Προς το περιεχόμενο

Ποια ip camera να διαλέξω;


xarda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολλες κλοπες τον τελευταιο καιρο...Σκεφτομαι να αγορασω μια ip camera με τα παρακατω χαρακτηριστικα:

1.Εσωτερικου χωρου ( θα βρισκεται μεσα στο σπίιτι)

2.Ασύρματη / ενσύρματη δεν με ενδιαφερει γιατι θα βρίσκετε κοντα στο ρουτερ

3.Με νυχτερινή λήψη
4.Με ανιχνευτη κίνησης

5.Να στελνει SMS ή MMS στο κινητό μου ( το να στελνει email δεν εχει αξία γιατι οταν το δω θα τα εχουν ξαφρισει ολα!! )
6.Σχετικα χαμηλο κόστος και ποιοτική  ( οσο γίνεται! )


τι εχετε να μου προτείνεται ;

Επεξ/σία από xarda
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και googlara αρκετα δεν μπορεσα να βρω τον τροπο με τον οποιο μια καμερα εφ οσων ανιχνευσει κινηση στελνει sms στο κινητο!
Γνωριζει καποιος κατι σχετικο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και googlara αρκετα δεν μπορεσα να βρω τον τροπο με τον οποιο μια καμερα εφ οσων ανιχνευσει κινηση στελνει sms στο κινητο!

Γνωριζει καποιος κατι σχετικο;

 

βασικά η κάμερα κάνει ανίχνευση και στέλνει email με snapshots από server που θα ορίσεις εσύ (π.χ. εγώ έχω βάλει το gmail μου) σε διευθύνσεις που θα ορίσεις εσύ (π.χ. λαμβάνει και το gmail και το εταιρικό μου μαιλ) - τα οποία προφανώς μπορείς να βλέπεις από το κινητό...

 

έχω αγοράσει εδώ και 1,5 χρόνο από ebay μια tenvis JPT3181x (δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο τώρα, τιμή γύρω στα 60-70 ευρώ), η οποία είναι συμβατη και με 1-2 android apps (το καλό είναι το tinyCam Pro) και μπορώ να βλέπω live από το κινητό. Τόσο καιρό είναι συνεχώς στη πρίζα, απέναντι από την πόρτα μου, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλά και εγώ ψιλοάσχετος είμαι, μου την έστησε ένας φίλος αλλά από όσα κατάλαβα, η ip cam συνδέεται με το ρούτερ μου (ενσύρματα η μεσω wifi), ο οποίος με port forwarding δίνει live εικόνα σε κάποιον hosting server, στον οποίο μπορείς να μπεις από όπου θέλεις είτε σε επίπεδο view only η σε admin. Δεν ξέρω αν είναι αυθεντική tenvis αλλά "compatible", την είχα πάρει από το Αγγλικό ebay γύρω στις 38 λίρες (π.χ. http://www.ebay.co.uk/itm/Tenvis-JPT3815W-Wireless-WIFI-CCTV-IP-Security-Camera-2-way-Audio-Pan-Tilt-IR-UK-/151006402036?pt=UK_CCTV&hash=item2328aed5f4)

 

Η κάμερα είχε από τον κατασκευαστή έναν δωρεάν hosting server κινέζικο, αλλά προτιμήσαμε να φτιάξουμε account στο dyndns - στην αρχή λέγαμε για free account αλλά τελικά πήραμε με πληρωμή αλλά δεν είμια σίγουρος γιατί δεν έκανε το free...

 

αν θες στείλε μου ένα email να σου στείλω το 2σέλιδο quick setup guide που έχω σε pdf, αν και σίγουρα θα έχεις βοήθεια από τα παιδιά εδώ, για κάποιον που ξέρει είναι πολύ εύκολο - τόσο που με το ζόρι πρόλαβα να παρακολουθήσω όσα έκανε ο φίλος μου στο σετάρισμα!

 

http://www.tenvis.com/index.php?main_page=how_it_works

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 καλές και φτηνές κάμερες hd και h264 ειναι οι ubiquiti. έχω δοκιμάσει πολλές, οι συγκεκριμένες ειναι η καλυτερη περίπτωση "value for money".

 

Για sms νομίζω οτι στέλνουν, αλλα πιστεψέ με δεν ειναι και πολύ συμφέρουσα ιδέα, διότι μπορει να λάμβάνει sms κάθε που περναει  μια μυγα ή οταν αλλαζει απότομα ο φωτισμός... γενικά νομίζω οτι δεν ειναι αξιόπιστο ματι για να σου στελνει καθε τόσο sms.
 

Τα υπολοιπα ειναι οπως τα λέει το παλικαρι παραπάνω, βαζεις εναν δωρεαν static ip apo dyndns ή no-ip  και ανοίγεις μια πορτ απο το ρουτερ σου για να  μπορείς να βλέπεις την καμερα απο περιβάλλον browser  απο αλλο pc ή κινητό αρκεί να χεις ιντερνετ, βαζοντας την ιπ σου πχ. "http://icameramou.no-ip.biz:8000"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν υπαρχει θεμα στην τοποθετηση και ολα οσα πρεπει να κανω σχετικα με την ρυθμιση της.Το θεμα μου ειναι με ποιον τροπο θα στελνει sms στο κινητο μου.Αν ειναι να μπουν και να τα κανουν ολα ανω κατω και την επομένη να δω email με φωτογραφιες ληστων που φορανε και κουκουλες ας πουμε τι νοημα εχει...Δεν θα τους βαλω να τα διορθωσουν κι ολας ομως μπορεις να προλαβεις πολλα ειδικα αν κοιμασαι στο διπλανο δωματιο γα παραδειγμα((λεμε τωρα!!).


Βρηκα αυτη που ειναι και φθηνη.
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@

notikos

 "βαζεις εναν δωρεαν static ip apo dyndns ή no-ip" πρεπει να εχω στατικ αι πι για να δουλεψει ή τα σαιτ αυτα μου δινουν μια για το συγκεκριμενο σεταρισμα?

@χαρδα δεν εχει νοημα να παρεις σμσ αν ειναι μεσα οι ληστες στο σπιτι σου, νοημα εχει να εισαι καπου μακρια και να παρακολουθεις τα αλερτ στο μαιλ σου μολις υπαρξει κινηση στο χωρο που παρακολουθειτε, εκτος και αν δεν εχεις προσβαση στο ιντερνετ με το κινητο, οποτε εχει νοημα στο σμσ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...