Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήταν μία τρομοκρατική ληστεία με πολιτικές αναρχικές απολιτίκ γραμμές, που έγινε από φλώρους πλούσιους ρομπέν των δασών απαλλοτριωτές που θα έτρωγαν τα λεφτά σε lambo για το φτωχικό κτήμα Νασιουτζικ που μπορούμε ή δεν μπορούμε να το καταλάβουμε με την συναίνεση των αναρχογονέων. 

Καλύφθηκαν όλοι; 

η κουβέντα του τι είναι τρομοκρατία έχει απασχολήσει την δημόσια γνώμη από την δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα και δώθε, μην προσπαθείτε να επιβάλετε την άποψη σας στους άλλους και μην αλληλοπροσβάλεστε. Είναι σαν να συζητάει ένας άθεος με έναν θρησκόκαβλο. Άκρη δεν θα βγει. Αγαπάτε αλλήλους (δεν το περίμενα ότι θα το γράψω αυτό ποτέ). Ας δικαστούν και ας αφήσουμε την ανεξάρτητη δικαστική αρχή να πει αν κακοποιήθηκαν ή όχι και αν είναι πολιτική ή όχι η ληστεία.

• Like 1
  • Απαντ. 799
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σύμφωνα πάντως με τον δικό σου ορισμό, κάθε ένοπλος είναι τρομοκράτης (γιατί να σου πω την αλήθεια, και κάνη αστυνομικού να με σημαδέψει, πάλι τρομοκρατημένος θα είμαι).

Σύμφωνα με τα δικά μου «πιστεύω», κάθε ένοπλος δεν είναι απαραιτήτως τρομοκράτης, δεδομένου ότι υπάρχουν - καλώς για 'μένα - και νομίμως ένοπλοι. Είναι όντως μπερδεμένο, αλλά θα προσπαθήσω να το παρουσιάσω μέσα από υποκειμενικό φίλτρο:

Δε μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στη θέση αυτού που τον σημαδεύει όπλο αστυνομικού, διότι δε μπορώ να τον φανταστώ - τον εαυτό μου - να δίνει αιτία και αφορμή στον αστυνομικό να τον σημαδέψει. Δε θα το πάω μακριά (ότι υπάρχουν περιπτώσεις μπάτσων - αυτοί είναι «μπάτσοι» και όχι «αστυνομικοί» - που τραβούν όπλο ακόμα κι όταν δεν υφίσταται ανάγκη), απλά θα πω ότι, ούτε σ' εμένα, ούτε στα άτομα τού κύκλου μου έχει συμβεί ποτέ. Πιθανώς κάποιοι να πουν ότι απλά στάθηκα μέχρι στιγμής τυχερός. Εγώ πιστεύω ότι ήταν αποτέλεσμα τής στάσης και των επιλογών μου.

Μπορώ όμως πανεύκολα να τον βάλω στη θέση εργαζόμενου ή πελάτη τράπεζας, ο οποίος απειλείται από το όπλο αυτού που επιχειρεί ληστεία. 

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, τρομοκράτης θεωρείται αυτός που προκαλεί τρόμο γενικά, όχι στοχευμένα. Κλασσικό παράδειγμα οι τυφλές επιθέσεις μίσους θρησκευτικά φανατισμένων, που ανατινάσουν την εκκλησία του απέναντι με όλους τους πιστούς μέσα (χωρίς να γνωρίζουν ποιοι) επειδή ο θεός τους είναι πιο μάγκας από των άλλων. Υπό αυτό τον ορισμό φυσικά, πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις παύουν να έχουν αυτό τον τίτλο. Αυτό βέβαια είναι δική μου άποψη, μιας που κοινά αποδεκτός ορισμός δεν υπάρχει.

Επειδή τα υπογραμμισμένα με μπέρδεψαν λίγο, δώσε μου μια διευκρίνιση αν θέλεις: Αν κατάλαβα σωστά, τους θρησκευτικά φανατισμένους που ανατινάζουν κ.τ.λ., τους θεωρείς τρομοκράτες. Τις οργανώσεις που βάζουν τη βόμβα στο γραφείο του «Χ» πολιτικού π.χ., ή που εκτοξεύουν τη ρουκέτα στο αυτοκίνητό του, αλλά μαζί μ' αυτόν, παίρνουν με την έκρηξη φαλάγγι και κάμποσους περαστικούς, τους θεωρείς επίσης τρομοκράτες;

(Τον τελευταίο καιρό, δεν ξέρω γιατί, αλλά νιώθω την ανάγκη να το διευκρινίζω από πριν: Δεν ειρωνεύομαι!)

Δε θα μπορούσες να έχεις περισσότερο εσφαλμένη εκτίμηση. Ειλικρινά!

(Α και αν μη τι άλλο, τουλάχιστον σ' αυτό: «Αν ήσουν ένας από τους απειλούμενους πολίτες στη συγκεκριμένη φάση, θα προτιμούσες να περιμένεις να σιγουρευτείς για την ετοιμότητά τους;», θα περίμενα μια ντόμπρα απάντηση).

Δημοσ.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν. Τα σίγουρα δεδομένα είναι 2:

1) Κανείς δεν πυροβολήθηκε. Δεν έπεσε ούτε μια σφαίρα, ούτε καν στο ταβάνι.

2) Ποτέ κανείς δεν λήστεψε τράπεζα με την ατάκα "σπίτι μου έχω καλάζνικοφ, φέρε όλα τα λεφτά".

Επισης ειναι αλλο ενα δεδομενο.οτι προχθες ψηφηστικε νομος η ποινη σε ληστεια με βαρη οπλισμο να ειναι τα ισοβεια.

Δημοσ.

Επισης ειναι αλλο ενα δεδομενο.οτι προχθες ψηφηστικε νομος η ποινη σε ληστεια με βαρη οπλισμο να ειναι τα ισοβεια.

Όταν θα ψηφιστεί επιπλέον και το «ισόβια» σημαίνει «αφήνεις τα κόκαλά σου μέσα» και όχι «σε  - μάξιμουμ - 20 χρόνια είσαι ελεύθερος», θα πω ότι κάτι αρχίζει να γίνεται...

• Like 2
Δημοσ.

δεν ψηφίστηκε τώρα λόγω αυτής της ληστείας. Το συζητούν εδώ και 2.5 χρόνια αυτό, από τότε που σκότωσαν τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.  Αλλά πράγματι αν τους πιάνει και τους καταδικάσουν παίζουν τα ισόβια. 

Δημοσ.

Συμφωνω και εγω με την αποψη καποιου προηγουμενου να αρθει η απαγορευση περι πολιτικων και κομματων. Εχω πολλα να κραξω.

Και μιας και το εφερε η κουβεντα πολυ γελοια αυτη η απαγορευση περι συζητησεως για κομματα κλπ. Υποβαθμιζουν το forum τετοιες αποφασεις.

Φασιστες!!! :devil:

Σοβαρα μιλαω παντως. Τραγικη αυτη η απαγορευση.

Δημοσ.

δεν ψηφίστηκε τώρα λόγω αυτής της ληστείας. Το συζητούν εδώ και 2.5 χρόνια αυτό, από τότε που σκότωσαν τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.  Αλλά πράγματι αν τους πιάνει και τους καταδικάσουν παίζουν τα ισόβια

«Ισόβια» με την έννοια που λέω πιο πάνω; Είσαι σίγουρος; Δε είναι τάση αμφισβήτησης. Ελπίδα να πρόκειται για αλήθεια είναι...

Δημοσ.

Γιατί μια χαρά σφαζόμαστε κ έτσι δε μας εμποδίζει αυτό σε κάτι.

Ήδη είμαστε χωρισμένοι σε αριστεροί-δεξιοί, γαύροι-βάζελοι, θες κιάλλο εσύ;

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί μια χαρά σφαζόμαστε κ έτσι δε μας εμποδίζει αυτό σε κάτι.

Ήδη είμαστε χωρισμένοι σε αριστεροί-δεξιοί, γαύροι-βάζελοι, θες κιάλλο εσύ;

Αν βαζαμε μεσα και συριζα χρυση αυγη να δεις τι θα γινοταν...

Περα απο την πλακα και ασχετα απο αυτο το θεμα θεωρω γελοιο να μην μπορεις να σχολιασεις μια πολιτικη αποφαση ή την πολιτικη σταση ενος κομματος π.χ

Δημοσ.

(Α και αν μη τι άλλο, τουλάχιστον σ' αυτό: «Αν ήσουν ένας από τους απειλούμενους πολίτες στη συγκεκριμένη φάση, θα προτιμούσες να περιμένεις να σιγουρευτείς για την ετοιμότητά τους;», θα περίμενα μια ντόμπρα απάντηση).

Θα σου απαντούσα και την πρώτη φορά, αλλά δεν κατάλαβα την ερώτηση. Τι εννοείς "να περιμένω" να βεβαιωθώ; Δεν καταλαβαίνω, τι επιλογές θα είχα αν μου είχαν ένα καλάζνικοφ στη μούρη;

Δημοσ.

Θα σου απαντούσα και την πρώτη φορά, αλλά δεν κατάλαβα την ερώτηση. Τι εννοείς "να περιμένω" να βεβαιωθώ; Δεν καταλαβαίνω, τι επιλογές θα είχα αν μου είχαν ένα καλάζνικοφ στη μούρη;

Σε «κέρματα» λοιπόν:

- Είσαι πελάτης, ή εργαζόμενος στην τράπεζα.

- Μπουκάρει ένοπλος φωνάζοντας «ληστεία» και σου κολλάει την κάννη στο κούτελο.

- Ξέρεις ότι απέναντι, υπάρχει ελεύθερος σκοπευτής τής αστυνομίας, που έχει τον τύπο που σε απειλεί, ακριβώς στο σταυρόνημα.

Να πιέσει ο ελεύθερος σκοπευτής τη σκανδάλη, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να φας εσύ σφαίρα επειδή ο ληστής «τρελάθηκε», ή να περιμένει να τη φας πρώτα κατακούτελα και μετά να τον ξαπλώσει;

Πιο απλά δε γίνεται να τεθεί το ερώτημα.

Δημοσ.

1)run2) cry3)σικε ραδικια ανάποδα4)Chuck Norris mode
Δημοσ.

Σε «κέρματα» λοιπόν:

- Είσαι πελάτης, ή εργαζόμενος στην τράπεζα.

- Μπουκάρει ένοπλος φωνάζοντας «ληστεία» και σου κολλάει την κάννη στο κούτελο.

- Ξέρεις ότι απέναντι, υπάρχει ελεύθερος σκοπευτής τής αστυνομίας, που έχει τον τύπο που σε απειλεί, ακριβώς στο σταυρόνημα.

Να πιέσει ο ελεύθερος σκοπευτής τη σκανδάλη, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να φας εσύ σφαίρα επειδή ο ληστής «τρελάθηκε», ή να περιμένει να τη φας πρώτα κατακούτελα και μετά να τον ξαπλώσει;

Πιο απλά δε γίνεται να τεθεί το ερώτημα.

Δεν ειρωνευόμουν, όντως δεν το είχα καταλάβει.

Προφανώς να τον φάει, εφ' όσον απειλεί άνθρωπο με το δάχτυλο στη σκανδάλη, τον γεμίζεις σίδηρο και του ρίχνεις τον αιματοκρίτη. Η ένστασή μου δεν είναι στην αστυνομική επέμβαση, είναι στην κατηγορία. Αν δεν με σκοτώσει και δεν τον φάει κανείς, δε θέλω να δικαστεί για ανθρωποκτονία απλώς επειδή "θα μπορούσε" να είχε σκοτώσει, ούτε για απόπειρα απ' τη στιγμή που δεν προσπάθησε πραγματικά να με σκοτώσει.

Αν δεν υποστήριξες κάτι τέτοιο, τσάμπα χαμένος χρόνος για παρεξήγηση. Αν το είπες, να 'σαι στις 8 στην κάτω πλατεία.

Δημοσ.

Δεν ειρωνευόμουν, όντως δεν το είχα καταλάβει.

Δε θεώρησα, ούτε υπονόησα ότι ειρωνευόσουν.

Προφανώς να τον φάει, εφ' όσον απειλεί άνθρωπο με το δάχτυλο στη σκανδάλη, τον γεμίζεις σίδηρο και του ρίχνεις τον αιματοκρίτη.

Συμφωνώ (προφανώς).

Η ένστασή μου δεν είναι στην αστυνομική επέμβαση, είναι στην κατηγορία. Αν δεν με σκοτώσει και δεν τον φάει κανείς, δε θέλω να δικαστεί για ανθρωποκτονία απλώς επειδή "θα μπορούσε" να είχε σκοτώσει, 

Ούτε εγώ θέλω να δικαστεί για ανθρωποκτονία υπό αυτά τα δεδομένα,

ούτε για απόπειρα απ' τη στιγμή που δεν προσπάθησε πραγματικά να με σκοτώσει.

το ότι «δεν προσπάθησε πραγματικά να σε σκοτώσει» όμως, με μπερδεύει κάπως. Σου κόλλησε όπλο στη μούρη; Ναι.

Πότε θα θεωρούσες ότι «προσπάθησε πραγματικά να σε σκοτώσει», με άλλα λόγια δηλαδή, πότε θα δικαιολογούσες την κατηγορία τής απόπειρας; Εφόσον είχε πυροβολήσει πρώτα και σε είχε έστω τραυματίσει;

Άντε και δε βρήκε ζωτικό σημείο, σου λέω εγώ. Αν έβρισκε;

Αν δεν έβρισκε, αλλά σε άφηνε σακάτη για το υπόλοιπο τής ζωής σου;

Πόσο λεπτή θεωρούμε ότι είναι η γραμμή;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...