Leite33 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Καλημέρα Ασχολούμαι λίγο με C++Builder 2007 CodeGear και φτίαχνω μερικές εφαρμογές για Windows. Καταρχήν ασχολείται κάποιος άλλος με τα ίδια πράματα. Θέλω να ρωτήσω και κάτι αλλό. Αν έχω δυό απλά Edit1 και Edit2 και θέλω πχ με ένα κουμπί όταν το πατάω να μετακινείται ο κέρσορας στο δεύτερο Edit2 . Η ακόμα καλυτερα όταν δμιουργείται η φόρμα ο κέρσορας να υπάρχει στο δεύτερο Edit και όχι στο πρώτο. Με ποιο τρόπο μπορώ να μετακινώ τον κέρσορα σε όποιο edit θέλω εγώ μέσα απο διάφορες συνθήκες;;;;;;
Directx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Καλημέρα Ασχολούμαι λίγο με C++Builder 2007 CodeGear και φτίαχνω μερικές εφαρμογές για Windows. [..]Αν έχω δυό απλά Edit1 και Edit2 και θέλω πχ με ένα κουμπί όταν το πατάω να μετακινείται ο κέρσορας στο δεύτερο Edit2 . Η ακόμα καλυτερα όταν δμιουργείται η φόρμα ο κέρσορας να υπάρχει στο δεύτερο Edit και όχι στο πρώτο. Με ποιο τρόπο μπορώ να μετακινώ τον κέρσορα σε όποιο edit θέλω εγώ μέσα απο διάφορες συνθήκες;;;;;; Όταν λες ότι θες να μετακινήσεις τον κέρσορα στο επιθυμητό TEdit υποθέτω ότι εννοείς πως θες το TEdit να αποκτήσει focus. Σε αυτή την περίπτωση αρκεί να κληθεί η ρουτίνα TEdit->SetFocus() κατά την παρουσίαση της φόρμας (βλ. OnShow event). Σε περίπτωση που θέλεις αυτόματα (δίχως κώδικα) η φόρμα να θέτει το focus σε συγκεκριμένο control αρκεί να το ορίσεις μέσο του ActiveControl property της φόρμας σου μέσο του Object Inspector.
egoeimai1 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Στα properties των Edit έχει μια επιλογή Tabindex που δηλώνει τη σειρά με την οποία γίνεται focus στα EditBox. Δώσε τον αριθμό 1 στο Tabindex του Edit που θες να αναβοσβήνει πρώτα ο κέρσορας και την τιμή 2 στο Tabindex του άλλου Edit.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα