kosmas3d Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Λόγω αναβάθμισης του υπολογιστή το παλιο τροφοδοτικό (3 χρονων 500 watt black diamond) έχει μόνο ένα 4 pin eps και για να κουμπώση στην μητρική χρειάζεται 8 pin eps ή δύο 4 pin . Οπότε σκέφτομαι για την αγορά καινούργιου τροφοδοτικού γύρω στα 650 watt, τι μάρκα προτείνεται και πάνω απ' όλα να ταιριάζουν σίγουρα τα βύσματα. μητρική : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-970A-D3-s-AM3plus-AMD-970-DDR3-GA-970A-D3.htm επεξεργαστής : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-FX-8350-AM3-plus-4-0-GHz-16-Mb-FD8350FRHKBOX.htm γραφικών : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Gigabyte-Radeon-HD7770OC-1GB-GV-R777OC-1GD-REV-2-0.htm
ninos30 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Εννοείται πως δεν χρειάζεται να αλλάξεις PSU μόνο για αυτό. Εκτός αν έχει αρχίσει να σου κάνει προβλήματα ή σκοπεύεις να πάρεις μια μεγαλύτερη VGA 2
darkheretic Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Εννοείται πως δεν χρειάζεται να αλλάξεις PSU μόνο για αυτό. Εκτός αν έχει αρχίσει να σου κάνει προβλήματα ή σκοπεύεις να πάρεις μια μεγαλύτερη VGA +1 Μαλλον αυτο χρειαζεται http://www.e-photoshop.gr/tragant-kalodio-trofodosias-4pin-atx-se-8pin-eps.html 1
kosmas3d Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Όσων αφορά το budget σκεφτομαι γυρω στα 70-80 ευρώ γιατι απ'όσο έχω καταλάβει τόσο κοστίζει ένα "καλό" . Εαν βάλω τον αντάπτορα είναι ακριβώς το ίδιο με το να συνδέσω δύο 4 pin . Γιατί άμα είναι έτσι γιατι η εταιρία να βάλει δύο τετράπινα για ρεύμα και να μην έδινε έναν αντάπτορα μαζί, μήπως με τη σύνδεση δυο τετράπινων υπάρχει μεγαλύτερη τάση και αξιοπιστεία στο ρεύμα??
panosem Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 αν φτασεις σε αυτο το μπατζετ, το τροφοδοτικο και 8πινο θα χει και δυο 4πινα...οπως πχ αυτο της υπογραφης μου, που κοστιζει 62€ απο σκρουτζ
darkheretic Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Εαν βάλω τον αντάπτορα είναι ακριβώς το ίδιο με το να συνδέσω δύο 4 pin . Γιατί άμα είναι έτσι γιατι η εταιρία να βάλει δύο τετράπινα για ρεύμα και να μην έδινε έναν αντάπτορα μαζί, μήπως με τη σύνδεση δυο τετράπινων υπάρχει μεγαλύτερη τάση και αξιοπιστεία στο ρεύμα?? Δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα με τις τασεις.Οι κατασκευαστες τινος?Των Mobos(ηδικια μουεχει διαφορα ανταπτορακια),των PSU(εκει ειναι στανταρ τα πραγματα,οτι πηρες πηρες)σχεδον ολες οι εταιρειες πια βαζουν ενα 4+4 κι ενα 8πινο,κουτιων(καποιοι κατασκευαστες βαζουν προεκτασεις τροφοδοσιας)? αν φτασεις σε αυτο το μπατζετ, το τροφοδοτικο και 8πινο θα χει και δυο 4πινα...οπως πχ αυτο της υπογραφης μου, που κοστιζει 62€ απο σκρουτζ panosem κι εγω αυτο εχω και απο αποδοση ειμαι απολυτα καλυμενος καθως και απο την πληθωρα των καλωδιων.Μονο που για να τα λεμε ολα, τα καλωδια τρφοδοσιας CPU ειναι αρκετα μικρα και εγω τουλαχιστον αναγκαστηκα να παρω προεκταση(no big deal)Για το XFX 550W Core Edition μιλαω
ninos30 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Να σκεφτείς να αλλάξεις τροφοδοτικό μόνο αν έχεις σκοπό να κλοκάρεις. Τώρα αν θέλεις ούτως ή άλλως, προτίμησε το XFX από παραπάνω. Ο αντάπτορας είναι ένα ημίμετρο. Μοιράζει την ένταση σε περισσότερες φάσεις (8 που έχει η εν λόγω μητρική). Αλλά ζορίζεις έτσι το καλώδιο που ξεκινάει από το τροφοδοτικό, αφού με τα ίδια χαρακτηριστικά καλείται να μεταφέρει περισσότερο ρεύμα. Σε extreme καταστάσεις μπορείς να προκαλέσεις μέχρι και φωτιά. Και μην βιαστεί κανείς να πει κάτι, δεν λέω ότι είναι και το πιο πιθανό αλλά παίζει το σενάριο. Από την υπερθέρμανση λιώνει το εξωτερικό πλαστικό περίβλημα με αποτέλεσμα τα καλώδια να ακουμπήσουν μεταξύ τους και να βραχυκυκλώσουν. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους δεν είναι καλό να χρησιμοποιούνται και κάποιοι μετατροπείς PCIE6pin->PCIE8pin Όπως σου είπα όμως, αλλαγή μόνο αν έχεις σκοπό να κλοκάρεις τον 8350 ψηλά
kosmas3d Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Μάλλον δεν θα κλοκαρω τον επεξεργαστή, οπότε και σκέφτομαι να κάνω την δουλειά μου με αντάπτορες. Η μία λύση είναι να πάρω έναν αντάπτορα που μετατρέπει τα 4 Pin σε 8 pin, και μια δεύτερη λύση σκέφτικα να συνδέσω το ένα το 4 πιν στη μητρική και να πάρω έναν αντάπτορα που να μετατρέπει κάποιο απο τα άλλα καλώδια που περισσεύουν σε 4pin έτσι ώστε να πέφτει όλο το ρευμα σε ένα καλώδιο αλλά να μοιράζεται π.χ. να παρω αντάπτορα που συνδέεται στο molex. Για πείτε μου την γνώμη σας για αυτή τη σκέψη !!!!! Ευχαριστώ!!!!
kosmas3d Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει σε αυτή την ιδέα . Η μία λύση είναι να πάρω έναν αντάπτορα που μετατρέπει τα 4 Pin σε 8 pin, και μια δεύτερη λύση σκέφτικα να συνδέσω το ένα το 4 πιν στη μητρική και να πάρω έναν αντάπτορα που να μετατρέπει κάποιο απο τα άλλα καλώδια που περισσεύουν σε 4pin έτσι ώστε να μην πέφτει όλο το ρευμα σε ένα καλώδιο αλλά να μοιράζεται π.χ. να παρω αντάπτορα που συνδέεται στο molex και βγαίνει σε 4 pin . Τι λέτεεε???????
ninos30 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Θεωρώ ότι ήδη σου έχω απατήσει. Κούμπωσε μόνο το 4-pin του τροφοδοτικού σου και θα είσαι εντάξει. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2013 από ninos30
qsis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 με ενα μονο τετραπινο (χωρις ανταπτορες κτλ..) δε θα δουλεψει μια χαρα? αν δε παει για o/c δε νομιζω οτι θελει και τροφοδοτικο με 2ο 4pin
panos217 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 η μητρικη που εχει ενας φιλος μου(μια asus δεν θυμαμαι μοντελο)δεχετε 8πιν τροφοδοσια αλλα εχει στα 4 απο αυτα ενα καπακι και ετσι εχει βαλει ενα 4πινο βυσμα και οχι 8πινο αν ειπα χοντραδα παρακαλω συγχωρεστε με!
ninos30 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Μια χαρά τα είπες. Απλά το καπάκι δεν χρειάζεται να είναι επάνω αν χρησιμοποιήσει μόνο το 4-Pin. Μπορεί να μείνει και κενό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα