Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εγώ ξέρω με ποιον/ποιάν ή τι πηδιέσαι και το κάνω βούκινο την αλήθεια θα πω, ούτε ίσως είναι παράνομο.

Τι πάει να πει αυτό

Ναι αλλά το ότι πηδιέμαι εγώ δεν έφερε σε αυτή τη κατάσταση τη χώρα!!!!!!!!

Προσωπικά δεδομένα και αηδίες, εγώ ξέρω από μικρός μια παροιμία που λέει καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!

• Απαντ. 324
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν αυριο παω σε μια τραπεζα, τη στησω απο το πρωι σε μια καρεκλα, και αρχισω να καταγραφω ονοματα αυτων που μπαινουν - βγαινουν στην τραπεζα, και τα αναρτησω στο ιντερνετ, πειραζω τα προσωπικα τους δεδομενα;

Εμένα όμως που θα μπω στην τράπεζα, με ρώτησες αν θέλω να δημοσιεύσεις το όνομά μου; Να στηθώ και γω αν είναι έξω απο έναν οίκο ανοχής ή απο ένα sex shop και να καταγράψω τα ονόματα και να τα δημοσιεύσω στο internet! Πειράζω τα προσωπικά τους δεδομένα; :P

Δημοσ.

Μα ρε παιδια, η λιστα δεν ηταν για την κυβερνηση και να κουνηθει το ΣΔΟΕ να δει αν αυτα τα ποσα ηταν δηλωμενα κλπ και να δουν για φοροδιαφυγή?

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος την απάντηση στο ερώτημα του Δημήτρη?

Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα πρέπει να ασκηθεί και δίωξη εναντίον της κυρίας Λαγκάρντ;

Γιατί στον Βαξεβάνη θεωρείτει αδίκημα ενώ στην Λαγκάρντ όχι; Παίζει ρόλο με το ότι ο ένας τα δημοσίευσε στο ευρύ κοινό και ο αλλος τα έδωσε σε έναν υπουργό? Αλλά απο την άλλη είτε σε 12 εκατομμύρια κόσμο πω κάτι που είναι προσωπικό δεδομένο, είτε σε έναν δεν θεωρείτε πάλι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων?

Δημοσ.

Εμένα όμως που θα μπω στην τράπεζα, με ρώτησες αν θέλω να δημοσιεύσεις το όνομά μου; Να στηθώ και γω αν είναι έξω απο έναν οίκο ανοχής ή απο ένα sex shop και να καταγράψω τα ονόματα και να τα δημοσιεύσω στο internet! Πειράζω τα προσωπικά τους δεδομένα; :P

Μα για αυτο ρωταω. Ειναι παρανομο η οχι;

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος την απάντηση στο ερώτημα του Δημήτρη?

Γιατί στον Βαξεβάνη θεωρείτει αδίκημα ενώ στην Λαγκάρντ όχι; Παίζει ρόλο με το ότι ο ένας τα δημοσίευσε στο ευρύ κοινό και ο αλλος τα έδωσε σε έναν υπουργό? Αλλά απο την άλλη είτε σε 12 εκατομμύρια κόσμο πω κάτι που είναι προσωπικό δεδομένο, είτε σε έναν δεν θεωρείτε πάλι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων?

Δε μπορώ να ξέρω το νομικη διαφορά.

Όπως το βλέπω εγώ η διαφορά είναι η εξής:

- Η Λαγκάρντ έδωσε τα στοιχεία σε μια "σοβαρή" αρχή (αν θεωρήσουμε το Ελληνικό κράτος σοβαρό) ώστε να χρησιμοποιηθούν ως πιθανό "hint" σε μια συστηματική δουλειά

- Ο Βαξεβάνης τα έδωσε φόρα παρτίδα στον όχλο αδιαφορνόντας για τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.

• Moderators
Δημοσ.

Έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα είναι τα δεδομένα που δεν έχουν δημόσιο χαρακτήρα. Για παράδειγμα οι φωτογραφίες που αναρτούν σατιρικά groupάκια στο fb, χωρίς την άδεια των ατόμων που αναπαρίστανται σε αυτές. Δε χρειάζεται τέτοια άδεια από τη στιγμή που οι φωτογραφίες είναι δημοσιευμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν πρόσβασή σε αυτές όλοι. Αν όμως ήταν φωτογραφίες από κάποιο προσωπικό άλμπουμ που ελάχιστοι έχουν πρόσβαση τότε θα ήταν δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα και θα χρειαζόταν πρότερη άδεια.

Φαντάσου να είμαι συντάκτης σε περιοδικό και να γράψω σε ένα άρθρο ότι «ο χρήστης billdanos από το Insomnia forum είναι mac user». Θα χρειάζομαι την άδειά σου πριν το δημοσιεύσω; Αν ναι, γιατί; Αφού έχεις δηλώσει δημόσια την καταναλωτική σου συμπεριφορά. Οτιδήποτε δηλώνεται/δημοσιεύεται με τέτοιο τρόπο ώστε να το γνωρίζει πολύς κόσμος (και φυσικά δεν προστατεύεται από κάποιο απόρρητο) τότε δεν χρειάζεται άδεια για να αναπαραχθεί.

Δημοσ.

Σαν να κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος παιδιά.........?

Εχουμε απο την αρχη που κοιταμε το δεντρο, το δασος το χασαμε μια και καλη, απλα ειπαμε αφου μας εμεινε το δεντρο, να δουμε τι σκατα θα το κανουμε :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα είναι τα δεδομένα που δεν έχουν δημόσιο χαρακτήρα. Για παράδειγμα οι φωτογραφίες που αναρτούν σατιρικά groupάκια στο fb, χωρίς την άδεια των ατόμων που αναπαρίστανται σε αυτές. Δε χρειάζεται τέτοια άδεια από τη στιγμή που οι φωτογραφίες είναι δημοσιευμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν πρόσβασή σε αυτές όλοι. Αν όμως ήταν φωτογραφίες από κάποιο προσωπικό άλμπουμ που ελάχιστοι έχουν πρόσβαση τότε θα ήταν δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα και θα χρειαζόταν πρότερη άδεια.

Φαντάσου να είμαι συντάκτης σε περιοδικό και να γράψω σε ένα άρθρο ότι «ο χρήστης billdanos από το Insomnia forum είναι mac user». Θα χρειάζομαι την άδειά σου πριν το δημοσιεύσω; Αν ναι, γιατί; Αφού έχεις δηλώσει δημόσια την καταναλωτική σου συμπεριφορά. Οτιδήποτε δηλώνεται/δημοσιεύεται με τέτοιο τρόπο ώστε να το γνωρίζει πολύς κόσμος (και φυσικά δεν προστατεύεται από κάποιο απόρρητο) τότε δεν χρειάζεται άδεια για να αναπαραχθεί.

Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως προανέφερα και παρέπεμψα και στον σχετικό νόμο, είναι κάθε πληροφορία που άπτεται ενός προσώπου. Το λέει ο νόμος. Τώρα αν εσύ δίνεις τη δική σου ερμηνεία, αυτό είναι δικό σου θέμα - η νομική έννοια είναι διαφορετική.

Δεν απαγορεύεται να γνωρίζεις δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η τήρηση αρχείου και η επεξεργασία αρχείου που περιέχει τέτοια δεδομένα. Μία λίστα λοιπόν με τους mac users ή τους GNOME users του insomnia.gr, και δίπλα το ονοματεπώνυμό τους, είναι τήρηση αρχείου. Η δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων χωρίς την άδεια του υποκειμένου τους είναι επεξεργασία, όσο κι αν εσύ δεν την θεωρείς ως τέτοια.

• Moderators
Δημοσ.

Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως προανέφερα και παρέπεμψα και στον σχετικό νόμο, είναι κάθε πληροφορία που άπτεται ενός προσώπου. Το λέει ο νόμος. Τώρα αν εσύ δίνεις τη δική σου ερμηνεία, αυτό είναι δικό σου θέμα - η νομική έννοια είναι διαφορετική.

Δεν απαγορεύεται να γνωρίζεις δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η τήρηση αρχείου και η επεξεργασία αρχείου που περιέχει τέτοια δεδομένα. Μία λίστα λοιπόν με τους mac users ή τους GNOME users του insomnia.gr, και δίπλα το ονοματεπώνυμό τους, είναι τήρηση αρχείου. Η δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων χωρίς την άδεια του υποκειμένου τους είναι επεξεργασία, όσο κι αν εσύ δεν την θεωρείς ως τέτοια.

Άρα, λοιπόν, αν έχεις -δημοσιευμένες σε όλους- φωτογραφίες σου στο fb και τις αναπαράγω σε κάποιο group που έχω είναι επεξεργασία; Παραβιάζω δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

• Super Moderators
Δημοσ.

Άρα, λοιπόν, αν έχεις -δημοσιευμένες σε όλους- φωτογραφίες σου στο fb και τις αναπαράγω σε κάποιο group που έχω είναι επεξεργασία; Παραβιάζω δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Ας δούμε τι ορίζει ο νόμος ως επεξεργασία. Σύμφωνα με το άρθρο 2 περ. δ' του νόμου 2472/1997 ως Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα” ορίζεται «κάθε εργασία ή σειρά εργασιών που πραγματοποιείται, από το Δημόσιο ή από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου ή ένωση προσώπων ή φυσικό πρόσωπο με ή χωρίς τη βοήθεια αυτοματοποιημένων μεθόδων και εφαρμόζονται σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διατήρηση ή αποθήκευση, η τροποποίηση, η εξαγωγή, η χρήση, η διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, η διασύνδεση, η δέσμευση (κλείδωμα), η διαγραφή, η καταστροφή.»

Συνεπώς, εάν δεν λάβεις την άδειά μου, η αναπαραγωγή φωτογραφιών μου (ακόμη κι αν αυτές είναι δημοσιευμένες) σε οποιοδήποτε μέσο είναι επεξεργασία.

Δημοσ.

Eνδιαφερον...Δηλαδη αν εγω κουτσομπολευω καποιον σε παρεες κανω παραβιαση των προσωπικων του δεδομενων και ειμαι παρανομος?

Δημοσ.

παντως, περα απο τα προσωπικα δεδομενα κλπ, νομιζω οτι εχουμε γινει ρεντικολο στην ευρωπη. εχουμε που εχουμε το κακο ονομα για τη διαφθορα και τα λεφτα που φαγωθηκανε, ερχεται κι αυτο να μας κανει ακομη περισσοτερο ρομπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...