tolis_01 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Εκεί που μένεις εσύ παίζει να 'χεις ξεχάσει πώς είναι το χρώμα του ουρανού. Ναι, αλλά έχουμε φτηνό πιτόγυρο 1
ikaruga24 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Σε τετοιο συστημα δουλευω και σου λεω πως δεν ισχυει. Δεν μπορεις να εχεις "ανοικτη" αποδειξη, μπορεις να εχεις μονο ανοικτη παραγγελια. Οταν "κλεισεις" (πληρωμη) την παραγγελια τοτε δημιουργειται ο εαφδσσ ο οποιος περιεχει τον αριθμο των παραγγελιων της ημερα και του μηνα(στα τονιζω αυτα διοτι αυτα ειναι που δεν επιτρεπουν να υπαρχει "κομμενη" αποδειξη) Για να κλεισεις πρεπει να λαβεις λεφτα, αν δεν λαβεις λεφτα δεν μπορεις να κλεισεις. Οταν καθετε ο πελατης στο μαγαζι σου δεν θελει να πληρωσεις πριν ειναι η ωρα του να φυγει. Ειναι ελαχιστοι αυτοι που ζηταν να πληρωσουν με το που φερεις την παραγγελεια στο τραπεζι του. Στους δικους μας ελεγχους (και στο τωρα μαγαζι που δουλευω αλλα και στα προηγουμενα) κανενα ΣΔΟΕ δεν εκανε καποιο προβλημα στον ελεγχο για τα τραπεζια που δεν εχουν πανω τους χαρτακια. Ετσι γινετε η δουλεια και μενουν ολοι ευχαριστημενοι. Ουτε να τους πριζεις να σε πληρωσουν αμεσως αλλα ουτε και να τους σπας τα νευρα καθε λιγο και λιγακι με το να τους φερνεις χαρτακια. 1
calvinklein Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Για να κλεισεις πρεπει να λαβεις λεφτα, αν δεν λαβεις λεφτα δεν μπορεις να κλεισεις. Οταν καθετε ο πελατης στο μαγαζι σου δεν θελει να πληρωσεις πριν ειναι η ωρα του να φυγει. Ειναι ελαχιστοι αυτοι που ζηταν να πληρωσουν με το που φερεις την παραγγελεια στο τραπεζι του. Στους δικους μας ελεγχους (και στο τωρα μαγαζι που δουλευω αλλα και στα προηγουμενα) κανενα ΣΔΟΕ δεν εκανε καποιο προβλημα στον ελεγχο για τα τραπεζια που δεν εχουν πανω τους χαρτακια. Ετσι γινετε η δουλεια και μενουν ολοι ευχαριστημενοι. Ουτε να τους πριζεις να σε πληρωσουν αμεσως αλλα ουτε και να τους σπας τα νευρα καθε λιγο και λιγακι με το να τους φερνεις χαρτακια. Δικαιολογίες των περισσότερων μαγαζιών εστίασης για να μην κόψουν απόδειξη. Το ΦΠΑ μειώθηκε 10% και σε κανένα μαγαζί στην περιοχή μου (βορειοανατολική αττική) δεν έχουν μειώσει τιμές. Επίσης, ένα ποσοστό 30% συνεχίζει ακόμα να μην κόβει απόδειξη. Δεν θα παίζουμε συνέχεια τους αστυνόμους να ζητάμε απόδειξη και ούτε θα χαλάμε τη ζαχαρένια μας συνέχεια. Προσωπικά όποιο κατάστημα δεν κόβει αποδείξεις δεν ξαναπατάω και το δυσφημώ. Παρόλαυτα, αν και δεν το έχω κάνει, είμαι υπέρ το να μην πληρώνεις και να φεύγεις εάν στο τραπέζι δεν υπάρχει απόδειξη. Διότι αυτοί που δεν βάζουν στο τραπέζι απόδειξη το κάνουν εκ του πονηρού διότι βάσει νόμου πρέπει να υπάρχει (και όχι όπως εσφαλμένα είπε ο ikaruga24 ότι άμα θέλεις βάζεις στο τραπέζι). Γενικότερα, ισχύει ο κλέψας του κλέψαντος παντού. Μακάρι να καταργηθεί το χρήμα και να επιβάλουν το πλαστικό (δεν έχω σχέση με το 666 χαχα) 2
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Ερωτηση: το "συστημα" που αναφερετε, μπορει να δεχτει (κατοπιν) ακυρωση? Εαν μιλαμε για προγραμμα, υποθετω πως ναι, αλλα ειλικρινα δεν το εχω ψαξει.
ikaruga24 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Ερωτηση: το "συστημα" που αναφερετε, μπορει να δεχτει (κατοπιν) ακυρωση? Εαν μιλαμε για προγραμμα, υποθετω πως ναι, αλλα ειλικρινα δεν το εχω ψαξει. Εαν εννοεις ακυρωση της πωλησης αφου χτυπηθηκε οχι. Ουτε καν αλλαγη δεν μπορεις να κανεις στο συστημα. Παραδειγμα παραγγειλες μια sprite και τελικα το μετανοιωσες οταν στην εφερα στο τραπεζι σου και προτιμας μια fanta τελικα. Στο τελος στην αποδειξη Sprite θα γραφει η αποδειξη εφοσον η τιμη ειναι η ιδια. Υπαρχει συγκερκιμενο οριο λαθων (σε λεφτα) που "συγχωρουνται". Παραδειγμα ερχεσαι εσυ στο μαγαζι μου και παραγγελνεις να φας μια μακαροναδα. Για καποιο λογο ομως πρεπει να φυγεις αμμεσα και δεν μπορεις να περιμενεις να το παρεις μαζι σου. Ε λοιπον την αποδειξη αυτη εγω σαν μαγαζι θα την κρατησω γραφοντας την ως λαθος του συστηματος. Δεν μπορω να την "εξαφανισω" απο το συστημα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δεν αναφερα "εξαφανιση"! Αυτο θα ηταν αρκετα, εως παρα πολυ δυσκολο...[καθως υποθετω θα απαιτουσε και αυξημενα δικαιωματα προσβασης, no?] Ομως, αν υπαρχει ακυρωση, κι αυτο ειναι κερδος/οφελος οχι μονο για οσους τις maxαρουν, ή τις πανε κοντα σε οριο-αληθεια, διασταυρωση / ελεγχος ως προς αυτο, υπαρχει?-μα ακομη & τα "λιγα", οταν μαζευονται x ημερες* = κερδος. * αναφερομαι σε exploit ( ), οχι σε πραγματικα λαθη.....
ikaruga24 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Οχι δεν υπαρχει ακυρωση τοτε. Οτι μπαινει στο συστημα δεν ακυρωνεται.
παπι Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δικαιολογίες των περισσότερων μαγαζιών εστίασης για να μην κόψουν απόδειξη. Λογικο ειναι, εχει πολυ χρημα η κατασταση. Οταν ο αλλος δεν κοβει ΦΠΑ, δεν το κανει για την ψυχη της μανας του πελατη. Το κανει για να "ριξει τον τζιρο" για να αποφυγει την φορολογηση. Ο φορος ειναι 26% για κερδη εως 50,000 και 33% για κερδη πανω απο 50,000. Τρελος ειναι ο αλλος να κοψει αποδειξεις και να του βγουν τα κερδη στα 100,000 και να δωσει 33,000 στην εφορια;;;;;;;;;;;
calvinklein Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Λογικο ειναι, εχει πολυ χρημα η κατασταση. Οταν ο αλλος δεν κοβει ΦΠΑ, δεν το κανει για την ψυχη της μανας του πελατη. Το κανει για να "ριξει τον τζιρο" για να αποφυγει την φορολογηση. Ο φορος ειναι 26% για κερδη εως 50,000 και 33% για κερδη πανω απο 50,000. Τρελος ειναι ο αλλος να κοψει αποδειξεις και να του βγουν τα κερδη στα 100,000 και να δωσει 33,000 στην εφορια;;;;;;;;;;; Και μετά έρχεται ο Σαμαράς και οι Τροικανοί να τα πάρουν από εμάς τους μισθωτούς... Όσοι δεν κόβουν αποδείξεις είναι κλέφτες και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Θα ήθελα να ξέρω, ο επιχειρηματίας δεν ντρέπεται όταν οι πελάτες τον φωνάζουν στο τραπέζι να του κάνουν σύσταση ότι δεν τους έκοψε απόδειξη? Το να λένε συνέχεια τα ίδια ψέμματα (ότι τελείωσε το χαρτί, ότι το ξέχασαν κτλ) δεν τους επηρεάζει ψυχολογικά? Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε? Να τραβάμε με το κινητό video το συμβάν και να το ανεβάζουμε στο youtube για δυσφήμηση του μαγαζιού? 2
LRoi Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Μα ο σερβιτόρος τα ακούει και ο σερβιτόρος κυνηγάει τους πιστολέρος, γιατί τα κρατάει από το μισθό τους ο επιχειρηματίας. Σιγά μη βγει ο επιχειρηματίας φόρα παρτίδα να μιλήσει με το τσουτσέκι τον πελάτη. Άσε που πολλές φορές δεν είναι καν εκεί. Τέρμα τα αστεία, δεν έκοψες απόδειξη? Πιστόλα. Ο κλέψας του κλέψαντος.
Joshua21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Σεβαστή η γνώμη σου , αλλά όπως βλέπεις , υπάρχει νομικό κενό..... Είναι σαν αυτό που έλεγε ο Πανούσης ( και καλα στην μάνα του) : " μάνα μπες μεσα στην κάλπη και κάτσε 3 ώρες μέσα...δεν μπορούνε να σε βγάλουνε...αναποφάσιστη...!! " Οταν λοιπόν , δεν μου φέρνουνε απόδειξη , τί είναι? Είναι κερασμένα....? Απο την άλλη , όταν δεν πληρώσω τί θεωρείται? Κλοπή? Γενικά , αν δεν ολοκληρωθεί to transaction Φερε Αποδειξη- Πληρώνω , ποιος είναι ο κλέφτης , ο καταναλωτής , ή ο μαγαζάτορας? Κατά τη γνώμη μου πάλι νομικό κενό δεν υπάρχει, εκτός αν παρερμηνεύεις τους νόμους. Όσο για τον Πανούση δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Όσο για το τι είναι, αν δεν σου φέρουν απόδειξη, σίγουρα δεν είναι κερασμένα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, κερασμένα είναι μόνο όταν στο αναφέρει ο σερβιτόρος. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα. Αν φύγεις από το κατάστημα(είτε μπακάλικο, είτε περίπτερο, είτε καφέ) χωρίς να πληρώσεις, τότε ναι, θεωρείται κλοπή. Ο σχετικός νόμος δεν έχει αλλάξει. Αν ΑΡΝΗΘΕΙ το κατάστημα να δώσει απόδειξη, μόνο τότε μπορείς να φύγεις χωρίς να πληρώσεις. Τι θα έλεγες αν έβλεπες κάποιον στο βενζινάδικο να βάζει μπροστά και να φεύγει χωρίς να πληρώσει αμέσως μόλις ο υπάλληλος του κλείσει την τάπα της βενζίνης? Η στο παράδειγμα που έγραψα παραπάνω με το περίπτερο? Και γενικά, αν δεν ολοκληρωθεί το transaction "Φερε Αποδειξη- Πληρώνω", εξαρτάται με υπαιτιότητα ποιου δεν θα ολοκληρωθεί. Κλέφτης μπορεί να είναι ο καταναλωτής, όχι ο καταστηματάρχης. Στην περίπτωση καφέ-εστιατορίου, αν σου σερβίρει κάτι χωρίς να σου φέρει αμέσως μετά απόδειξη είναι απλά μια αγορανομική παράβαση(απλό πρόστιμο δηλαδή). Αν δεν σου κόψει καθόλου απόδειξη, τότε είναι φοροφυγάς. Κλέφτη δεν τον λες σε καμία περίπτωση.
Ntinaras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 ο νομος υπερισχυει της γνωμης του σερβιτορου ως προς τα κερασμενα
Joshua21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 ο νομος υπερισχυει της γνωμης του σερβιτορου ως προς τα κερασμενα Θα μπορούσες τότε να μας παραθέσεις τον νόμο που αφορά τα κερασμένα?
deesnider Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Καλαματιανά αγγούρια για τον πάτο μας. Εγώ για άλλο προϊόν έχω ακούσει ότι φημίζεται η Καλαμάτα... ...μήπως εννοούσες «καλυβιώτικα»;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα