Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ξαναρωτησω γιατι δεν πηρα απάντηση, το priority drirect mail που προτείνεται απο banggood, πώς εξασφαλίζει ότι δεν θα περάσει το δέμα τελωνείο, έρχεται μέσω ευρωπαϊκής αποθήκης, είναι εξακριβωμένο αυτό; 

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το tracking του ΕΛΤΑ μου δείχνει τα παρακάτω να περιμένω ή να πάω στο ταχυδρομείο μήπως δεν μου έχουν στείλει ειδοποιητήριο? 

1o Αντικείμενο 

Ημερομηνία & Ώρα        Περιοχή               Κατάσταση

23/11/2017, 10:06:12      Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ      ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

23/11/2017, 08:25:25      Κ.Α.Τ.    ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

23/11/2017, 06:02:44      ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)              ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

22/11/2017, 23:19:12      ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)              ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

17/11/2017, 19:36:00      ΟΛΛΑΝΔΙΑ         ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

17/11/2017, 19:36:00      ΟΛΛΑΝΔΙΑ         ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

2ο Αντικείμενο 

Ημερομηνία & Ώρα        Περιοχή               Κατάσταση

22/11/2017, 13:38:09      Κ.Α.Τ.    ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

22/11/2017, 11:28:54      ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)              ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

17/11/2017, 07:05:32      ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)              ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

13/11/2017, 21:42:00      ΟΛΛΑΝΔΙΑ         ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

13/11/2017, 21:42:00      ΟΛΛΑΝΔΙΑ         ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Δημοσ.

Να ξαναρωτησω γιατι δεν πηρα απάντηση, το priority drirect mail που προτείνεται απο banggood, πώς εξασφαλίζει ότι δεν θα περάσει το δέμα τελωνείο, έρχεται μέσω ευρωπαϊκής αποθήκης, είναι εξακριβωμένο αυτό; 

Δεν υπάρχει καμια εξασφάλιση, ο τρόπος που γινεται η αποστολή δεν ειναι μοναδικός ή ξεκάθαρος αλλά η πράξη μηνών εχει δειξει οτι το αντικείμενο πάει ολλανδία και μετα έρχεται Ελλάδα, δεν μπαινει τελωνείο και παιρνει το δρόμο για το σπιτι σου. Το πως ακριβώς γίνεται δεν με ενδιαφέρει οσο με ενδιαφέρει το σοβαρό στατιστικο αποτελεσμα. Τόσους μήνες διάβασα μονο μια περιπτωση που κάποιος γκρίνιζε οτι πλήρωσε τελωνείο αλλά υπήρχε τοσο ασαφεια στα λεγόμενα του που δεν το έκρινα αξιόπιστο (ουτε σαν στατιστικό δείγμα)

Το tracking του ΕΛΤΑ μου δείχνει τα παρακάτω να περιμένω ή να πάω στο ταχυδρομείο μήπως δεν μου έχουν στείλει ειδοποιητήριο? 

Εδω δεν εχουν φτάσει ακομα στο τοπικό κατάστημα ελτα (στο δικό σου) και θες ειδοποιητήριο;

Υπομονη

• Like 1
Δημοσ.

Μωρέ να βγάλουμε και τα tomahawk δε λέω, ας εξαντλήσουμε όμως πρώτα τη νόμιμη οδό.

Και αναρωτιέμαι, άντε και κάνεις την αναθεώρηση και είσαι σε όλα οκ, πλήρωσες συνολικά λιγότερο από 22ευρώ, έχεις όλα τα αποδεικτικά, μιλάμε για γνωστό αντικείμενο, βρίσκεις παρόμοια σε σκρουτζομάγαζα στην ίδια τιμή, εσένα σου έκατσε να το πάρεις εκτός Ε.Ε. γιατί είσαι μαζόχας. Τα στέλνεις λοιπόν για αναθεώρηση σου απαντά η επιτροπάρα, λυπάμαι κύριος θα πληρώσεις. 

α) τι έτσι; χωρίς αιτιολόγηση; δεν εξηγούν το σκεπτικό τους κάπως;

β) μπορείς να κινηθείς κάπως σε δεύτερο επίπεδο αφού αγνοούν τα αποδεικτικά που τους έχει στείλει; δικηγόρο;

Θα μου πεις εδώ δεν απαντούν στην αναθεώρηση, εσύ πήγες και στο μετά...

Επειδή αν μπει ο διαόλος μέσα μου δεν ησυχάζω, επικοινώνησα από ΑΑΔΕ έως ΕΛΤΑ με την σειρά σε αυτά τα νούμερα 

2109542131 --> 2103353100 --> 2103538103 όπου στο τελευταίο, αφού έδωσα το tracking no με ενημέρωσαν ότι η αίτηση αναθεώρησης ελέγχθηκε και το δέμα μου κρίθηκε ότι έχει ατέλεια, οπότε σε μερικές μέρες θα το παραλάβω.

Να το δω και να μη το πιστέψω!

• Like 3
Δημοσ.

Επιτέλους!!! Κύλισε ένα δάκρυ

24/11/2017, 06:56:40 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

26/9/2017, 20:54:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Δημοσ.

Επειδή αν μπει ο διαόλος μέσα μου δεν ησυχάζω, επικοινώνησα από ΑΑΔΕ έως ΕΛΤΑ με την σειρά σε αυτά τα νούμερα

2109542131 --> 2103353100 --> 2103538103 όπου στο τελευταίο, αφού έδωσα το tracking no με ενημέρωσαν ότι η αίτηση αναθεώρησης ελέγχθηκε και το δέμα μου κρίθηκε ότι έχει ατέλεια, οπότε σε μερικές μέρες θα το παραλάβω.

Να το δω και να μη το πιστέψω!

το πρωτο νουμερο με τι βγαζει ακυρο(εχω και εγω εδω και 3 μηνες κολλημενο δεμα για αναδασμολογηση)
Δημοσ.

λοιπον ηρθε δεμα απο Ισραηλ με Standard International Shipping

η αποστολη εγινε 16-10-2017

LX032796651IL

παπουτσια ΝΙΚΕ 60,71ευρω με δωρεαν μεταφορικα

το εφερε ο ταχυδρομος στο σπιτι, δεν ειχε πανω καποιο χαρτι απο τα ελτα αλλα μαλλον απο οτι καταλαβα το χαρτι που εβαλε πανω ο πωλητης ειναι για να περασει ελευθερα το τελωνειο.. δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως γραφει γτ ειναι στην δικη του γλωσσα

επισης ενω επελεξα Standard International Shipping βλεπω πανω στο κουτι οτι η ετικετα λεει Express..

τεσπα τελος καλο ολα καλα

Το αυτοκόλλητο που έβαλε είναι η μια από τις δύο υποχρεωτικές δηλώσεις (CN22 και CN23) που επιβάλλεται να έχουν όλα τα δέματα από τρίτες χώρες, στις οποίες γράφει ο πωλητής περιγραφή του περιεχομένου και την αξία του και όχι για να περάσει ελεύθερα από το τελωνείο.

Στα ισραηλινά αναγράφονται τα τα πεδία που πρέπει να συμπληρώσει ο (ισραηλινός) πωλητής, ο οποίος έγραψε στα αγγλικά ότι είναι παπούτσια αξίας $33.

Δημοσ.

Επιτέλους!!! Κύλισε ένα δάκρυ

24/11/2017, 06:56:40 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

26/9/2017, 20:54:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Όντως θα κυλίσει δακρυ

Μπήκε τελωνείο :P

• Like 2
Δημοσ.

το πρωτο νουμερο με τι βγαζει ακυρο(εχω και εγω εδω και 3 μηνες κολλημενο δεμα για αναδασμολογηση)

Bλακείες γράφω 2103542132 ήταν το πρώτο νούμερο. Δεν έχει νόημα να πάρεις, πάρε κατευθείαν στο 3538103-104 και πες τους να δουν σε τι φάση είναι η αίτηση σου. Τους πίεσα λιγάκι είναι η αλήθεια, γιατί το έχουν δύο μήνες τώρα και μιλάμε για 12 ευρώ πράγμα! 

Βέβαια αν δε το δω να έρχεται σπίτι χωρίς χρέωση, δε πιστεύω τίποτα.

Από τα κεντρικά του ΕΛΤΑ μου έλεγαν ότι δεν ξέρουν που βρίσκεται το δέμα και ότι οι μόνοι αρμόδιοι πλέον είναι η Π.Ε.Τ.Α. (Πρωτοβάθμια Επιτροπή Τελωνειακών Αμφισβητήσεων) και ότι δεν έχουν ούτε τηλέφωνο επικοινωνίας, ούτε τίποτα και ότι είναι χρονοβόρο γιατί πρέπει να γίνει η διαδικασία αφαίρεσης δασμών και αναδασμολόγησης (τι φάση δηλαδή, μετακινούν τίποτα κοντέινερ βάρος) και ότι προτεραιότητα έχουν αυτά που δασμολογούνται για πρώτη φορά. Πήρα στη διεύθυνση τελωνειακών στην ΑΑΔΕ και από εκεί μου έδωσαν τηλέφωνο ελεγκτή στο Βενιζέλος και από εκεί στο τελευταίο νούμερο.

Δημοσ.

Bλακείες γράφω 2103542132 ήταν το πρώτο νούμερο. Δεν έχει νόημα να πάρεις, πάρε κατευθείαν στο 3538103-104 και πες τους να δουν σε τι φάση είναι η αίτηση σου. Τους πίεσα λιγάκι είναι η αλήθεια, γιατί το έχουν δύο μήνες τώρα και μιλάμε για 12 ευρώ πράγμα!

Βέβαια αν δε το δω να έρχεται σπίτι χωρίς χρέωση, δε πιστεύω τίποτα.

Από τα κεντρικά του ΕΛΤΑ μου έλεγαν ότι δεν ξέρουν που βρίσκεται το δέμα και ότι οι μόνοι αρμόδιοι πλέον είναι η Π.Ε.Τ.Α. (Πρωτοβάθμια Επιτροπή Τελωνειακών Αμφισβητήσεων) και ότι δεν έχουν ούτε τηλέφωνο επικοινωνίας, ούτε τίποτα και ότι είναι χρονοβόρο γιατί πρέπει να γίνει η διαδικασία αφαίρεσης δασμών και αναδασμολόγησης (τι φάση δηλαδή, μετακινούν τίποτα κοντέινερ βάρος) και ότι προτεραιότητα έχουν αυτά που δασμολογούνται για πρώτη φορά. Πήρα στη διεύθυνση τελωνειακών στην ΑΑΔΕ και από εκεί μου έδωσαν τηλέφωνο ελεγκτή στο Βενιζέλος και από εκεί στο τελευταίο νούμερο.

και εγω στο 2103538103 πηρα και με ειπε πρεπει να επικοινωνησω με την ααδε.θα ξαναπαρω
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...