Προς το περιεχόμενο

Καταφθάνουν τα πρώτα benchmark αποτελέσματα των Intel Core “Haswell” επεξεργαστών


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Ρωσική ιστοσελίδα OCLab.ru, που ισχυρίζεται ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση σε ένα εργοστασιακό δείγμα της νέας γενιάς επεξεργαστών Core "Haswell" της Intel και έτρεξε ορισμένα tests δοκιμάζοντας τις επιδόσεις του συγκρίνοντάς τες με αυτές των Core "Ivy Bridge" που βρίσκονται ήδη στην αγορά.Κατά την διάρκεια της δοκιμής αυτής, έθεσαν και τα δύο chips να τρέχουν στα 2.80 GHz (με την απενεργοποίηση των Turbo Boost, C1E αλλά και EIST).

 

Και τα δύο chips δοκιμάστηκαν από διάφορα γνωστά μετροπρογράμματα, όπως τα SuperPi 1M, PiFast και wPrime 32M&1024M, σε μια μητρική η οποία παραμένει άγνωστη και με λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows 7 64-bit . Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα δεν μπορούν να γίνουν verified ούτε να ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητά τους.

 

Όπως φαίνεται και στα γραφήματα, ο Haswell είναι ελαφρώς πιο αργός σε σχέση με τον Ivy Bridge στην ίδια συχνότητα ρολογιών σε single-threaded SuperPi 1M, αλλά σαφώς πιο γρήγορος (11 λεπτά 27.505 δευτερόλεπτα) συγκρινόμενος με τον προκάτοχό του (11 λεπτά 49.094 δευτερόλεπτα) στο SuperPi 32M. Στο multi-threaded PiFast benchmark, ο Intel Haswell (24.01 δευτερόλεπτα) καταφερε να αφήσει πίσω του τον Ivy Bridge (25.5 δευτερόλεπτα) ενώ βρισκόταν στην ίδια συχνότητα των 2.80GHz.

 

Στο wPrime 32M το Haswell chip παρουσιάσε καλύτερα αποτελέσματα (13.86 δευτερόλεπτα) σε σχέση με το Ivy Bridge chip (13.97 δευτερόλεπτα).Τέλος τα αποτελέσματα στο wPrime 1024M benchmark ήταν κάπως προβλέψιμα. Το Haswell chip κατάφερε να ολοκληρώσει την διεργασία σε 431.171 δευτερόλεπτα, λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο γρηγορότερος από τον Core i7-3770K στα 2.8GHz.

 

intel_haswell_vs_ivybridge_2.png

 

Οι υποτιθέμενες διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ των Intel Core “Haswell” και των Intel Core “Ivy Bridge” επεξεργαστών με συχνότητα στα 2.80GHz μπορεί να εξηγηθούν από τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που παρέχει η μικροαρχιτεκτονική των Hasswell η οποία ενδείκνυται για multi-threaded εφαρμογές. Ωστόσο προς το παρόν δεν μπορούν να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα ως προς τις επιδόσεις τους. Οι Hasswell αναμένεται να φθάσουν στα ράφια των καταστημάτων την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

 

Link.png Site: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20130130180653_First_Alleged_Benchmark_Results_of_Intel_Core_i_Haswell_Processor_Hit_the_Web.html[/url]']Xbitlabs.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είτε μας πουλάει Παπά η Intel είτε το Site! Με τόσο μικρή διαφορά στην απόδοση δεν βλέπω λόγο να βγει καινούργια σειρά και να αναβαθμίσει κανείς!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη παίρνετε ως δεδομένο ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

 

Οτι η intel θα εστιάσει στην κατανάλωση και στο igp κομμάτι θα εστιάσει αλλά δεν νομίζω να είναι αληθινό το συγκεκριμένο συγκριτικό.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10% max στο cpu πανω απο τον ivybridge θα ειναι...

αλλα

40% πανω στο gpu κομματι!

 

Οποτε συνολικα θα ειναι...ενα καλο update!

 

Απο sandybridge θα αξιζει να μεταβεις, αλλα απο ivy οχι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έθεσαν και τα δύο chips να τρέχουν στα 2.80 GHz (με την απενεργοποίηση των Turbo Boost, C1E αλλά και EIST).

Και από αυτό μόνο φαίνεται η απάτη,ο  Core i7-3770K είναι στα 3,5Ghz από μάνα!!!!Δηλαδή τον κατεβάσανε

Αν «το δείγμα» (είναι καν haswell) είναι entry level και τον ανεβάσανε στα 2,8 τότε είναι εξαιρετικά καλά τα αποτελέσματα θα έλεγα.

Αφού δεν βγάλανε τα χαρακτηριστικά του haswell που χρησιμοποίησαν είναι άσκοπο το όλο θέμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Cyberrobot μακαρι να πουλαγαν παπα. Ξερεις ποσο δυσκολο ειναι να βρεις εναν για ευχελαιο; 

 

Αν ισχυει το γραφημα δεν καταλαβαινω τον λογο υπαρξης του Haswell. Μουφα τα γραφηματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή παντού αυτό με τους αριθμούς και της θεωρίες! Όταν επεξεργαστής τους 2008 i7 με τον σημερινό i7 δεν έχει καμία αισθητή διαφορά ταχύτητας, για να μας τραβάνε τα λεφτά από την τσέπη τα κάνουν αυτά.

 

Και δυστυχώς εμείς, που ασχολούμαστε με το θέμα του IT, είμαστε η πρώτη που τρέχουν και τα παίρνουν... ενώ θα έπρεπε να ξέρουμε καλύτερα...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είτε είχαν στα χέρια τους haswell είτε όχι κάπως έτσι θα είναι η εικόνα. Intel & AMD προσφέρουν από 0 μέχρι 10% αυξημένες επιδόσεις ανά γενιά στο cpu κομμάτι εδώ και κάτι χρόνια, ο ανταγωνισμός είναι ψόφιος  :-)  Στις κάρτες γραφικών η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη και στα mobile soc 75 μέχρι και 100% αύξηση είναι νορμάλ, εκεί καλπάζουν!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...