Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 19,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

 

Επομένως η ουσια για την οποια εγραψα/απαντας, μεχρι "χθες" απαγορευε τη χρηση του ονοματος "παγωτο" από το προιον. Παγωτο και βουτηρο κακαο δεν πηγαιναν μαζι λοιπον συμφωνα με το εγγραφο του Ανωτάτου Χημικού Συμβουλίου. Αν ξερεις κατι παραπανω από αυτους πασο, ξαναλεω δεν είμαι ειδικος. ;)

Ίσως έχεις δίκιο και μάλλον έχω μπερδευτεί εγώ τώρα με το τι θεωρούσαμε παγώτο παλιότερα (μόνο το παγωτό κρέμα). Ψάχνω να βρώ το παλιό άρθρο του κώδικα τροφίμων και ποτών με τις κατηγορίες και δεν το βρίσκω. Το νέο είναι Link.png Site: αυτό . Link.png Site: Εδώ και Link.png Site: εδώ είναι η διαβούλευση στον ΕΦΕΤ. Χωρίς να μπορώ να βρώ ένα επίσημο έγγραφο αυτή την στιγμή οι παλαιότερες κατηγορίες είναι αυτές:

  • Παγωτό κρέµα (τουλάχιστον 4% λίπος και ένα αυγό ανά κιλό).
  • Παγωτό γάλακτος (τουλάχιστον 3% λίπος και μπορεί να περιέχει επίσης βανίλια και ξηρούς καρπούς).
  • Παγωτό καϊμάκι (λίπος τουλάχιστον 8%, απαγορεύεται η προσθήκη αυγού στην παρασκευή του)
  • Παγωτό φρούτων (αποκλειστικά από χυμούς φρούτων, επιτρέπονται αρωματικές ουσίες και συμπυκνωμένοι χυμοί φρούτων. Όταν τα παγωτά φρούτων είναι μισοπαγωμένα έχουν το όνομα Γρανίτα).
  • Παγωτά ειδικού τύπου (κασάτα, σπέσιαλ, παρφε κλπ.) (Επιτρεπονται σκόνη γάλακτος, φυσικές χρωστικές ουσίες και τεχνητές αρωματικές ουσίες. Απαγορεύεται το αποβουτυρωμένο γάλα.)
  • Παγωτά τυποποιημένα (ξυλάκια, κώνοι, σάντουιτς κλπ) (επιτρέπεται η σκόνη πλήρους ή αποβουτυρωμένου γάλακτος καθώς και βουτύρου γάλακτος)
  • Παγωτά στιγμιαίας παρασκευής (Παρασκευάζονται από ειδικά μηχανήματα και καταναλώνονται αμέσως. Επιτρέπονται η σκόνη πλήρους ή αποβουτυρωμένου γάλακτος καθώς και βουτύρου γάλακτος και οι τεχνητές αρωματικές ουσίες. Έχουν ελάχιστο λίπος 3%)

Μάλλον βγαίνουμε πολύ πολύ off topic...

Δημοσ.

Καλη ερωτηση, αλλη μια ειναι οι τιμες ισχυουν και στο καταστημα η μονο μεσω ιντερνετ? Αυτες οι τιμες μονο στα κινεζικα....

Δημοσ.

παγωμενο γλύκισμα VS παγωτό

 

 

Παγωμένο γλύκισμα--> περιέχει αρκετό αέρα αν μέινει έστω κι ενα λεπτό εκτός ψυγείου έχει λιώσει αρκετά...

 

Παγωτό--> φτιάχνεται δίχως την προσθήκη αέρα, δεν λιώνει αμέσως. Σχεδόν όλες οι συσκευασίες λένε ότι για καλύτερη απόλαυση αφήστε το 3 λεπτά εκτός ψυγείου.

Δημοσ.

παγωμενο γλύκισμα VS παγωτό

 

 

Παγωμένο γλύκισμα--> περιέχει αρκετό αέρα αν μέινει έστω κι ενα λεπτό εκτός ψυγείου έχει λιώσει αρκετά...

 

Παγωτό--> φτιάχνεται δίχως την προσθήκη αέρα, δεν λιώνει αμέσως. Σχεδόν όλες οι συσκευασίες λένε ότι για καλύτερη απόλαυση αφήστε το 3 λεπτά εκτός ψυγείου.

 

8qV1Eev.gif

 

  • Like 1
Δημοσ.

προσωπικα σε προσφορες που εχουν να κανουν με τροφιμα ειμαι πολυ προσεκτικος,

γιατι με θεματα τροφης εγω δεν παιζω.

Καλυτερα να χασω λιγα ευρω παρα να τα πληρωσω στους γιατρους.

 

Πιστευω οτι αλλο το χαρτι τουαλλετας που και το χειριστο να ειναι θα την πληρωσω με γρατσουνιες

Άμα είναι μάπα τα τρόφιμα που αγοράζουμε,ότι κερδίζεις στο ράφι έναντι των άλλων προϊόντων που είναι καλύτερα,τα χαλάς σε λεφτά για το χαρτί τουαλέτας,θέλοντας και μη,ως φυσική λειτουργία του οργανισμού σου.
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Και ακόμα δεν βγήκαν στην αγορά τα "νέα" γάλατα! :mad:

 

 

Στα bazaar φέτα Μυτιλήνης στα 6 ευρώ μέχρι 31/5.

Δημοσ.

Και ακόμα δεν βγήκαν στην αγορά τα "νέα" γάλατα! :mad:

 

 

Στα bazaar φέτα Μυτιλήνης στα 6 ευρώ μέχρι 31/5.

Πως δεν βγηκαν.Οτι ''φρεσκο'' γαλα παιρνω ειναι 6 ημερων.

  • Like 2
Δημοσ.

Πως δεν βγηκαν.Οτι ''φρεσκο'' γαλα παιρνω ειναι 6 ημερων.

 

Ναι αλλά πτώση τιμών δεν βλέπω (και ούτε περίμενα οτι θα δω)..

-Σήμερα όλα τα παγωτά στον Μαρινόπουλο  30% φθηνότερα!!

Δημοσ.

smpt, on 23 May 2014 - 11:56 PM, said:snapback.png

Μαλλον ερχετε και το επιδορπιο γιαουρτιου σε λιγο....

αυτο υπαρχει εδω και καιρο

 

εννοώ οτι ολα πια θα είναι γιαούρτι, όπως και τα παγωτά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...