MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Ξεθάβω λόγω επικείμενης κατάταξης.... Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως εντός 3 μηνών μετά την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση από στρατό ή το πάτημα των 20 ετών πρέπει να πας να γραφτείς στον ΟΑΕΔ και να κάνεις αίτηση για αυτό το επίδομα και αν μετά είσαι για 1 χρόνο άνεργος, έπειτα θα πάρεις αυτά τα 73 για 5 μήνες. Αυτό περί ένα χρόνο πριν μπεις φαντάρος κλπ δεν τα κατάλαβα να είσαι γραμμένος που λέει ο Pablo Μετά την απόλυση δεν πρέπει να γραφτείς ; ή πριν μπεις καν πρέπει να είσαι εγγεγραμένος ; Εγώ βασικά είμαι και φοιτητής οπότε τυπικά να γραφτώ στον ΟΑΕΔ δεν γίνεται πριν πάρω πτυχίο... Πρώτα θα πρέπει να το πάρω και μετά να πάω να γραφτώ εντός 3 μηνών προκειμένου μετά από ένα χρόνο ανεργίας να πάρω το επίδομα αυτό.... ε ; Επίσης ξέρω ότι αρκετοί εγγράφονται και πριν πάρουν πτυχίο (αν και αυτό κανονικά δεν επιτρέπεται) και πχ τώρα βολεύει και με τα δωρεάν εισιτήρια στα μέσα να το έκανα και εγώ... αλλά δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς αν πάω τώρα και αποκρύψω ότι είμαι φοιτητής και εγγραφώ ως απόφοιτος λυκείου πως μετά θα πάω να τους πω "Α τελικά έχω και ένα πτυχίο ΑΕΙ (για να επικαιροποιηθεί η καρτέλα μου)" ; ΥΓ Έχω κάνει πρακτική, και είχα γραφτεί στο ΙΚΑ για να βγάλω ΑΜ οπότε με βάση κάτι που είδα ενδεχομένως και να δικαιούμαι αν και φοιτητής να εγγραφώ στον ΟΑΕΔ αν δε κάνω λάθος.
bilya Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ξεθάβω λόγω επικείμενης κατάταξης.... Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως εντός 3 μηνών μετά την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση από στρατό ή το πάτημα των 20 ετών πρέπει να πας να γραφτείς στον ΟΑΕΔ και να κάνεις αίτηση για αυτό το επίδομα και αν μετά είσαι για 1 χρόνο άνεργος, έπειτα θα πάρεις αυτά τα 73 για 5 μήνες. Αυτό περί ένα χρόνο πριν μπεις φαντάρος κλπ δεν τα κατάλαβα να είσαι γραμμένος που λέει ο Pablo Μετά την απόλυση δεν πρέπει να γραφτείς ; ή πριν μπεις καν πρέπει να είσαι εγγεγραμένος ; Εγώ βασικά είμαι και φοιτητής οπότε τυπικά να γραφτώ στον ΟΑΕΔ δεν γίνεται πριν πάρω πτυχίο... Πρώτα θα πρέπει να το πάρω και μετά να πάω να γραφτώ εντός 3 μηνών προκειμένου μετά από ένα χρόνο ανεργίας να πάρω το επίδομα αυτό.... ε ; Επίσης ξέρω ότι αρκετοί εγγράφονται και πριν πάρουν πτυχίο (αν και αυτό κανονικά δεν επιτρέπεται) και πχ τώρα βολεύει και με τα δωρεάν εισιτήρια στα μέσα να το έκανα και εγώ... αλλά δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς αν πάω τώρα και αποκρύψω ότι είμαι φοιτητής και εγγραφώ ως απόφοιτος λυκείου πως μετά θα πάω να τους πω "Α τελικά έχω και ένα πτυχίο ΑΕΙ (για να επικαιροποιηθεί η καρτέλα μου)" ; ΥΓ Έχω κάνει πρακτική, και είχα γραφτεί στο ΙΚΑ για να βγάλω ΑΜ οπότε με βάση κάτι που είδα ενδεχομένως και να δικαιούμαι αν και φοιτητής να εγγραφώ στον ΟΑΕΔ αν δε κάνω λάθος. δεν παιζει ρολο η πρακτική κ γω ειχα κανονικα ενσημα κ δεν μπορουσα να εγγραφω ...το παραπανω επιδομα δίνεται για ενα απο τα δυο οποτε εφοσον δεν γίνεται να εγγραφεις επειδη τελείωσε ς το στρατιωτικο τοτε θα το παρεις μετα την κτιση του πτυχίου Υγ μονο mε υπαλληλο που ρισκαρει το κεφαλι του μπορεις να γραφτεις νωρίτερα στον οαεδ καθως φαίνεται αν εισαι φοιτητης στο ε1 +ότι διακόπτεται η καρτα αν μπεις φαντάρος Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2015 από bilya
MikeJ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Σε ευχαριστώ για την απάντηση.... απλά εδώ στο φόρουμ σε άλλο τόπικ είχε γράψει ένα παιδί ότι είχε γραφτεί στον ΟΑΕΔ κανονικά ως φοιτητής( χωρίς να το κρύψει) επειδή είχε ένσημα ενώ ήταν φοιτητής, μάλιστα νομίζω λέγανε ότι οι πιο πολλοί υπάλληλοι δεν το γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ότι έπρεπε να τους το πεις να ψάξουν εκεί να το βρουν ή να μιλήσεις με κάποιον προιστάμενο για να βγάλεις άκρη αλλά ότι γινόταν... καλά δεν έχω θέμα, απλά δεν ήξερα αν πρέπει να γραφτώ πριν μπω φαντάρος ή αφού απολυθώ γιατί και αλλού αλλά και εδώ από τον pablo έλεγαν κάτι ότι πρέπει να είσαι γραμμένος πριν μπεις φαντάρος για να το πάρεις, αλλά εντάξει αν είναι το παίρνω και αφού πάρω πτυχίο. 1
bilya Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Σε ευχαριστώ για την απάντηση.... απλά εδώ στο φόρουμ σε άλλο τόπικ είχε γράψει ένα παιδί ότι είχε γραφτεί στον ΟΑΕΔ κανονικά ως φοιτητής( χωρίς να το κρύψει) επειδή είχε ένσημα ενώ ήταν φοιτητής, μάλιστα νομίζω λέγανε ότι οι πιο πολλοί υπάλληλοι δεν το γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ότι έπρεπε να τους το πεις να ψάξουν εκεί να το βρουν ή να μιλήσεις με κάποιον προιστάμενο για να βγάλεις άκρη αλλά ότι γινόταν... καλά δεν έχω θέμα, απλά δεν ήξερα αν πρέπει να γραφτώ πριν μπω φαντάρος ή αφού απολυθώ γιατί και αλλού αλλά και εδώ από τον pablo έλεγαν κάτι ότι πρέπει να είσαι γραμμένος πριν μπεις φαντάρος για να το πάρεις, αλλά εντάξει αν είναι το παίρνω και αφού πάρω πτυχίο. εφόσον έχεις ένσημα κ απολυθείς κανονικά γράφεσαι στον οαεδ πλέον μπορούν και βλέπουν άμεσα αν έχεις ένσημα στο ικα η οχι + οτι η κάρτα κόβεται αυτόματα με το που σου κολλήσουν ένσημα...τέλος εγώ τελιωσα και μετά απο ένα μήνα μπήκα φαντάρος αφού τέλειωσα πήγα κ γράφτηκα κανονικά στον οαεδ και πήρα το επίδομα ένα χρόνο μετά
eidikos33 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 εγω οταν πηρα πτυχιο πηγα εβγαλα καρτα ανεργειας και το προσκομισα τωρα κλεινω εναν χρονο με καρτα ανεργιας θα μου το δωσουν λετε το επιδομα? τοτε που ειχα παει μου ελεγα οτι δεν υπαρχει αυτο το επιδομα και κατι τετοια παντως
idomeneas7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Σίγουρα μπορείς να είσαι φοιτητής και να έχεις κάρτα ανεργίας, εγώ μέχρι και επίδομα έπαιρνα γιατι είχα ένσημα πριν την φοιτητική ιδότητα. Με τις πρακτικές δεν ξέρω τι γίνεται γιατί τα ένσημα δεν είναι "κανονικά", νομίζω σε ασφαλίζουν μόνο για εργατικό ατύχημα (μπορεί να λέω και βλακειες εδώ γιατί αυτό που τελείωσα είχε προαιρετική πρακτική και δεν την έκανα). Μike, βγάλε μια κάρτα από τώρα να εκμεταλλευτείς έστω και λίγο τις όποιες εκπτώσεις μπορείς να έχεις και μόλις απολυθείς ξαναβγάζεις με καβάτζα το επίδομα. Σου εύχομαι να μην το πάρεις όμως.
kwstassideris12 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα, έχω μια ερώτηση.. σε δυο μέρες συμπληρώνω ένα χρόνο άνεργος, αυτό το επίδομα θα το πάρω άμεσα ή θα πρέπει να περιμένω και κανα μήνα αφού κλείσω χρόνο με την κάρτα ανεργίας;;
Artemidoros282 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) dld 75 € το μηνα για 5 μηνες μόνο? Σορρυ αλλά αυτό είναι ΓΥΦΤΙΑ! Το επίδομα αυτό είναι γυφτιά συμφωνώ.. Αλλά είναι και γύφτοι όσοι το έχουν πάρει (ειδικά κάτι τύποι που διάβασα πως το πήραν όχι λόγω νεανικής βλακείας αλλα ΑΦΟΥ πήραν πτυχίο και μάλιστα πηγαίνανε 40 χιλιόμετρα σαν τους ζητιάνους που τρέχουν στα σημεία με κίνηση... -να κάνανε έτσι και για να βρούνε μεροκάματο να δεις που δεν θα ήταν άνεργοι- ) Δεν κάνει τιποτα παρά να ρίχνει στάχτη στα μάτια ότι το σύστημα δήθεν νοιάζεται με το να αποσπά κονδύλια απο το κράτος προκειμένω να τα διοχετεύει σε κάτι που δεν θα συνεισφέρει καθόλου στην βελτίωση των οικονομικών του ίσα ίσα που ανοίγει άλλη μια τρύπα Δεν βοηθάει κανέναν το 73άρι τον μήνα για 5 μήνες (χουρέι θα πληρώσεις για 5 μήνες το ιντερνετ και θα σου μείνει χαρτζιλίκι για τσιγάρα και καφέ και τα ρέστα παγωτό! ) Αλλά εκεί μην μυριστούμε κασκαρίκα να τρέξουμε σαν τα όρνια να την εκμεταλλευτούμε!! τι πατριώτες που είμαστε οι Έλληνες... και οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες!! Εγώ είμαι βέβαιος πως αν έβγαινε επίδομα 10 9,49 ευρω (και να πρέπει να κρατάς ενα μονόλεπτο στο ταμείο για να σου δώσουν 50 λεπτά ρέστα αλλιώς να μην σου δίνουν επίδομα) κάθε 2 μήνες για ενα 6μηνο με προϋπόθεση το να κατουράς μια ελληνική σημαία πάλι μιλιούνια θα μαζεύονταν να το εκμεταλλευτούν! Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2016 από Artemidoros282
militarist Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Τι λέει το τσουπρι εδώ;Μπας και χτυπς του κφαλι του και λέει οτιναναι; 1
Artemidoros282 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Τι λέει το τσουπρι εδώ; Μπας και χτυπς του κφαλι του και λέει οτιναναι; Αυτό το να βάζει κανείς επίτηδες λάθος "προφορά" στα χωριάτικα (που ταχει μες το αίμα του έτσι και αλλιώς 90% των αθηνέων είναι το πολύ 3ης γενιάς και πριν ήταν τσομπάνιδες) γιατι και καλά ντεμέκ ειναι απο πόλη και δεν ξέρει πως ειναι τα χωριάτικα απλά ξέρει ότι τα κόβουν γιαυτ κ αυτ κοβ ολς τσ λεξ ντεμεκ δε ξερ πως θα τ λγ ενας χωριατς σαν καθυστερημένος με λόξιγκα που κερδίζει δηλαδή και όχι χωριάτης.
militarist Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Αυτό το να βάζει κανείς επίτηδες λάθος "προφορά" στα χωριάτικα (που ταχει μες το αίμα του έτσι και αλλιώς 90% των αθηνέων είναι το πολύ 3ης γενιάς και πριν ήταν τσομπάνιδες) γιατι και καλά ντεμέκ ειναι απο πόλη και δεν ξέρει πως ειναι τα χωριάτικα απλά ξέρει ότι τα κόβουν γιαυτ κ αυτ κοβ ολς τσ λεξ ντεμεκ δε ξερ πως θα τ λγ ενας χωριατς σαν καθυστερημένος με λόξιγκα που κερδίζει δηλαδή και όχι χωριάτης. Χαχχαχαχαχα!!!! Ώρε τι είπες τώρα...... μου κοπήκαν τα πόδια και σκέφτηκα ότι η προβατίνα θέλει κούρεμα!!!!
vitriolis1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα, έχω μια ερώτηση.. σε δυο μέρες συμπληρώνω ένα χρόνο άνεργος, αυτό το επίδομα θα το πάρω άμεσα ή θα πρέπει να περιμένω και κανα μήνα αφού κλείσω χρόνο με την κάρτα ανεργίας;; Πήγα κι εγώ την Τρίτη από τον οαεδ κι έκανα την αίτηση. Μέχρι τώρα "καταγραφή από το σύστημα" γράφει στο e-services, οπότε ή από εβδομάδα ή κλείνοντας ένα μήνα θα έχουμε νέα. Ωστόσο, καλό θα ήταν να απαντούσε κάποιος που ξέρει στα ερωτήματά μας, παρά σε σχόλια τετραετίας, που έχουν να κάνουν με τη θεωρία του θέματος κι όχι με την ουσία.
eidikos33 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 πρεπει να παραμεινεις ενα χρονο ανεργος για να παρεις τα γκαφρα
johnieXoX Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Σίγουρα μπορείς να είσαι φοιτητής και να έχεις κάρτα ανεργίας, εγώ μέχρι και επίδομα έπαιρνα γιατι είχα ένσημα πριν την φοιτητική ιδότητα. Με τις πρακτικές δεν ξέρω τι γίνεται γιατί τα ένσημα δεν είναι "κανονικά", νομίζω σε ασφαλίζουν μόνο για εργατικό ατύχημα (μπορεί να λέω και βλακειες εδώ γιατί αυτό που τελείωσα είχε προαιρετική πρακτική και δεν την έκανα). Μike, βγάλε μια κάρτα από τώρα να εκμεταλλευτείς έστω και λίγο τις όποιες εκπτώσεις μπορείς να έχεις και μόλις απολυθείς ξαναβγάζεις με καβάτζα το επίδομα. Σου εύχομαι να μην το πάρεις όμως. δεν επιτρέπεται πάντως να είσαι φοιτητής και να έχεις κάρτα ανεργίας παράτυπα βγάζουν κάποιοι στον οαεδ
vitriolis1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 πρεπει να παραμεινεις ενα χρονο ανεργος για να παρεις τα γκαφρα Μα είμαι ήδη ένα χρόνο άνεργος. Πρέπει να μείνω κι άλλον έναν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα