Προς το περιεχόμενο

Το μέλλον των πρακτορείων του ΟΠΑΠ


mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω εναν δικο μου ανθρωπο, νεαρης σχετικα ηλικιας(εχει μελλον μπροστά του για δουλειά), που 'κληρονομησε' απο τον πατερα του ενα πρακτορειο ΟΠΑΠ, και το δουλευει οπως μπορεί.

Το εχει στην επαρχια, σε μια μικρή σχετικα περιοχή, αν και ειναι κεφαλοχώρι, σχεδον κωμοπολη, και μαζευει κοσμο από ολα τα τριφυρω χωρια (δεν θελω να δωσω περισσοτερες γεωγραφικες λεπτομερειες, νομιζω δεν υπαρχει και λογος αλλωστε).

 

Θελοντας παντα το καλυτερο για τους δικους μου ανθρωπους, και οντας εγω προσωπικα εντος των τεχνολογικων εξελιξεων εδω και δεκαετίες ενώ εν λόγω πράκτορας δεν κατέχει και πολυ καλα τα τεχνολογικά, αναρωτιέμαι, και προβληματίζομαι, για το πόσο μέλλον μπορεί να έχουν τα κλασικα πρακτορεια του ΟΠΑΠ, σαν πρακτορεια, οπως τα ξερουμε σημερα.

Και μοιραζομαι αυτη την ανησυχια μαζι σας.

 

Βλεποντας τριγυρω ενα σωρο γνωστους να παιζουν πια διαδικτυακα, οπου και οι αποδοσεις ειναι μεγαλυτερες, αλλα και πλειστες αλλες δυνατοτητες(εγω δεν ειμαι φιλαθλος ομως, δεν ασχολουμαι με αθλητικα), καταλαβαινω οτι η λαιλαπα που λεγεται διαδικτυο, τα αλλαζει ολα, και σε αυτο τον χώρο.

 

Βεβαια, ο ΟΠΑΠ στην ελλαδα, ειναι κατι σαν κρατος εν κρατει. Απολαμβανει σκανδαλωδους προστασιας απο το ελληνικο κρατος. Και λογω και εδραιωμενης θεσης, οχι απλα υπαρχει, μεχρι τωρα τουλαχιστον, πηγαινε και πολυ καλα. Αλλα στο μελλον ομως;

 

Επισης, εχουν βαλει κι αλλα παιχνιδια πια, αλλα ακουω πολλους που παραπονουνται με τις αποδοσεις.

 

Ξερω απο γνωστους για δικαστικες διαμαχες ξενων εταιριων στοιχηματων με το ελληνικο κρατος που μια δινει και μια 'παιρνει' αδειες, που αλλαζει συνεχως τους κανονες και τους ορους λειτουργιας κλπ, αλλα τελικα φραγμος στο internet δεν μπορει να μπει νομιζω. Απλα αποθαρρυνουν τους αδαεις.

 

Επειτα, η νεολαια, οι νεοτεροι, οπου κι αν βρισκονται, ακομη και στα χωρια, εχουν πλεον ιντερνετ. Ανετα στοιχηματιζουν απο εκει. Ενταξει, ακομη οι μεγαλυτερης ηλικιας θα πανε πρακτορειο, αλλα αυτοι σιγα σιγα θα φυγουν καποια στιγμη...

 

Αυτα ηθελα να πω, και δινω το λογο σε εσας, ως πιο ειδικοι, να πειτε περισσοτερα.

Βεβαια, ισως εδω το δειγμα δεν ειναι και πολυ αντιπροσωπευτικο, αφου σε ενα τεχνολογικο φορουμ, ολοι θα σερφαρουν και κατα συντριπτικο ποσοστο θα πειτε ολοι...ιντερνετ.

Προσπαθειστε μαζι μου να δουμε την πραγματικοτητα σφαιρικα, κι οχι σαν ....computer 'nerds'(!), και αν μπορουμε, να δουμε τι μελλον μπορει να υπαρχει στα πρακτορεια, ωστε αν ειναι, να προτεινω στον δικό μου άνθρωπο κατι προς τι σωστη κατευθυνση(οτιδηποτε, μεχρι και αλλαγη επαγγελματος αν χρειαστει να σκεφτει!), ωστε να μην βρεθει ανεργος χωρις να το καταλαβει, ειδικα αν τα σημαδια υπαρχουν απο τωρα.

 

Καλη συζήτηση!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 305
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

εγω ειμαι υπερ του ανταγωνισμου φιλε κ ολα αυτα τα κολπα που κανουν για να μοσχοπουλησουν τον οπαπ

ολοι μας ξερουμε πως δεν θα στρεψουν κοσμο να παιξει σ' αυτον,

απο εκει και περα η λυση ειναι απλη κ την ειπες μονος σου:

αποδοσεις κ μονα αποδεκτα,

αυτο πρεπει να κανουν εκει στον οπαπ αν θελουν να γυρισει καποιο μεριδα εστω

κοσμου σ'αυτον, γιατι αυτη την λογικη δεν την καταλαβα ποτε,

τι παει να πει ρε γκιοζηδες βαζω 3αδες και αποδοσεις ψειρες για να κλεψω

τα λεφτα του κοσμακη, εστω αυτου που εξακολουθει να παιζει σε μενα;

βαλτε ρε αχρηστοι κανονικες αποδοσεις κ δωστε μονα να παιξει ο κοσμος,

τι φοβαστε δλδ;

οι εταιρειες του εξωτερικου δλδ που προσφερουν τα παραπανω λετε να βγαινουν χαμενες;

ή να ειναι τα κοροϊδα κ να ειστε εσεις οι ξυπνιοι;

στο τελος μονοι σας θα καταντησετε να παιζετε κ τοτε να σας δω

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στο πρακτορειο τις γειτονιας που παιζω και στηριζω οσο μπορω οταν δεν παιζω στο νετ,ειδικα οπως τωρα που υπαρχει προβλημα στο νετ με ολα αυτα που γινονται,το παιδι που το εχει ειναι πραγματικα απογοητευμενος και παντα λεει οτι ο ΟΠΑΠ εδω και χρονια καταστρεφει και τους ιδιους τους πρακτορες σε πολυ μεγαλο βαθμο...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

ρδελοπου τους εκανε ο οπαπης, ακου φορο απο το πρωτο ευρω :confused:

 

δεν πατουσε που δεν πατουσε ανθρωπος, μετα απ' αυτο θα εξαφανιστουν ακομα κ τα γεροντια,

κριμα παντως γιατι ουσιαστικα στον εαυτο τους κανουν ζημια με την απεργια με τα λεφτα που θα χανουν καθε μερα ΚΑΙ αυτοι,

τεσπα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πουλαει ενα 30κατι % ο οπαπ σε ιδιωτη...το κρατος και ο οπαπ εκανε τις κινησεις που πρεπει για να θησαυρισει ο νεος ιδιοκτητης και να κρατησει το μονοπωλιο σαν ΙΔΙΩΤΗΣ πια.

τωρα απο κει και περα οσο κραταει το μονοπωλιο ο οπαπ και γω θα θελα ενα πρακτορειο και ας κλαιγονται οι ιδιοκτητες

 

υ.γ. αν κλεισουν το διαδικτυακο στοιχημα τοτε θα το θελα χ2... :P

https://free2bet.wordpress.com/2012/12/14/ÏαÏαÏαÏη-10-εβδομαδÏν-για-Ïο-διαδικÏÏακ/

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013, σε 3εβδομάδες ακριβώς, αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προδικαστικά ερωτήματα που είχε θέσει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις υποθέσεις των εταιρειών «Stanleybet International Ltd», «William Hill Organization Ltd», «William Hill Plc» και «Sportingbet Plc» κατά του Ελληνικού Δημοσίου για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μωρε καλες οι απεργιες, αλλα τωρα που δεν εχει τπτ;

 

εγω θελω να τους δω τους πρακτορες ποσο μαγκες ειναι αν κανουν απεργια το σ/κ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεχνάς ότι το ΠΡΟΠΑΤΖΙΔΙΚΟ είναι κάτι σαν το καφενείο της γειτονιάς. Εκεί μαζεύονται τα παππούδια, πίνουν καφεδάκι, πλακώνονται για τις ομάδες, βλέπουν τα ματς και παίζουν κανα Προπο-Στοίχημα-Τζόκερ-Κίνο. Είναι εκτός των άλλων ένας χώρος κοινωνικής συναναστροφής. Αν εκμεταλλευτεί αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεν θα έχει πρόβλημα. Μη ξεχνάς ότι ο κλασικός συστηματικός στοιχηματζής είναι ο κουτοπόνηρος Ελληναράς.

 

Δεν γουστάρει πιστωτικές κάρτες και λογαριασμό που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα λεφτά του και να μην ξέρει με ποιόν συναλασσεται. Το στοίχημα πάντα προϋποθέτει εμπιστοσύνη.  Έτσι ο κουτοπόνηρος στοιχηματζής θέλει άμεση επαφή με τον προπατζή του.

 

Είναι ο ίδιος λόγος που κάποιες γυναίκες δεν ψωνίζουν online. Τα ψώνια είναι τελετουργία. Αν δεν γυρίσουν όλη την Ερμού και δεν κατεβάσουν κυριολεκτικά όλα τα προϊόντα απο τα ράφια δεν πρόκειται να ψωνίσουν. Κάπως έτσι είναι και το στοίχημα για μερικούς.

 

Αλλωστε και στην Αγγλία όπου το στοίχημα έχει πολύ μεγαλύτερη παράδοση υπάρχουν ακόμα πολλά μαγαζάκια στοιχηματζίδικα όπως Ladbrokes etc.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

σιγα μην τα αλλαξουνε ρε, αφου ειναι λιγουρια κ χαιρονται το "μονοπωλιο" τους,

ετσι νομιζουν δλδ, ξεχασαν να ρωτησουν τα μιλουνια που παιζουν εξω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μέλλον του προποτζίδικου για μένα ειναι το καφενείο-προποτζίδικο, δηλαδη πολλές και μεγάλες οθόνες, χώροι ειδικά διαμορφωμένοι για να δει κανεις αγώνα σε φάση βαζω σε μια φωνια του μαγαζιου 2 καναπέδες ανετους, τραπεζάκι στη μέση και 1 50αρα οθόνη σε κοντινη αποσταση, σε άλλο χώρο τα ίδια + τις κεντρικές στον κυρίως χώρο μπροστά σε μεγάλα, ανετα στρογγυλα τραπέζια (σε στυλ τραπεζιων για χαρτια) ώστε να καθεται κοσμος να παιζει κανα κοινο και να συζηταει ή να βλέπει κανα ματσακι.

Εννοείται θα έχει και μπαρακι για καφέδες ή ποτακι που θα πουλάει φθηνά (με ξεκωλλάκι σερβιτόρτα αν γίνεται), ενώ θα υπάρχουν και λιγοι σταθεροι υπολογιστες, ασυρματο ιντερνετ και κανα νετμπουκ για τους πελάτες, για να διαβάσουν ή να παιξουν στο ιντερνετ, χωρίς χρέωση. Με αυτη τη λογική κρατάς κόσμο για αρκετή ώρα στο μαγαζι, βγάζεις καλο ποσό απο το μπαρ και ταυτόχρονα τους βάζεις και στο τρυπάκι να παιξουν πέρα απο στοιχημα και κανα αλλο παιχνιδι.

Την ιδεα την πείρα απο ενα μαγαζι που ειχε φρουτάκια, εκλεισε όταν βγηκε ο νομος Μακη και εβγαλε αδεια για προπο, μιλάμε θύμιζε καζίνο σε πολυτέλεια και ήσουν ανετος να κάθεσαι σε πολυθρόνα, να πίνεις καφεδάρα με ενα - εναμιση ευρώ και να βλέπεις και τον αγώνα σου, ανετος. Ειδικά τώρα που ολοι οι αγώνες ειναι σε ΟΤΕ tv κ Nova δεν δινει κανεις 100 ευρώ για να βλέπει αγώνες στο σπίτι και θα προτιμήσει να παει καπου έξω, εφόσον είσαι φθηνός και συνδυάζεις ανεση σπιτιου με φθηνες τιμές θα έχεις στανταρ κοσμο.

 

Δεν ξερω μονο αν θέλει και αλλη αδεια πέρα απο πρακτορείο ΟΠΑΠ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...