Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ομολογουμένως , νύχτα διναμε.

παρολαυτα ,αυτα για τα οποια υποτιθεται οτι μιλας και εννοεις 3 σελιδες τωρα δεν συναδουν σε καμια περιπτωση με αυτα που γραφεις.

(εσυ μιλησες για call option που αυτοι ειχαν - α) το counterparty θα ηταν η ο θειος που τοτε , θα ειχε την χασουρα ο θειος β) το counterparty τριτος εκδοτης που ο θειος δε θα επιρεαζοταν)

οποτε πριν επιτεθεις ξανα να φροντισεις να εισαι πιο συγκεκριμενος.

και ξαναγραφω οτι περαν του show off αραδιαζοντας wiki αρθρα για οποια exotic κατασταση ξερεις, καλο θα ηταν να καταλαβεις και το προφιλ του θειου ως επενδυτη.

Ρε φίλε τι δεν καταλαβαίνεις ?

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ CALL OPTION (ξερό) ΠΟΥ ΑΥΤΟI EXOYN

Όπως θα θυμάσαι από το μάθημα υπάρχουν ομόλογα με ενσωματωμένα options (είτε για αυτόν που τα εκδίδει είτε για αυτόν που τα έχει αγοράσει).

Ο θείος αγοράζει ένα τέτοιο ομόλογο το οποίο έχει σνωματωμένο ένα option (μια ρήτρα αν θες) που δίνει το δικαίωμα σε αυτόν που τα εξέδωσε να τα ανακαλέσει στα 2,5 χρόνια και να πληρώσει με άλλα ομόλογα. Δεν είναι ΤΟΣΟ exotic.

Δε ξέρω αν είναι αυτή η περίπτωση αλλά όταν κάποιος λέει "δεν γίνεται να σου αλλάξουν τα ομόλογα με το έτσι θέλω" απλά μπορείς να του δείξεις ένα τρόπο που αυτό μπορεί να γίνει.

Θα επισημάνω μια ακόμη φορά ότι 7% για ένα ομόλογο "αγγλίας" option-free (έχω την άδειά σου να χρησιμοποιώ jargon ??? ... απλά δε ξέρω πως λέγεται στα ελληνικά) είναι υπερβολικο.

Δεν μίλσηα ποτέ για ξερό option.

Επίσης δεν ήταν ποτέ διάθεσή μου να εμπλακώ στο "προφίλ" του θείου. Απλά να δώσω ΜΙΑ περίπτωση που μπορούν να γίνουν τα όσα (στο περίπου) περιγράφει ο TS και διάφοροι έτρεξαν να που ότι δεν γίνονται και ότι το αγγλικό δημόσιο έχει καταστρώσει σ΄χεδιο να εξαπατήσει τον θείο.

Αλλωστε αυτό που ζήτησε ο TS δεν ήταν να καταλάβουμε το προφίλ του "θείου" αλλά περιέγραψε μια κατάσταση και αν και δεν έχει σαφές ερώτημα αυτό που καταλαβαίνω (κυρίως από το what? γινεται αυτο;) είναι ότι δεν ξέρει αν αυτό γίνεται ή όχι.

Αυτά.

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως ο TS να γράψει 2-3 λόγια για το πως εξηγεί η τράπεζα αυτό που περιγράφει και πως (τεχνικά) έγινε αυτό.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ειναι οτι δεν καταλαβα τι εννοεις...

θεωρισα απλα οτι εαν ο θειος ειχε εμπλακει σε συμφωνια για  embeeded option bond , απλα δε θα καναμε αυτη την κουβεντα τωρα γιατι απλα ο θειος θα ηξερε τι του γινεται...(long story short ? για μενα ειναι δυσκολο να εχει μπει στις παραπανω διαδικασιες χωρις να εχει την παραμικρη ιδεα - αφηνω εξω το να τον πιασαν κοροιδο.)

απλα θα περιμενω να δω την ενημερωση που εχει ο ΤS απο την τραπεζα για να λυθει το μυστηριο (εαν τη μοιραστει μαζι μας).

over n out.

Δημοσ.

Αλλο το χρηματιστηριο και αλλο τα ομολογα φιλε μου

Τα ομολογα εχουν την λογικη του εσωτερικου δανεισμου για το κρατος και η μονη περιπτωση να χασεις απο αυτα ειναι η περιπτωση χρεοκοπειας οπου σε ενα τετοιο ενδεχομενο χανουν ολοι

Το κουρεμα που εγινε ειναι γιατι υπηρξε χρεοκοπια εντος ευρωζωνης.... (το δευτερο σεναριο που ακουγαμε)

Οσον αφορα τα κερδη του παροντος επιτοκιου θα θεωρω πολυ ελαχιστα και μεγαλο ρισκο να τοποθετει κανεις τα οσα χρηματα του σε μια χωρα υπο τον φοβο της καταρρευσης (ο ιδιος ο υπουργος οικονομικων ειπε αλλωστε οτι αποφυγαμε μεν την χρεοκοπια αλλα ο κινδυνος ειναι υπαρκτος ακομη..... Αλλα και να μην το ελεγε ποιος τους πιστευει πλεον ?)

Τωρα για το αλλο που λες οτι ολοι θα βαζανε χρηματα .....

Θεωρεις οτι ολοι εχουν διαθεσιμα χρηματα ?

τζογος ειναι οτιδηποτε ρισκαρεις για να βγαλεις κατι περισσοτερο.

απο τη στιγμη που δεν ειναι εγγυημενα 100% τα λεφτα σου τοτε ειναι τζογος

οπως τζογος ειναι να κανεις επενδυση σε ενα μαγαζι η με φωτοβολταικα.

Δημοσ.

τα λεφτα σου εγγυημενα δεν ειναι πουθενα.

εαν το ρισκο του 0.01....% το θερωρεις εγγυηση  τοτε σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που με το Information set που εχουν μπορουν να κανουν επενδυσεις που συμφωνα με το δικο σου μετρο θεωρουνται εγγυημενες.

Δημοσ.

Δε ξέρω αν υπάρχει ορισμός του τζόγου αλλά για μένα 2 πράγματα πρέπει να συμβαίνουν για να είναι κάτι τζόγος

- Το αναμενόμενο κέρδος να είναι αρνητικό

- Το αποτέλεσμα να είναι προϊόν τύχης (αν όχι κατά 100% κατά ένα συντριπτικό ποσοστό).

Έτσι βέβαια το ΛΟΤΤΟ, ρουλέτα, ΚΙΝΟ κλπ είναι τζόγος αλλά το Πάμε Στοίχημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

• Like 1
Δημοσ.

Δε ξέρω αν υπάρχει ορισμός του τζόγου αλλά για μένα 2 πράγματα πρέπει να συμβαίνουν για να είναι κάτι τζόγος

- Το αποτέλεσμα να είναι προϊόν τύχης (αν όχι κατά 100% κατά ένα συντριπτικό ποσοστό).

Έτσι βέβαια το ΛΟΤΤΟ, ρουλέτα, ΚΙΝΟ κλπ είναι τζόγος αλλά το Πάμε Στοίχημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

μπορει κυριολεκτικα να μην θεωρειται,αλλα εχει ρισκο.αυτο εννοω.

Δημοσ.

Προφανώς από τη στιγμή που ο topic starter δεν έχει δώσει καμία απάντηση για το τι ακριβώς ομόλογο είναι αυτό (corporate, government, convertible και αν ναι σε τι) όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες.

Σταματήστε να διαρρέετε βλακείες ψάχνοντας 2 λεπτά στο wikipedia και αφήστε να απαντήσουν μόνο οι γνώστες του αντικειμένου γιατί γράφετε επικίνδυνα πράγματα.

Προς topic starter: Δώσε ένα ISIN (μοναδικός αριθμός) του ομολόγου μπας και βγάλουμε καμία άκρη

Δημοσ.

Προφανώς από τη στιγμή που ο topic starter δεν έχει δώσει καμία απάντηση για το τι ακριβώς ομόλογο είναι αυτό (corporate, government, convertible και αν ναι σε τι) όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες.

Σταματήστε να διαρρέετε βλακείες ψάχνοντας 2 λεπτά στο wikipedia και αφήστε να απαντήσουν μόνο οι γνώστες του αντικειμένου γιατί γράφετε επικίνδυνα πράγματα.

Προς topic starter: Δώσε ένα ISIN (μοναδικός αριθμός) του ομολόγου μπας και βγάλουμε καμία άκρη

Φυσικά και μόνο εικασίες κάνουμε και μόνο υποθέσεις.

Το να προσπαθήσεις να δώσεις πραγματική συμβουλή για τέτοιο ζήτημα μέσα από το insomnia είναι αντιδεοντολογικό και σίγουρα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ (και ελέγξιμο αν ανήκεις στο συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο ή είσαι μέλος σε αντίστοιχα επαγγελαμτικά σώματα).

ΥΓ: Μιας και μόνο εγώ πόσταρα link από το wikipedia θα ήθελα να πω ότι το να ποστάρει κάποιος ένα link για να κάνει κατανοητό αυτό που λέει σε όλους τους insomniac δε πάει να πει ότι έχει ασχοληθεί ΔΥΟ λεπτά με αυτά τα πράγματα (έστω κι αν δε τα κανει κατ' επάγγελμα).

Δημοσ.

Φυσικά και μόνο εικασίες κάνουμε και μόνο υποθέσεις.

Το να προσπαθήσεις να δώσεις πραγματική συμβουλή για τέτοιο ζήτημα μέσα από το insomnia είναι αντιδεοντολογικό και σίγουρα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ (και ελέγξιμο αν ανήκεις στο συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο ή είσαι μέλος σε αντίστοιχα επαγγελαμτικά σώματα).

ΥΓ: Μιας και μόνο εγώ πόσταρα link από το wikipedia θα ήθελα να πω ότι το να ποστάρει κάποιος ένα link για να κάνει κατανοητό αυτό που λέει σε όλους τους insomniac δε πάει να πει ότι έχει ασχοληθεί ΔΥΟ λεπτά με αυτά τα πράγματα (έστω κι αν δε τα κανει κατ' επάγγελμα).

Εμένα αυτό που με ενόχλησε είναι ότι υπάρχουν 4 σελίδες με μηνύματα ενώ ο topic starter δεν έχει δώσει κανένα σοβαρό στοιχείο για να καταλαβουμε τι επενδυτικό προιόν είναι αυτό που έχει στα χέρια του.

Δεν μιλάμε να του δοθεί επενδυτική συμβουλή, απλα να του δοθεί μια εξηγήση τι ακριβώς συνέβη και που οφείλεται αυτό. Αλλά χωρίς επιπλέον στοιχεία προτείνω να σταματήσει εδώ η συζήτηση προς το παρόν.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν δυόμιση χρόνια δεν ήταν που άλλαξαν τα Ελληνικά ομόλογα σε Βρετανικού Δικαίου, με την συμφωνία του πρώτου μνημονίου; 

Δημοσ.

Πριν δυόμιση χρόνια δεν ήταν που άλλαξαν τα Ελληνικά ομόλογα σε Βρετανικού Δικαίου, με την συμφωνία του πρώτου μνημονίου; 

Όχι, μάλλον εννοείς το περίφημο PSI το οποίο έγινε φέτος.

Δημοσ.

Ξέρω κάποιον ο οποίος για 6 μήνες καθημερινά έπαιζε την είσπραξη της επιχείρησής του στο πάμε στοίχημα(ΜΟΝΟ πάμε στοίχημα και μόνο σε πρακτορεία ΟΠΑΠ). Το αποτέλεσμα ήταν κάποια στιγμή να του κόψουν την πίστωση οι προμηθευτές και να κλείσει την επιχείρησή του. Τα χρέη του συνολικά ξεπερνούν τις 500.000€, και από ότι φαίνεται θα μπει φυλακή γιατί η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα έστω και 5€ να πιάσει στα χέρια του θα τα παίξει και αυτά.

Όποιον και να ρωτήσουμε θα μας πει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ο ορισμός του "ανθρώπου εθισμένου στον τζόγο", διαφωνείς? :)

Για μένα πάντως ο τζόγος έχει να κάνει με τη δράση, την περιπέτεια, το ρίσκο που προσφέρει η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια ή σε παιχνίδια πιθανοτήτων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...