Hamurabi Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδια καλησπερα. εστω οτι εχω παρει δανειο για 4 χρονια με δοση 400ευρω και σε αυτην ο τοκοσ ειναι τα 100 ευρω. Αν κανω μερικη εξοφληση 8 μηνες,τι γινεται; απλα δε θα πληρωσω τους τοκους; δηλαδη - 800ευρω;
deesnider Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Στους όρους που γράφει η σύμβαση του δανείου σου, προβλέπεται τέτοια κίνηση («μερική εξόφληση» όπως τη λες) ; Χωρίς να είμαι σίγουρος ότι ισχύει για όλες τις τράπεζες, έχω την εντύπωση ότι γενικά, αυτό που θέλεις δε γίνεται. Αν π.χ. απομένουν 5 χιλιάδες για να εξοφληθεί το δάνειο και να «κλείσει» κι εσύ πληρώσεις στην τράπεζα 3 χιλιάδες, το ποσό αυτό δεν πάει ολόκληρο προς αποπληρωμή του δανείου. Απλά μπαίνει στο λογαριασμό που έχει ανοίξει για να καταθέτεις τη δόση σου και το σύστημα της τράπεζας τραβάει κάθε μήνα την προσυμφωνημένη δόση (κεφάλαιο+τόκο). Η περίπτωση στην οποία σίγουρα γλυτώνεις κάποιους τόκους, είναι η αποπληρωμή όλου του υπολοίπου.
mphxths Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Προφανως η δοση ειναι καποιο μερος κεφαλαιο και καποιο μερος τοκοι.Το να πληρωσεις μαζεμενους καποιους μηνες δεν νομιζω οτι θα σου γλυτωσει τους αντιστοιχους τοκους. Αυτο που λεει ο deesnider ισχυει , και μενα οταν ειχα το δανειο ετσι γινοταν , εβαζα τα λεφτα στον λογαριασμο και θαε ταδε του μηνος το συστημα τραβουσε την δοση. Αλλα μου ειχανε πει οτι αν ηθελα να πληρωσω καποιους μαζεμενους μηνες μπορουσα να παω στην τραπεζα σε καποιον υπαλληλο που ασχολειται με τα δανεια και να του πω τα στοιχεια μου και να πληρωσω μαζεμενους μηνες..δηλ θα το εκανε ο υπαλληλος με καποιον τροπο. Τωρα αν γλυτωνεις τοκους δεν ξερω..δεν νομιζω να συμφερει την τραπεζα..αλλιως δεν θα εδινε τετοια δυνατοτητα.το πιο πιθανο να μην γλυτωνεις κατι.
kfyros Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 συνεννοήσου με την τράπεζα.. σίγουρα ισχύει να μπορείς να πληρώσεις μόνο το υπόλοιπο κεφάλαιο , οπότε γλυτώνεις τους τόκους.. υπήρχαν βέβαια πουστιές παλιότερα, που τα πρώτα χρόνια πλήρωνες μόνο τόκους και καθόλου κεφάλαιο, αλλά νομίζω αυτά είναι παράνομα πλέον.. έτσι σε κάθε statement τώρα , τουλάχιστον στα δάνεια που έχω εγώ, βλέπεις το υπόλοιπο κεφαλαίου, και ξεχωριστά το υπόλοιπο με τους τόκους. αν πληρώσεις το υπόλοιπο κεφαλαίου ντούκου, τερματίζεται η σύμβαση με την τράπεζα και δεν πληρώνεις τους τόκους που θα του αναλογούσαν. ότι και να λέει η τράπεζα, όλοι οι όροι αυτοί είναι καταχρηστικοί που έβαζαν..
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδια καλησπερα. εστω οτι εχω παρει δανειο για 4 χρονια με δοση 400ευρω και σε αυτην ο τοκοσ ειναι τα 100 ευρω. Αν κανω μερικη εξοφληση 8 μηνες,τι γινεται; απλα δε θα πληρωσω τους τοκους; δηλαδη - 800ευρω; Βασικά έχει ένα λάθος η σκέψη σου. Όσο πληρώνεις δόσεις τόσο μικραίνει το αρχικό κεφάλαιο που χρωστάς, συνεπώς κάθε δόση έχει μικρότερο ποσοστό κεφαλαίου και μεγαλύτερο ποσοστό τόκων σε σχέση με την προηγούμενη. Οπότε οι τόκοι που(ίσως) γλιτώσεις πληρώνοντας μαζεμένους 8 μήνες θα είναι πολύ λιγότεροι από 800€, και όσο πλησιάζουν οι δόσεις στο τέλος τους τόσο λιγότεροι θα είναι οι τόκοι κάθε δόσης. Όπως ανέφερε και ο kfyros υπάρχει πινάκιο στο οποίο φαίνεται κάθε συγκεκριμένη χρονική στιγμή το υπόλοιπο κεφαλαίου, εναπομείναντες δόσεις και τόκοι. Τώρα για να δώσεις μαζεμένα λεφτά στο δάνειο και να γλιτώσεις τόκους, πρέπει απαραίτητα να προβλέπεται από την σύμβαση που υπόγραψες όταν πήρες το δάνειο. Αν δεν προβλέπεται τότε δεν γλιτώνεις απολύτως τίποτα. Σε μερικές περιπτώσεις η σύμβαση προβλέπει το να μπορείς να αποπληρώσεις νωρίτερα μέρος η ακόμα και ολόκληρο το δάνειο αλλά με κάποιο πέναλτι(πχ γλιτώνεις 500 από τόκους χρεώνεσαι 150 το πέναλτι άρα κερδίζεις μόνο 350). Σε κάθε περίπτωση η απάντηση στο ερώτημά σου είναι στη σύμβαση που υπόγραψες
viper2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 μιλα με την τραπεζα γιατι παιζουν και ποινες
acinonyx Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Φυσικά και γίνεται μερική εξόφληση. Και δεν υπάρχουν ποινές για αυτό. (Ορισμένες τράπεζες βάζουν περιορισμούς πχ να μπορείς να κανείς προεξοφληση μόνο μια η δυο φορές το χρόνο. Η προεξοφληση γίνεται στο υπολοιπομενο πόσο του δανείου και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι είτε η μείωση της διάρκειας ( πιο συνηθισμένο ) είτε η μείωση της δόσης. Το κέρδος είναι λιγότεροι τόκοι. Sent from my iPhone using Insomnia
ca6mio Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 υπήρχαν βέβαια πουστιές παλιότερα' date=' που τα πρώτα χρόνια πλήρωνες μόνο τόκους και καθόλου κεφάλαιο, αλλά νομίζω αυτά είναι παράνομα πλέον.. [/quote'] Παλια οι τραπεζες δεν δεχοντουσαν προεξοφληση χωρις ποινη και καταμεριζαν τους τοκους ισοποσα σε καθε δοση. Πλεον η απαγορευση της επιβολης ποινης προεξοφλησης τους αναγκασε να χρεωνουν τους τοκους διαφορετικα. Στις πρωτες δοσεις πληρωνεις περισσοτερους τοκους και λιγοτερο κεφαλαιο και στις τελευταιες δοσεις το αντιθετο. Ετσι, εχοντας πληρωσει το μεγαλυτερο μερος των τοκων στην αρχη δεν θα κερδισεις και τιποτα σημαντικο προεξοφλοντας το δανειο. Τα χοντρα σου τα εχουν παρει στην αρχη... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα