Προς το περιεχόμενο

Οικονομικότερη θέρμανση...


evoracing

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι χειμώνας, λεφτά δεν υπάρχουν το πετρέλαιο έχει φτάσει στα ύψη Υπάρχουν διάφορα tip για οικονομικότερη θέρμανση.

 

Η λύση είναι και οικονομική και εύκολη στην εγκατάσταση απλά παίρνετε αλουμινόχαρτο και το βάζετε πίσω από τα σώματα με την γυαλιστερή πλευρά προς τα μπρος, το καλύτερο είναι ο καθρέπτης αλλά είναι αρκετά ποιο ακριβό.

 

Με το αλουμινόχαρτο η θερμότητα αντανακλά πάνω στη γυαλιστερή επιφάνεια και επιστρέφει στον χώρο μας και δεν την απορροφάει ο τοίχος από τον οποίο έχουμε και την μεγαλύτερη απώλεια (άμα είναι από τις παλιές κατασκευές χωρίς ιδιαίτερη μόνωση έχουμε απώλεια έως και 50%).

 

** Όταν ανοίγουμε το καλοριφέρ πρώτα θερμαίνονται τα δομικά στοιχειά-έπιπλα και μετά η ατμόσφαιρα.

 

Μια άλλη λύση είναι, αντί να ανοίγουμε το καλοριφέρ το πρωί για 2 ώρες και άλλες 3~ το βράδυ ποιο οικονομικό είναι να βάζουμε τον θερμοστάτη στους 12~17 βαθμούς (αντί να το κλείνουμε) για να μένει σταθερή η θερμοκρασία των χώρων και των τοίχων έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ξαναζεσταθούν όταν ανοίξετε ξανά το καλοριφέρ σε περίπτωση που θέλουμε περισσότερη θερμότητα απλά ανεβάζουμε τον θερμοστάτη (φυσικά όταν ο καυστήρας δεν είναι σε λειτουργία).

 

*ΠΡΟΣΟΧΗ!!: Όταν ο καυστήρας για κάποιο λόγω δεν παίρνει μπρος υπάρχει ένα κουμπί επανεκκίνησης (reset), αυτό το κουμπί δεν το πατάμε πάνω από 2~3 γιατί ανεβάζει πίεση μέσα ο λέβητας και υπάρχει κίνδυνος να σκάζει και έτσι βάζετε σε κίνδυνο την ζωή σας. Όταν έρθει κάποιος τεχνικός για την επισκευή του, του λέτε πόσες ακριβώς φορές το έχετε πατήσει.

 

**ΠΡΟΣΟΧΗ!!: Όταν φωνάζεται κάποιο βυτιοφόρο για να σας γεμίσει την δεξαμενή σας με πετρέλαιο πάντα να έχετε μετρήσει την δεξαμενή από μόνοι σας (με ένα κοντάρι-μέτρο και μετά μετράτε πόσα εκατοστά έχετε ή με μια βέργα μέτρησης μεταλλική) και μόλις σας βάλουν πετρέλαιο πάλι μετράτε μόνοι σας, γιατί υπάρχει περίπτωση απάτης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θερμοστάτης στο χώρο που θέλετε να ζεστάνετε και όχι σε περίεργα σημεία όπως δίπλα στην εξώπορτα(σούπερ αντιοικονομικό), μικρή θερμοκρασία σταθερή σε όλο το διαμέρισμα και επιμέρους θέρμανση με Α+ class inverters ή με υπέρυθρη θέρμανση στους επιμέρους χώρους που διαμένετε. Επίσης ζεστές παντόφλες και κάλτσες. Ένα θερμόμετρο υδραργύρου βοηθάει.Αερισμός μια και καλή και όχι όλη την ημέρα ανοίγοντας όλο το σπίτι. Ανέβασμα τέντας για να εκμεταλλευτούμε τον ήλιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν οι πληροφοριες που δινει ο νηματοθετης ειναι σωστες οσο σωστη ειναι η προταση"πρωτα ζεστενονται τα δομικα και μετα η ατμοσφαιρα",καηκε οποιος τον ακουσει.........ε,θα ζεσταθει λιγο παραπανω........και σιγουρα δεν ισχυουν για οικογενεια με μικρα παιδια.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...