Προς το περιεχόμενο
  • 0
vasharal

flash 8 και dreamweaver

Ερώτηση

Καλησπέρα,

 

μόλις ξεκίνησα να μαθαίνω το flash 8 της macromedia. 

Έφτιαξα ένα φλάσάκι που έχει δύο link και ένω παίζουν 

κανονικά  όταν το δοκιμάζω στον υπολογιστή, μόλις βάζω το φλασάκι στο deamweaver και δοκιμάζω στον brawser δεν δουλευουν καθόλου τα link. To φλασάκι όμως παιζει κανονικά. Γινεται το ποντικι χεράκι άλλα πατάω και δεν... 

κάμια ιδέα τι μπορει να φταίει????

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Μήπως μπλοκάρονται τα links από κάποιο pop-up blocker του browser; Ανέβασε κάπου το αρχείο να δοκιμάσω.

 

Επίσης να προτείνω εφόσον ενδιαφέρεσαι για την πλατφόρμα Flash, να δοκιμάσεις το Flash CS3 και μετά(τελευταίο είναι το CS6) της Adobe μιας και το Macromedia 8 έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια (και έχει περιορισμένες δυνατότητες).

 

Πληροφοριακά, η γλώσσα προγραμματισμού του Flash (ActionScript 2) θα σταματήσει να υπάρχει από το 2013 με την καινούρια έκδοση του Flash όπως ανακοίνωσε η Adobe, οπότε καλό θα ήταν αν ξεκινήσεις να μαθαίνεις και αυτό το κομμάτι να μάθεις ActionScript 3.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου.

 

Εβαλα άπο την αρχή όλο το πακέτο της Macromedia (Dreamweaver 8, Flash 8, Fireworks 8) και δεν το έψαξα παραπάνω γιατί με πιέζει ο χρόνος να φτιάξω ένα site μιας και είναι η πτυχιάκή μου. Εχω 3 μήνες που άσχολούμαι και μόλις μιά εβδομάδα που έπιασα το flash. Τώρα κάνω τα πρώτα μου φλασάκια (πειραματίζομαι), να "στολίσω" λίγο τις σελίδες μου. Ακόμη δεν μπήκα στα "σκληρα" ( ActionScript ). Θέλω πολύ δουλειά ακόμη. Πάντως θα σε θυμηθώ αν αποφασίσω να ασχοληθώ με το αντικείμενο.

 

Όσο για το φλασάκι όταν ανέβασα τη σελίδα,  σε ένα δωρεάν σέρβερ που  ανέβασα το site (για να μπορει να βλέπει ο καθηγητης την πρόοδο) , δουλεύει κανονικά. Δεν ξέρω με πιο τρόπο μπορω να ανεβάσω κάπου το αρχείο μόνο του άλλα πάρε αν θές το link της σελίδας. Και κατεβασέ το από κει.

http://testvicky.net16.net/menu/Sylogos_drosini/drastoriotites.html

 

Δεν είναι το τελικό φλασάκι. Είπαμε πειράματα κάνω. Ακόμη είμαι στα μαθήματα.

 

Με τον local server όμως τοπικά ακόμη τίποτα...  Λογικά δεν θα έπρεπε να δουλεύει? 

Δηλαδη τώρα θα πρέπει να το ανεβάζω κάθε φορά που βάζω ένα link για να τσεκάρω αν δουλευει?

 

Και πάλι ευχαριστώ. Χρόνια πολλα.



Μήπως μπλοκάρονται τα links από κάποιο pop-up blocker του browser; Ανέβασε κάπου το αρχείο να δοκιμάσω.

 

Επίσης να προτείνω εφόσον ενδιαφέρεσαι για την πλατφόρμα Flash, να δοκιμάσεις το Flash CS3 και μετά(τελευταίο είναι το CS6) της Adobe μιας και το Macromedia 8 έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια (και έχει περιορισμένες δυνατότητες).

 

Πληροφοριακά, η γλώσσα προγραμματισμού του Flash (ActionScript 2) θα σταματήσει να υπάρχει από το 2013 με την καινούρια έκδοση του Flash όπως ανακοίνωσε η Adobe, οπότε καλό θα ήταν αν ξεκινήσεις να μαθαίνεις και αυτό το κομμάτι να μάθεις ActionScript 3.

 

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου.

 

Εβαλα άπο την αρχή όλο το πακέτο της Macromedia (Dreamweaver 8, Flash 8, Fireworks 8) και δεν το έψαξα παραπάνω γιατί με πιέζει ο χρόνος να φτιάξω ένα site μιας και είναι η πτυχιάκή μου. Εχω 3 μήνες που άσχολούμαι και μόλις μιά εβδομάδα που έπιασα το flash. Τώρα κάνω τα πρώτα μου φλασάκια (πειραματίζομαι), να "στολίσω" λίγο τις σελίδες μου. Ακόμη δεν μπήκα στα "σκληρα" ( ActionScript ). Θέλω πολύ δουλειά ακόμη. Πάντως θα σε θυμηθώ αν αποφασίσω να ασχοληθώ με το αντικείμενο.

 

Όσο για το φλασάκι όταν ανέβασα τη σελίδα,  σε ένα δωρεάν σέρβερ που  ανέβασα το site (για να μπορει να βλέπει ο καθηγητης την πρόοδο) , δουλεύει κανονικά. Δεν ξέρω με πιο τρόπο μπορω να ανεβάσω κάπου το αρχείο μόνο του άλλα πάρε αν θές το link της σελίδας. Και κατεβασέ το από κει.

http://testvicky.net...toriotites.html

 

Δεν είναι το τελικό φλασάκι. Είπαμε πειράματα κάνω. Ακόμη είμαι στα μαθήματα.

 

Με τον local server όμως τοπικά ακόμη τίποτα...  Λογικά δεν θα έπρεπε να δουλεύει? 

Δηλαδη τώρα θα πρέπει να το ανεβάζω κάθε φορά που βάζω ένα link για να τσεκάρω αν δουλευει?

 

Και πάλι ευχαριστώ. Χρόνια πολλα.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Ο κώδικας είναι σωστός οπότε είναι θέμα του browser μάλλον. Σε μένα τοπικά δουλεύει σε όλους τους browsers εκτός από Chrome για κάποιον λόγο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Διόρθωσε και αυτό http://testvicky.net16.net/menu/

Συγνώμη άλλα δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι. Τι να διορθώσω?? :wacko:

 

Ο κώδικας είναι σωστός οπότε είναι θέμα του browser μάλλον. Σε μένα τοπικά δουλεύει σε όλους τους browsers εκτός από Chrome για κάποιον λόγο.

Anyway... Μου αρκεί που δουλεύει όταν το ανεβάζω. 

 

Ευχαριστώ 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Βάλε ένα index αρχείο μέσα στο φάκελο menu.

 

Είναι η πρώτη φορα που σχεδιάζω ένα site και ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.

 

Είναι απαραίτητο σε κάθε φάκελο να υπάρχει ένα αρχείο index???

Έτσι όπως το έχω σχεδιάσει ο φάκελος menu περιέχει μέσα τους πέντε βασικούς φακέλους που αποτελούν τις πέντε ένότητες που υπάρχουν στο μενου στην κορυφη της σελίδας. (το μουσείο,δροσίνης,συλλογές, σύλλογος, έπικοινωνια). Ο κέθε φάκελος απο αυτούς έχει το δικό του index. Αν φτιάξω ένα index για τον φακελο menu τι περιεχόμενο να βάλω? 

 

Δεν έχω κάποιο link να μου εφανίζει το menu/index.html. Είναι απλά το menu που εμφανίζεται στην κορυφη του template (επομένως σε όλες τις σελίδες ) και από κει επιλέγω .../menu/to_mouseio/index.html,  .../menu/drosinis/index.html κλπ...

 

Μου δημιουργεί προβλημα αυτό??

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Δίνει πρόσβαση στο server. Βέβαια η δομή των φακέλων σου είναι τέτοια που δεν δημιουργείται κάποιο άμεσο πρόβλημα, καλό είναι όμως να καλύψεις τέτοιες τρύπες όπου αλλού υπάρχουν. Δημιούργησε ένα index αρχείο μέσα στο φάκελο menu (προκειμένου να ανοίγει το index και όχι η δομή του site σου)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Δίνει πρόσβαση στο server. Βέβαια η δομή των φακέλων σου είναι τέτοια που δεν δημιουργείται κάποιο άμεσο πρόβλημα, καλό είναι όμως να καλύψεις τέτοιες τρύπες όπου αλλού υπάρχουν. Δημιούργησε ένα index αρχείο μέσα στο φάκελο menu (προκειμένου να ανοίγει το index και όχι η δομή του site σου)

Μμμ μάλιστα.

Όχι ότι πολυκατάλαβα άλλα φαντάζομαι είναι ολόκληρη ιστορία να μου το εξηγήσεις εκτενέστερα. Θα το ψάξω κάποια στιγμη. 

Πές μου μόνο αν μπορείς για το index, θα είναι απλά ένα κενό άρχειο html που θα υπάρχει εκεί και δεν θα το εμφανίζω πουθενά?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Θα σου πρότεινα ένα index σαν αυτό της αρχικής σου σελίδας, χωρίς περιεχόμενο αλλά με κάποιο μήνυμα

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.