funbreaker Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Έχω ένα μαγαζί πολύ μικρό (40m2) και ημιυπόγειο σε μη κεντρική περιοχή. Προφανώς αν το νοικιάσω λόγω των χαρακτηριστικών του και λόγω της κρίσης η τιμή που θα πιάσει θα είναι πολύ χαμηλή. Υποθέτω μεταξύ 120€ και 150€. Δηλαδή μιλάμε για για ένα ποσό γύρω στα 1500 ευρώ τον χρόνο. Όμως αν υπολογίσουμε και το χαράτσι (240 €) τους φόρους την αμοιβή του μεσίτη (μιας και σιγά μην βρω ενοικιαστή χωρίς μεσίτη) το κόστος επανασύνδεσης του ρεύματος ενδεχομένως το κέρδος να πέφτει τόσο χαμηλά που να μην συμφέρει να ασχοληθώ. Επειδή δεν γνωρίζω πέρα από το χαράτσι τα υπόλοιπα κόστη, γνωρίζει κανείς ώστε να κάνω έναν πρόχειρο υπολογισμό? Υπάρχουν μήπως τίποτα επιπλέον κόστη που μου διέφυγαν?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Το κόστος επανασύνδεσης ρεύματος και η εγγύηση της ΔΕΗ γιατί βαραίνουν εσένα; Κανονικά αυτά τα πληρώνει ο ενοικιαστής.
DrLo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Έχω ένα μαγαζί πολύ μικρό (40m2) και ημιυπόγειο σε μη κεντρική περιοχή. Προφανώς αν το νοικιάσω λόγω των χαρακτηριστικών του και λόγω της κρίσης η τιμή που θα πιάσει θα είναι πολύ χαμηλή. Υποθέτω μεταξύ 120€ και 150€. Δηλαδή μιλάμε για για ένα ποσό γύρω στα 1500 ευρώ τον χρόνο. Όμως αν υπολογίσουμε και το χαράτσι (240 €) Sunk Cost τους φόρους - Φόροι ιδιοκτησίας -> βλέπε προηγούμενο bullet - Φόροι εισοδήματος -> <100% την αμοιβή του μεσίτη (μιας και σιγά μην βρω ενοικιαστή χωρίς μεσίτη) Ακόμα κι αν χρειαστείς μεσίτη η αμοιβή του δε μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το κέρδος του ... αλλιώς απλά δεν θα υπήρχαν μεσίτες. το κόστος επανασύνδεσης του ρεύματος Βλ. προηγούμενη απάντηση
funbreaker Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Το κόστος επανασύνδεσης ρεύματος και η εγγύηση της ΔΕΗ γιατί βαραίνουν εσένα; Κανονικά αυτά τα πληρώνει ο ενοικιαστής. Δεν έχω ιδέα. Αλλά θα πληρώσει κάποιος για να νοικιάσει έναν χώρο που δεν έχει ρεύμα και θα επιβαρυνθεί με την επανασύνδεσή του? Εγώ το έκοψα για να μην πληρώνω πάγια και χαράτσια τόσο καιρό που ήταν ξενοίκιαστο, γιατί κάποιος να πρέπει να πληρώσει επειδή εγώ επέλεξα να το κόψω? Δεν ξέρω τι συνηθίζεται γενικά. Με τους φόρους τι παίζει? Τα έσοδά μου από το ενοίκιο θα φορολογηθούν μόνο στον φόρο εισοδήματος ανάλογα με την κλίμακα όπου θα είμαι ή υπάρχει και επιπλέον ειδικός φόρος ενοικίου? - Φόροι ιδιοκτησίας -> βλέπε προηγούμενο bullet - Φόροι εισοδήματος -> <100% -Ακόμα κι αν χρειαστείς μεσίτη η αμοιβή του δε μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το κέρδος του ... αλλιώς απλά δεν θα υπήρχαν μεσίτες. Ως προς τους φόρους ρώτησα πόσο είναι για να δώ αν με συμφέρει. Ως προς τον μεσίτη, ναι αλλά επειδή το συγκεκριμένο ενοίκιο είναι ευτελές αν μου πάρει 2-3 μηνιάτικα στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα. Δεν ξέρω γενικά πόσο χρεώνουν γι αυτό ρώτησα.
DrLo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δεν έχω ιδέα. Αλλά θα πληρώσει κάποιος για να νοικιάσει έναν χώρο που δεν έχει ρεύμα και θα επιβαρυνθεί με την επανασύνδεσή του? Εγώ το έκοψα για να μην πληρώνω πάγια και χαράτσια τόσο καιρό που ήταν ξενοίκιαστο, γιατί κάποιος να πρέπει να πληρώσει επειδή εγώ επέλεξα να το κόψω? Δεν ξέρω τι συνηθίζεται γενικά. Με τους φόρους τι παίζει? Τα έσοδά μου από το ενοίκιο θα φορολογηθούν μόνο στον φόρο εισοδήματος ανάλογα με την κλίμακα όπου θα είμαι ή υπάρχει και επιπλέον ειδικός φόρος ενοικίου? Ως προς τους φόρους ρώτησα πόσο είναι για να δώ αν με συμφέρει. Ως προς τον μεσίτη, ναι αλλά επειδή το συγκεκριμένο ενοίκιο είναι ευτελές αν μου πάρει 2-3 μηνιάτικα στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα. Δεν ξέρω γενικά πόσο χρεώνουν γι αυτό ρώτησα. Όσο και να είναι ο φόρος από τη στιγμή που είναι κάτω από 100% του ενοικίου πως γίνεται να μη σε συμφέρει ?
funbreaker Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Όσο και να είναι ο φόρος από τη στιγμή που είναι κάτω από 100% του ενοικίου πως γίνεται να μη σε συμφέρει ? Γίνεται γιατί όταν μιλάμε για τόσο μικρά ποσά γιατί αν πάνε τα μισά στον φόρο, άλλα για το χαράτσι, άλλα για τον μεσίτη και ίσως και ΔΕΗ και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο, αν τελικά μου μείνουν 200 ευρώ σε έναν χρόνο δεν αξίζει για όλη την φασαρία και τις ενδεχόμενες φθορές. Αντί να το φιλοσοφούμε όμως χωρίς νούμερα δεν υπάρχει κάποιος που να νοικιάζει κάτι και να ξέρει σίγουρα πόσα χρειάζεται να πληρώσω για όλα αυτά και αν υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας που δεν σκέφτηκα? Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί έχω ακούσει από γνωστούς περιπτώσεις όπου επέλεξαν να μην νοικιάσουν κάτι για φορολογικούς λόγους.
DrLo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Γίνεται γιατί όταν μιλάμε για τόσο μικρά ποσά γιατί αν πάνε τα μισά στον φόρο, άλλα για το χαράτσι, άλλα για τον μεσίτη και ίσως και ΔΕΗ και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο, αν τελικά μου μείνουν 200 ευρώ σε έναν χρόνο δεν αξίζει για όλη την φασαρία και τις ενδεχόμενες φθορές. Αντί να το φιλοσοφούμε όμως χωρίς νούμερα δεν υπάρχει κάποιος που να νοικιάζει κάτι και να ξέρει σίγουρα πόσα χρειάζεται να πληρώσω για όλα αυτά και αν υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας που δεν σκέφτηκα? Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί έχω ακούσει από γνωστούς περιπτώσεις όπου επέλεξαν να μην νοικιάσουν κάτι για φορολογικούς λόγους. Νομίζω η απάντηση που σου έδωσα κάθε άλλο παρά "φιλοσοφία" ήταν. Το "με συμφέρει" ελλείψει άλλων στοιχείων σημαίνει θα έχω κέρδος ? (έστω και μικρό). Αλλιώς δώσε μας την utility καμπύλη σου να μπορούμε να υπολογίσουμε με νούμερα όπως ζητάς αν σε συμφέρει ή όχι (για να μη φιλοσοφούμε). Αν ήταν να "φιλοσοφίσουμε" θα πρέπει να λάβεις και άλλους παράγοντες υπόψη σου (όπως ζητάς) , όπως ... (-) Ζημιές που θα γίνουν στο ακίνητο από τον ενοικιαστή και δε θα μπορούν να διαπιστωθούν (-) Προβλέψεις για πιθανά φέσια (-) φόρους για χαρτόσημα-κέρατα (+) Τον άδηλο "αέρα" που θα αφήσει ένα μαγαζί στο σημείο ακόμα κι αν φύγει κλπ
funbreaker Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Νομίζω η απάντηση που σου έδωσα κάθε άλλο παρά "φιλοσοφία" ήταν. Το "με συμφέρει" ελλείψει άλλων στοιχείων σημαίνει θα έχω κέρδος ? (έστω και μικρό). Αλλιώς δώσε μας την utility καμπύλη σου να μπορούμε να υπολογίσουμε με νούμερα όπως ζητάς αν σε συμφέρει ή όχι (για να μη φιλοσοφούμε). Αν ήταν να "φιλοσοφίσουμε" θα πρέπει να λάβεις και άλλους παράγοντες υπόψη σου (όπως ζητάς) , όπως ... (-) Ζημιές που θα γίνουν στο ακίνητο από τον ενοικιαστή και δε θα μπορούν να διαπιστωθούν (-) Προβλέψεις για πιθανά φέσια (-) φόρους για χαρτόσημα-κέρατα (+) Τον άδηλο "αέρα" που θα αφήσει ένα μαγαζί στο σημείο ακόμα κι αν φύγει κλπ Δεν είναι πολύ σαφές αυτό που ρώτησα?: Πόσο είναι οι φόροι, τα προαναφερθέντα κόστη και αν υπάρχουν άλλα κόστη που δεν ξέρω. Δεν έθεσα το ζήτημα των φθορών, του χασίματος χρόνου και των παράπλευρων απωλειών? Τι καμπύλες και μλκιες. Αν λοιπόν κάποιος λόγω εμπειρίας ή επαγγελματικής ιδιότητας γνωρίζει με αριθμούς: -Ποιοί και τι ποσοστού φόροι υπάρχουν για μίσθωση ακινήτου -Που περίπου κυμαίνεται το κόστος της μεσιτείας -Αν υπάρχουν άλλα έξοδα που δεν γνωρίζω θα βοηθούσε ώστε να υπολογίσω κατά προσέγγιση το τελικό πόσό που θα κερδίσω και συσχετιζόμενο με τις ενδεχόμενες φθορές κτλ να κρίνω αν αξίζει να ασχοληθώ.
Joshua21 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Η αμοιβή του μεσίτη θα είναι 2 ενοίκια. Το ένα το παίρνει από τον ιδιοκτήτη, και το άλλο από τον ενοικιαστή.
sphinxgr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 τα χαρατσια απο του χρόνου θα πηγαίνουν στην εφορία του ιδιοκτήτη η επανασύνδεση είναι πάντα υποχρέωση του ενοικιαστή η φορολογία απο του χρόνου θα είναι 35% απο τα 16.000 και πάνω. Οπότε ουσιαστικά θα πας για κερδος κανα 100 αρικο το μήνα...
funbreaker Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 η φορολογία απο του χρόνου θα είναι 35% απο τα 16.000 και πάνω. Δηλαδή πληρώνω φόρο μόνο στον φόρο εισοδήματός μου μια φορά ή το ποσό που παίρνω ως ενοίκιο φορολογείται ξεχωριστά και το καθαρό κέρδος μου θεωρείται ως εισόδημα που ξαναφορολογείται ανάλογα με την κλίμακα μου?
sphinxgr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Το σύνολο του ενοικίου που εισπράττεις φορολογείται στην κλίμακα και των υπόλοιπων εισοδημάτων σου. Αν δεν έχεις εισοδήματα απο του χρόνου θα υπάρξει οριζόντια φορολόγηση σε έσοδα ενοικίων. Επιπλέον + των παραπάνω είναι οι φόροι που ανήκουν στα ακίνητα. Ξέχασα να σου προσθέσω και χαρτόσημο 1,5% (3 νομίζω για επαγγελματικές στέγες)
Dannie Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 αη Το σύνολο του ενοικίου που εισπράττεις φορολογείται στην κλίμακα και των υπόλοιπων εισοδημάτων σου. Αν δεν έχεις εισοδήματα απο του χρόνου θα υπάρξει οριζόντια φορολόγηση σε έσοδα ενοικίων. Επιπλέον + των παραπάνω είναι οι φόροι που ανήκουν στα ακίνητα. Ξέχασα να σου προσθέσω και χαρτόσημο 1,5% (3 νομίζω για επαγγελματικές στέγες) Καποιος που εχει εσοδα ας πουμε 8.000 τον χρονο απο ενοικια θα φορολογηθει βαση αυτου ανεξαρτητα αν τα τεκμηρια διαβιωσης του ειναι 10.000?? Πως θα φορολογηθει ακριβως? Επισης υπαρχει τροπος αποκρυψης οτι νοικιαζεις καποιο ακινητο? Ευχαριστω!
sphinxgr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 αν τα τεκμήρια είναι 10.000 θα φορολογηθεί για 10.000 και ας μην βγάζει μια. Οπότε το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι ή να ξεφορτωθεί τα τεκμήρια, ή να μπορεί να τα καλύψει οικονομικά δουλεύοντας περισσότερο (που είναι κ το σχέδιο της κυβέρνησης αυτές οι 2 λύσεις. Ουσιαστικά βάζει τέλος στους εισοδηματίες και ενισχύει την παραγωγή... με λάθος τρόπους βέβαια) Τρόπος απόκρυψης είναι να μην το δηλώνει ούτε ο ενοικιαστής ούτε ο ιδιοκτήτης. Έτσι όμως ο ενοικιαστής μπορεί να μην πληρώνει τον ιδιοκτήτη και ο 2ος να μην μπορεί να κάνει τίποτα! κλπ κλπ 1
wujai Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δωστο σε κανα αστεγο? Λεω γω τωρα.. αφου δε σε αφηνουν να το αξιοποιησεις για τη παρτη σου θα μπορουσες να βοηθησεις εναν συνανθρωπο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα