jeanthira7 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα σας, Λόγω του ότι και αυτά πλέον είναι τσουχτερά, έχω καταλήξει σε λύσεις-πακέτα όπου αντί να περιμένω στην ουρά να παίρνω φρέσκο ζαμπόν ή τυρί αγοράζω από MAKRO ζευγάρι γαλοπούλα & τυρί στην πλαστική συσκευασία τους. Το θέμα μου όμως είναι πώς τα συντηρείς...? Οταν οι φέτες είναι 30-40 σε κάθε συσκευασία και εσύ ανοίγεις το πλαστικό παρατηρώ πως το πολύ σε 10 ημέρες τουλάχιστον το ζαμπόν τα έχει φτύσει... Λίγο παραπάνω κρατάνε εάν τα αποθηκεύσω σε γυάλινο τάπερ... Γενικά και 15 φέτες να σου κόψουν από το super market πάνω από 7-10 μέρες δεν κρατάνε... Από εμπειρία τι έχετε να μου προτείνετε?
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Συμβουλή από τεχνολόγο τροφίμων: Τα βγάζεις από τη συσκευασία τους και τα αποθηκεύεις σε αεροστεγές ταπεροειδές. Γενικά κάνε το αυτό με τα αλλαντικά και μην τα αφήνεις μέσα στην πλαστική συσκευασία τους τυλίγοντας την με λάστιχο όπως έκανε η γιαγιά σου. Αν παίρνεις τόσα ώστε να χαλάνε μετά από 10 μέρες μπορείς πολύ απλά να αγοράζεις λιγότερα, τόσα ώστε να σου φτάνουν για μια βδομάδα πχ. 1
pournaras Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Συμβουλή από τεχνολόγο τροφίμων: Τα βγάζεις από τη συσκευασία τους και τα αποθηκεύεις σε αεροστεγές ταπεροειδές. Γενικά κάνε το αυτό με τα αλλαντικά και μην τα αφήνεις μέσα στην πλαστική συσκευασία τους τυλίγοντας την με λάστιχο όπως έκανε η γιαγιά σου. Αν παίρνεις τόσα ώστε να χαλάνε μετά από 10 μέρες μπορείς πολύ απλά να αγοράζεις λιγότερα, τόσα ώστε να σου φτάνουν για μια βδομάδα πχ. Απλα λεει οτι λογω κοστους, αγοραζει απο μακρο, προφανως καποια πακετα που του βγαινουν φτηνοτερα, αλλα που εχουν μεσα 30-40 φετες. Κι εκει ειναι οντως προβλημα.
Muchacho Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Γιατι να αγοραζεις παραπανω,αφου στο τελος θα καταληξουν στα σκουπιδια..? Τεσπα,σε ξεχωριστα ταπερ που να κλεινουν καλα. Στην τελικη χωσε τα στην καταψυξη σε 2-3 παρτιδες και τα βγαζεις οταν σου τελιωνουν του ψυγειου..(δεν το εχω κανει αυτο,και ουτε προκειτε γιατι δεν ξερω κατα ποσο ειναι υγιεινο)
mary Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Στο ψυγείο δυστυχώς δε κρατάνε πολύ. Ειδικά η γαλοπούλα σε φέτες γλυτσιάζει και ειναι αηδία. Σε καταψυξη τα βάζει η μάνα μου ανα 10 φέτες πχ σε σακουλάκι με ζιπ και τα βγαζει όποτε χρειαστεί. 1
Haldol Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Κατάψυξη. Εγγύηση, κι εγώ παίρνω ποσότητες απ'το MAKRO. Απλά όταν σου τελειώνουν αυτά στο ψυγείο, καλό θα ήταν να μετακινήσεις ένα "πακετάκι" απ' την κατάψυξη. Το ξεπάγωμα μέσα στο ψυγείο παίρνει 1+ ημέρα συνήθως, οπότε πρέπει να προγραμματίζεις.
bluesattack Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Ποια η διαφορα στην τιμη ? Τωρα που εχω ευκαιρη την τιμη απο μια τριανταδα τυρακι ... Γενικά και 15 φέτες να σου κόψουν από το super market πάνω από 7-10 μέρες δεν κρατάνε... Από εμπειρία τι έχετε να μου προτείνετε? Βαλε 2,3 τυρακια σε καθε τοστ , και αστα να εξεχουν αρκετα ωστε να σχηματιστει και σαγανακι.Δεν ειναι οτι οικονομικοτερο , αλλα εμπειρια ζητησες. 2
mouxaxa Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Πάντως η γλίτσα μην σε προβληματίζει. Μόνο αισθητικό είναι το πρόβλημα. Είναι πολυσακχαρίτης που είναι μεταβολικό προϊόν των βακτηρίων που ζουν στην φέτα σου. Αν το τρως άψητο ναι ίσως είναι αντιαισθητικό αλλά σε τοστ ψημένο δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Γενικά χαλασμένο είναι αν πλέον σου μυρίζει.
freedubus Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Ή μπορείς να βάζεις από 3 φέτες τυρί-ζαμπό ανά τοστ, όπως κάνω εγώ. Αλλιώς δεν με πιάνει. 5
mphxths Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 μεσοανατολικο το κανατε... στο ψυγειο τα βαζετε απλα και τελειωνει το πανηγυρι. Τελευταια φορα που ειχα τετοιες συσκευασιες με τυρι/ζαμπο για τοστ..ειχα κοψει γυρω γυρω το καπακι..το ανοιγα εβγαζα οσα ηθελα..το ψευτο-εκλεινα το καπακι (το πλαστικο τελοσπαντων) και στο ψυγειο..για βδομαδες και δεν παθαινανε τιποτα. Αλλα στο ψυγειο μου επικρατει ψυχος.Οχι αστεια...ολα τα αλλα ειναι για να ασχολουμαστε την ελευθερη ωρα μας
skiabox Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Ή μπορείς να βάζεις από 3 φέτες τυρί-ζαμπό ανά τοστ, όπως κάνω εγώ. Αλλιώς δεν με πιάνει.
The_Judas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Κατάψυξη. Εγγύηση, κι εγώ παίρνω ποσότητες απ'το MAKRO. Απλά όταν σου τελειώνουν αυτά στο ψυγείο, καλό θα ήταν να μετακινήσεις ένα "πακετάκι" απ' την κατάψυξη. Το ξεπάγωμα μέσα στο ψυγείο παίρνει 1+ ημέρα συνήθως, οπότε πρέπει να προγραμματίζεις. και εγώ αυτό κάνω. Βάζω τις φέτες μέσα σε σακούλες τροφίμων σε δεκάδες και μετά στην κατάψυξη. Γενικά στο makro, όσον αφορά τα τρόφιμα οι διαφορές οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από οπουδήποτε αλλού.Απλά σε αναγκάζει να αγοράσεις 500-600 γραμμάρια τουλάχιστον στα αλλαντικά. Από την στιγμή που θα ανοιχτεί η αεροσκευής συσκευασία, στο ψυγείο δεν πρόκειται να αντέξουν για πολύ καιρό... 2 εβδομάδες το πολύ. 1
Swimmer21 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Απλα στις 40 φετες πχ που θα παρεις, βαλε τις 20 σε αεροστεγες ταπερακι στο ψυγειο.. και τις αλλες 20 στην καταψυξη με την συσκευασία τους.. οποτε σου τελειωνουν προσθεσε απο την καταψυξη.
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Η «γλίτσα» πάντως που αναφέρθηκε, όντως δεν είναι τίποτα ανησυχητικό, στην τελική την ξεπλένεις με λίγο νερό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα