Praetorianos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Κατ΄αρχην, το βρισκω ελεεινο να εχει καποιος προβλημα και καποιος αλλος να τον βριζει, να τον προσβαλει, για ποιο λογο? για να νιωσει ο ιδιος καλυτερα? ελεος. ακομα και λαθος να εχει ο πρωτος και εσυ να τα λες σωστα και να μη σε ακουει, το πολυ σταματα να ασχολεισαι. Επειδή αυτό πήγαινε λογικά για μένα, και με αφορμή και το τελευταίο μήνυμα του zazik, μια διευκρίνηση. Όπως κι αν ακουστεί αυτό, δεν έχω ανάγκη να προσβάλλω για να νιώσω καλύτερα. Απλά ένα πράγμα που δεν μπορώ να ανεχτώ ούτε στο ελάχιστο είναι η αχαριστία. Αν δεις τα πρώτα μηνύματα απλά αναφέρω στο zazik τι πρέπει να αλλάξει στο βιογραφικό του και τι να τονίσει ή που να επικεντρωθεί για να μεγαλώσει τις πιθανότητες για να τον πάρουν σε συνέντευξη για δουλειά πάνω στο αντικείμενο του. Το ίδιο έχω κάνει με πολλά παιδιά που μου έχουν στείλει pm ή με έχουν ρωτήσει σε thread, ή φίλους/γνωστούς που γνωρίζω προσωπικά. Όπως γράφτηκε, εποχές που έγραφες ότι τέλειωσες μάρκετινγκ και ΜΒΑ και μάνατζμεντ και τρίχες κατσαρές, τελειώσανε κι απλά κάποιοι θέλουν λίγο σπρώξιμο για να το συνειδητοποιήσουν. Προσωπικά ΝΑ κι αν πάει για σερβιτόρος, ΝΑ κι αν δεν πάει, ΝΑ κι αν κάθεται και τα ξύνει με τζουγκράνα, ΝΑ κι αν πάει σκαφτιάς στα ορυχεία, λεφτά ούτε μπαίνουν, ούτε βγαίνουν από την τσέπη μου. Και η απάντηση σε αυτό το tip, να τονίσει δηλαδή το computer science και τα technical skills του, κι όχι τα ...NLP, ήταν να πάω να κατουρήσω γιατί τι ξέρω εγώ και να χαλαρώσω που έχω πιάσει τη ζωή από τα αρχίδια και πίπες τέτοιες. Real life τέτοιοι άνθρωποι ακούνε ό,τι καντήλι κι άγιο υπάρχει, στο forum περιορίστηκα στο παπάρας. Η ειρωνεία είναι ότι αν πάει και τα σκάσει για να του φτιάξουν το βιογραφικό θα του πούν ακριβώς τα ίδια πράγματα.
sattack Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Μιλώντας ψύχραιμα και ώριμα , θέλω να σας πω ότι μερικές φορές , όντως κλαψομουνίζω...Δεν ξέρω τι με πιάνει , πέφτω ψυχολογικά , και έχω ένα παράπονο. Βασικά δεν είμαι και ο μονος , ειδικά τώρα με αυτή την κατάσταση , απλά τώρα μιλάω για μένα. Συγνώμη λοιπόν απο όλους , παρόλο που μερικοι , ήτανε σκληροί , κακοπροαίρετοι , και ξερόλες , και απάντησαν πολύ σκληρά. Όσο για το αν είμαι ικανος , δυναμικός , και οτιδήποτε άλλο , αν με ξέρατε λίγο καλύτερα , ίσως να είχατε διαφορετική γνώμη για μένα. Καλη συνέχεια στο νήμα , και στο φόρουμ , και όσα παιδιά είναι και αυτά σε παρόμοια φάση , με χαρά να τους δω να γράψουνε. PS : Καλο θα ήτανε κάποιος moderator , να σβήσει τα άσχημα μηνύματα , και να κρατηθούνε τα ποιο ουσιώδη. Keep Walking εαν καποιος εχει δυσκολιες για πολυ καιρο, δεν θελει και πολυ να τον παρει απο κατω ψυχολογικα και κινδυνευει απο καταθλιψη, η οποια δε θα τον αφησει να κανει τιποτα. Ακομα χειροτερα αν η παρεα του ειναι συντονισμενη στο ιδιο καταθλιπτικο μοτιβο. Μην σκεφτεσαι συναισθηματικα, να σκεφτεσαι μονο πλανα δρασης, Αν οι φιλοι σου σε παρασυρουν σε αυτο, κοψε τα πολλα πολλα και ψαξε αλλες επαφες, εστω και μεσω ιντερνετ, που να ειναι σε ενεργητικη φαση, σε φαση δρασης. Εν τελει σταματα να κοιτας αυτο το thread και κοιτα αλλα thread & αλλα forum, που να συζητανε για το που να πανε στο εξωτερικο, ποιος εφυγε, τι βρηκε, τι αντιμετωπισε, τι λαθη εκανε, πως καταφερε κατι, που δυσκολευτηκε, πληροφοριες, στοιχεια σχετικα με το αντικειμενο σου.
zazik Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Επειδή αυτό πήγαινε λογικά για μένα, και με αφορμή και το τελευταίο μήνυμα του zazik, μια διευκρίνηση. Όπως κι αν ακουστεί αυτό, δεν έχω ανάγκη να προσβάλλω για να νιώσω καλύτερα. Απλά ένα πράγμα που δεν μπορώ να ανεχτώ ούτε στο ελάχιστο είναι η αχαριστία. Αν δεις τα πρώτα μηνύματα απλά αναφέρω στο zazik τι πρέπει να αλλάξει στο βιογραφικό του και τι να τονίσει ή που να επικεντρωθεί για να μεγαλώσει τις πιθανότητες για να τον πάρουν σε συνέντευξη για δουλειά πάνω στο αντικείμενο του. Το ίδιο έχω κάνει με πολλά παιδιά που μου έχουν στείλει pm ή με έχουν ρωτήσει σε thread, ή φίλους/γνωστούς που γνωρίζω προσωπικά. Όπως γράφτηκε, εποχές που έγραφες ότι τέλειωσες μάρκετινγκ και ΜΒΑ και μάνατζμεντ και τρίχες κατσαρές, τελειώσανε κι απλά κάποιοι θέλουν λίγο σπρώξιμο για να το συνειδητοποιήσουν. Προσωπικά ΝΑ κι αν πάει για σερβιτόρος, ΝΑ κι αν δεν πάει, ΝΑ κι αν κάθεται και τα ξύνει με τζουγκράνα, ΝΑ κι αν πάει σκαφτιάς στα ορυχεία, λεφτά ούτε μπαίνουν, ούτε βγαίνουν από την τσέπη μου. Και η απάντηση σε αυτό το tip, να τονίσει δηλαδή το computer science και τα technical skills του, κι όχι τα ...NLP, ήταν να πάω να κατουρήσω γιατί τι ξέρω εγώ και να χαλαρώσω που έχω πιάσει τη ζωή από τα αρχίδια και πίπες τέτοιες. Real life τέτοιοι άνθρωποι ακούνε ό,τι καντήλι κι άγιο υπάρχει, στο forum περιορίστηκα στο παπάρας. Η ειρωνεία είναι ότι αν πάει και τα σκάσει για να του φτιάξουν το βιογραφικό θα του πούν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Το βιογραφικό , φίλε μου , το έχω φτιάξει με την βοήθεια ειδικου , πριν κανα μήνα... Σε παρακαλώ πάρα πολύ , μην κρινεις εαν δεν ξέρεις τον οποιοδήποτε. το τελευταίο πράγμα που θέλει κάποιος που είναι κάπως , είναι τους ξερόλες και τους απολυτους. Του στυλ :" Eίσαι λάθος , αυτό και αυτό και αυτό πρεπει να κάνεις , γιατί εγώ ξέρω...." Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι , και δεν βιώνουνε τις ιδιες καταστάσεις. Δεν υπάρχει ένα pattern που να λειτουργει για όλους, αλλιώς 1,5 εκατομμυριο θα είχανε βρει λύσεις μέχρι τώρα. Χαιρομαι που τα όσα έκανες εσύ , σου "βγηκανε" , φτουρήσανε , και σε φτάσανε ψηλά. Αυτό που λειτούργησε όμως σε σένα , δεν είναι απαραίτητο ότι θα λειτουργήσεις και στον δίπλα... Η επιτυχία = προσωπική προσπάθεια + ευκαιριες Συμφωνώ , ότι , όσο μεγαλύτερη η προσωπική προσπάθεια τόσες πιο πολλες οι ευκαιρίες. Αυτό όμως σε ένα υγιές περιβάλλον , όχι στην Ελλάδα του 2012. Ακόμα το παλεύω , έχω κάνει παρα πολλες συναντήσεις με εταιρίες , συζητώ με ανθρώπους , κάνω διάφορες κινήσεις κλπ κλπ, Και πέρνω την ίδια απάντηση πάντα....ότι είσαι , και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι άνεργοι...άτυχοι! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Επειδή αυτό πήγαινε λογικά για μένα, και με αφορμή και το τελευταίο μήνυμα του zazik, μια διευκρίνηση. Όπως κι αν ακουστεί αυτό, δεν έχω ανάγκη να προσβάλλω για να νιώσω καλύτερα. Απλά ένα πράγμα που δεν μπορώ να ανεχτώ ούτε στο ελάχιστο είναι η αχαριστία. Αν δεις τα πρώτα μηνύματα απλά αναφέρω στο zazik τι πρέπει να αλλάξει στο βιογραφικό του και τι να τονίσει ή που να επικεντρωθεί για να μεγαλώσει τις πιθανότητες για να τον πάρουν σε συνέντευξη για δουλειά πάνω στο αντικείμενο του. Το ίδιο έχω κάνει με πολλά παιδιά που μου έχουν στείλει pm ή με έχουν ρωτήσει σε thread, ή φίλους/γνωστούς που γνωρίζω προσωπικά. Όπως γράφτηκε, εποχές που έγραφες ότι τέλειωσες μάρκετινγκ και ΜΒΑ και μάνατζμεντ και τρίχες κατσαρές, τελειώσανε κι απλά κάποιοι θέλουν λίγο σπρώξιμο για να το συνειδητοποιήσουν. Προσωπικά ΝΑ κι αν πάει για σερβιτόρος, ΝΑ κι αν δεν πάει, ΝΑ κι αν κάθεται και τα ξύνει με τζουγκράνα, ΝΑ κι αν πάει σκαφτιάς στα ορυχεία, λεφτά ούτε μπαίνουν, ούτε βγαίνουν από την τσέπη μου. Και η απάντηση σε αυτό το tip, να τονίσει δηλαδή το computer science και τα technical skills του, κι όχι τα ...NLP, ήταν να πάω να κατουρήσω γιατί τι ξέρω εγώ και να χαλαρώσω που έχω πιάσει τη ζωή από τα αρχίδια και πίπες τέτοιες. Real life τέτοιοι άνθρωποι ακούνε ό,τι καντήλι κι άγιο υπάρχει, στο forum περιορίστηκα στο παπάρας. Η ειρωνεία είναι ότι αν πάει και τα σκάσει για να του φτιάξουν το βιογραφικό θα του πούν ακριβώς τα ίδια πράγματα. δες μια εναλλακτικη οπτικη που βγαζει ακομα περισσοτερο νοημα. ο ζαζικ δεν συνειδητοποιησε την ουσια της συμβουλης σου και απαντησε καπως πιο γενικευμενα. from my point of view, it happened like this. ζαζικ γραφει "απεριψα δουλεια σερβιτορου επειδη πληρωναν μονο 20 ευρω τη μερα για 100 ωρες την εβδομαδα, χωρις ασφαλιση" τρολοαπαντησεις γραφουν "OMG φιλος, απορριπτεις αυτη τη μαματη ευκαιρια που σου δινει 20 ευρω μεροκαμματο με full τρεξιμο, χωρις ασφαλιση και κλαιγεσαι που δεν εχεις δουλεια; ντροπη και αισχος!!!!" (bonus τα χωρις μελλον, χωρις ιχνος ασφαλειας και αξιοπρεπειας, να σε κραζει/δερνει το αφεντικο και να μην εχεις πολλα πολλα δικαιωματα γιατι πανω απο ολα εχει σημασια οτι θα "δουλευεις"!) ζαζικ απανταει "αει κατουρηστε λιγο που με πριζετε για μια τετοια δουλεια ενω ουτε εσεις θα την κανατε" (χωρις να απευθυνεται συγκεκριμενα στον πραετοριανο αλλα στις βλακειες που του ειπαν) το μονο προβλημα που βλεπω, απο καποιον 30ρη που εχει 1-2 πτυχια και τρεχει σε μια τετοια δουλεια με τετοιο μισθο, ειναι οτι συντηρει ενα αθλιο συστημα που ποτε δεν θα του δωσει μια πραγματικη ευκαιρια αυριο για κατι καλυτερο. εμ, ακουγε στο σχολειο τα παπαγαλακια-δασκαλους "σπουδαστε για το μελλον σας" (για να τα αρπαξουν απο την παραπαιδεια) εμ, εκανε καποιο κοπο σε σχολη/μεταπτυχιακο για να καταληξει στα 30 σε καφετερια των 20 ευρω χωρις ασφαλιση απλα και μονο για να λεει οτι "δουλευει" η δικια μου γνωμη ειναι να ξεκολησει λιγο απο το ινσομνια που μπαινουν καθε λογης πικραμενοι που ασχολουνται περισσοτερο με το τι κανουν η τι δεν κανουν οι αλλοι, να ξεχασει το παραμυθι οτι το πτυχιο/μεταπτυχιακο/διδακτορικο/πιστοποιηση/τιτλος ειναι το χαρτι της επιτυχιας, να ξαναδιαβασει πεντε φορες τις σοβαρες απαντησεις εδω μεσα (και να ψαξει να τις βρει, μερος της διαδικασιας ψαχνω-σοβαρα-για-δουλεια ειναι, οπως σε μια σχολη) κι επειτα να σκασει μυτη στα ξυνομαστε-απο-τη-πολυ-δουλεια HR τμηματα (οπως πολυ σωστα αναφερθηκε) με το αναλογο υφος και να τους πει πολυ χονδρικα τα παρακατω Γεια σας, ξερω οτι εχετε μια αναγκη στην εταιρια και χρειαζεστε καποιον για να σας βοηθησει (το ξερω γιατι το εψαξα καλα) ξερω οτι με τα τωρινα δεδομενα εχετε αυτο το προβλημα και ιδου η προοπτικη της λυσης εδω κι εδω (που "τυχαια" απαιτει συγκεκριμενο ατομο για αυτη τη διαδικασια που τυγχανει να ειμαι εγω) προσφερομαι να γινω μισθωτος γιατι με αυτα και με τουτα ειμαι απο τα καταλληλοτερα ατομα για αυτη τη διαδικασια (κι αν δεν με θελετε επειδη ειστε στραβομουτσουνοι, καλυτερα γιατι θελω να αποφυγω τα μελλοντικα προβληματα που θα μου δημιουργουσατε) οριστε το βιογραφικο μου, θα σας καλεσω next week για να κλεισουμε ραντεβου για τη συνεντευξη και μεσα σε ολα αυτα, να χρησιμοποιησει στη πραξη τα υπερμαματα skillz του nlp αντι να τα γραφει στο σαπουνοχαρτο (βιογραφικο) για να του δωσουν μια εξτρα ωθηση. και απο καψομουνισμενος ζαζικ, μεταμορφωνεται σε (τ)ζα(τ)ζικαρος με πολλαπλα γκομενακια επειδη θα δουλευει : P
Adelina Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Πλέον δεν είμαι απογοητευμένος μόνο με αυτό που βιώνω , αλλά γιατί φοβάμαι τρομερά για το αύριο. Διοτι πολύ απλά , δεν βλέπω ΚΑΜΙΑ διέξοδος , για να κάνω οτιδήποτε.... Φίλε μου καλησπέρα! Σε καταλαβαίνω απόλυτα και είναι γεγονός πώς η σημερινή κατάσταση στήν χώρα μας είναι δραματική.Το μνημόνιο έχει επιφέρει συρρίκνωση της οικονομίας,η οποία με την σειρά της εχει επιφέρει αύξηση της ανεργίας.Πάνω απ'ολα δεν πρέπει να απογοητέυεσαι καθώς μόνο αρνητικά συναισθήματα θα σου προκαλούν αυτές οι σκέψεις και θα χάσεις τον εαυτό σου.Είναι λογικό θα μου πείς να νιώθω απογοήτευση όμως η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ και ψάχνοντας θα βρείς κάτι που θα σε βοηθήσει να βγείς από αυτό το ψυχολογικό τέλμα.Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να ερευνας και να ρωτάς παντού για μία θέση εργασίας. Οταν έκλεισει το κατάστημα πού εργαζόμουν έμεινα χωρίς δουλειά και ακόμα ψάχνω...έχουν περάσει 8 μήνες από τότε και η μόνη μου οικονομική βοήθεια αυτή την στιγμή είναι οι γονείς μου.Ολο αυτό το διάστημα πέρασα από κάθε κατάστημα και εταιρία αφήνοντας βιογραφικά όμως η απάντηση που έπαιρνα ήταν η ίδια...δυστυχώς δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας.Δεν επαναπάυθηκα στιγμή και αρχισα να πηγαινοέρχομαι στίς βιομηχανικές περιοχές και στα σουπερμάρκετς.Μετά από όλο αυτό το διάστημα βρέθηκε μια θέση σε ένα σουπερ μαρκετ και αναμένω εντός των ημερών την τελική απόφαση πού όπως με ενημέρωσαν θα είναι θετική. Θέλω να καταλήξω στο εξής γράφοντας όλα τα παραπάνω. Εχω σπουδάσει...έχω περάσει τα χρόνια μου στα θρανία κι όμως θα δουλέψω σε σούπερ μάρκετ και είμαι ευγνώμων στούς ανθρώπους που με άκουσαν και με δέχτηκαν στην επιχειρισή τους.Δεν έχει σημασία το πόσο θα περιμένεις αρκεί να μήν τα παρατήσεις και κλειστείς στόν εαυτό σου. Καλή τύχη !
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Αν και λίγο άσχετο με το αρχικό post του ts. Μιας και έγινε αναφορά από τον praetorianos για τα βιογραφικά, θέλω να πώ οτι πέραν από το οτι πρέπει να εστιαζόμαστε σε κάτι συγκεκριμένο και όχι κάτι γενικό για να το βελτιώσουμε, πρέπει και να αλλάξουν διάφορες παλαιότερες νοοτροπίες οτι όσο μεγαλύτερο το βιογραφικό τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα εύρεσης εργασίας. Η συγγραφή του βιογραφικού για μένα πλέον είναι η τέχνη να γράφεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου με όσο το δυνατόν συντομότερο και περιληπτικό τρόπο έτσι ώστε να μην είναι μεγάλο το βιογραφικό, μέσα σε αυτό πρέπει και να αφαιρούμε άχρηστα πράγματα που δεν έχουν νόημα. Όταν κοιτούσα πως να φτιάξω το δικό μου βιογραφικό, ο θείος μου είχε φέρει κάτι βιογραφικά από άτομα που του τα στέλναν στην εταιρία του για να βρούν δουλειά ωστέ να κοιτάξω μερικά και να σχηματίσω μια γνώμη για το πώς να κάνω το δικό μου, επίσης είχα κατεβάσει και μερικά από το ίντερνετ. Το τι είχα δεί από τα 5 στα 20 βιογραφικά που είχα στα χέρια μου: Βιογραφικό καθηγήτριας με διδακτορικό, γραμμένο με κεφαλαία γράμματα σε bold από την αρχή μέχρι τέλους! Βιογραφικό όπου ήταν χωρισμένα τα στοιχεία σε 2 στήλες (ημερομηνίες-τίτλοι) και η δεξιά στήλη με τους τίτλους εμπειρία κτλπ ήταν μετατοπισμένη ποιό κάτω ως προς την αριστερή και έτσι υπήρχε πλήρης αναντιστοιχία στα γραφόμενα και κούραση μέχρι να καταλάβω τι λάθος είχε κάνει ο άλλος. Βιογραφικά με πολύ παλιά σεμινάρια καθώς και άσχετα με το βασικό αντικείμενο σπουδών του υποψηφίου. Βιογραφικό που έγραφε την αποφοίτηση από το γυμνάσιο και το δημοτικό με βαθμούς αριστεία και αγωγή. Και γενικά αύτα τα 5 ήταν τα ποιό τραγικά, υπήρχαν και άλλα 5 με προβλήματα κατ εμέ πάντα. Μπορεί και να μου έτυχε σε αυτά που πήρα το 20%+ να ήταν έτσι. Αλλά πιστεύω οτι αν προσέχαμε λίγο περισσότερο τουλάχιστον ένα 10% των συνολικών ανέργων θα είχε βρεί κάποια δουλειά έστω και όχι σε αυτό που σπούδασε. Η δουλειά αυτή ήταν για τηλεφωνική εξυπηρέτηση για 3-4 μήνες. Και γενικά δεν χρειάζεται πλέον να γεμίζουμε τα βιογραφικά μας με ένα σωρό πιστοποιήσεις από λογισμικά οι οποίες είναι παλιές. Γράφεις απλά το πρόγραμμα που ξέρεις και τον βαθμό στον οποίο το ξέρεις και τέλος, αν θέλει να σε επιλέξει ο εργοδότης είναι δική του απόφαση. Το ίδιο ισχύει και για παλιά σεμινάρια. Έβλεπα βιογραφικό από απόφοιτο πληροφορικής και είχε και ECDL το οποίο το πήρε κατά την διάρκεια σπουδών του.... ήμαρτον. Όσο για τα γραφεία συμβούλων και ειδικών. Πιστεύω οτι υπάρχουν απλά για να στα αρπάξουν. Το βιογραφικό σου πρέπει πάνω από όλα να το γουστάρεις όταν το κοιτάς στην γενική σχεδίαση που έχει, αν είναι να στο κάνει ο άλλος σύμφωνα με τα δικά του στάνταρ και να μην αρέσει στον υποψήφιο δεν λέει. Οι οδηγίες και τα σχετικά tips που υπάρχουν στο διαδύκτιο υπερεπαρκούν για να φτιαχτεί ένα αρκετά καλό βιογραφικό χωρίς την μεσολάβιση συμβούλων και ειδικών. 3
pavlinara Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Τι έχεις σπουδάσει ; Ναι φυσικά και είναι καλά. Σκέψου ότι δίνουν 470 ευρώ βασικό πολλοί εργοδότες για 8ωρο ( και δε μιλάω μόνο για ανειδίκευτες δουλειές). Καλή επιτυχία ! δεν έχει καμία σχέση με αυτά που σπούδασα, θέση σε κατάστημα είναι. και όσο για αυτόν που είπε ότι ο μισθός είναι τόσος επειδή είμαι γυναίκα αν μπορεί ας κόψει την μ...ία παρακαλώ.
NickTG Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Να μας πεις και το κατάστημα αν πας τελικά να έρθουμε για αύξηση πελατείας.
pavlinara Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Συνέντευξη μου πήραν δεν με προσέλαβαν ακόμη.Επειδή είναι κατάστημα με είδη σπιτιού το πιο πιθανό είναι να προσλάβουν γυναίκα μιας και στην πλειοψηφία γυναίκες αφήνουν βιογραφικά εκεί. Γενικότερα στην αλυσίδα προσλαμβάνουν και άντρες και παίρνουν ακριβώς τα ίδια λεφτά με τις γυναίκες (για να σταματήσει η παπαρολογία). 1
DrLo Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Βιογραφικό καθηγήτριας με διδακτορικό, γραμμένο με κεφαλαία γράμματα σε bold από την αρχή μέχρι τέλους! Βιογραφικό όπου ήταν χωρισμένα τα στοιχεία σε 2 στήλες (ημερομηνίες-τίτλοι) και η δεξιά στήλη με τους τίτλους εμπειρία κτλπ ήταν μετατοπισμένη ποιό κάτω ως προς την αριστερή και έτσι υπήρχε πλήρης αναντιστοιχία στα γραφόμενα και κούραση μέχρι να καταλάβω τι λάθος είχε κάνει ο άλλος. Βιογραφικά με πολύ παλιά σεμινάρια καθώς και άσχετα με το βασικό αντικείμενο σπουδών του υποψηφίου. Βιογραφικό που έγραφε την αποφοίτηση από το γυμνάσιο και το δημοτικό με βαθμούς αριστεία και αγωγή. Αυτά είναι πταίσματα ... Να σου πω τα 5 "καλύτερα" από αυτά που έχω δει και μου έρχονται στο μυαλό ... 1. CV για θέση μηχανικού από γυναίκα υποψήφιο που για κάποιο λόγο θεώρησε καλό να βάλει φωτογραφία. Ως εδώ ας πούμε καλά ... Η φωτογραφία είναι "τύπου διαβατηρίου" με smokie eye καραβάψιμο και με (θέλω να πιστέυω) strapless φόρεμα με αποτέλεσμα στη φωτογραφία να μη φαίνεται ρούχο σαν να είναι γυμνή - τον Ρέμο πιο δίπλα μάλλον τον έφαγε το crop 2. Βιογραφικό που για κάποιο λόγο που ο/η υποψήφιος θεώρησε καλό να βάλει ένα μεγάλο tribaloειδές πάνω-πάνω ... ένα με κάτι λουλούδια και κλιματαριές. 3. Βιογραφικό 7-8 σελίδες, οι 2 τελευταίες των οποίων ήταν γεμάτες με φωτογραφίες από οικοδομές, κτίρια, δρόμους ... τα έργα που είχε δουλέψει ο υποψήφιος (δε θυμάμαι ειδικότητα ... κάτι σε πολ. μηχανικό ή εργοδηγό) - πάλι καλά που δεν ήταν πλαστικός χειρουργός. 4. Βιογραφικό που για κάποιο λόγο ο υποψήφιος θεώρησε απαραίτητο να γράψει τα πάντα μέσα σε ένα background με λοξό gradient fill από πορτοκαλί σε άσπρο ... κάτι μεταξύ βιογραφικού και ηλιοβασιλέματος στην Σαντορίνη. 5. Βιογραφικό 4-5 σελίδων η πρώτη εκ των οποίων περιείχε μόνο μερικές λέξεις "Βιογραφικό σημείωμα τάδε ταδόπουλου" - Πάλι καλά που δε πρόσθεσε 2η σελίδα με αφιέρωση.
apd453 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Το μύνημα που θέλω να περάσω είναι οτι υπάρχει πάντα διέξοδος και ελπίδα αλλά πρέπει να κάνεις σωστές κινήσεις. Η κίνηση "εχω πτυχείο πανεπιστήμιου και παω να δουλεψω σε καφετέρια" πχ είναι εξορισμού λάθος. Αν έχεις πτυχίο πανεπιστημίου και δεν βρίσκεις δουλειά ασχολείσου μέ το αντικείμενο σου ακόμα και μόνος μέχρι να γίνεις TOP. Να πας για συνέντευξη και να ντρέπεται ο αλλος που κανει αυτός τις ερωτήσεις αντί να τον περνας εσύ Interview. Πως θα γίνει κάποιος TOP σε μια δουλειά χωρίς να έχει δουλέψει μπορείς να μας το εξηγήσεις? Ο τρία πουλάκια έκανε και λάικ.
black_widow Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Οπότε καταλήξαμε στο τι πρέπει να κάνει ο Zazik ( έχει και εναλλακτικές ): 1. Κάνει αλλαγή φύλου για να βρει σίγουρη δουλειά και να παίρνει και πολλά λεφτά 2. Εναλλακτικά, πάει εξωτερικό για να βρει δουλειά ( πώς δεν το είχε σκεφτεί αυτό...) 3. Κάνει επιχείρηση με έδρα τη Βουλγαρία Δε χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση το θέμα , λύθηκε... 2
alex_000 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Πως θα γίνει κάποιος TOP σε μια δουλειά χωρίς να έχει δουλέψει μπορείς να μας το εξηγήσεις? Ο τρία πουλάκια έκανε και λάικ. Δεν είναι ολες οι δουλειες ίδιες αλλά σε πολλές (όπως την είδικότητα του TS - υπολογιστές) είναι αρκετά εφικτό. Μπορείς να είσαι κορυφαίος προγραμματιστής με ελάχιστη εμπειρία πχ. Επίσης χανεις το νόημα, το οποίο είναι οτι πρέπει να ξεφύγεις απο την μάζα. TOP πρέπει να είσαι πάντα συγκριτικά με τον ανταγωνισμό παλικάρι μου. Ακόμα και αρχιτεκτονας να είσαι που προφανώς χρειάζεται εμπειρία για να γίνεις ο γαμάω μπορείς εφόσον ασχολείσαι και διαβάζεις να σχεδιάζεις παπάδες , ενώ όλοι οι συναδελφοί σου μετά την σχολή να μπορούν να κανουν ολοι τις ίδιες μαλακίες που μάθανε και να ειναι copy paste. Αλλο παράδειγμα μπορείς να είσαι λογιστης και να ξέρεις τα 5 πράματα που σου μάθαν στην σχολή, η να χερεις τα πάντα απο διεθνή λογιστικα προτυπα , να έχεις διαβάσει και ψαξει όλους τους νόμους έλλαδας και ευρώπης για φοροαποφυγή να εχεις παει για ACCA κτλ και όλα αυτά χωρις να έχεις δουλέψει μια μέρα. Αν πάς στον Καρακίτσος ΟΕ νομίζεις δεν θα ντραπεί να σε πάρει συνέντευξη? Η γνώση που υπάρχει στο internet μπορεί να εκτοξεύει (οποιον ασχολείται) επαγγελματικά. Εγώ στην ζωη μου έχω κάνει 3 δουλειές και 4 συνεντεύξεις. Ολες οι δουλειές ήταν σχετικές με το αντικείμενο μου (finance / investment / computer science) και η συνέντευξη στην οποία με απορίψανε ήταν οταν είχα παει ενώ ήμουν φοιτητής να δουλέψω στα ΙΚΕΑ καθως εκεί ημουν ένα με την μάζα. κανε τώρα και εσυ λαικ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα