Προς το περιεχόμενο

iPhone 5: έρχεται στις 2 Νοεμβρίου με ...i-φονικές τιμές


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 σελιδες ποστ εχουμε διοτι οι haters εχουν ως χομπι το κραξιμο , η τιμη ειναι η προφαση και πιο φτηνο να ηταν απο το 4 s παλι θα χαρακτηριζαν τους υποψηφιους αγοραστες ·

 

 

Sent from my iPhone using Insomnia

 

Your argument is invalid.

Απο ότι βλέπεις ακόμα και οι ίδιοι οι κάτοχες iPhone κράζουν για τις τιμές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κακώς γίνεται τέτοιος ντόρος για τις τιμές του iPhone και γενικότερα για κάθε i συσκευή. Ελεύθερη αγορά έχουμε και ο καθένας τιμολογεί όσο θέλει. Δεν υπάρχει ανάλογο thread νομίζω γιατί η Mercedes τιμολογεί διαφορετικά από την Opel ή για τις απαράδεκτα υψηλές τιμές της Ferrari. Οποιος θέλει ΚΑΙ μπορεί το αγοράζει και τέλος συζήτησης. Ολα τα υπόλοιπα ειναι τρελός λαϊκισμός και κατάθεση κόμπλεξ και κακομοιριάς, Δυστηχώς.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Nαι, αλλά όπως έχουμε ελεύθερη αγορά, έχουμε και ελεύθερο forum εδώ για να λέει ο καθένας τη γνώμη του. Είτε θετική για κάτι, είτε αρνητική. Πώς δέχεσαι λοιπόν τη δημοκρατία της ελεύθερης αγορά και όχι την ελευθερία του διαλόγου και της άποψης τους καθενός?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι σχεση εχει το πισι με το κινητο; Και με 30000 παιρνεις εξαιρετικο αμαξι so ?δεν το καταλαβαινω το σκεπτικο σου

 

Sent from my iPhone using Insomnia

 

Έχει σχέση με το πόσο τιμολογεί ο καθένας τις ανάγκες του. Δεν θα σου φαινόταν παράλογο αν έμπαινες μια μέρα στο σουπερμαρκετ και έβλεπες γάλατα στο 1 ευρώ, και ένα γάλα στα 35 ευρώ; Δεν θα θεωρούσες ότι είναι ακριβό για γάλα;

Αυτό βέβαια φυσικά, έχει να κάνει με την οικονομική πολιτική του καθενός και το πως διαχειρίζεται την τσέπη του. Εγώ πχ που θεωρώ όριο για κινητό το 150 ευρώ, για PC τα 600 και για αμάξι τα 15.000, δεν μπορώ να έχω ίδια γνώμη για την τιμή του iphone με έναν χρήστη iphone, ή για μια μερσεντες ξέρω 'γω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως γίνεται συχνά σε τέτοια topics έχουν ανοίξει 30 υποθέματα εκτός από το κύριο.

 

- H τιμή του iphone γενικά, όχι μόνο στην Ελλάδα.

 

Το iphone είναι ακριβό. Αντικειμενικά. Και 2000 ευρώ κατώτατο μισθό να πέρναμε, πάλι ακριβο θα ήταν. Κι αυτό γιατί ένα αντικείμενο δεν μπορεί να κριθεί μόνο με βάση τους μισθούς, αλλά και την αξία χρήσης. Κινητό είναι.

 

- Η διαφορά της τιμής μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ΕΕ.

 

Αυτό είναι και το θέμα του τοπικ. Υπάρχει όντως διαφορά η οποία εξαρτάται από 10 παράγοντες πολλοί από τους οποίους αναφέρθηκαν. Προφανώς αυτή η διαφορά δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιον που θα το αγόραζε ούτως ή άλλως από το να το αγοράσει.

 

- Η μεγάλη ιστορία που εμπλέκει τιμή-ανάγκες-προτεραιότητες.

 

Κάθε λογικός άνθρωπος που ζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία και βρίσκεται τουλάχιστον στην εφηβική ηλικία είναι (πρέπει να είναι) σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχουν αντικειμενικές προτεραιότητες, σωστό και λάθος, αντικειμενική αλήθεια κτλ κτλ. Από την άλλη βέβαια, υπάρχει και αυτό που ονομάζουμε ελευθερια επιλογής. Όλο το ζήτημα έγκειται στο κάτα πόσο αυτή η ελευθερία δρα ανεξάρτητα και ανεπηρέαστα από το κοινωνικο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα επειδή διαμορφώνεται μέσα σ αυτό, ελευθερία με την ακριβή έννοια του όρου, δεν υπάρχει.

 

-"Τι σας νοιάζει εσάς και κρίνετε; Δανεικά θα σας ζητήσει; Ό,τι θέλει κάνει ο καθένας με τα λεφτά του. Δεν θα μας απαγορεύσετε να το πάρουμε".

 

Από τις πιο "ισχυρες" και κουραστικά επαναλαμβανόμενες λογικές. Στην ουσία δεν αποτελεί καν επιχείρημα. Απλή επανάληψη του αυτονόητου. Προφανώς κανείς δεν θα απαγορεύσει σε κανέναν να αγοράσει κάτι. Απλά η απλή κριτική ταυτίζεται με την απαγόρευση. Αυτό γίνεται γιατί το μυαλό δεν μπορεί να διαχωρίσει αυτές τις δύο βασικές νοηματικές κατηγορίες. Ο καταναλωτής στην πορεία του προς το ταμείο πρέπει να αισθάνεται εντελώς "ελεύθερος", απαλλαγμένος από κάθε βαρίδιο όπως βλέπει και αντιμετωπίζει την οποιαδήποτε κριτική για την επιλογή του. Κάθε κριτική και προσπάθεια εκλογίκευσης της επιλογής του γίνεται αντιληπτή από αυτόν σαν άρνηση της ελευθερίας του. Επειδή όμως -όπως αναπτύχθηκε και παραπάνω- η ελευθερία εκλογής δεν είναι κάποιος ανεξάρτητος μηχανισμός, αλλά απλό κομμάτι της συνείδησης το μυαλο αντιμετωπίζει την κριτική ως αντιπρόταση στις λογικές προκείμενες που διαμόρφωσαν την επιλογή του.

 

-Ανάγκες και "ανάγκες". "Εσύ θα μου καθορίσεις τις ανάγκες μου;"

 

Κανένας δεν καθορίζει τις ανάγκες κανενός. Οι βασικές ανάγκες του ανθρώπου είναι προκαθορισμένες και ανεξαρτητες από την άποψη και τη θέλησή μας. Οι υπόλοιπες ανάγκες προκύπτουν από την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και τον κοινωνικό περίγυρο. Εδώ μπαίνει στη συζήτηση το αξιακό σύστημα. Κάθε κοινωνία προάγει τα δικά της πρότυπα, τα δικά της σωστά και λάθη. Και όταν μιλάμε για κοινωνία, αναφερόμαστε στις ευθείες αντανακλασεις που έχει στις ανθρώπινες σχέσεις το κάθε φορά κυριάρχο οικονομικοπολιτικό σύστημα. Οι αξίες ξεκινούν απο κει που έχουν ικανοποιηθεί ήδη οι βασικές ανάγκες. Προφανώς όποιος επιλέγει ( ;) να πεινάσει για να αγοράσει iphone ή galaxy κτλ δεν ανήκει κατά κυριολεξια στο ανθρώπινο είδος, οπότε η περίπτωσή του καλύτερα θα ήταν να εξεταστεί από κτηνιάτρους ή άλλους ειδικούς. Ενδιαφέρον έχει αυτός που κάνει επιλογή μεταξυ ενός iphone και ενός μεγάλου ταξιδιου στο εξωτερικό, μεταξύ ενός γκάτζετ και της εκμάθησης μιας δεύτερης ξένης γλώσσας κτλ κτλ. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους με διαφορετικούς πνευματικούς ορίζοντες και διαφορετικά όρια. Δεν μιλάμε για ανώτερους και κατώτερους ανθρώπους. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταρχήν αντιεπιστημονικό. Μπορούμε όμως να μιλάμε για συνολικά σωστές επιλογές? Στο βαθμό που η ελευθερία δεν είναι τελικά ελευθερία, σωστότερες επιλογές θα κάνει αυτός με την μικρότερη δυνατή επιρροή από τα προβαλόμενα πρότυπα. Είναι εύκολο? Όχι. Αξίζει όμως σίγουρα η προσπάθεια.

 

 

Συγγνώμη για το σεντόνι.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα η Ελλάδα ήταν πίο ακριβή από τις περισσότερες ευρωπαικές χώρες απλά τώρα καταλαβαίνουμε ότι είμαστε τα κορόιδα... Και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα να το αποδείξουν αυτό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή αν κόστιζε 670 Ε δεν θα είχαμε 14 σελίδες post?Δεν νομίζω.Μόνο και μόνο η σύγκριση με τον ανταγωνισμό θα πιανε αρκετές σελίδες.

Η αλήθεια είναι ότι και πάλι θα είχαμε μιας και τα περισσότερα Posts όπως βλέπεις είναι ξέσπασμα και ζήλια. Δεν είναι άποψη.

Στην ουσία δεν έχουν πρόβλημα οι Haters και άλλοι με ψυχολογικά προβλήματα με την παραπάνω τιμή το περσινό μοντέλο. Έχουν πρόβλημα με το iPhone. Για να το θέσω καλύτερα έχουν προβλήματα και ξεσπάνε με το iPhone.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το iPhone δεν μπαίνεις στο κόπο να πεις την άποψη σου γι' αυτό και μάλιστα να επιμένεις απαντώντας συνέχεια. Έχω πάει εγώ να γράψω στο Samsung και να πω είστε κορόιδα που δίνεται τόσα για την πλαστικούρα;

 

Ανταγωνισμός δυστυχώς δεν υπάρχει και φαίνεται από την τιμολογιακή πολιτική της Apple αν θες. Δες το Galaxy SIII που θέλουν να θεωρείται ανταγωνιστής....

 

Το iPhone είναι μία κατηγορία μόνο του. Μόνο από το λειτουργικό να το πάρεις. Δεν σου βάζω ποιότητα κατασκευής.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Όπως γίνεται συχνά σε τέτοια topics έχουν ανοίξει 30 υποθέματα εκτός από το κύριο.

 

[...]

 

 

Συγγνώμη για το σεντόνι.

 

Αναρωτιέμαι πότε θα δούμε ένα παρόμοιο σεντόνι σου στα μηνύματα που αφορούν κάρτες γραφικών, σκληρούς δίσκους, οθόνες, συνθέσεις υπολογιστών, τηλεοράσεις κλπ.

 

Μάλλον όχι, το iPhone προφανώς "αξίζει" της ιδιαίτερης προσοχής σου και κριτικής σου.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Τι σχεση εχει το πισι με το κινητο; Και με 30000 παιρνεις εξαιρετικο αμαξι so ?δεν το καταλαβαινω το σκεπτικο σου

 

Sent from my iPhone using Insomnia

 

Ρε φίλε με 30000 μπορώ να πάρω και μια πλακέτα χρυσού αλλά τι να την κάνω να την βάλω στο κομοδίνο για διακοσμητικό; Πρέπει να έχεις επιχειρηματικό μυαλό.

 

Δεν μπορεί μια εταιρία να βάζει δύο πΡΟΙΟΝΤά της περίπου στα 150 € διάφορα γιατί δημιουργεί ένα χάσμα στον καταναλωτή.

 

Δεν Σου λέω ότι θα έχεις macbook και Σου λείπει το iPhone και θα πας να το πάρεις. Αλλά αν δεν έχεις τίποτα από τα δύο λες δεν @&&%@ θα πάρεις το laptop που έχει περισσότερες δυνατότητες για αυτά τα λεφτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά, κάθε άποψη είναι σεβαστή αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πελαγοδρομούμε χωρίς λόγο, εκτός κι αν θεωρούμε «λόγο» το να περνάμε την ώρα μας, πράγμα το οποίο επίσης είναι σεβαστό!

 

Το iPhone είναι σαφώς ένα ακριβό - ακριβότερο από τα περισσότερα - smartphone αλλά δεν παύει να είναι ένα ακόμα καταναλωτικό προϊόν το οποίο - αυτό πρέπει να τονιστεί - δε συγκαταλέγεται στα είδη άμεσης ανάγκης, όπως δε συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών και πολλά ακόμα, ακριβά καταναλωτικά προϊόντα, άλλων κατηγοριών, τα οποία κανείς δεν υποχρεωμένος να αποκτήσει. Ακόμα όμως κι αν ένα smartphone συγκαταλεγόταν μεταξύ αυτών των ειδών, το iPhone σε καμία περίπτωση δε μονοπωλεί τη συγκεκριμένη αγορά, ούτε είναι όλα τα smartphones δυσβάστακτα σε τιμή, προκειμένου να δικαιολογείται όλο αυτό το μένος. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς, ότι υπάρχουν και ακριβότερα smartphones από το iPhone...

 

Αν κάποιος κρίνει ότι του χρειάζεται ένα smartphone, αλλά δεν αντέχει οικονομικά - ή δε θέλει - να διαθέσει το αντίτιμο που ζητά η apple για το προϊόν της, μπορεί κάλλιστα να επιλέξει κάποιο άλλης εταιρείας, πιθανότατα «κοντινό» ή και ανώτερο ακόμα σε χαρακτηριστικά, το οποίο - ακόμα και μόνο λόγω τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας - θα είναι φθηνότερο. Επίσης πάντα μπορεί να βρει κάποιο, καινούργιο, ακόμα και με λιγότερα από €200,«θυσιάζοντας» κάποια χαρακτηριστικά τα οποία δε θεωρεί άμεσης προτεραιότητας.

 

Αν κρίνει ότι οι ανάγκες του δε καλύπτονται από τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας - και μπορεί - αγοράζει κάποιο ακριβότερο.

 

Αν, για τους δικούς του λόγους - για τους οποίους δεν οφείλει να λογοδοτήσει σε κανέναν - κάνει κέφι αποκλειστικά και μόνο το iPhone (ακόμα και μόνο λόγω του ότι είναι apple fan, γεγονός για το οποίο επίσης δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν), αν είναι αποφασισμένος να το αποκτήσει και, ενώ δεν είναι «φραγκάτος», έχει τόσο μεγάλο μεράκι, τρέφεται με σκέτο ψωμί που λέει ο λόγος, για κάμποσο καιρό, μαζεύει τα λεφτά και το αγοράζει. Αυτός στερήθηκε το καλό φαγητό, αυτός έκοψε κάποιες άλλες «πολυτέλειες», οπότε είναι αποκλειστικά δικός του λογαριασμός το τι θα κάνει με τα λεφτά που εξοικονόμησε και, όποιος τον κατακρίνει, για 'μένα είναι απλά κακεντρεχής.

 

Αν, τέλος, το θέλει απλώς, ή το χρειάζεται πραγματικά, αλλά αδυνατεί - ακόμα και μετά από αιματηρή οικονομία - να το αποκτήσει...ε, τι να κάνουμε; Δεν το αποκτά. Πρόβλημα μαζί του θα είχα, αν αποφάσιζε να το κλέψει. Ειδάλλως, γιατί;

 

 

 

Πριν από πολλά χρόνια, είχα γνωρίσει έναν παιδικό φίλο του πατέρα μου, ο οποίος ήταν ο ορισμός αυτού που λέμε «έξω καρδιά». Μόνο η παρουσία του, ήταν αρκετή και ικανή, προκειμένου να ανεβάσει τη διάθεση ακόμα και της πλέον «πένθιμης» συνάθροισης.

 

Ακριβώς επειδή μου άρεσε το γενικότερο «στυλ» του, φρόντιζα να τον συναναστρέφομαι όποτε μου δινόταν η ευκαιρία. Αν και οι γενιές μας είχαν υπολογίσιμη διαφορά, ίσως λόγω πολλών κοινών ενδιαφερόντων, είχα ενσωματωθεί στην παρέα και περνούσα πολύ καλά.

 

Κάποτε, άρχισα ν' ακούω διάφορα γενικόλογα επικριτικά σχόλια γι' αυτόν, από κοινούς γνωστούς, οι οποίοι όμως δεν ήταν «ενεργά» μέλη των παρεών, στις οποίες ο συγκεκριμένος άνθρωπος συνήθιζε να συμμετέχει. Άνθρωποι οι οποίοι τον γνώριζαν από ελάχιστα έως καθόλου, δεν έχαναν ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν - πάντα εν τη απουσία του - ανεύθυνο, εγωιστή, εγωπαθή, φιγουρατζή, υπερόπτη και, γενικότερα, τύπο που νοιάζεται μόνο για την πάρτη του.

 

Αδυνατώντας να κατανοήσω την αιτία όλων αυτών των αρνητικών σχολίων, πλησίασα «διπλωματικά» ένα «πηγαδάκι» που τον «έθαβε» και, υποκρινόμενος ότι συμφωνώ με τα λεγόμενά τους, άρχισα να εκμαιεύω εξηγήσεις για τις απόψεις αυτές. Τι έμαθα;

 

- Ο τύπος δεν είχε παντρευτεί ποτέ, άρα δεν είχε οικογένεια (...αίσχος!...)

- Συνήθιζε να έχει συχνότατες διαφορετικές ερωτικές σχέσεις, μόνο για «ξεχαρμάνιασμα» (...φρίκη!...)

 

...και το αποκορύφωμα:

 

- Ενώ ήταν άκρως επιτυχημένος επαγγελματίας και από τη δουλειά αποκόμιζε σεβαστό εισόδημα, είχε επιλέξει να ξοδεύει τα λεφτά του, όχι για ν' αγοράσει κάποιο σπίτι (κίνηση που θα αποδείκνυε - σε ποιον και, κυρίως, γιατί;... - ότι ήταν ένας «υπεύθυνος άνθρωπος» ) - ζούσε μόνος του σ' ένα μικρό, ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, το οποίο όμως κάλυπτε στο έπακρο τις ανάγκες του - αλλά για να κάνει «χαβαλέ» με τους φίλους του και να αγοράζει, κάθε δυο χρόνια το αργότερο, καινούργιο, πάντα ακριβό και πάντα ...δίπορτο/διθέσιο(!) αυτοκίνητο (...θράσος!...)

 

Η άποψη που διαμόρφωσα για όλους εκείνους τους «καλοθελητές», είναι η ίδια μ' αυτή που έχω για όλους το παίζουν κριτές στο κουμάντο των άλλων.

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναρωτιέμαι πότε θα δούμε ένα παρόμοιο σεντόνι σου στα μηνύματα που αφορούν κάρτες γραφικών, σκληρούς δίσκους, οθόνες, συνθέσεις υπολογιστών, τηλεοράσεις κλπ.

 

Μάλλον όχι, το iPhone προφανώς "αξίζει" της ιδιαίτερης προσοχής σου και κριτικής σου.

 

Ψάξε καλύτερα και θα βρεις αρκετά. Σαν mod θα έπρεπε όχι μόνο να προάγεις την αξία του κουμπιού search αλλά και να κατέχεις άριστα τη χρήση του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Ψάξε καλύτερα και θα βρεις αρκετά. Σαν mod θα έπρεπε όχι μόνο να προάγεις την αξία του κουμπιού search αλλά και να κατέχεις άριστα τη χρήση του.

 

Ευχαριστώ για τις πάντα χρήσιμες υποδείξεις σου, όπως και οι υποδείξεις στα λοιπά μέλη τόσο για τον τρόπο με τον οποίο θα ξοδέψουν τα λεφτά τους (και όχι τα δικά σου) όσο και για την ιεράρχηση των αναγκών των μελών σε σχέση με τα δικά σου κριτήρια.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναρωτιέμαι πότε θα δούμε ένα παρόμοιο σεντόνι σου στα μηνύματα που αφορούν κάρτες γραφικών, σκληρούς δίσκους, οθόνες, συνθέσεις υπολογιστών, τηλεοράσεις κλπ.

 

Μάλλον όχι, το iPhone προφανώς "αξίζει" της ιδιαίτερης προσοχής σου και κριτικής σου.

Παντως για να ειμαστε σωστοι, ο δεινοσαυρος εχει τις ιδιες "συντηρητικες" αποψεις και στα pc π.χ μην παρετε την ακριβοτερη cpu-gpu-ram -case οταν μπορειτε να κανετε τα ιδια η δεν θα δειτε μεγαλη διαφορα στην αποδοση.Αποψη η οποια ειναι καθολα σεβαστη- ασχετος αν δεν συμφωνω -και κυριως ειναι συνεπης(το οποιο για μενα ειναι το πιο βασικο) σε αυτη την σταση σε ολα τα θεματα .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

paredwse θεωρούσα ότι είχες την ικανότητα όχι να συμφωνήσεις με το ποστ μου, αλλά τουλάχιστον να το κατανοήσεις. Διαψεύστηκα απ ότι φαίνεται οποτε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε μάτια την κουβέντα. Οι όποιες ενστάσεις σου έχουν ήδη απαντηθεί και αναιρεθεί στο παραπάνω μηνυμα. Θεωρείς ότι έχω πρόβλημα με το iphone. Έχω, όσο έχω και με το galaxy και με το lumia κτλ κτλ. Να είσαι καλά.

 

Fotis13 σ ευχαριστώ που μου αναγνωρίζεις συνέπεια. Πάντως αυτό το ποστ: http://www.insomnia....90#entry5040364 δεν το έγραψα εγώ, αν και θα το ήθελα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ειναι δυνατον ρε παιδια οι ανθρωποι ειναι εκτος τοπου και χρονου ,οποιος το παρει καλα να παθει, 800 ευρω για ενα τηλεφωνο ,ενα μποικοταζ πιστευω να τους επαναφερει στον αληθινο κοσμο !!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...