NickTG Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Καλή επιτυχία λοιπόν. Τελικά δε γέρασες τόσο πολύ.
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Αυτό τώρα το πρόσεξα και μου φαίνεται το πιο κουλό απ'ότι έχω διαβάσει από σένα ως τώρα... Υπάρχει πρόβλημα υγείας και κάθεσαι στην Ελλάδα του Μνημοσύνου για να το λύσεις; Ή μήπως είναι κάτι τετελεσμένο και θες να αποδημήσεις στα πάτρια εδάφη (κούφια η ώρα);! Ναι καλά, κάτσε να πάθεις κανένα πρόβλημα στην καρδιά και να πάς από μια χώρα σαν την δική μας σε χώρα της βόρειας ευρώπης με -10 και -20 να σου πώ μετά.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Γιαυτο πας εξαρχης σε χωρα βορειας Ευρωπης για να γλυτωσεις απο τα στανταρ καρδιακα προβληματα που σου προκαλει η ζωη στην Ελλαδα 1
sattack Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Να πω και εγω τη γνωμη μου: Κατ΄αρχην, το βρισκω ελεεινο να εχει καποιος προβλημα και καποιος αλλος να τον βριζει, να τον προσβαλει, για ποιο λογο? για να νιωσει ο ιδιος καλυτερα? ελεος. ακομα και λαθος να εχει ο πρωτος και εσυ να τα λες σωστα και να μη σε ακουει, το πολυ σταματα να ασχολεισαι. μετα, ναι τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα. Εδω και πριν που ηταν καλυτερα, κανεις αγνωστος δεν σου εδινε τιποτα στο πιατο (δε λεμε για συγγενεις/βυσματα κλπ) οσο καλος και να ησουν στο βιογραφικο σου , τωρα που αγριεψαν τα πραγματα τι περιμενεις? Η ελλαδα δεν εχει δουλειες. Και δεν θα εχει για πολυ καιρο. Αποστασιοποιησου, και δες το και απο την απεναντι πλευρα. ποιος να κανει τον εργοδοτη? Εσυ θα επενδυες λεφτα? θα εδινες θεσεις εργασιας? Κι αν ναι σε ποσους? και πως θα τους διαλεγες? και ποσα λεφτα θα τους εδινες? Ποσες εταιρειες υπαρχουν? ποσες δουλευουν? ποσες κανουν προσληψεις? Και απο την αλλη, ποσοι Ελληνες νεοι με καποιες σπουδες και καποιο πτυχιο ειναι ανεργοι και ψαχνουν για μια οποια θεση? Εισαι καλος, εχεις σπουδες, εχεις προσοντα, και ταυτοχρονα υπαρχουν παρα πολλοι αλλοι παρομοιας καταστασης, και θεσεις δεν υπαρχουν. Αποστασιοποιησου, απομακρυνε συναισθηματα και σκεψου λογικα. Τι ακριβως προσφερεις εσυ εδω, υπο αυτες τις συνθηκες, στην υγεια του πατερα σου? τιποτα ουσιαστικο, μονο αγχος για το μελλον του γιου του του προσθετεις Βρες διεξοδο στο εξωτερικο. Εργασου και φτιαξε τη ζωη σου, φτιαξε και οικογενεια, ετσι θα τον βοηθησεις περισσοτερο και ας εισαι και μακρυα. Αλλωστε αν εισαι στην Ευρωπη, πιο γρηγορα ερχεσαι Αθηνα σε μια πραγματικα εκτακτη αναγκη, παρα απο μια επαρχιακη πολη που λεει ο λογος. ή στο κατω κατω, φτιαξε τη ζωη σου εκει και μετα παρε και τους γονεις μαζι σου. Εδω πνιγεσαι στο βαλτο, εχοντας βολικες δικαιολογιες. 3
REDODIN7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Ρε παιδια λιστε μου μια βασικη απορια γιατι ακουω συνεχεια για εξωτερικο οτι πρεπει να φυγεις και γιατι καθεσαι εδω. Αν δεν εχεις πειρα πως θα σε παρει μια εταιρεια στο εξωτερικο και το κυριοτερο πως θα πας σε ξενη χωρα αν δεν εχεις λεφτα στην ακρη ?
sattack Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δεν ειπε κανεις οτι ειναι ευκολο, ουτε οτι θα στειλεις ενα mail και εφυγες. κανε την ερευνα σου (αναλογα και με τον τομεα σου), δουλεψε το και προχωρα. κατευθυνση δειχνουμε οσοι το προτεινουμε, δε δινουμε μασημενο φαγητο. σα να λεμε ειναι καλο να πας στο πανεπιστημιο να σπουδασεις θες να σε παρουμε απο το χερι, να σου πουμε που να πας, τι εξετασεις να δωσεις και να σε διαβασουμε κι ολας?
REDODIN7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δεν ειπε κανεις οτι ειναι ευκολο, ουτε οτι θα στειλεις ενα mail και εφυγες. κανε την ερευνα σου (αναλογα και με τον τομεα σου), δουλεψε το και προχωρα. κατευθυνση δειχνουμε οσοι το προτεινουμε, δε δινουμε μασημενο φαγητο. σα να λεμε ειναι καλο να πας στο πανεπιστημιο να σπουδασεις θες να σε παρουμε απο το χερι, να σου πουμε που να πας, τι εξετασεις να δωσεις και να σε διαβασουμε κι ολας? Ολα αυτα οκ αλλα τα λεφτα για τα πρωτα εξοδα απο που θα τα βρω ?Εκτος βεβαια αν θελετε να με δανεισετε
Beholder Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Να πω και εγω τη γνωμη μου: Κατ΄αρχην, το βρισκω ελεεινο να εχει καποιος προβλημα και καποιος αλλος να τον βριζει, να τον προσβαλει, για ποιο λογο? για να νιωσει ο ιδιος καλυτερα? ελεος. ακομα και λαθος να εχει ο πρωτος και εσυ να τα λες σωστα και να μη σε ακουει, το πολυ σταματα να ασχολεισαι. Ναι ρε συ,αντι να ψαξει ο αλλος για δουλεια,καθεται και μυξοκλαιει στο ιντερνετ και οταν δεν του αρεσουν αυτα που ακουει φταινε οι αλλοι! Σε ολα αυτα τα ΠΑΙΔΑΚΙΑ λεω αυτο:
leonidas_fs Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Εγω πιστεύω οτι ο Zazik δεν είναι σε τραγική κατάσταση ακόμα, γι'αυτο τον λόγο δεν πάει να δουλέψει σε τέτοιου είδους δουλειές! Και ρε παιδιά, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αμα έχεις κάποια Χ πτυχία, δεν σου βγαίνει να πας και να κάνεις ότι να'ναι δουλειά..Δουλειά με 20 ευρώ μεροκάματο. Εκτος βεβαια και αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, οπου εκεί δεν σκέφτεσαι ούτε πτυχία, ούτε χρόνια σπουδών ούτε τίποτα! 1
IOSTEFO Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Κι αυτό που στις περισσότερες αγγελίες ζητάνε μέχρι 25 ετών,τι είναι;Νέα μόδα; Δηλαδή εγώ που είμαι 28 τα έφαγα τα ψωμιά μου;Τι τρέλα είναι αυτή; Εισαγόμενη. 1
alex_000 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Μετά απο αυτό το νήμα , περσι τον Απρίλη ,το οποίο πριν κλειδωθεί είχε πιάσει τις 67 σελίδες, είπα να επανέλθω με το sequel... Αν πριν ήμουνα απογοητευμένος , πλέον αισθάνομαι ότι δεν έχω/εχουμε ελπίδα. Είμαι 30 χρονών , και πριν ένα μήνα έστειλα 146 βιογραφικά, σε 146 διαφορετικές ετιαρίες , και έχω και καλές σπουδές + μια ψιλοκαλή προυπηρεσία. Δεν μου απάντησε ΚΑΜΙΑ , ούτε έτσι για μια συνεντευξη. Προσπάθησα να βρω κάτι , να βγαίνει έστω ένα μικρό χαρτζιλίκι , σε καφετέριες κλπ. Κοπέλες φίλες μου που δουλεύουνε σε καφετέριες , μου λένε για εξωφρενικά μεροκάματα της τάξης των 20 (!!) Ευρώ. Παρόλο που έφυγα για δουλειά στην Κύπρο για ένα εξάμηνο , αναγκάστηκα να επιστρέψω , διοτι δεν έβγαινα με τα λεφτά που έπαιρνα. 800 Ευρώ , και τα 550 πηγαίνανε στην γκαρσονιέρα.... Πλέον δεν είμαι απογοητευμένος μόνο με αυτό που βιώνω , αλλά γιατί φοβάμαι τρομερά για το αύριο. Διοτι πολύ απλά , δεν βλέπω ΚΑΜΙΑ διέξοδος , για να κάνω οτιδήποτε.... Δεν ξέρω τί να κάνω , αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα καμιά... ΤΙ σκατά θα κάνω/κάνουμε για να επιβιώσουμε Και αν έχουμε φτάσει 35-40 χρονών και ζούμε ακόμα με τους / από τους γονείς μας?Και τι θα γίνουμε όταν οι γονείς μας φύγουνε? Είμαστε μια "χαμένη" γενιά? Αυτή η γενια του 80 (+-5) , τι θα απογίνουμε? Πιάσαμε πάτο ή έρχονται χειρότερα? Ήμαστε μια γενιά που δεν της επιτρέπεται λόγω συνθηκών να έχει το παραμικρό όνειρο? Πως θα κάνουμε οικογένεια / μεγαλώσουμε παιδιά? Τελικά , ποιό είναι το μέλλον μου ? Μπορώ να το καθορίσω μόνος ( όπως θα γινότανε Υπο Κανονικες Συνθήκες) ή το έχουνε καθορίσει άλλοι για μένα? Τελικά , έχω μέλλον????? Ειμαι στην ιδια κατάσταση με εσένα στο περίπου (σπουδες) ίδιες πλάτες και γνωριμίες με εσένα (και χειρότερα είμαι ο πιο αντικοινωνικός τυπάς που υπάρχει) , ίδια ηλικία με σενα, έκανα τα ιδια βήματα με εσένα περίπου (είμαι στην κύπρο τώρα , αν και είχα δουλειά στην ελλάδα δεν με σήκωνε το κλίμα της μιζέριας και της αχριστηλας που επικράτει οπουδήποτε εκτός αθηνών) και τώρα είμαι κυριλέ εδώ , εχω δουλειά που στην Ελλάδα κοιτάνε με το τηλεσκόπιο του αστεροσκοπείου (με ανάλογες απολαβές). Το μύνημα που θέλω να περάσω είναι οτι υπάρχει πάντα διέξοδος και ελπίδα αλλά πρέπει να κάνεις σωστές κινήσεις. Η κίνηση "εχω πτυχείο πανεπιστήμιου και παω να δουλεψω σε καφετέρια" πχ είναι εξορισμού λάθος. Αν έχεις πτυχίο πανεπιστημίου και δεν βρίσκεις δουλειά ασχολείσου μέ το αντικείμενο σου ακόμα και μόνος μέχρι να γίνεις TOP. Να πας για συνέντευξη και να ντρέπεται ο αλλος που κανει αυτός τις ερωτήσεις αντί να τον περνας εσύ Interview. Δεν απαντάνε στα CV? Σκασε μύτη στην εταιρια , για σας ηρθα να μιλήσω με το HR χωρις ραντεβου. Αν πας σε 145 εταιρίες στις 5 θα μπείς μόνο γιατι ο τυπος στο HR δεν εχει τι να κανει και θέλει να περάσει την ώρα του Σε reqruiters πήγες ? Εδω στην Κυπρο γίνεται χαμός Συγκριτικό πλεονέκτημα είδες? Πιος κλάδος σχετικός με τις σπουδές σου ανθίζει περισσότερο? Σε πιο μερος γίνεται χαμός? Πια ειδικότητα του κλάδου είναι που ζητάνε περισσότερο και δεν καλύπτεται η ζητηση κτλ κτλ. Περιγράφω την δική μου αντιμετώπιση γενικά τώρα και αν και σίγουρα θα φας σφαλιαρες όπως εφαγα και εγω μου φαίνεται αδύνατο να μην φτασεις τουλαχιστον "καπου" αν οχι "ψηλά". Το Να βρείς δουλειά είναι μόνο η αρχή δεν είναι αυτοσκοπός ουτε τελιώνει κατι εκεί.
pavlinara Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Τελικά στην συνέντευξη που πήγα μου είπαν για 16 ώρες την εβδομάδα 550 ευρώ μεικτά ο μισθός. (Δηλαδή καθαρά πόσα. Δεν είναι πολλά για τόσες λίγες ώρες;
apd453 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Τελικά στην συνέντευξη που πήγα μου είπαν για 16 ώρες την εβδομάδα 550 ευρώ μεικτά ο μισθός. (Δηλαδή καθαρά πόσα . Δεν είναι πολλά για τόσες λίγες ώρες; http://aftertax.gr/ Είναι καλά πάντως. Μπούτι πέταξες? Αν δε πέταξες τότε μη περιμένεις και πολλά. 1
pavlinara Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Εμ γυναίκα μου πήρε συνέντευξη.Αμάν με τα μπούτια. 1
Donalhioy Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Αρα ο Έλληνας, την τεμπελιά την έχει μέσα του! μα τι ψαγμενη ερευνα!?! μα πως και δεν το ειδα πιο πριν!?! ουαου δηλαδη!! γενικα φιλε που ανοιξες το θεμα Αν περιμενεις δουλεια στα "μετρα σου - σπουδες σου" στην ελλαδα και μαλιστα στην ελλαδα του 2012 με τα μνημονια και την κριση... χαιρετα μου τον πλατανο!! ξεκινα τις γνωστες χαρτζιλικοδουλειες "καφε-ταμεια σε γυραδικα-διανομες "delivery"-φυλλαδια-βενζιναδικα για καθαρισμους" και την πρωτη ευκαιρια αρπα την απο τ μαλλια!! το θεμα ειναι να μην ερθεις αντιμετωπος με ψυχολογικα "καταθλιψη" και σε παρει απο κατω... οι παρεες βοηθανε πολυ να το αποφυγεις αυτο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα