Προς το περιεχόμενο

Αφηρημάδα


pavlinara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω αρχίσει να ανησυχώ.Έχει κάποιους μήνες που ξεχνάω τα πάντα.Ξεχνάω ακόμη και ονόματα, κοιτάω τον αδερφό μου και του λέω ε, εσύ...(ξεχνάω το όνομα)...

Κάθομαι και γράφω πλέον τι έχω να κάνω κάθε μέρα επειδή ξεχνάω τα πάντα.

Σήμερα πχ πήγαινα στην τράπεζα με το αυτοκίνητο την προσπερνάω και συνεχίζω.Μετά από λίγο αναρωτιέμαι που σκατά πήγαινα.Μετά από λίγο κάπου πήγαινα και μπήκα σε μονόδρομο.Και το ήξερα ότι ήταν μονόδρομος.

Κάτι μου έλεγε η μάνα μου να κάνω την λέω οκ και μετά πήγα κι έκανα άλλα αντ'άλλων.

 

Βρήκα αυτά εδώ:http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=15&articleID=13208&la=1

 

εκτός από τη διαταραχή της μνήμης, οι πάσχοντες που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν τελικά άνοια μπορεί να έχουν και άλλα συμπτώματα, όπως να δυσκολεύονται να βρουν τις σωστές λέξεις για κάτι ή να αντιληφθούν την «συνολική εικόνα» για κάποιο θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Χαλάρωσε , προφανώς περνάς κάποια συναισθηματική φάση , όπως πχ. παραπάνω άγχος , ή ίσως και καμια ορμονολογική διαταραχή.

 

Το άγχος συνήθως έχει σύμπτωμα την διαταραχή της μνήμης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια χαρα εισαι απλα εχεις τα μυαλα στα καγκελα..τα συπτωματα που εχεις και εσυ τα εχω εδω και χρονια και δεν εχω χαθει ακομα :P

 

προσπαθησε να εισαι λιγο ποιο συγκεντρωμένη στις καθημερινες σου δραστηριοτητες+να τρως καλα.εχω παρατηρησει οτι σε μεγαλες στιγμες πεινας μεχρι να φαω μια μπουκια οτι μου εχουν πει ως εκεινη τη στιγμη εχει παει ακλαφτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέσα σε λίγους μήνες έχω κάνει αίτηση για αλλαγή Pin στην κάρτα μου 2 φορές. με έχουν βαρεθεί στην εθνική να τους λέω ότι ξέχασα και πάτησα 5 φόρες λάθος το Pin και θέλω καινούριο.

Ελπίζω κι εγώ να μην είναι τίποτα σοβαρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχω κ εγώ αυτό. ξεχνάω λέξεις, θέλω να πω μπρόκολο και λέω κάτι άλλο ή τρώω κόλλημα σε μερικά πράγματα.. Brainfreeze το αποκαλώ. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι τραγικά σημαντικό, απλά μην αγχώνεσαι περισσότερο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eχω παρομοια συμπτωματα αρκετα συχνα, δηλαδη ειναι φασεις που δεν στροφαρει το μυαλο με την μια ακομα και σε απλα πραγματα. Η ξερω γω κανω πραγματα που φανερωνουν τραγικη ελλειψη συγκεντρωσης (πχ εχω να κανω μια δουλεια σε μια ταρατσα, θα παρω Χ,Υ,Ζ εργαλεια αλλα θα ξεχασω να παρω την σκαλα για να ανεβω στην ταρατσα). Παραλληλα εχω δυσκολια και στην κατανοηση-συνενοηση με αλλα ατομα τις ιδιες περιοδους, πχ ενα ψαγμενο αστειο μεσα σε μια παρεα μπορει να μη το πιασω με την πρωτη, ενω κανονικα ειμαι ο πρωτος που τα πιανει-αντε ο δευτερος :devil: . Ακομα χειροτερα μπορει πανω σε μια συζητηση να κανω μια ερωτηση, να μου απαντηθει και μετα απο 3 λεπτα να ξανακανω την ιδια ερωτηση. Ακομα χειροτερα, μπορει να μου κανουν ερωτηση, να συμφωνησω και την επομενη μερα που ο αλλος θα κανει οτι συμφωνησα(με), να αναρωτιεμαι γιατι πηρε πρωτοβουλια χωρις να με ρωτησει...

Οπως επισης και να ξεχναω , πχ τιτλους αγαπημενων μου τραγουδιων επι χρονια.

 

Βαση οσων εχω παρατηρησει στον εαυτο μου, το φαινομενο εμφανιζεται (και εντεινεται) απο τους παρακατω παραγοντες με ιεραρχικη σειρα:

1. Αυπνια-κακος υπνος

2. Κουραση

3. Αγχος-πιεση

 

Σε συνδυασμο και τα 3 (κατι που συμβαινει συχνα σε εμενα) κανει ορισμενους απο τον περιγυρο μου να αναρωτιουνται αν τρεχει τιποτα... Σε περιοδους που ξεκουραζομαι αρκετα και δεν εχω πιεση ολα ειναι φυσιολογικα.

 

Τωρα για αλλους παραγοντες τυπου διατροφη δεν ξερω αν επηρεαζουν την κατασταση, αλλα φανταζομαι πως ναι.

 

ΥΓ. Γιατρος δεν ειμαι, αρα τα παραπανω ενδεχεται να ειναι και μπουρδες.

ΥΓ2, Η αφηρημαδα λογω καψουρας ή γενικοτερα συναισθηματικης φορτισης δικαιολογειται και εξηγειται ευκολα. Οταν απο τις 24 ωρες της ημερας η προσοχη σου/σκεψη σου και τις 24 ειναι σε κατι συγκεκριμενο, τοτε προφανως κανεις δεν θα σε θαυμασει για την οξυδερκεια, την συγκεντρωση και το μνημονικο σου. Ασε που τετοιες καταστασεις συνηθως προκαλουν το 1 και κατ'επεκταση το 2 απτους παραγοντες που ανεφερα παραπανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αύριο θυμάσαι που να έρθεις και τι ώρα;

μην ανησυχεις....με μενα θα ρθει.Ηδη τα κανονισαμε..τωρα αν με στησει....

 

 

Αυτο που λεει ο MiDi το παθαινω και εγω...Δλδ ειναι φορες που ρωταω κατι,μου απαντανε ενω κανω/σκεφτομαι κατι αλλο και μετα ξαναρωταω....

Γμτ σα γρια νιωθω εκεινες τις φορες.... :fear:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ τα ίδια. Απλά διανύω μια παρατεταμένη περίοδο αυπνίας και άγχους. Επίσης, σε τετοιες περιόδους εχω και μια φοβερή αδυναμία συγκέντρωσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...