buffon85 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 καλησπερα θελω να κανω ανακαινιση του σπιτιου μου το οποιο ειναι του '60, 90 τμ. οι εργασιες που θελω να κανω ειναι μονωση ταρατσας, (ειναι μονοκατοικια ) αλλαγη μπανιου, υδραυλικων κουφωματα(3 παραθυρα, 2 μπαλκονοπορτες), 2 πορτες ασφαλειας θερμανση φυσικο αεριο ισως γκρεμισω εναν τοιχο για να μεγαλωσω την τουαλετα λιγο και ισως φτιαξω εναν τοιχο για να χωρισω ενα μεγαλο δωματιο. για το τελευταιο δεν ειμαι σιγουρη αν πρεπει να το κανω γιατι δεν θα το χρειαστω αμεσα αλλα λογικα θα ειναι μπελας να γινει οσο ειμαι μεσα... μια ντουλαπα κουζινα σκεφτομαι να μην αλλαξω γιατι ειναι πολυ ωραια αλλα σιγουρα θα θελει ανανεωση πατωμα επισης δεν θα πειραξω, ειναι μωσαικο και δεν εχει παθει τιποτα βαψιμο, καμμια πριζα επιπλεον και μικροδουλειες καταρχας να ασχοληθω με το καθενα μονη μου ή να παρω καποια εταιρεια που τα κανει ολα? εγω χρονο εχω μιας και δεν δουλευω αυτον τον καιρο, απο οικονομικης αποψεως τι συμφερει? αν παρω την αποφαση να ασχοληθω μονη μου με ποια σειρα να τα πιασω? οποιεσδηποτε συμβουλες απο γνωση ή προσωπικη σας εμπειρια ειναι ευπροσδεκτες! ευχαριστω για τον χρονο σας
bluesattack Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 καταρχας να ασχοληθω με το καθενα μονη μου ή να παρω καποια εταιρεια που τα κανει ολα? Υπαρχουν εταιρειες που να αναλαμβανουν ολα αυτα ? Εγω θα επιανα ενα ενα , σιγα σιγα, παιρνοντας προσφορες ,ρωτωντας γνωστους και διαβαζοντας και στον νετ , μην πετυχω τιποτα παραπονα. Δεν ξεκινας απο το γκρεμισμα , να τελειωνεις με την διαρυθμιση.Η παραλληλα πιασε και το θεμα της θερμανσης, σωληνωσεις ξερω γω. Τελικα υπαρχουν εταιρειες που τα κανουν ολα Βασικα απευθυνσου σε ολους ,εταιρειες και μεμονωμενους μαστορες , παρε προσφορες για τα παντα, και τσεκαρε και χρονο παραδοσης
pournaras Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ειναι πολλα. Μονη σου θα σε τρελλανουν και μεχρι την τελευταια στιγμη θα εισαι 100% με την ψυχη στο στομα, αν θα σο φτασουν τα λεφτα, αν σε κοροιδεψαν κλπ. Γνωμη μου να απευθυνθεις σε ενα κατασκευαστικο-τεχνικο γραφειο, που εχει συνεργεια και συνεργαζεται να σου δωσει ετοιμο πακετο προσφορα, ωστε να ξερεις απο την αρχη πως και τι. 2
g_alkis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Στείλε και κανα μέιλ στα ριάλιτι ανακαινίσεων ποτέ δεν ξέρεις 4
Str Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 θα σου πρότεινα να αναλάβει μια κατασκευαστική σε λεφτά δεν θα σου βγει πολύ πιο ακριβά, γιατί τα συνεργεία θα κόψουν από την τιμή που θα σου έδιναν εσένα και θα κάνουν καλύτερη προσφορά στην κατασκευάστρια. Βέβαια, θα πληρώσεις προμήθεια και εργολαβία στην κατασκευάστρια. Αλλά θα πάρεις πίσω αρκετά Επειδή θα υπογράψεις συμβόλαιο μαζί της, θα είναι υπεύθυνοι να σου φτιάξουν το σπίτι σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένο τρόπο (αυτό που θα συμφωνήσετε) Θα το οργανώσουν και θα εξασφαλίσουν ότι θα γίνει σωστή δουλειά (αν είναι καλοί στη δουλειά τους) Στο εξωτερικό νομίζω δίνουν και εγγύηση για εργασίες (μη σου δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα σε 1-2 μήνες και ψάχνεις τα μαστόρια και σφυρίζουν αδιάφορα) Το κυριότερο αποφεύγεις άγχος και χρόνο... Γενικά αν έχεις το κεφάλαιο, αυτή την περίοδο τους κρατάς όλους από τα @@δια και θα είναι όλοι τύπος και υπογραμμός... Θα κάνουν τα σχέδια σε συνεργασία με σένα ή/και με ένα δικό τους/δικό σου αρχιτέκτονα (αν χρειάζεται) και θα ξέρεις ακριβώς τι θα πάρεις στα χέρια σου... Όλα αυτά με την προϋπόθεση πως δεν γνωρίζεις από αυτά, και δεν έχεις κάποιον που ξέρει... Από την άλλη,μπορείς να πας σε ένα μηχανικό να αναλάβει την επίβλεψη και τα κανονίζει όλα αυτός με αντάλλαγμα την αμοιβή επίβλεψης (ή και μελέτης ανακαίνισης)... Εκεί πέρα όμως το χρονοδιάγραμμα θα είναι πιο ελαστικό... ΑΚΥΡΟ!!! οι εργασίες που θέλεις δεν συγκαταλέγονται σε "μεγάλο" και περίπλοκο έργο... βρες ένα φίλο που ξέρει και άρχισε να ψάχνεις συνεργεία ένα ένα μόνη σου με τη συμβουλή του... Το σημαντικότερο να ξέρουν όλοι ότι αν δεν τελειώσουν στο χρόνο που συμφωνείτε, δεν πληρώνονται... 1
kakofonixx Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 θα συμφωνησω ως επι το πλειστον με τον Str για να ασχοληθεις μονη σου θα πρεπει να εχεις γνωσεις του αντικειμενου, χρονο να ασχοληθεις και να τρεξεις να βρεις μαστορες, υλικα και προσφορες και τελος να πρεπει να εισαι εκει κατα τη διαρκεια των εργασιων ωστε να επιβλεπεις να γινουν ολα οπως πρεπει επισης ενα λαθος που κανουν πολλοι που θελουν μια ανακαινηση ειναι να παρακαπτουν τον μηχανικο! αν ηθελες μονο να αλλαξεις δυο κουφωματα, οκ καλα κανεις και τον παρακαμπτεις αλλα απο τη στιγμη που μιλας για μια πληρη ανακαινηση, για αλλαγη ολου του μπανιου, τοποθετηση θερμανσης και αλλαγη της κατοψης του χωρου (γκρεμισμα - χτισιμο τοιχων) τοτε χρειαζεσαι μια πληρη μελετη απο καποιον μηχανικο, μελετη μηχανολογου για τοποθετηση λεβητα και σωματων θερμανσης και τελος επιβλεψη εργασιων! χωρια που σιγουρα ολο και κατι αλλο θα προκυψει απο αυτα που γραφεις! ειλικρινα δε μου εχει τυχει να κανω μια τετοια δουλεια και να μην προκυψει κατι ακομα! για να μη μιλησω για το θεμα της αδειας μικρων εργασιων που κανονικα απαιτειται για τις εργασιες που θελεις... αν αποφασεις να ασχοληθεις μονη σου οπλισου με υπομονη και κουραγιο η γνωμη μου ειναι δωσε τη δουλεια σε εναν μηχανικο και οχι σε κατασκευαστικη εταιρια, θα σου βγει πιο οικονομικα (αν θελεις σου το αναλυω με πμ), απαιτησε να υπαρχει ενας ανθρωπος καθε μερα που γινονται εργασιες στο σπιτι σου για να επιβλεπει και τελος συμφωνησε μια τιμη "με το κλειδι στο χερι" 1
panos2171 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Πλην τουυ μπογιατζή μην μπέξεις με τους κλασσικούς μαστόρους γιατί θέλει ψάξιμο πρώτον να βρεις έναν καλο και δεύτερον έναν έμπιστο γιατί μπορεί τα υλικά που θα σου αγοράσει να στα χρεώσει τριπλάσια και να βγάλει κι από αυτά. Φυσικά ένας τέτοιος πρέπει να ναι συγγενής ή έχει κάνει δουλειά σε κάποιον καλό φίλο. Το να το πετύχεις αυτό είναι αρκετά δύσκολο οπότε απευθύνσου σε κάποια εταιρία, νομίζω παρέχουν και κάποιες εγγυήσεις.
axaxouxas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Ετοιμασου ψυχολογικα για τρελη υπομονη και γερο σπασιμο νευρων !!!!!!!!!!!!!!!! Καλυτερα βρες συνεργειο και ..... Πες συγκεκριμενα τι θες να κανεις ακριβως και θεσε χρονικο και οικονομικο οριο και κλειδωσε τα με χαρτι, συμβολαιο !!!!!!!!!!! Αν πας σε λυση εργολαβια συνεργειου υπολογιζε ολα αυτα με ενα ποσον γυρω στα 15-20 χιλιαρικα με καλα υλικα !!!!!!!!! Αν μπλεξεις με μαστορια θα σου βγαλουν την ΨΥΧΗ αναποδα και θα σου σπασουν τα νευρα..... και θα σου ζητανε συνεχως επιπλεον χρημα !!!!!!! Ασε που θα πρεπει να εισαι συνεχως απο πανω για να βλεπεις τι κανουν ..... Φυσικα σε ολες τις περιπτωσεις κανε τρελο παζαρι οσο μπορεις !!!!!!!!!!
kage Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 παιζει και επιδοτηση για μερικα απο αυτα που λες
Alejandro Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Έκανα πρόσφατα ανακαίνηση και το έχω φρέσκο. Σε καμία περίπτωση μην αναλάβεις να τα κάνεις όλα μόνη σου. Είναι σίγουρο πως θα χάσεις τη μπάλα. Προσωπικά δε μετάνιωσα ούτε στιγμή που το ανέθεσα σε μηχανικό, με τον οποίο είχαμε και μια φιλική σχέση, πράγμα που έκανε την όλη δουλειά πιο εύκολη καθώς υπήρχε συνεννόηση. Είναι σημαντικό ο μηχανικός να έχει καλή συνεργασία με τα συνεργεία του ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να μην περνούν μέρες χωρίς να προχωρούν οι εργασίες. Είναι μεγάλη υπόθεση να λες αυτό που θέλεις στον μηχανικό, να μην ασχολείσαι ξανά και να το βρίσκεις έτοιμο, χωρίς να κυνηγάς εσύ τα συνεργεία και να γεφυρώνεις τις διαφορές τους. Προσοχή στην επιλογή μηχανικού ώστε να είναι υπεύθυνος, τελειομανής και συνεργάσιμος. Το καλύτερο είναι να βρεις μέσω γνωστού ώστε να είναι άτομο εμπιστοσύνης και να μην κοιτάει να τσαπατσουλέψει. Επίσης όταν τελειώσει η δουλειά είναι πολύ πιθανό να προκύψουν ψιλόπροβλήματα και μερεμέτια, αλλά το θέμα είναι να διορθωθούν χωρίς να χρειάζεται να τον κυνηγάς. Όσο για την οικονομική πλευρά, ίσως να σου βγει λίγο ακριβότερα από το να το αναλάβεις μόνη σου, αλλά γλυτώνεις τρελή ψυχική κούραση και σε αυτές τις δουλειές είναι καλύτερα να σου βγει λίγο πιο ακριβά αλλά να γίνει σωστά παρά φθηνά και πρόχειρα. 1
Backpacker Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 θεωρω το καλυτερο που έχεις να κάνεις από άποψη ποιότητας εργασιών να βάλεις διαφορετικούς μαστόρους για το κάθε είδος που θέλεις..όχι έναν για όλα...δεν ειδικεύονται καλά όλοι σου έχω 3 διαφορετικούς μαστόρους για αυτό που θέλεις.. http://www.giannatou-monosi.gr/ http://neo-spiti.gr/ http://www.xylinadapeda.gr/ Παίζει να έχει χτίσει και άλλα 2 σπίτια από τότε που έγινε το θέμα... 2
gigisoni Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Παίζει να έχει χτίσει και άλλα 2 σπίτια από τότε που έγινε το θέμα... Σβήστηκε και φαίνεται ξεκάρφωτο το ποστάρισμά σου. 1
ekikou Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Άκουσε, υπάρχουν εταιρίες που τα αναλαμβάνουν όλα αυτά καθώς σινεργάζονται με ηλεκτρολόγους, άτομα που τοποθετούν πλακάκια, ελαιοχρωματιστές κτλ. Έτσι γλυτώνεις χρόνο από το να κάθεσε και να ψάχνεις εσύ τα πάντα μόνος σου. Τώρα οι εργασίες που αναφέρεις επειδή είναι αρκετές, θα έχουν και κάποιο κόστος... Επειδή και εγώ έκανα ανακαίνιση στο πατρικό μου,πρόσφατα, θα σου πρότεινα αυτή την εταιρία, http://www.chromadecor.gr/. Εαν τους πεις κι'ολας να σου κάνουν κάτι καλύτερο σε τιμή, διότι είναι δύσκολη η οικονομική κατάσταση, θα σε βοηθήσουν...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Παίζει να έχει χτίσει και άλλα 2 σπίτια από τότε που έγινε το θέμα... Quoted for Emphasis... Ωραίο φτυάρι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα