ.ο.κ. Είναι πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή. Στη θέση σου και εφόσον αναγνωρίζεις το πρόβλημα θα έπαιρνα ένα τηλέφωνο εδώ. Η κεντρική σελίδα είναι αυτή. Εκεί θα μπορούν να σου πουν ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις, σε τι γιατρό πρέπει να πας κ.ο.κ. Μην ψάχνεις βοήθεια σε φόρουμ, είναι ένα θέμα το γεγονός ότι οι περισσότεροι ψάχνουν λογική σε ένα ψυχογενές πρόβλημα που εσύ βιώνεις τελείως διαφορετικά από την κοινή λογική. Ζήτα υποστήριξη από ειδικούς. 3
NickTG Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Μαλλον ένας αντρας θα μου επιδεινώσει το πρόβλημα μιας και τότε θα θέλω να Είμαι ακόμη πιο αδύνατη για να του αρέσω. Άλλωστε άντρας μου προκάλεσε όλο αυτό οπότε να λείπει το βύσσινο. Η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι να πάω σε ψυχολόγο και να του πω ότι μου συμβαίνει. Λες βλακείες. Βρες κάποιον να του αρέσεις όπως είσαι. Δε νομίζω να είναι δύσκολο. Μη σου πω πως για μένα θα έπρεπε να πάρεις και 5 κιλά ακόμα. Μα 1.75 και 65 κιλά και ανησυχείς; Στη χειρότερη βρες κάποιον φίλο/φίλη να του πεις το πρόβλημά σου και να σε στηρίξει. Μετά θα είναι πιο εύκολο να πας και σε κάποιον ειδικό.
headbanger Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 επειδή δυστυχώς έχασα μια 1η μου ξαδέρφη από ανορεξία(είχα να την δω χρόνια λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων και πήγα μόνο στην κηδεία της...) θα έλεγα να πεις στους δικους σου ανθρώπους τι παίζει και να σε τρέξουν αυτοί ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ. δεν είναι κάτι αστείο η ανορεξία. αμα θες να σε γουστάρουνε, γίνε 70+ κιλά αλλά να τρέχεις 1 ωρίτσα την ημέρα σε διάδρομο. εκεί να δεις εκφράσεις του τύπου ΚΩΛΑΡΑ κτλπ. 1
kage Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 εισαι σε καλο σταδιο γιατι αναγνωριζεις οτι υπαρχει θεμα.Μην το αφησεις να σε ταλαιπωρει και ασε τις μαλακιες περι ντροπης για να ζητησεις βοηθεια.αν βρεθεις σε ενα κρεβατι νοσοκομειου με τετοιο θεμα για μενα ειναι χειροτερη ντροπη!! παρε την ζωη στα χερια σου. ασχολεισου με αθληματα χομπυ δουλεια και κανε τις συνεδρειες σου...
doctorkostis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Στο Αιγινητειο (απεναντι απο το μεγαρο μουσικης) εχει ειδικο τμημα που ασχολειται με τις διαταραχες προσληψης τροφης. Ειναι κρατικο νοσοκομειο και ειναι ενα σωστο μερος για να ξεκινησεις. Το φορουμ δεν ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις