Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα το κράτος για άλλη μια φορά έβγαλε νόμους για να ταλαιπωρεί τους πολίτες της χώρας , με την προσδοκία για αύξηση εσόδων από τους εκτελωνισμούς κατάφερε οποιοδήποτε δέμα εξωτερικού να κάνει μερικούς μήνες στο τελωνείο (ακόμα και από χώρες εντός ευρωπαϊκής ένωσης) άσχετα αν είναι προς εκτελωνισμό ή όχι με λίγα λόγια πρόσθεσε αναμονή το λιγότερο 2-3 εβδομάδες εάν είσαι τυχερός.Για μένα τέλος τα ψώνια από έξω τα κατάφεραν γιατί η βλακεία είναι ανίκητη το πρόβλημα δεν είναι ο εκτελωνισμός αλλά ο χρόνος που πρόσθεσαν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό σε καίει αλλά πετάς και τις κοτσάνες σου.

Αντιλογία θεωρείς το να σου διορθώνουν τα λάθη σου;

Η επιμονή σου για την απ' ευθείας μεταφορά ταχυδρομικού δέματος από την Αμερική στην Αθήνα είναι σωστή και ο isay και εγώ σου κάνουμε αντίλογο;

Μάθε να παραδέχεσαι τα λάθη σου και να μην σε παρασύρει το άγχος σου για την παραλαβή του drone που έχει γίνει serial.

Για ποιες κοτσανες λες; Το αν εσυ θεωρεις κοτσανες κάποια ερωτηματα που εχω κανει,επειδη δε ξερω τι γινεται με τελωνεια κτλ, ειναι δικη σου γνωμη. Αρα ολοι εμεις που ρωταμε μαλλον λεμε κοτσανες, κατα τη γνωμη σου... 

Για το δεμα με τον χαρτη οτι ειδα ειπα. Τωρα οσο αφορα τα λαθη μου που λες,ηξερα απο την αρχη οτι μπορει και να περασω τελωνειο... Τελος για το αγχος που λες φιλε μου, λογικο δεν ειναι οταν περιμενει καποιος μεγαλης αξιας μηχανημα η οτιδηποτε αλλο να εχει και αγχος; Εγω, τι να κανουμε περιμενω ενα drone για τη δουλεια μου.Η μηπως απαγορευεται να ξαναρωταμε γιατι ισως και να μην εχουμε καταλαβει καλα κατι;  

• Moderators

Για ποιες κοτσανες λες; Το αν εσυ θεωρεις κοτσανες κάποια ερωτηματα που εχω κανω,επειδη δε ξερω τι γινεται με τελωνεια κτλ, ειναι δικη σου γνωμη. Αρα ολοι εμεις που ρωταμε μαλλον λεμε κοτσανες, κατα τη γνωμη σου... 

Για το δεμα με τον χαρτη οτι ειδα ειπα. Τωρα οσο αφορα τα λαθη μου που λες,ηξερα απο την αρχη οτι μπορει και να περασω τελωνειο... Τελος για το αγχος που λες φιλε μου, λογικο δεν ειναι οταν περιμενει καποιος μεγαλης αξιας μηχανημα η οτιδηποτε αλλο να εχει και αγχος; Εγω, τι να κανουμε περιμενω ενα drone για τη δουλεια μου.Η μηπως απαγορευεται να ξαναρωταμε γιατι ισως και να μην εχουμε καταλαβει καλα κατι;  

Στο εξηγησαμε απο την αρχη ομως οτι πλεον υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να περασεις τελωνειο αλλα εσυ καθε 3ις και λιγο ρωτας και ξανα ρωτας μηπως και το γλυτωσεις , αναγκαστηκα περιμενεις και βλεπεις τι θα γινει

Στο εξηγησαμε απο την αρχη ομως οτι πλεον υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να περασεις τελωνειο αλλα εσυ καθε 3ις και λιγο ρωτας και ξανα ρωτας μηπως και το γλυτωσεις , αναγκαστηκα περιμενεις και βλεπεις τι θα γινει

Σωστα ,

Αυτο ομως δεν αναιρει πως θα πρεπει να μιλαμε πολιτισμενα.

Εαν καποιος εχει "εκνευρισμο" απο τις -πραγματικα πολλες- επαναλαμβανομενες ερωτησεις του φιλου , τον αγνοει και παει παρακατω ..

Εγω ετσι πραττω.

• Like 2

Για ποιες κοτσανες λες; Το αν εσυ θεωρεις κοτσανες κάποια ερωτηματα που εχω κανω,επειδη δε ξερω τι γινεται με τελωνεια κτλ, ειναι δικη σου γνωμη. Αρα ολοι εμεις που ρωταμε μαλλον λεμε κοτσανες, κατα τη γνωμη σου... 

Στα ερωτήματα που έχεις κάνει, για το τελωνείο, το τι θα πληρώσεις και το πότε θα παραλάβεις το drone, είτε στα σχετικά νήματα του forum είτε στα πμ, έχω απαντήσει κατ' επανάληψη, με καλή πρόθεση, χωρίς κανένα χαρακτηρισμό των ερωτήσεων και των αποριών σου.

Δεν θα συνεχίσω αυτή την αδιέξοδη συζήτηση μαζί σου αφού συνεχώς διαστρεβλώνεις όσα γράφονται.

Εύχομαι αφενός να παραλάβεις το δέμα σου ανέξοδα ή έστω με το μικρότερο έξοδο, για να σταματήσει το άγχος σου, αφετέρου να αξιοποιήσεις, με τον καλλίτερο τρόπο, αυτή την ακριβή αγορά σου.

Στα ερωτήματα που έχεις κάνει, για το τελωνείο, το τι θα πληρώσεις και το πότε θα παραλάβεις το drone, είτε στα σχετικά νήματα του forum είτε στα πμ, έχω απαντήσει κατ' επανάληψη, με καλή πρόθεση, χωρίς κανένα χαρακτηρισμό των ερωτήσεων και των αποριών σου.

Δεν θα συνεχίσω αυτή την αδιέξοδη συζήτηση μαζί σου αφού συνεχώς διαστρεβλώνεις όσα γράφονται.

Εύχομαι αφενός να παραλάβεις το δέμα σου ανέξοδα ή έστω με το μικρότερο έξοδο, για να σταματήσει το άγχος σου, αφετέρου να αξιοποιήσεις, με τον καλλίτερο τρόπο, αυτή την ακριβή αγορά σου.

Αυτο που με πειραξε ειναι το <<... πετάς και τις κοτσάνες σου.>>  Πάντως σε ευχαριστώ για τις ευχές, για το δεμα που περιμενω.

CP302844246CN

Για ρίξτε μια ματιά οι πιο έμπειροι...

Το γλίτωσα το τελωνείο;

Η ακόμα δεν φαίνεται;

Δν μου έχει ξανατυχει αυτό που λέει Ρουφ.

Φαίνεται να την γλίτωσες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα πριν 4-5 χρόνια έκανα εκατοντάδες παραγγελίας μέσω Κίνας τίποτα δεν μου είχε κολλήσει αλλά ερχόντουσαν μετά απο 30-40  ημέρες! 

20 Σεπτεμβρίου 2017 αγοράζω μια trail camera από το fasttech.com ένα πολύ σοβαρότερο και φθηνότερο από το ebay (που έχει καταντήσει αηδία με το drop shipping) η Κάμερα αυτή είναι αξίας 196,5 € ( 231 $ )  συν 13 € (15$) με την επιλογή EMS speedpost δηλαδή συνολικό κόστος: 210 € ( 246 $ ) το οποίο πράγματι έκανε έξι εργάσιμες ημέρες να έρθει Ελλάδα και είμαστε τώρα στο κάτωθι σημείο στην περιοχή Κ.Α.Τ. εδώ και πέντε μέρες: 

Ημερομηνία & Ώρα             Περιοχή                                                               Κατάσταση
30/9/2017, 00:08:36                   Κ.Α.Τ.                                                            ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
29/9/2017, 12:41:26         ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)            ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
22/9/2017, 23:28:00        ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ                                 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
21/9/2017, 20:37:00        ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ
                           ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σήμερα στο email μου μετά από όχληση δική μου για τον χρονοβόρο εκτελωνισμό, μου λέει η κυρά Κολοκυθοπούλου απο την εξυπηρέτηση πελατών να της στείλω το τιμολόγιο/Paypal καθώς το χρειάζονται οι τελωνειακές αρχές για τον εκτελωνισμό. 

Της έστειλα το τιμολόγιο που έγραφε πάνω ο Κινέζος που πήρα την Κάμερα το ποσό 43 € (50 $) αντί για 231 $ λέτε να καταλάβουν την πραγματική αξία της κάμερας ή έκανε παράνομη ενέργεια?  πόσο περίπου θα πληρώσω για εκτελωνισμό κάποτε ήταν 60 ευρώ η ταρίφα του ενός αργόσχολου τυρόβλαχου με ύφος μπαμπουίνου για να το εκτελωνίσει.

Επίσης ανακάλυψα στις επιλογές αποστολής του δέματος, αν επιλέξεις Registered Air Mail via postNL όπου NL σημαίνει μέσω Ολλανδία προφανώς, η οποία είναι χώρα της Ε.Ε. και δεν κολλάει σε τελωνείο και κοστίζει 8 € (10$) και έρχεται σε 12 εργάσιμες. 

Υπάρχει κάποια άλλη επιλογή αποστολής πακέτου που στάνταρ δεν κολλάει τελωνείο? για παράδειγμα το Registered Air Mail me 14 $ που κάνει 10-20 ημέρες in transit. 

Α επίσης άνοιξα ατομική επιχείρηση με συστήματα ασφαλείας και θα πω στον Λογιστή μου να μου κάνει τα χαρτιά προκειμένου να μην πληρώνω τελωνείο για να παίρνω ότι θέλω από Κίνα ισχύει κάτι τέτοιο?

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Καλησπέρα πριν 4-5 χρόνια έκανα εκατοντάδες παραγγελίας μέσω Κίνας τίποτα δεν μου είχε κολλήσει αλλά ερχόντουσαν μετά απο 30-40  ημέρες! 

20 Σεπτεμβρίου 2017 αγοράζω μια trail camera από το fasttech.com ένα πολύ σοβαρότερο και φθηνότερο από το ebay (που έχει καταντήσει αηδία με το drop shipping) η Κάμερα αυτή είναι αξίας 196,5 € ( 231 $ )  συν 13 € (15$) με την επιλογή EMS speedpost δηλαδή συνολικό κόστος: 210 € ( 246 $ ) το οποίο πράγματι έκανε έξι εργάσιμες ημέρες να έρθει Ελλάδα και είμαστε τώρα στο κάτωθι σημείο στην περιοχή Κ.Α.Τ. εδώ και πέντε μέρες: 

Ημερομηνία & Ώρα             Περιοχή                                                           Κατάσταση

30/9/2017, 00:08:36           Κ.Α.Τ.                                                               ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

29/9/2017, 12:41:26           ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)      ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 22/9/2017, 23:28:00           ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ                           ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

21/9/2017, 20:37:00           ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ                           ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σήμερα στο email μου μετά από όχληση δική μου για τον χρονοβόρο εκτελωνισμό, μου λέει η κυρά Κολοκυθοπούλου απο την εξυπηρέτηση πελατών να της στείλω το τιμολόγιο/Paypal καθώς το χρειάζονται οι τελωνειακές αρχές για τον εκτελωνισμό. 

Της έστειλα το τιμολόγιο που έγραφε πάνω ο Κινέζος που πήρα την Κάμερα το ποσό 43 € (50 $) αντί για 231 $ λέτε να καταλάβουν την πραγματική αξία της κάμερας ή έκανε παράνομη ενέργεια?  πόσο περίπου θα πληρώσω για εκτελωνισμό κάποτε ήταν 60 ευρώ η ταρίφα του ενός αργόσχολου τυρόβλαχου με ύφος μπαμπουίνου για να το εκτελωνίσει.

Επίσης ανακάλυψα στις επιλογές αποστολής του δέματος, αν επιλέξεις Registered Air Mail via postNL όπου NL σημαίνει μέσω Ολλανδία προφανώς, η οποία είναι χώρα της Ε.Ε. και δεν κολλάει σε τελωνείο και κοστίζει 8 € (10$) και έρχεται σε 12 εργάσιμες. 

Υπάρχει κάποια άλλη επιλογή αποστολής πακέτου που στάνταρ δεν κολλάει τελωνείο? για παράδειγμα το Registered Air Mail me 14 $ που κάνει 10-20 ημέρες in transit. 

Α επίσης άνοιξα ατομική επιχείρηση με συστήματα ασφαλείας και θα πω στον Λογιστή μου να μου κάνει τα χαρτιά προκειμένου να μην πληρώνω τελωνείο για να παίρνω ότι θέλω από Κίνα ισχύει κάτι τέτοιο?

Το τι και το πως αγόραζες πριν 4-5 χρόνια και, κυρίως, πως παραλάμβανες τα δέματα, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που συμβαίνουν από τον ΙΟΥΝ.

Δεν νομίζω ότι έκανες καλά που έστειλες ψεύτικη απόδειξη (δική μου γνώμη και εύχομαι να διαψευσθώ) γιατί οι τελωνειακοί έχουν αποδείξει ότι δεν "μασάνε". Μακάρι να τη βγάλεις με λίγα αλλά πολύ φοβάμαι ότι με την απόδειξη που έστειλες θα χειροτερέψεις τα πράγματα.

Σε ότι αφορά στις αγορές από Κίνα χωρίς να πληρώνεις τελωνείο και μάλιστα να αγοράζεις ότι θέλεις είναι βαθειά νυχτωμένος αυτός που σου τα είπε.

Αφού είσαι νέος ελεύθερος επαγγελματίας πρόσεξε πολύ τα θέματά σου με την Εφορία γιατί θα βρεθείς γρήγορα μπλεγμένος με αυτές τις απόψεις.

• Like 1

Ελπίζω να υπάρχει αίσθηση των ποινών που επιφέρει η ψευδής δήλωση στοιχείων κατά τον εκτελωνισμό.......

• Moderators

Ημερομηνία & Ώρα             Περιοχή                                                               Κατάσταση

30/9/2017, 00:08:36                   Κ.Α.Τ.                                                            ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

29/9/2017, 12:41:26         ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)            ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

22/9/2017, 23:28:00        ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ                                 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

21/9/2017, 20:37:00        ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ                           ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Οχι το τελευταιο δεν ισχυει , αν φερεις πραγμα θα πρεπει να βρεις και εκτελωνιστη που θα σε εκπροσωπει οταν φερνεις παραγγελειες

Αυτο που ισως ακουσες και μπερδευεις ειναι οι ενδωκοινοτικες συνναλαγες εντος ευρωπης που αν αγορασεις κατι απο καποιο καταστημα που μπορει να στο κανει κοβει τιμολογιο και δεν πληρωνεις το ΦΠΑ

το register air mail NL post δεν προσφερει καμια προστασια , επειδη ειναι με NL post δεν σημαινει οτι θα ερθει μεσω ολανδιας

αρκετα ταχυδρομεια εχουν παραρτηματα στην κινα επειδη ειναι τεραστια αγορα

Λοιπόν έχω πάρει ένα μονοθέσιο για το γραφείο μου, 10Ε  κάτι πάτοι για παπούτσια   ανατομικοί  7,5Ε  και μια θήκη για κινητό 2,5Ε  το μονοθέσιο αυτός θα το στείλει με dhl γράφει βασικά παίζει ρόλο αυτό;  τώρα γι αυτά όλα θα πληρώσω 3Ε::  ή παραπάνω;

Αλλα και παλι δεν ειναι σα να κοροϊδευεις το μαγαζι; Αν το κανουμε ολοι αυτο, θα μας αποκλεισει το μαγαζι απο μελλοντικες αγορες..

ουτε καν

After reviewing the shipment information, it seems as though your package should have been delivered by now as it has been in transit for longer than estimated.

As a one-time courtesy, iHerb is happy to refund you in full for this order. The refund will be applied to the original form of payment within several business days, depending on your financial institution's internal policies and procedures. You will also be receiving a confirmation email with the refund information.

However, please note that if future orders are not delivered, a refund will not be issued until the package is returned to us.

και οταν το αντικειμενο επιστρεψει σε αυτους λογω αρνηση παραλαβης πχ, σου επιστρεφουν το ποσο αφαιρωντας τα μεταφορικα.

αλλα εμεις μια φορα το κανουμε, και δεν ξανααγοραζουμε αφου ξερουμε πως πεφτει τελωνειο :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...