Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νοικιαζω ενα σπιτι και θελω να φυγω. Η ΔΕΗ ειναι στο ονομα μου, το νερο οχι. Πρεπει να κανω διακοπη ρευματος στη ΔΕΗ και ποτε; Εαν δε κανω τι ακριβως θα γινει;

Εαν κανω, πληρωνω επιτοπου τη μεχρι στιγμης χρεωση που εχω κανει ή ερχεται στο σπιτι που νοικιαζω; Δλδ θα την πληρωσει ο επομενος;

Δημοσ.

Νοικιαζω ενα σπιτι και θελω να φυγω. Η ΔΕΗ ειναι στο ονομα μου, το νερο οχι. Πρεπει να κανω διακοπη ρευματος στη ΔΕΗ και ποτε; Εαν δε κανω τι ακριβως θα γινει;

Εαν κανω, πληρωνω επιτοπου τη μεχρι στιγμης χρεωση που εχω κανει ή ερχεται στο σπιτι που νοικιαζω; Δλδ θα την πληρωσει ο επομενος;

Να κανεις οποδηποτε γιατι μετα θα ειναι στο ονομα σου και αν ο αλλος καψει κανα 400αρι θα πρεπει να το πληρωσεις εσυ αλλα απο την αλλη ρωτα και τον ιδιοκτητη γιατι μπορει να θελει να το παρει στο ονομα του.

Τωρα γιατι διακοπη αμα δεν ειχες ρευμα και εβαλες εσυ εχεις δωσει μια εγγυηση αυτη θα την παρεις αφου αφαιρεσουν την διαφορα.

Δημοσ.

Nαι να πας στη ΔΕΗ και να κάνεις διακοπή.

Δε ξέρω αν θα σου έχουν έτοιμο το υπόλοιπό σου εκει, μπορεις να το ζητήσεις φυσικά, αλλά γενικά τη τελευταία φορά που άλλαξα σπίτι, ήρθε στο όνομά μου ένας εκαθαριστικός μέχρι την ημερομηνία που διέκοψα, πέρασα από το σπίτι, πήρα το λογαριασμό τον πλήρωσα και ολα οκ.

Το νερό δε σε απασχολεί. Ερχεται μια φορά το 4μηνο αν δε κάνω λάθος και ειναι το πολύ 20 ευρω(εκτος και αν έχεις κάνει τιποτε περίεργο), οπότε ΌΤΑΝ ερθει, λες του σπιτονοικοκύρη να σε ενημερώσει. Εμένα που μου ερχόταν 12 ευρω, δε με πήραν καν τηλέφωνο :P:P

Δημοσ.

Αρχικά πρέπει να έχεις εξοφλήσει τυχόν προηγούμενες οφειλές.

Μόλις κάνεις την αίτηση διακοπής, μέσα σε 2-3 μέρες θα γίνει και η διακοπή.

Ο τελικός λογαριασμός έρχεται σε διεύθυνση που καταχωρείς στην αίτηση διακοπής.

Να και η αίτηση 

Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς να κάνεις διακοπή. Κοίτα όμως πως έχει το πράγμα, προφανώς θα πρέπει να πάει κάποιος υπάλληλος της ΔΕΗ στο σπίτι σου για να δει πόσο έχεις κάψει, πως θα ξέρουν αλλιώς πόσα έχεις κάψει για να σε χρεώσουν; Καλύτερα πήγαινε μερικές μέρες πριν για να ρωτήσεις πόσο εύκολο είναι να στείλουν κάποιον υπάλληλο για να το δει. Εγώ προσωπικά όταν ξενοίκιασα ένα σπίτι πήγα τελευταία μέρα στην ΔΕΗ και ευτηχώς με εξυπηρέτησαν αμέσως, εσύ καλύτερα για να είσαι σίγουρος πήγαινε μερικές μέρες πριν και ρώτα πόσο εύκολο είναι να γίνει. Φυσικά από την άλλη μπορείς να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη του σπιτιού μήπως θέλει, αντί να κάνεις διακοπή, να γυρίσεις το όνομα στο δικό του. Τέλος, ότι χρωστάς στην ΔΕΗ μάλλον θα το πληρώσεις εκείνη την ώρα, δηλαδή κατά την ώρα της διακοπής ή της αλαγής του ονόματος. Όσον αφορά το νερό συνενοήσου με τον ιδιοκτήτη και άστου μερικά χρήματα για να το πληρώσει αυτός όταν έρθει.

Δημοσ.

Μαγκες δε του αφηνω τιποτα. Ηδη μου χρωσταει 80 ευρω, ενα υπολοιπο που εμεινε για τον απορροφητηρα που εβαλα ( δεν ειχε το σπιτι!! ), οποτε ουτε νερο πληρωνω, και ετσι σκεφτομαι τι μπορω να κανω για να μη πληρωσω και τι ΔΕΗ. 

Ασε που ειχα δωσει και ενα ενοικιο εγγυηση και εγω θα φυγω στα μισα του μηνα, οποτε θα παρει και απο εκει αλλο μισο ενοικιο στη τσεπη.

Στη αιτηση διακοπης, ο τελικος αριθμος που λεει, ειναι μεχρι και για την ημερα που εκανα την διακοπη; Ο επομενος λογαρισμος που περιμενω ομως τωρα ειναι εναντι. Τι ακριβως θα γινει;

Δημοσ.

Μαγκες δε του αφηνω τιποτα. Ηδη μου χρωσταει 80 ευρω, ενα υπολοιπο που εμεινε για τον απορροφητηρα που εβαλα ( δεν ειχε το σπιτι!! ), οποτε ουτε νερο πληρωνω, και ετσι σκεφτομαι τι μπορω να κανω για να μη πληρωσω και τι ΔΕΗ. 

Ασε που ειχα δωσει και ενα ενοικιο εγγυηση και εγω θα φυγω στα μισα του μηνα, οποτε θα παρει και απο εκει αλλο μισο ενοικιο στη τσεπη.

Στη αιτηση διακοπης, ο τελικος αριθμος που λεει, ειναι μεχρι και για την ημερα που εκανα την διακοπη; Ο επομενος λογαρισμος που περιμενω ομως τωρα ειναι εναντι. Τι ακριβως θα γινει;

Τώρα αν σου χρωστάει κι αυτός, τότες αλάζει το θέμα για το τι θα του δώσεις εσύ. Όσον αφορά την ΔΕΗ εσύ πήγαινε να κάνεις διακοπή και θα σου πουν αυτοί από εκεί τι θα γίνει, λογικά θα πληρώσεις επιτόπου ότι έχεις καταναλώσει, αλλά πρέπει να γίνει αυτό που σου είπα, δηλαδή να πάει κάποιος υπάλληλος της ΔΕΗ στο σπίτι σου για να δει πόσα έχεις καταναλώσει μέχρι τώρα.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά έκανα διακοπή στη ΔΕΗ τον Δεκέμβριο 2012. Πέμπτη πήγα στη ΔΕΗ και έκανα την αίτηση, Παρασκευή πήγε ο υπάλληλος της ΔΕΗ και πήρε την ένδειξη του ρολογιού κόβοντας ταυτόχρονα το ρεύμα, και Τετάρτη πήγα ξανά στη ΔΕΗ που είχε εκδοθεί ο τελικός λογαριασμός και πλήρωσα για να γίνει εκκαθάριση. Θα μπορούσα να περιμένω να έρθει ο τελικός λογαριασμός στη διεύθυνση που είχα δηλώσει όταν έκανα αίτηση διακοπής, αλλά βιαζόμουν. Υπόψιν ΔΕΝ είχα ληξιπρόθεσμα χρέη στη ΔΕΗ.

Δημοσ.

Τα αφαιρουμε απο το ενοικιο. 30 ευρω το μηνα.. Δλδ θελω αλλους 3 μηνες για να μου το ξεχρεωσουν.. Αλλα θελω να φυγω τον επομενο μηνα.. 

Οσο αφορα την εγγυηση, τι ακριβως γινεται; Ειχα πληρωσει 1 ενοικιο εγγυηση. Θελω να φυγω τον φεβρουαριο. Εχω πληρωσει τον ιανουαριο και η εγγυηση παει για τον φεβρουαριο, οποτε δε πληρωνω, ετσι;

Ασχετα εαν φυγω απο το σπιτι στις 15-20 φεβρουαριου, τα κλειδια θα τα δωσω στις 28.. Και αντε πες τα υπολοιπα για την ΕΥΔΑΠ και τυχον ζημιες που υπαρχουν.. 

Δημοσ.

Όχι,η εγγύηση δεν συμψηφίζεται.

Μένει μέσα και καλύπτει τυχόντες λογαριασμούς.

Αν μείνει τπτ,τα παίρνεις μετρητά,έτσι ξηγιέμαι εγώ στους νοικάρηδές μου.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι,η εγγύηση δεν συμψηφίζεται.

Μένει μέσα και καλύπτει τυχόντες λογαριασμούς.

Αν μείνει τπτ,τα παίρνεις μετρητά,έτσι ξηγιέμαι εγώ στους νοικάρηδές μου.

Σωστός, κανονικά αυτό γίνεται με την εγγύηση. Το ότι ισούται με ένα μηνιάτικο δεν σημαίνει ότι έχεις πληρώσει έναν μήνα παραπάνω. Ελέγχει ο ιδιοκτήτης τυχόν βλάβες και κρατάει από την εγγύηση όσα χρειάζονται, φυσικά εννοείται ότι αν δεν υπάρχουν βλάβες τότες πρέπει να στην επιστρέψει εξολοκλήρου. Τώρα εσύ που λες ότι σου χρωστάει κιόλας, εκεί θα πρέπει να τα βρείτε μεταξύ σας.

Δημοσ.

Και κακώς (κάκιστα) δηλαδή που δέχτηκες να πληρώσεις εσύ τον αποροφητήρα (εκτός αν ήταν ήδη χαλασμένος όταν μπήκες) και να επιμερίσεις σε δόσεις το ποσόν.

Δημοσ.

Δεν υπηρχε καν. Οποτε συμφωνησε να βαλω και να αφαιρειται σταδιακα απο το ενοικιο. Μετρητα δε βλεπω να παιρνω στο χερι, οποτε δεν θα πληρωσω αυτο το μηνα. Ζημιες δεν υπαρχουν, αντιθετως το σπιτι το εκανα ακομα καλυτερο.. Καθισα και το εβαψα κιολας.

Ασε που εδωσα εγγυση 360 και τωρα πληρωνω 330. Οποτε εχω 30 απο εκει, 80 απο τον απορροφητηρα, 110 δικα μου κανονικα..

Γενικα ειναι χαλι μαυρο.. Πολλες φορες ζημιωνεται και ο ενοικιαστης, ειδικα εαν νοικιαζει καθε 1,2 χρονια και διαφορετικο σπιτι..

Δημοσ.

Κατι ακομη. Ειχαμε κανει μια ανανεωση ( υποχρεωτικη, γιατι επρεπε να ξανακανουμε συμβολαιο λογω μειωσης τιμης ) και ληγει μετα απο 1 χρονο. Τι ακριβως πρεπει να κανω τωρα που θα φυγω για να μην υπαρχει το συμβολαιο στο ονομα μου; Ή απλα φευγω ετσι;

Με τον ιδιοκτητη δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα. Εξαλλου μου ειπε οτι μπορω να φυγω οποια στιγμη το θελησω. Απλα να ειμαι σιγουρος οτι δε θα μπορει να κανει κατι πισω απο τη πλατη μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...