deesnider Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Θες παραδοχή για το ότι ο Στάλιν ήταν αδίστακτος δικτάτορας που συνέβαλε καθοριστικά στον εκφυλισμό της εσσδ (και στην επιτυχία στον πόλεμο ενδεχομένως), ή για το ότι κομμουνισμός και ναζισμός είναι ακριβώς το ίδιο, με τον κομμουνισμό κατά βάθος να είναι μακράν χειρότερος; Προφανώς, το θέμα μου είναι τα μπλε. Ειδικά για το δεύτερο μπλε δε, σε επίπεδο παντελούς απουσίας τής ελεύθερης έκφρασης απόψεων, τής δημόσιας αντίρρησης και αντίδρασης στις επιλογές τής εξουσίας και τής ...μαύρης νύχτας που τρώει όποιον τολμήσει κάτι από τα παραπάνω, σαφώς και είναι ακριβώς το ίδιο. Τουλάχιστον στις περιπτώσεις που ιστορικά εφαρμόστηκε είτε το ένα, είτε το άλλο. Δε νομίζω ότι αντέχει οποιασδήποτε λογικής αντιμετώπισης, το ότι κάποιος π.χ. που καίει ζωντανούς κάποιες χιλιάδες ανθρώπους, είναι περισσότερο ή λιγότερο εγκληματίας, από κάποιον που τούς θάβει ζωντανούς. Όσο για τα κόκκινα... ...το πρώτο δε με απασχολεί εν προκειμένω, διότι δεν αλλάζει την ουσία αυτού που λέω. Το δεύτερο, όχι δεν ισχύει. Τουλάχιστον όχι ως προς το «μακράν». Η ουσιαστική διαφορά των δύο ιδεολογιών όμως, σε επίπεδο έκφρασης πριν αναλάβουν εξουσία, ξέρεις ποια είναι; Ότι οι μεν, δηλώνουν ευθαρσώς και απροκάλυπτα το ότι ανατριχιάζουν στο άκουσμα και μόνο μιας συγκεκριμένης λέξης, απευθυνόμενοι κατά τον πλέον άμεσο τρόπο στους οπαδούς τής πραγματικής τους ιδεολογίας και επιτρέποντας στους διαφωνούντες να τους αποφύγουν, ενώ οι δε, την ίδια αυτή λέξη, την έχουν ως πολυαγαπημένη καραμέλα, προφασιζόμενοι τους απόλυτους υπερασπιστές της, προκειμένου να προσελκύσουν και τους αδαείς. Νομίζω ότι εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας, το ποια είναι η λεξούλα στην οποία αναφέρομαι. Για το ενδεχόμενο όμως κάποιος να μην κατάλαβε - ή να παριστάνει ότι δεν κατάλαβε - ας την πούμε με τ' όνομά της: Δημοκρατία. Όσον αφορά την υποκρισία, πιθανώς να υπάρχει υποκρισία και στην πλευρά των νικητών του ψυχρού και του παγκόσμιου πολέμου. Υποκρισία από κυβερνήσεις, που πριν τον παγκόσμιο δεν είχαν κάνα ιδιαίτερο πρόβλημα με τον Χίτλερ, ενώ μεταξύ παγκοσμίου και ψυχρού πολέμου δεν είχαν πρόβλημα και με τον Στάλιν. Από πλευράς πολιτών, ίσως να υπάρχουν υπόνοιες υποκρισίας κατά την προσπάθεια αγιοποίησης των δυτικών ηγετών και των πρακτικών τους και στο τρόπο που εξετάζεται η κάθε περίπτωση (μια εξετάζουμε πρόσωπα - μια συστήματα, μία σε παγκόσμιο επίπεδο - μια σε εγχώριο, κτλ). Μπλε: Όχι «πιθανώς». Απολύτως σίγουρα υπάρχει. Κόκκινο: Όχι «ίσως» και όχι μόνο αναφορικά με τους «δυτικούς». Επίσης απολύτως σίγουρα υπάρχουν και δεν είναι μόνο «υπόνοιες». Δεδηλωμένες θέσεις είναι, τόσο από τους μεν, όσο και από τους δε.
Praetorianos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 μην προσπαθείς να αναφέρεις αναμασημένη παραπληροφόρηση. Site: http://www.insomnia.gr/topic/460077-επανοδος-της-χωρας/?p=4985158">Λολ όμως .
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μόνοι σας τσουβαλιάζεστε στη δύση. Προσωπικά δεν τσουβάλιασα κανέναν με το ζόρι. Δεν τσουβαλιάζεις ε? Γιατί έγραψες τότε "Μόνοι σας" και όχι "μόνος σου"? Πληθυντικός ευγενείας ήταν? Για το όνομα του Πακιστάν, μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Έχω ακούσει κι άλλες εκδοχές για το πως επιλέχθηκε το όνομα, που δεν έχουν καμία σχεσή με την δική σου εκδοχή. Ρίξε μια ματιά εδώ: el.wikipedia.org/wiki/Πακιστάν_(όνομα) Έστω δεν έχεις ακούσει ξανά αυτή την εκδοχή, δεν έχεις ακούσει ξανά να αναφέρονται στο Πακιστάν ως η χώρα των καθαρών? Δεν έχεις ακούσει ξανά ότι το Πακιστάν είναι το πρώτο κράτος που δημιουργήθηκε στη θρησκευτική βάση του ισλάμ? Όσο για τις ανησυχίες που προκαλεί η ύπαρξη πολλών λαθρανθρώπων στην Ελλάδα, δεν θυμάμαι ποτέ το κράτος να προσέγγισε το ζήτημα σωστά. Δεν έγινε καμία σημαντική προσπάθεια να ενσωματωθούν (όσο είναι δυνατόν). Το "γιατί να ενσωματωθούν, αφού δεν πρέπει καν να είναι εδώ;" είναι φθηνή δικαιολογία. Συνέδεσε τους με τον πολιτισμό σου κι όταν έρθει η ώρα, άμα θες διώξε τους. Καλά, για βιοτικό επίπεδο δεν το συζητώ. Εδώ ρίξανε και το δικό μας. Δύο μάζες, ανόμοιες, απομονωμένες και εξαθλιωμένες. Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση. Το "γιατί να ενσωματωθούν, αφού δεν πρέπει καν να είναι εδώ;" είναι φθηνή δικαιολογία μόνο και μόνο επειδή το λες εσύ? Ή μπορείς να το στηρίξεις κάπως?
μtj Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) @Deesnider, θα απαντήσω στο πρώτο σκέλος του post, όπου διαφωνούμε. Δεν ξέρω για ποιους λες ότι κρύβουν την άποψη τους για την δημοκρατία. Στον Μαρξισμό είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει το στάδιο της δικτατορίας του προλεταριάτου. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κομμουνισμός μπορεί να εξελιχθεί εύκολα σε κάτι πολύ κακό, αν ο λαός βάλει τα πρόσωπα* πάνω από τις ιδέες. Αυτό πρέπει να αποτραπεί οπωσδήποτε. Κι αν χρειαστεί, να κάνει ακόμη και επανάσταση. Για τον λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει ένα κοινωνικό συμβόλαιο, που θα δίνει στον λαό το δικαίωμα-υποχρέωση να ανατρέψει όποιον παρεκκλίνει από τον σοσιαλισμό, εκτός κι αν αυτός ο κάποιος έχει δηλώσει ρητά τις προθέσεις του. Αντίθετα, στον ναζισμό είναι αρχή η υποταγή στον υπεράριο φύρερ. Όσον αφορά την ελευθερία του λόγου: Ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου καθώς και τα μέσα ποικίλουν. Άλλο να υπάρχει μερικός περιορισμός κι άλλο ολικός. Ο Στάλιν πχ, φίμωσε πρωτίστως τα μέλη του ΚΚ όπως πιθανώς γνωρίζετε και ουσιαστικά έγινε μονάρχης. Από εκεί και πέρα, αυτό επικράτησε στην ΕΣΣΔ (αν και οι επόμενοι δαιμονοποίησαν το Στάλιν, ενδεχομένως για φανούν καλύτεροι). Σήμερα, δεν χρειάζεται καν να φιμωθεί κανείς. Είναι ευκολότερο να τους επιτρέπει να μιλήσει και η άποψη του να πνιγεί στον ωκεανό της πληροφορίας. Πιο ύπουλη μέθοδος, αλλά ενδεχομένως και πιο δημοκρατική. * Καμιά φορά μπορεί να τύχει να υπάρχει ένα πρόσωπο αρκετά καλό ή ακόμη και τέλειο, αλλά εκεί υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Ο λαός ξεχνάει τι πραγματικά έχει σημασία και νομίζει πως κι ο επόμενος θα είναι εξίσου καλός. Κι αν ο επόμενος βγει μάπα (ενώ ο λαός έχει αποσυντονιστεί) πάνε όλα στράφι. Δεν τσουβαλιάζεις ε? Γιατί έγραψες τότε "Μόνοι σας" και όχι "μόνος σου"? Πληθυντικός ευγενείας ήταν? Ρίξε μια ματιά εδώ:el.wikipedia.org/wiki/Πακιστάν_(όνομα)Έστω δεν έχεις ακούσει ξανά αυτή την εκδοχή, δεν έχεις ακούσει ξανά να αναφέρονται στο Πακιστάν ως η χώρα των καθαρών? Δεν έχεις ακούσει ξανά ότι το Πακιστάν είναι το πρώτο κράτος που δημιουργήθηκε στη θρησκευτική βάση του ισλάμ? Το "γιατί να ενσωματωθούν, αφού δεν πρέπει καν να είναι εδώ;" είναι φθηνή δικαιολογία μόνο και μόνο επειδή το λες εσύ? Ή μπορείς να το στηρίξεις κάπως? Δεν τσουβαλιάζω. Ο πληθυντικός αναφέρεται σε όσους υποστηρίζουν το <<ανήκουμε εις την δύσην>> αλλά παράλληλα αποποιούνται κάθε ευθύνη για τα "λάθη" που κάνουν δυτικά / Ευρωπαϊκά κράτη (ή εταιρίες που εδρεύουν εκεί) σε χώρες του τρίτου κόσμου. Προσωπικά συμφωνώ με την αποποίηση των ευθυνών επειδή δεν θεωρώ ότι έχουμε κάποια σχέση με τα κράτη της βορειοδυτικής Ευρώπης (εδώ και μερικές δεκαετίες πρόκειται για αμάρτημα ίσο του προπατορικού). Αν διάβασα σωστά, στον σύνδεσμο λέει ότι το Πακιστάν πήρε το όνομα του από τις περιοχές που το συγκροτούν και πάνω σε αυτό ταίριαξε το πακ-σταν που λες. Για τα άλλα που ρωτάς, συγγνώμη αλλά όχι, δεν τα έχω ξανακούσει. Ελπίζω να μην ήταν κάτι τόσο κακό. Ως κοινός θνητός, υπέθετα ότι το Ιράν και το Αφγανιστάν (ιδίως) θεωρούνται πιο "σκληροπυρηνικά" ισλαμικά κράτη. Κι εδώ που τα λέμε, ακόμη αυτό πιστεύω. Στο τρίτο σκέλος της ερώτησης σου, για άποψη μου πρόκειται, αλλά έχει μια λογική. Έστω ότι κακώς ήρθανε όλοι αυτοί στην Ελλάδα... Ποιος ο λόγος να απομονωθούν; Δεν είπα να τους αφομοιώσουμε με επιμειξίες, είπα απλώς να προσπαθήσουμε να τους μεταδώσουμε την κουλτούρα μας, με θεμιτά μέσα. Εντάξει, εσείς μπορείτε να πιστεύετε ότι (μέχρι να τους απελάσετε) πρέπει να απομονωθούν πλήρως και να παραμείνουν (όσοι είναι) αμόρφωτοι, αναλφάβητοι και να νομίζουν πως του μισούμε, αλλά εγώ ο αδαής θεωρώ τα παραπάνω ως μια πολύ καλή ιδέα. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2013 από μtj
tolis_01 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Προφανώς, το θέμα μου είναι τα μπλε. Ειδικά για το δεύτερο μπλε δε, σε επίπεδο παντελούς απουσίας τής ελεύθερης έκφρασης απόψεων, τής δημόσιας αντίρρησης και αντίδρασης στις επιλογές τής εξουσίας και τής ...μαύρης νύχτας που τρώει όποιον τολμήσει κάτι από τα παραπάνω, σαφώς και είναι ακριβώς το ίδιο. Τουλάχιστον στις περιπτώσεις που ιστορικά εφαρμόστηκε είτε το ένα, είτε το άλλο. Δε νομίζω ότι αντέχει οποιασδήποτε λογικής αντιμετώπισης, το ότι κάποιος π.χ. που καίει ζωντανούς κάποιες χιλιάδες ανθρώπους, είναι περισσότερο ή λιγότερο εγκληματίας, από κάποιον που τούς θάβει ζωντανούς. Πιστεύω ότι και εσύ κατανοείς την μια και βασική διαφορά κομμουνισμού και ναζισμού/φασισμού. Η θεωρία του δεύτερου, βασίζεται στην φυλετική ανωτερότητα, το μίσος, την εξολόθρευση των φυλετικά "ανίσχυρων". Υπάρχει καλύτερος τρόπος να εφαρμοστεί από αυτόν που εφάρμοσε ο Χιτλερ; Καθόλου, μια χαρά πέτυχε στην εφαρμογή του. Ο κομμουνισμός από την άλλη, μιλάει για ισότητα, αχρήματη κοινωνία, κατάργηση των κοινωνικών τάξεων. Δεν λέει πουθενά πως προβλέπονται εκτελέσεις για να εφαρμοστεί. Ακόμα και στους κομμουνιστικούς κύκλους, δύσκολα θα βρεις κάποιον να υπερασπίζεται τις δολοφονίες του Στάλιν (λες και κάποιοι άξιζαν να πεθάνουν επειδή ήταν..... οπορτουνιστές!). Άσχετα με το αν αναφέρουν κάποια καλά που έκανε για τη χώρα του. Δηλαδή, αντίθετα με τον Χίτλερ, ο Στάλιν δεν κατάφερε να εφαρμόσει τη θεωρία που ακολουθούσε (κατάφερε βέβαια να νικήσει το ναζισμό, όχι μόνος του φυσικά).
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δεν τσουβαλιάζω. Ο πληθυντικός αναφέρεται σε όσους υποστηρίζουν το <<ανήκουμε εις την δύσην>> αλλά παράλληλα αποποιούνται κάθε ευθύνη για τα "λάθη" που κάνουν δυτικά / Ευρωπαϊκά κράτη (ή εταιρίες που εδρεύουν εκεί) σε χώρες του τρίτου κόσμου. Προσωπικά συμφωνώ με την αποποίηση των ευθυνών επειδή δεν θεωρώ ότι έχουμε κάποια σχέση με τα κράτη της βορειοδυτικής Ευρώπης (εδώ και μερικές δεκαετίες πρόκειται για αμάρτημα ίσο του προπατορικού). Ωραία λοιπόν. Τσουβαλιάζεις επειδή με βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που αναφέρεις χωρίς κανένα προφανή λόγο. Αν διάβασα σωστά, στον σύνδεσμο λέει ότι το Πακιστάν πήρε το όνομα του από τις περιοχές που το συγκροτούν και πάνω σε αυτό ταίριαξε το πακ-σταν που λες. Για τα άλλα που ρωτάς, συγγνώμη αλλά όχι, δεν τα έχω ξανακούσει. Ελπίζω να μην ήταν κάτι τόσο κακό. Ως κοινός θνητός, υπέθετα ότι το Ιράν και το Αφγανιστάν (ιδίως) θεωρούνται πιο "σκληροπυρηνικά" ισλαμικά κράτη. Κι εδώ που τα λέμε, ακόμη αυτό πιστεύω. Μάλλον δεν μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις όλο, οπότε σου παραθέτω αυτό που σου ξέφυγε: "Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη λέξη "ΠΑΚ" της γλωσσικής διαλέκτου ορντού, που μιλούν οι μουσουλμάνοι της Δ. Ινδίας σημαίνει "καθαρό". Έτσι η λέξη ΠΑΚ-ΣΤΑΝ σημαίνει "χώρα των καθαρών" (γνήσιων μουσουλμάνων)" Όσο για το ποια είναι τα πιο "σκληροπυρηνικά" ισλαμικά κράτη δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα, και ούτε πρόκειται να το κάνω τώρα. Το μόνο σίγουρο όπως είπα και παραπάνω είναι το ότι το Πακιστάν είναι το πρώτο κράτος που δημιουργήθηκε στη θρησκευτική βάση του ισλάμ. Και ότι αυτός ο θρησκευτικός φανατισμός δεν το αφήνει να προχωρήσει σαν κράτος. Στο τρίτο σκέλος της ερώτησης σου, για άποψη μου πρόκειται, αλλά έχει μια λογική. Έστω ότι κακώς ήρθανε όλοι αυτοί στην Ελλάδα... Ποιος ο λόγος να απομονωθούν; Δεν είπα να τους αφομοιώσουμε με επιμειξίες, είπα απλώς να προσπαθήσουμε να τους μεταδώσουμε την κουλτούρα μας, με θεμιτά μέσα. Εντάξει, εσείς μπορείτε να πιστεύετε ότι (μέχρι να τους απελάσετε) πρέπει να απομονωθούν πλήρως και να παραμείνουν (όσοι είναι) αμόρφωτοι, αναλφάβητοι και να νομίζουν πως του μισούμε, αλλά εγώ ο αδαής θεωρώ τα παραπάνω ως μια πολύ καλή ιδέα. Συνεχίζεις να τσουβαλιάζεις, απαντάς σε μένα χρησιμοποιώντας το "εσείς" αντί για το "εσύ". Ποιοι εμείς? Όσοι δεν συμφωνούμε με τις απόψεις σου? Εγώ προσωπικά πάντως δεν πιστεύω πως πρέπει να απομονωθούν μέχρι να απελαθούν, αλλά να απελαθούν άμεσα. Παράνομοι είναι, καιρός είναι επιτέλους να αρχίσουν να επιβάλλονται οι νόμοι. Ας νομίζουν ότι θέλουν, αδιαφορώ.
μtj Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Ωραία λοιπόν. Τσουβαλιάζεις επειδή με βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που αναφέρεις χωρίς κανένα προφανή λόγο. Μάλλον δεν μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις όλο, οπότε σου παραθέτω αυτό που σου ξέφυγε: "Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη λέξη "ΠΑΚ" της γλωσσικής διαλέκτου ορντού, που μιλούν οι μουσουλμάνοι της Δ. Ινδίας σημαίνει "καθαρό". Έτσι η λέξη ΠΑΚ-ΣΤΑΝ σημαίνει "χώρα των καθαρών" (γνήσιων μουσουλμάνων)" Όσο για το ποια είναι τα πιο "σκληροπυρηνικά" ισλαμικά κράτη δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα, και ούτε πρόκειται να το κάνω τώρα. Το μόνο σίγουρο όπως είπα και παραπάνω είναι το ότι το Πακιστάν είναι το πρώτο κράτος που δημιουργήθηκε στη θρησκευτική βάση του ισλάμ. Και ότι αυτός ο θρησκευτικός φανατισμός δεν το αφήνει να προχωρήσει σαν κράτος. Συνεχίζεις να τσουβαλιάζεις, απαντάς σε μένα χρησιμοποιώντας το "εσείς" αντί για το "εσύ". Ποιοι εμείς? Όσοι δεν συμφωνούμε με τις απόψεις σου? Εγώ προσωπικά πάντως δεν πιστεύω πως πρέπει να απομονωθούν μέχρι να απελαθούν, αλλά να απελαθούν άμεσα. Παράνομοι είναι, καιρός είναι επιτέλους να αρχίσουν να επιβάλλονται οι νόμοι. Ας νομίζουν ότι θέλουν, αδιαφορώ. Χωρίς κανέναν προφανή λόγο; Είπα μια άποψη και με απάντηση σου εκφράζεις την διαφωνία σου. Είναι πολύ παράξενο να πιστέψω ότι διαφωνείς; Διάβασα τον σύνδεσμο σου. Λέει: Έτσι το πρώτο γράμμα Π δόθηκε για την περιοχή Παντζάμπ, το δεύτερο, Α για την περιοχή Αφγάν, το τρίτο: Κ για την περιοχή Κασμίρ, το τέταρτο Σ για τις περιοχές των Σιντ, λαών με ισλαμική παράδοση της Δυτικής Ινδίας και τέλος η κατάληξη ΤΑΝ που πρόκειται για περσική (φαρσί) λέξη που σημαίνει έδαφος - χώρα. Έτσι δημιουργήθηκε το όνομα πακσταν. η ερμηνεία με την καθαρότητα κτλ έγινε ύστερα. Έτσι το κατανοώ τουλάχιστον. Καλά, αυτό το "τσουβάλιασμα" είναι πιο ανύπαρκτο κι από το πρώτο. Το "εσείς" αναφέρεται σε όλους. Μπορείτε να πιστεύετε λέω, όχι ότι ντε και καλά πιστεύετε σε αυτό. Παρακάτω ξανά δείχνεις ότι δεν υπάρχει επικοινωνία. Ανέφερα πιο πριν: Έστω κι ότι πρέπει να απελαθούν. Ας δούμε τι γίνεται μέχρι να απελαθούν. Εσύ προφανώς δεν ενδιαφέρεσαι τι θα γίνει μέχρι να απελαθούν (οπότε δεν βρίσκω τον λόγο για το συγκεκριμένο μέλος του διαλόγου), όπως δεν ενδιαφέρεσαι και το τι πιστεύουν. Ειδικά το τελευταίο είναι ένδειξη υψηλής ευφυίας. Τι σε νοιάζει αν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι νομίζουν πως τους μισείς; Καλύτερα, να φουντώσει το μίσος να πάρει και κάνα ποσοστό το "ακτιβιστικό κόμμα" που ανεφέρε άλλος φορουμίτης νωρίτερα. Πιστεύω ότι και εσύ κατανοείς την μια και βασική διαφορά κομμουνισμού και ναζισμού/φασισμού. Η θεωρία του δεύτερου, βασίζεται στην φυλετική ανωτερότητα, το μίσος, την εξολόθρευση των φυλετικά "ανίσχυρων". Υπάρχει καλύτερος τρόπος να εφαρμοστεί από αυτόν που εφάρμοσε ο Χιτλερ; Καθόλου, μια χαρά πέτυχε στην εφαρμογή του. Ο κομμουνισμός από την άλλη, μιλάει για ισότητα, αχρήματη κοινωνία, κατάργηση των κοινωνικών τάξεων. Δεν λέει πουθενά πως προβλέπονται εκτελέσεις για να εφαρμοστεί. Ακόμα και στους κομμουνιστικούς κύκλους, δύσκολα θα βρεις κάποιον να υπερασπίζεται τις δολοφονίες του Στάλιν (λες και κάποιοι άξιζαν να πεθάνουν επειδή ήταν..... οπορτουνιστές!). Άσχετα με το αν αναφέρουν κάποια καλά που έκανε για τη χώρα του. Δηλαδή, αντίθετα με τον Χίτλερ, ο Στάλιν δεν κατάφερε να εφαρμόσει τη θεωρία που ακολουθούσε (κατάφερε βέβαια να νικήσει το ναζισμό, όχι μόνος του φυσικά). Μία διόρθωση: "Ο Στάλιν δεν ήθελε" κι όχι "δεν κατάφερε". Αλλά σίγουρα αυτά που του καταλογούνται. Το θέμα με τον Στάλιν είναι πως και εντός (μετά θάνατον) και εκτός εσσδ (μετά το τέλος του πολέμου), του φορτώσανε όσα εγκλήματα θα μπορούσαν να του φορτώσουν. Ή ακόμη περισσότερα (πχ, καταλογισμός των νεκρών του β'ππ ως θυμάτων του).
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Χωρίς κανέναν προφανή λόγο; Είπα μια άποψη και με απάντηση σου εκφράζεις την διαφωνία σου. Είναι πολύ παράξενο να πιστέψω ότι διαφωνείς; Όχι. Πολύ παράξενο είναι που ενώ γράφω τη δική μου άποψη εσύ απαντάς με το "εσείς" λες και απαντώ για λογαριασμό κάποιας ομάδας. Είτε αυτή είναι από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται σαν "δυτικοί", είτε οτιδήποτε άλλο. Διάβασα τον σύνδεσμο σου. Λέει: Έτσι το πρώτο γράμμα Π δόθηκε για την περιοχή Παντζάμπ, το δεύτερο, Α για την περιοχή Αφγάν, το τρίτο: Κ για την περιοχή Κασμίρ, το τέταρτο Σ για τις περιοχές των Σιντ, λαών με ισλαμική παράδοση της Δυτικής Ινδίας και τέλος η κατάληξη ΤΑΝ που πρόκειται για περσική (φαρσί) λέξη που σημαίνει έδαφος - χώρα. Έτσι δημιουργήθηκε το όνομα πακσταν. η ερμηνεία με την καθαρότητα κτλ έγινε ύστερα. Έτσι το κατανοώ τουλάχιστον. Αυτό που ΔΕΝ παραθέτεις λέει για συνδυασμό με τη λέξη ΠΑΚ που σημαίνει καθαρότητα. Δεν λέει πως είναι άλλη/μεταγενέστερη ερμηνεία. Ασχολείσαι με λεπτομέρειες πάντως και χάνεις την ουσία. Και η ουσία είναι ότι το Πακιστάν είναι το πρώτο κράτος που ιδρύθηκε στη θρησκευτική βάση του ισλάμ. Και ότι αυτός ο θρησκευτικός φανατισμός δεν το αφήνει να προχωρήσει σαν κράτος. Καλά, αυτό το "τσουβάλιασμα" είναι πιο ανύπαρκτο κι από το πρώτο. Το "εσείς" αναφέρεται σε όλους. Μπορείτε να πιστεύετε λέω, όχι ότι ντε και καλά πιστεύετε σε αυτό. Εγώ προσωπικά αναφέρομαι στον συνομιλητή μου με το "εσύ" και όχι με το "εσείς". Το εσείς είναι προσπάθεια τσουβαλιάσματος. Παρακάτω ξανά δείχνεις ότι δεν υπάρχει επικοινωνία. Ανέφερα πιο πριν: Έστω κι ότι πρέπει να απελαθούν. Ας δούμε τι γίνεται μέχρι να απελαθούν. Εσύ προφανώς δεν ενδιαφέρεσαι τι θα γίνει μέχρι να απελαθούν (οπότε δεν βρίσκω τον λόγο για το συγκεκριμένο μέλος του διαλόγου), όπως δεν ενδιαφέρεσαι και το τι πιστεύουν. Ειδικά το τελευταίο είναι ένδειξη υψηλής ευφυίας. Τι σε νοιάζει αν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι νομίζουν πως τους μισείς; Καλύτερα, να φουντώσει το μίσος να πάρει και κάνα ποσοστό το "ακτιβιστικό κόμμα" που ανεφέρε άλλος φορουμίτης νωρίτερα. Εσύ έγραψες για απέλαση γενικά, εγώ έγραψα για άμεση απέλαση. Και στην άμεση απέλαση δεν υφίσταται το "μέχρι τότε", για αυτό λέγεται και άμεση. Όσο για το τι πιστεύουν για μας, δεν με ενδιαφέρει γιατί είναι παράνομα εδώ, γιατί κακώς βρίσκονται εδώ. Αν δεν μπορείς να το χωνέψεις δικό σου πρόβλημα.
Tilemaxx Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Για iPhone και για VDSL μιλάει ο κομμουνισμός;
deesnider Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Πιστεύω ότι και εσύ κατανοείς την μια και βασική διαφορά κομμουνισμού και ναζισμού/φασισμού. Η θεωρία του δεύτερου, βασίζεται στην φυλετική ανωτερότητα, το μίσος, την εξολόθρευση των φυλετικά "ανίσχυρων". Υπάρχει καλύτερος τρόπος να εφαρμοστεί από αυτόν που εφάρμοσε ο Χιτλερ; Καθόλου, μια χαρά πέτυχε στην εφαρμογή του. Ο κομμουνισμός από την άλλη, μιλάει για ισότητα, αχρήματη κοινωνία, κατάργηση των κοινωνικών τάξεων. Δεν λέει πουθενά πως προβλέπονται εκτελέσεις για να εφαρμοστεί. Ακόμα και στους κομμουνιστικούς κύκλους, δύσκολα θα βρεις κάποιον να υπερασπίζεται τις δολοφονίες του Στάλιν (λες και κάποιοι άξιζαν να πεθάνουν επειδή ήταν..... οπορτουνιστές!). Άσχετα με το αν αναφέρουν κάποια καλά που έκανε για τη χώρα του. Δηλαδή, αντίθετα με τον Χίτλερ, ο Στάλιν δεν κατάφερε να εφαρμόσει τη θεωρία που ακολουθούσε (κατάφερε βέβαια να νικήσει το ναζισμό, όχι μόνος του φυσικά). Ασ' το να πάει στην ευχή ρε Τόλη! Τουλάχιστον όταν απαντάς σε δικό μου post. Σου το είπα και μια δυο μέρες πριν. Είναι δικαίωμά σου το να θέλεις να πιστεύεις σε παραμύθια, ακόμα και το να ζεις μέσα σ' αυτά, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται για παραμύθια. Είναι επίσης δικαίωμά σου, το να προσπαθείς να πείσεις κι άλλους γι' αυτό. Εμένα όμως, δε μπορείς να με πείσεις. Κανένας δε μπορεί. Τι μου λες για θεωρίες τού ενός και τού άλλου και για πράσινα άλογα; Μίλησα εγώ για θεωρίες; Για πράξεις μίλησα. Τις αμφισβητείς; Για ποια ισότητα, ποια αχρήματη κοινωνία και για ποια κατάργηση των κοινωνικών τάξεων μού μιλάς; Δεν υπήρχαν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, δεν υπήρχε διαχωρισμός οικονομικών και κοινωνικών τάξεων στα σταλινικού τύπου καθεστώτα; Έχεις ιδέα ποια είναι η περιουσία που άφησαν πίσω τους - ή που την έχουν ακόμα, όσοι είναι εν ζωή - οι ισχυροί των δήθεν φιλολαϊκών συστημάτων; Το ξέρεις ότι στο Σεβαρντνάτζε και την οικογένειά του, ανήκει μέχρι σήμερα σχεδόν η μισή Γεωργία; Διότι εγώ το ξέρω κι αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα. Πλάκα μου κάνεις; Τι κι αν «δε λέει πουθενά» για εκτελέσεις; Το τι λέει ο καθένας εξετάζουμε, ή το τι πράττει; Συμπατριώτες του εκτέλεσε ο πατερούλης και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης, επειδή δε συνέπλευσαν με την ιδέα του. Το άλλο το τέρας, ο Hitler - ακριβώς δε το γεγονός ότι η μανία του ξέσπασε εναντίον αμάχων, με φυλετικά κριτήρια, είναι η βασικότερη αιτία τού χαρακτηρισμού - ό,τι σκατά κι αν έκανε, που αναμφισβήτητα έκανε αμέτρητα και φρικτά, κατά τη διάρκεια τού πολέμου τα έκανε και εναντίον κρατών τα οποία τότε, στον πόλεμο, ήταν εχθροί του. Έτσι είναι ο πόλεμος, τι να κάνουμε; Έπαιξε και - ευτυχώς... - έχασε. Για να επιστρέψουμε δε στον πατερούλη και πάλι, βεβαίως και έκανε κάποια καλά για τη χώρα του και για τον κόσμο της. Τους παρείχε ένα βασικό επίπεδο διαβίωσης, από το οποίο δεν έλειπε τίποτε απαραίτητο. Δωρεάν ήταν τόσο η υγεία, όσο και η παιδεία. Δουλειά είχαν όλοι - ήθελαν δεν ήθελαν - όπως και σπίτια δικά τους, μετά από κάποια χρόνια δουλειάς. Επιβίωναν σαφώς, όσο δεν τολμούσαν να ξεστομίσουν ότι κάτι από το σύστημα δεν τους εκφράζει. Ο πατερούλης δεν «κατάφερε» να εφαρμόσει τη θεωρία που δεν ακολουθούσε, διότι πολύ απλά...δεν το προσπάθησε...δεν ήθελε να το προσπαθήσει. Πλούτιζε ο ίδιος και οι «δικοί» του, παρέχοντας στους πολλούς το ίδιο επίπεδο «ζωούλας με το κεφάλι σκυφτό». Τι να σου πω! Αταξική, ισόνομη και - προ πάντων - αχρήματη(!) κοινωνία, με τα όλα της... Η μία και βασική διαφορά μεταξύ των δύο ιδεολογιών, είναι όντως αυτή που λες στην αρχή, όσο περιοριζόμαστε στο να αξιολογούμε την ιδεολογία και μόνο. Όταν όμως αρχίσουμε να εμβαθύνουμε, μελετώντας τις ρημάδες τις πράξεις, η μία και βασική διαφορά τους, είναι αυτή στην οποία αναφέρθηκα στο προηγούμενο post: Οι μεν ξεμπροστιάζουν εκουσίως το σάπιο εαυτό τους και προσδοκούν να πάρουν με το μέρος τους όσους είναι ήδη με το μέρος τους: εκείνους που κουβαλάνε τα ίδια σκατά μ' αυτούς μέσα στο κεφάλι τους. Το λένε με τ' όνομά του: «Είμαστε ρατσιστές, σωβινιστές, μισαλλόδοξοι, αυτή είναι η πεποίθησή μας και σ' όποιον αρέσει». Οι δε κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον κόσμο, πλέκοντας εγκώμια στα ...δημοκρατικά ιδεώδη, για τα οποία έχουν αποδείξει στην πράξη ότι τα έχουν γραμμένα εκεί που δεν πιάνει μελάνι... ...κι απέναντι σε αμφότερους, ο κόσμος και μέσα σ' αυτόν, κάποιοι που θεωρούν οφθαλμοφανή την - αποδεδειγμένη - ομοιότητα των πρακτικών τους και τους απορρίπτουν αυτομάτως, ίσως μόνο διερωτώμενοι ποιος απ' τους δύο είναι πιο καραγκιόζης, αλλά και κάποιοι - δυστυχώς αρκετοί - που ξεγελιούνται... ...μόνο από το λόγο των δε όμως, διότι ο λόγος των μεν δε μπορεί να ξεγελάσει, μια και δεν προσπαθεί να κρύψει τίποτα. Αυτός δε ο λόγος, ακριβώς διότι δεν κρύβει, καθιστά ιδιαιτέρως εύκολο το να αποφύγει κανείς όσους τον εκφέρουν. Αν έχω να επιλέξω το ποιον θα αντιμετωπίσω, μεταξύ ενός δολοφόνου που μού ορμά κατά πρόσωπο, φωνάζοντας από μακριά ήδη ότι έχει σκοπό να με σκοτώσει και ενός που εμφανίζεται από το πουθενά και με μαχαιρώνει πισώπλατα, επιλέγω τον πρώτο. Απέναντι σ' αυτόν τουλάχιστον, μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αν κάποιος άλλος επιλέγει το δεύτερο, τι να τού πω, άλλο απ' το «το τραβούσε ο οργανισμός σου»; 5
tolis_01 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 @deesnider: Καλά και λογικά όλα αυτά, με ένα μικρό κενό όμως. Για να δεχτώ ότι κομμουνισμός=φασισμός (με τη διαφορά πως οι κομμουνιστές τα παρουσιάζουν δημοκρατικά στα λόγια), πρέπει να δεχτώ επίσης ότι κομμουνισμός=φασισμός=χριστιανισμός, με την ίδια παραδοχή, ότι και οι χριστιανοί είναι καλοί στα λόγια και στη θεωρία, αλλά δολοφόνοι στην πράξη (εκτός βέβαια αν στα θεοκρατούμενα καθεστώτα κυριαρχούσε η ελευθερία και τα κυρήγματα του Ιησού, αν και δεν το νομίζω). Ή τελικά θα δεχτούμε ότι είναι άδικο για μια θεωρία/ιδεολογία να της προσάπτουμε τα λάθη των εκφραστών της, ή το πως αυτοί εκμεταλεύτηκαν αυτή τη δικαιολογία κάποιοι για τους προσωπικούς τους στόχους όσο ήταν στην εξουσία. (Τουλάχιστον εγώ σαν άθεος, αναγνωρίζω τα καλά του χριστιανισμού στην αρχική του ιδέα, άσχετα με το πως κατέληξε. Απλά προσωπικά δεν με εκφράζει, μιας που ακολουθώ το "πιστεύω ότι μπορώ να αποδείξω". Κι όμως, σήμερα δεν κατηγορούμε σαν δολοφόνους ή φασίστες τους χριστιανούς, λόγω της ιδεολογίας τους που έχυσε τόσο αίμα αλλόθρησκων. Γίνεται όμως με τους κομμουνιστές).
παπι Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Υπαρχει καποια υπονοια οτι ο Κολα ειναι κομμουνιστης ή ναζιστης;
pinwkolwnies Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Υπαρχει καποια υπονοια οτι ο Κολα ειναι κομμουνιστης ή ναζιστης; Αλβανός είναι.
tolis_01 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Για iPhone και για VDSL μιλάει ο κομμουνισμός; Δεν γνωρίζω καμία οικονομική θεωρία που να μιλάει για gadgets. Υπαρχει καποια υπονοια οτι ο Κολα ειναι κομμουνιστης ή ναζιστης; Όχι, αλλά Μπλα Μπλα είναι αυτό, πάντα ξεφεύγουμε
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Στις 4 τα ξημερώματα στην ορεινή Ναυπακτία οι φονιάδες Αλβανοί δραπέτες έπεσαν σε μπλόκο ομάδας ΟΠΚΕ στην ορεινή Ναυπακτία.Οι αδίστακτοι φονιάδες μόλις είδαν το μπλόκο έσβησαν την μηχανη του αυτοκινήτου και πήραν θέση μάχης όπως αποκαλύπτει το onairnews.gr και περίμεναν τους αστυνομικούς να πλησιάσουν. Επεσε πυροβολισμοί και οι φονιάδες Αλβανοί τελικά έφυγαν.Στοο σημείο έφτασαν μετά απο λίγη ώρα ομάδα ΕΚΑΜ και σαρώνει την περιοχή.Οι φονιάδες Αλβανοί πλέον εχουν εντοπιστεί στην περιοχή που είναι το μοναστήρι της Βαρνάκοβας. Το Onairnews μετά απο πληροφορίες έγκυρες γνωρίζει οτι η περιοχή είναι αποκλεισμένη απο πάνοπλους αστυνομικούς και στην περιοχή θα πετάει και το ελικόπτερο της Αστυνομίας.Το πιο πιθανό είναι σήμερα οι φονιάδες Αλβανοί να πέσουν στα χέρια της αστυνομίας. http://www.onairnews.gr/entopisan-tous-foniades-alvanousepesan-pirovolismi-pali.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις