pournaras Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 εφόσον δεν το θεωρείς λάθος, δεν θα είχες αντίρρηση λοιπόν να εφαρμοστεί και τον ιδιωτικό τομέα; Μονο να εφαρμοστει; Να διωκονται και σαν εγκληματιες πολεμου οσοι τον παραβαινουν...
Cossutius. Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 πας την κουβεντα στο γνωστο ΙΥ vs ΔΥ. Τα εχουμε συζητησει απειρες φορες, δεν υπαρχει λογος να ξανακανουμε παλι την ιδια λουπα. Εδω το θεμα ειναι συγκεκριμενο. Μια ομαδα ατομων, κλεινει τη δημοσια μεταφορα του κοσμου, με αιτημα να παιρνουν παραπανω απο τους ιδιους τους τους συναδελφους, και παραλληλα ζητανε υποστηριξη απο τον ιδιο τον κοσμο, που αν αφαιρεσεις τα golden boys και τους πλουσιους, το υπολοιπο 90% ειναι ειτε των 700 ευρω ειτε των 500, ειτε ανεργοι. Βρισκεις λογικη σε αυτη την πραξη; Όχι πουρνάρα. Εδωσα συγκεκριμένες απαντήσεις βάση της προηγούμενης απάντησης που μου έδωσες αλλά και στον Κιλλικ. Εχεις κάτι να πεις επι της ουσίας? Διαφωνείς ή συμφωνείς? Οι περισσότεροι διαφωνουμε με την απεργία των ΜΜΜ. Το ειπαμε αυτό. Θα παραμείνουμε σε αυτό η θα προχωρήσουμε παρακάτω? Η κουβέντα σε κάθε θρεντ έχει διακύμανσης. Αν τη στιγμή που μιλάμε για τις απεργίες, γράφει το τάδε μέλος, κάτι που αλλάζει εν μέρη τη κουβεντα, διατηρώντας όμως τον χαρακτήρα της που ουσιαστικά είναι τα προβλήματα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, σε σχέση με αυτων του δημοσίου, οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση. Και η απάντηση είναι πως αποδείχθηκε οτι η πολιτεία επιλέγει τι θα αντιμετωπίσει και πως. Για παράδειγμα η απεργία των υπαλλήλων της Βουλής δε κρίθηκε ποτέ παράνομη, ούτε φυσικά των δημοσιογράφων των δημοσίων ΜΜΕ. Ουδέποτε επίσης κρίθηκαν παράνομες οι απειλές μεγαλοπροισταμένων δημόσιων υπηρεσιών όπως σε εφορίες κτλ κτλ, πράγμα που που ενισχύει την άποψή μου για επιλεκτική αντιμετώπιση συγκεκριμένων κλάδων του δημοσίου τομέα. Αν διαφωνείς σε αυτό, αναμένω να το αντικρούσεις. Αν ο σκοπός της κουβεντας ειναι να συμφωνούμε όλοι πως η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων κακός κάνει απεργία (που όντως συμφωνούμε), και να μιλάμε γενικά και αόριστα για τον κακό δημόσιο υπάλληλο αυτό δεν αποτελεί επιχειρηματολογία. Αυριο πχ. μπορει να απεργήσουν οι καθηγητές και δάσκαλοι των παραμεθορίων με τον μισθό των 620 ευρό και να απαιτήσουν αυξήσεις γιατί τους έχουν στην άλλη ακρη του κόσμου ξερω γω με ενοίκια, λογαριασμούς κτλ κτλ, αλλά την ίδια στιγμη απαιτούμε να κάνουν γαμάτο μάθημα σε 30 παιδιά επειδή "αυτή ειναι η δουλειά τους", τι θα πουμε? Για τον κακό δημοσιο υπάλληλο τον καλοπληρωμένο που δεν έχει υποστει τίποτε και για τους 1,5 εκατομμύρια άνεργους του ιδ. τομέα? Ξέρεις πόσοι άνεργοι εκπαιδευτικοί υπάρχουν?Ατομα που έχουν περάσει τις δύσκολες εξετάσεις ΑΣΕΠ αλλά δεν προσλήφθηκαν ποτέ παρόλη την ανάγκη που υπάρχει. Αυτοι δεν ανήκουν στους άνεργους δηλαδή ή είναι και αυτοι οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα? Ας είμαστε ρεαλιστές. Το ότι ένα επιλεκτικό μέρος δ.υ αλλά και ι.υ. δεν έχει υποστεί τη κρίση, δε σημαίνει πως αυτό ισχύει για όλους. Μια απεργιακή κινητοποίηση ανθρώπων που παίρνουν 800 ευρω και θέλουν να τους πάνε στα 500, έχει βάση. Άνθρωπος είσαι όχι σκλάβος να σου πετάνε ένα ξεροκόματο. Αντίθετα μια κινητοποίηση ανθρώπων που παίρνουν 1800 και θα τους πάνε στα 1300, αλλά σταματάνε τις συγκοινωνίες και δε με αφήνουν λόγω απληστίας να πάω στην εργασία μου, δεν έχει απολύτως καμία βάση και εκεί υπάρχει το κατηγορώ. 2 μέτρα και 2 σταθμά. Θα ήθελα να διαβασω και την αποψη του deesnider πάντως για το θεμα της επιλεκτικής αντιμετώπισης περιστατικών απεργιακών κινητοποιήσεων, απολαβών επιλεγμένων δημοσιων υπαλλήλων τη στιγμη που άλλοι συνάδελφοι τους, τρέχουν με 3 και 60 στα κατσικοχωρια κτλ κτλ
Fotis13 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Και φυσικα εχουν ευθηνη γιατι οταν περνουν 500 ευρω και βλεπουν συναδερφους τους να απολυονται λογω και καλα της κρισης και υπαρχουν αλλη που παιρνουν τρελα λεφτα πρεπει να αντιδρασουν και οχι να κανουν το κοροιδο!!!!! Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι αν απολυθουν θα ειναι καλυτερα εγω δεν το νομιζω γιατι ξερεις μεγαλο μεριδιο των εργαζομενων στα ΜΜΜ και γενικα στο δημοσιο παει στην αγορα αρα αν δεν εχουν αυτοι δεν θα εχεις ουτε και εσυ και γυνετε ενας φαυλος κυκλος. Ναι εχεις δικιο το ειχα ξεχασει αυτο ,αν τους απολυσουμε θα πεσει η καταναλωση.Επισης εχουμε δημοσια και δωρεαν παιδεια και για ολα φταινε οι Ολλανδοι οι Εβραιοι και η διεθνης μασωνια...
viper2005 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 στο twitter επεσε καλη ατακα "αυριο τα ΜΜΜ δουλευουν κανονικα αλλα οι οδηγοι τους εχουν συγκεντρωση... " 1
Cossutius. Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 "αυριο τα ΜΜΜ δουλευουν κανονικα αλλα οι οδηγοι τους εχουν συγκεντρωση... " Τι έχουμε ΜΜΜ με αυτοματο πιλότο? Α ρε εκσυγχρονισμός Ειδατε ρε τα ΕΣΠΑ που πήγαν??
pournaras Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Όχι πουρνάρα. Εδωσα συγκεκριμένες απαντήσεις βάση της προηγούμενης απάντησης που μου έδωσες αλλά και στον Κιλλικ. Εχεις κάτι να πεις επι της ουσίας? Διαφωνείς ή συμφωνείς? Οι περισσότεροι διαφωνουμε με την απεργία των ΜΜΜ. Το ειπαμε αυτό. Θα παραμείνουμε σε αυτό η θα προχωρήσουμε παρακάτω? Η κουβέντα σε κάθε θρεντ έχει διακύμανσης. Αν τη στιγμή που μιλάμε για τις απεργίες, γράφει το τάδε μέλος, κάτι που αλλάζει εν μέρη τη κουβεντα, διατηρώντας όμως τον χαρακτήρα της που ουσιαστικά είναι τα προβλήματα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, σε σχέση με αυτων του δημοσίου, οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση. Και η απάντηση είναι πως αποδείχθηκε οτι η πολιτεία επιλέγει τι θα αντιμετωπίσει και πως. Για παράδειγμα η απεργία των υπαλλήλων της Βουλής δε κρίθηκε ποτέ παράνομη, ούτε φυσικά των δημοσιογράφων των δημοσίων ΜΜΕ. Ουδέποτε επίσης κρίθηκαν παράνομες οι απειλές μεγαλοπροισταμένων δημόσιων υπηρεσιών όπως σε εφορίες κτλ κτλ, πράγμα που που ενισχύει την άποψή μου για επιλεκτική αντιμετώπιση συγκεκριμένων κλάδων του δημοσίου τομέα. Αν διαφωνείς σε αυτό, αναμένω να το αντικρούσεις. Αν ο σκοπός της κουβεντας ειναι να συμφωνούμε όλοι πως η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων κακός κάνει απεργία (που όντως συμφωνούμε), και να μιλάμε γενικά και αόριστα για τον κακό δημόσιο υπάλληλο αυτό δεν αποτελεί επιχειρηματολογία. Αυριο πχ. μπορει να απεργήσουν οι καθηγητές και δάσκαλοι των παραμεθορίων με τον μισθό των 620 ευρό και να απαιτήσουν αυξήσεις γιατί τους έχουν στην άλλη ακρη του κόσμου ξερω γω με ενοίκια, λογαριασμούς κτλ κτλ, αλλά την ίδια στιγμη απαιτούμε να κάνουν γαμάτο μάθημα σε 30 παιδιά επειδή "αυτή ειναι η δουλειά τους", τι θα πουμε? Για τον κακό δημοσιο υπάλληλο τον καλοπληρωμένο που δεν έχει υποστει τίποτε και για τους 1,5 εκατομμύρια άνεργους του ιδ. τομέα? Ξέρεις πόσοι άνεργοι εκπαιδευτικοί υπάρχουν?Ατομα που έχουν περάσει τις δύσκολες εξετάσεις ΑΣΕΠ αλλά δεν προσλήφθηκαν ποτέ παρόλη την ανάγκη που υπάρχει. Αυτοι δεν ανήκουν στους άνεργους δηλαδή ή είναι και αυτοι οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα? Ας είμαστε ρεαλιστές. Το ότι ένα επιλεκτικό μέρος δ.υ αλλά και ι.υ. δεν έχει υποστεί τη κρίση, δε σημαίνει πως αυτό ισχύει για όλους. Μια απεργιακή κινητοποίηση ανθρώπων που παίρνουν 800 ευρω και θέλουν να τους πάνε στα 500, έχει βάση. Άνθρωπος είσαι όχι σκλάβος να σου πετάνε ένα ξεροκόματο. Αντίθετα μια κινητοποίηση ανθρώπων που παίρνουν 1800 και θα τους πάνε στα 1300, αλλά σταματάνε τις συγκοινωνίες και δε με αφήνουν λόγω απληστίας να πάω στην εργασία μου, δεν έχει απολύτως καμία βάση και εκεί υπάρχει το κατηγορώ. 2 μέτρα και 2 σταθμά. Θα ήθελα να διαβασω και την αποψη του deesnider πάντως για το θεμα της επιλεκτικής αντιμετώπισης περιστατικών απεργιακών κινητοποιήσεων, απολαβών επιλεγμένων δημοσιων υπαλλήλων τη στιγμη που άλλοι συνάδελφοι τους, τρέχουν με 3 και 60 στα κατσικοχωρια κτλ κτλ Ρωτας ομως πραγματα, για οποια δε θα διαφωνησει κανεις. Δεν καταλαβαινω προς τι οι ερωτησεις λοιπον. Προφανως και ολοι θα ημασταν υπερ μιας απεργιας των δασκαλων που παιρνουν 620. Προφανως και δεν ειναι ιδια τα αιτηματα του ενος κλαδου με τον αλλον. Δε μου λεει κατι. Αρα αναλογως τον κλαδο, τα αιτηματα του, και τις επιπτωσεις μιας απεργιας του στο ευρυτερο κοινωνικο συνολο, ο καθενας μας θα σκεφτει αν θα ταχθει υπερ η κατα. Δεν ειναι ολες οι απεργιες ιδιες, ουτε ολα τα αιτηματα ιδια. Οσο για το ποιες ειναι παρανομες η οχι, δυστυχως οι νομικες μου γνωσεις δεν μου επιτρεπουν να γνωριζω λεπτομερειες απο την καθε απεργια που παρεθεσες, ουτε να ξερω σε τι παρανομια υπεπεσαν ή οχι. Ακομη και για ετουτη που συζηταμε, ουτε που ξερω αν και γιατι ηταν παρανομη, και ουτε που με νοιαζει. Για μενα κακως κριθηκε παρανομη. Θα επρεπε να παραμεινει η απεργια, να αγανακτησει κι αλλο ο κοσμος, και να παρει το νομο στα χερια του, να εβλεπες μετα γελια. Και δε μιλαω για τα ποσοστα της νδ, που θα επιανε ταβανι. 1
BritGreek Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Χωρίς να έχω διαβάσει όλο το topic, να πω ότι ναι μεν ισχύει το δικαίωμα της απεργίας, αλλά όπως εσύ δικαιούσαι να απεργήσεις, έτσι κι εγώ έχω δικαίωμα στο να έχω πρόσβαση σ' αυτό που αυθαίρετα εσύ επιλέγεις να μπλοκάρεις. Το δρόμο απλά δεν έχεις δικαίωμα να τον κλείσεις για να εισακουστείς, την πρόσβασή μου στα μέσα μεταφοράς δεν έχεις δικαίωμα να μου τη στερήσεις. Στην τελική, όπως τόσοι και τόσοι άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα έχουν χάσει τις δουλειές τους, όπως τόσοι ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας βλέπουν τις κρατήσεις μιας ζωής για σύνταξη να μην ισχύουν και να τους κόβουν τις συντάξεις (λες και μπορούν να δουλέψουν - εδώ οι νέοι και δεν βρίσκουν), έτσι κι εσύ πρέπει να μάθεις να ζεις με λιγότερα όπως όλοι μας.Πχ για τη μονιμότητα στο Δημόσιο, δεν κατάλαβα γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι μένουν στο απυρόβλητο όταν στον ιδιωτικό με την πρώτη ευκαιρία χάνεις τη δουλειά σου για πλάκα. Εκτός αν θεωρείται ίδια η παραγωγικότητα του δημοσίου σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και εγώ ζω σε άλλο πλανήτη. Και τέλος, για ποιο ακριβώς μέλλον μιλάμε, όταν ψηφίζουμε τους ίδιους επί δεκαετίες, όταν δεν υπάρχει αξιόλογη και αξιόπιστη εναλλακτική λύση, και όταν δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα ως χώρα; Όταν κατακεραυνώνεται η παιδεία, η υγεία και ο πολιτισμός, τι περιμένουμε να γίνει; Μια τρύπα στο νερό. Γι' αυτό και πολλοί από εμάς αναγκαστήκαμε και γίναμε μετανάστες όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη. Για να φάμε. Απλά πράγματα.
CarbonFibre Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Αλληλεγγυη απο τον εργαζομενο του χιλιαρικου προς τον εργαζομενο του τριχιλιαρου. Δεν εχεις τον θεο σου. Ζητα λεφτα και απο τα παιδια των δρομων για να ζησεις με αηιοπρεπεια. οταν καταλαβει ο κοσμος οτι 1) το χαρατσι μου, ο μισθος σου το εφ απαξ σου 2) η υπερφορολογηση μου, η φοροδιαφυγη σου τοτε να δεις "αλληλεγγυη" που θα πεσει. Μιλάς για ένα θέμα που δεν γνωρίζεις με μία βεβαιότητα που με εκπλήσει και χωρίς να έχεις ιδέα ποιά είναι η πραγματικότητα!Επειδή σου είπε ο Χατζηδάκης ότι παίρνουν 3χιαρα τον πίστεψες. Φαντάζομαι πιστεύεις ότι θα σου φέρει και ανάπτυξη.
brickoman Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 για ολα φταινε οι Εβραιοι Αυτό πάντα το έλεγα αλλά κανείς δεν με πίστευε!
Cossutius. Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Ρωτας ομως πραγματα, για οποια δε θα διαφωνησει κανεις. Δεν καταλαβαινω προς τι οι ερωτησεις λοιπον. Μα εδω έχετε ανοιξει ολόκληρο θέμα στο οποιο δε μπορει να διαφωνησει κανεις. Τι να πεις δηλαδη? Πως ο εργαζομενος των 1500 ευρω δε πρέπει να πάρει 1000? Σαφως και πρέπει. Σε εποχη μνημονίου ζουμε. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί ειναι το πόσα θα πάρει ο υπάλληλος του ΜΕΤΡΟ των 800 ευρω. Γιατι υπάρχουν και αρκετοι τέτοιοι. Οχι πως αυτο του δινει το δικαιωμα να μου στερει το μετρό που πληρώνω αλλά όσο νά ναι αν απ τα 800 πάει στα 500 (λέμε τωρα) δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη λυση.
Lucifer Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Μα έτσι κι αλλιώς, μόνο οι υψηλόμισθοι επηρεάζονται από την εξαίρεση του ειδικού μισθολογίου με σχετική ρύθμιση περί διατήρησης κατώτατου μισθού στα υπάρχοντα επίπεδα. Όχι μόνο στο μετρό, γενικά. Νο;; 2
pournaras Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Μα εδω έχετε ανοιξει ολόκληρο θέμα στο οποιο δε μπορει να διαφωνησει κανεις. Τι να πεις δηλαδη? Πως ο εργαζομενος των 1500 ευρω δε πρέπει να πάρει 1000? Σαφως και πρέπει. Σε εποχη μνημονίου ζουμε. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί ειναι το πόσα θα πάρει ο υπάλληλος του ΜΕΤΡΟ των 800 ευρω. Γιατι υπάρχουν και αρκετοι τέτοιοι. Οχι πως αυτο του δινει το δικαιωμα να μου στερει το μετρό που πληρώνω αλλά όσο νά ναι αν απ τα 800 πάει στα 500 (λέμε τωρα) δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη λυση. Ωραια, κι επειδη ανοιχτηκε ενα θεμα στο οποιο τελικα διαφωνουν μονο 2-3, να το διαγραψουμε, η να κατσουμε εναγωνιως να ψαχνουμε κατι αλλο που πρεπει οπωσδηποτε να διαφωνησουμε; Αρα, αφου σε αυτο το κομματι δε διαφωνουμε, στο αλλο που πρεπει ο 1500αρης τη σημερινη εποχη να πεσει, το αλλο του καημενου δασκαλου στον εβρο, ουτε εκει διαφωνει κανεις μαζι σου, που το προβλημα;
..MementoMori.. Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Μιας και γυροφερνει ο Lucifer, θα κανω την ερωτηση μου, που δεν εχει να κανει με κομματα, αλλα αν κρινει οτι θα γαμηθει η κουβεντα, να το σβησει. Εξηγηστε μου πως γινεται ατομα αριστερων πεποιθησεων, να παλευουν για τα βυσματα που εβαλαν μεσα οι γνωστοι αγνωστοι? Δηλαδη πανω απο οτιδηποτε αλλο, ειναι η απεργια και το "δικιο" του εργατη? (του ποιου?) Και μιλαω για την συγκεκριμενη περιπτωση και με τα σημερινα δεδομενα. 2
deesnider Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Θα ήθελα να διαβασω και την αποψη του deesnider πάντως για το θεμα της επιλεκτικής αντιμετώπισης περιστατικών απεργιακών κινητοποιήσεων, απολαβών επιλεγμένων δημοσιων υπαλλήλων τη στιγμη που άλλοι συνάδελφοι τους, τρέχουν με 3 και 60 στα κατσικοχωρια κτλ κτλ Πριν από πάρα πολλά χρόνια, όταν μόλις είχα τελειώσει τη θητεία και είχα αρχίσει να εργάζομαι, τελειώνοντας τη δουλειά μου ένα βράδυ και βγαίνοντας από το μαγαζί, έπεσα πάνω σ' ένα ρεπόρτερ. Γυρνούσε πεζός μαζί με τον κάμεραμαν στην πλατεία Κάνιγγος και ρωτούσε τον κόσμο: «Πιστεύετε ότι οι νόμοι αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες με την ίδια αυστηρότητα;» Ρώτησαν κι εμένα. Χωρίς να σταματήσω το βάδισμα, του απάντησα βαριεστημένα: «Πρέπει να το κάνουν...» «Το κάνουν όμως;» επέμεινε. Γέλασα, δεν απάντησα και συνέχισα το δρόμο μου. Σε κάλυψα, τουλάχιστον όσο αφορά την άποψή μου; Σε περίπτωση που όχι, ας το αποσαφηνίσω: Φυσικά και είμαι κατά και κάθετα ενάντιος απέναντι σε κάθε επιλεκτική αντιμετώπιση και όχι μόνο όσο αφορά στους Δ.Υ. Υπάρχουν όμως δύο σημαντικά «αλλά», ένα γενικότερο κι ένα ειδικό: Το γενικότερο: Όσο κι αν μη μ' αρέσει, διακρίσεις υπέρ κάποιων «εκλεκτών» τού συστήματος γίνονταν ανέκαθεν και - μέχρι ν' αποκτήσει ο κόσμος τα guts ν' αλλάξει εκ βάθρων αντικαταστήσει το σύστημα, πράγμα το οποίο αμφισβητώ έως αποκλείω - προβλέπω ότι δε θα πάψουν. Το ειδικό: Εδώ το θέμα τής συζήτησής μας είναι η απεργία σ' ένα συγκεκριμένο - νευραλγικής σημασίας και άμεσης επιρροής στην καθημερινότητα των πολιτών - επαγγελματικό κλάδο και βασικό σημείο του σχολιασμού μας είναι το κύριο αίτημά του, ο λόγος δηλαδή για τον οποίο απεργεί: Δεν απεργεί, προκειμένου να πάψουν οι διακρίσεις. Δεν απεργεί καν - όσο κι αν θα ήταν παράλογο - προκειμένου να συνεχίσουν να υφίστανται υπέρ των Δ.Υ. σε σχέση με τους ιδιωτικούς. Απεργεί, προκειμένου να διατηρηθούν σε ισχύ ευνοϊκές διακρίσεις, ειδικά γι' αυτόν. Με δυο λόγια, αυτό που προτάσσει ως αίτημα και λόγο απεργίας, είναι το εξής προκλητικότατο: «Στα τέτοια μας οι όποιες μειώσεις αποδοχών και οι όποιες επιβαρύνσεις ...των άλλων. Εμείς απεργούμε, προκειμένου να μείνουν ανέγγιχτα τα δικά μας και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν.» Το παραπάνω δε, έστω κι αν είναι ηθικά μεμπτό - που είναι αναμφίβολα - αντικειμενικά είναι εν μέρει λογικό: Ο καθένας απεργεί για το συμφέρον του δικού του επαγγελματικού χώρου. Δεν έχει τη δύναμη ν' αλλάξει τα κακώς κείμενα όλου του κόσμου. Ο συγκεκριμένος κλάδος όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν παρουσιάζει απλά το - εκ δεδομένου ανήθικο, αν και εν μέρει «λογικό» - αίτημά του απλά ως λόγο απεργίας αλλά, με αυτό ως κύριο σύνθημα, αποφασίζει και διατάσσει την ομηρία, την ταλαιπωρία, τον εξαναγκασμό σε έξτρα δαπάνη χρημάτων που δεν έχουν και την ανάληψη ισχυρότατου ρίσκου να χάσουν τις δουλειές τους, κάποια εκατομμύρια συμπολίτες του... ...όχι διεκδικώντας την εξασφάλιση τής δικής του - το δίκαιο τής οποίας διεκδίκησης επίσης τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση, δεδομένων των «βυσματούχων» που διορίστηκαν σε θέσεις που ...δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για να προσληφθούν οι ίδιοι - αλλά... ...για να μείνουν ανέγγιχτα τα «δικά τους», όταν οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους αμείβονται με το 1/3 των αποδοχών εκείνων - αδίκως φυσικά - ακόμα και για εργασίες αντικειμενικά δυσκολότερες, πιο επικίνδυνες και πιο απαιτητικές σε δεξιότητες και ικανότητες από τη δική τους... ...όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν συμβεί αυτό, τη διαφορά θα την πληρώσουν τα ίδια εκατομμύρια συμπολιτών τους, οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες τής κινητοποίησης αυτής. Αδυνατώ να κατανοήσω το πως είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος ...συμπαράσταση σε μια κινητοποίηση με τα συγκεκριμένα θρασύτατα αιτήματα... 8
Cossutius. Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Pournara Εσύ έβγαλες πρόβλημα από μια επιχειρηματολογία στην οποία συμφωνούσες εξαρχής. Αν το ιδιο πράγμα το έγραφε ο Κιλλικ θα ειχες κάνει 10 like. Ακομα και αν το επαναλάμβανε 50 φορές. Σε λίγο θα αρχίσω να αντιγράφω ατάκες σου, να δω αν θα παίρνω like απο συγκεκριμένα άτομα βρε.... Eίμαι σιγουρος οτι κάποιοι που συμφωνουσαν μαζί σου θα βρουν τρόπο να διαφωνησουν...χαχαχα Εξηγηστε μου πως γινεται ατομα αριστερων πεποιθησεων, να παλευουν για τα βυσματα που εβαλαν μεσα οι γνωστοι αγνωστοι? Δεν μπορω να καταλάβω τι εννοείς. Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχουν πλεον αριστεροι και δεξιοί. Υπάρχουν μνημονιακοι και αντιμνημονιακοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις