Προς το περιεχόμενο

Microsoft: Σε ένα χρόνο λήγει η επίσημη υποστήριξη των Windows XP


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καθε 4-5 χρονια κανω μια αγορα ενος νεου σχετικα οικονομικου pc. δεν κανω αναβαθμιση αλλα κραταω και το παλιο πληρως λειτιυργικο. Βλεπω δυστυχως τεχνηεντως να κατσργουνται η να κρυβονται δυνατοτητες που παλια ηταν δεδομενες. Πχ εχω κορυφαιο προγραμμα σε p2 win98 se του 1998 και εφαρμογες που καθονται σε αυτο με κλειδια hasp που χρειαζονται μια περιουσια για να ξανααγοραστουν.

Γιατι να το πεταξω ? απλα το pc ειναι internet isolated και η ημερομηνια του κινειται μεταξυ 1998 και 2003 γιατι τοτε ληγει η αδεια χρησης του.

Γιατι να τα ξαναπληρωσω ? τις ιδιες δυνατοτητες επεξεργασιας θα εχω σε .NET περιβαλλον. με ενα σωρο depedencies στο λειτουργικο.

Δυστυχως δεν μου εκατσε η virtual machine λογω hasp.

 

και κατι αλλο.

Αυτο που διαφημιζε παντα η ms ηταν : compatibility! δειτε τι γινεται τα τελευταια χρονια. Το DOS επιβιωσε στα ΧP. εφαρμογες για τα xp η τα vista εχουμ θεματα στα 7 , 8.

 

και για τις εταιρειες : οτιδηποτε μετσ τα xp φανταζει αρκετα αφιλοξενο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ακομα δεν καταλαβαινω γιατι η ms σαμποταρει κατ εξακολουθηση τα λειτουργικα της με την μη διαθεση του τελευταιου εχπλορερ ενω ο ανταγωνισμος βγαζει browsers ακομα και για win 98....

 

Ποιος βγαζει browser για τα 98? Η τελευταια εκδοση του firefox που τρεχει εκει ειναι η 2.0 (2 οχι 20!)

Και Opera που κοιταξα τωρα τελευταια βγηκε το 2009

 

Προφανως καποιοι θα θελαν τα XP να ειναι το τελευταιο λειτουργικο της MS, υποστηριζομενο μεχρι το τελος του κοσμου. Η απλως δεν μπορουν να καταλαβουν οτι δεν γινεται να εχεις υποστηριξη για παρωχημενες εκδοσεις λογισμικου παραλληλα με ολες τις νεοτερες. Ειναι που μεγαλο το κοστος.

 

Και οχι, δεν μπορεις να βαλεις ολα τα καλα των 7 και 8 με ενα service pack στα XP.

 

Ειναι παντως αξιοπεριεργο. Κανεις δεν παραπονιεται οταν οι διανομες linux σταματανε υποστηριξη μετα απο ενα χρονο η οταν η apple βγαζει συνεχως καινουριες εκδοσεις (τις οποιες εστω και λιγο, τις χρεωνει).

 

Αν δεν ειχε γινει το φιασκο με τα vista και ειχαν κυκλοφορησει οπως επρεπε και στην ωρα τους το 2005, τα XP θα ηταν απλως αλλο ενα MS λειτουργικο της σειρας. Οι συγκυριες ομως το αποθεωσανε

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσα διάβασα εδώ μέσα και δε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα τι στατιστικά έχετε ότι δουλεύει ο κόσμος το ίδιο λειτουργικό για 20 χρόνια εγώ όσους ξέρω αλλάζουνε λειτουργικό κάθε τόσο μι σας πω και pc έναν ήξερα που ήχε win 98 όση ξέρω κάθε τόσο λειτουργικό αλλάζουνε ξέρη η microsoft τι παλαβομάρα υπάρχει στο μέσο χρήστη και τα κάνει αυτά μπορώ να σας πω ένα χρήστη που ξέρω ήχε τα vista και παρόλο που του κάνανε προβλήματα του λέω γιατί δε πας στα xp να λέει είναι καινούρια του αρέσανε και προτιμούσε να ήχε προβλήματα πάρα τα παλιά σταθερά xp όσο για επιχειρήσεις άλλο καπέλο εκεί ακόμα δουλεύουνε παλιοπεντιουμ με 98 και μι μου πείτε δικαιολογίες ότι θέλει να πληρώσουμε νέα win κάθε τόσο και άλλα παραμύθια άλλωστε εδώ μέσα η περισσότερη τα έχουμε σπασμένα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ ήμουν ικανοποιημένος με τα win95.

 

Κρίμα που δεν σταμάτησε εκεί η εξέλιξη και προχωρήσαμε μπρόστα, λόγω σαμποτάζ...

 

Εγώ δεν ήμουν ικανοποιημένος από τα 95, ούτε από τα 98, ούτε - προφανώς - από τα millenium. Σε κανένα τομέα, αρχίζοντας από τη σταθερότητα, ή οποία θεωρώ ότι έλαμπε δια τής απουσίας της και φτάνοντας στο - ελάχιστης σημασίας για 'μένα, αλλά σημαντικό για πολλούς, συνεπώς σεβαστό - θέμα τής «αισθητικής».

 

Εντελώς άστοχος ο παραλληλισμός που κάνεις, λέγοντας «κι εγώ ήμουν ικανοποιημένος με τα win95», ως απάντηση σε κάποιον που εκφράζει αντίστοιχη ικανοποίηση από τα XP.

 

Τα XP, δεν ήταν απλώς «τα windows που αντικατέστησαν τα 98 και τα millenium». Ήταν τα windows που έσωσαν το κύρος τής microsoft μετά την «πατάτα» των millenium, προσφέροντας λειτουργικότητα και χαρακτηριστικά που ήδη έλλειπαν από τους χρήστες, τα οποία ήδη αναζητούσαν και απορούσαν για τη μέχρι τότε απουσία τους.

 

Όσο για την - από πολλούς αμφισβητούμενη - σταθερότητά τους, καθώς και το «ποίημα» περί συχνών bsod και μη ασφαλούς λειτουργικού, μόνο την προσωπική μου άποψη, μέσα από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να εκφράσω: Συνεχίζω να τα χρησιμοποιώ ως μόνο λειτουργικό και στους δύο υπολογιστές μου (ο ένας μάλιστα είναι μόλις ενός έτους). Έχω δοκιμάσει και απορρίψει τα 7, όχι διότι τα θεωρώ «κακά», αλλά διότι προσωπικά δε με βολεύουν, τη «βελτιωμένη» εμφάνιση δεν τη θεωρώ σημαντικό θέμα, αλλά και διότι δεν υπάρχει περίπτωση να παροπλίσω τέσσερις πανάκριβα αγορασμένες και άριστες λειτουργικά περιφερειακές συσκευές μου, επειδή ...δεν υπάρχουν drivers (virtual machines τίθενται εξ αρχής εκτός συζήτησης για 'μένα).

 

Η άποψη; Δεν ξέρω τι σημαίνει bsod, ούτε κι έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα ασφαλείας. Θέλεις επειδή δε συνηθίζω να «βασανίζω» το λειτουργικό με εγκαταστάσεις επίφοβου software, θέλεις επειδή δε συνηθίζω να σερφάρω όπου να 'ναι και να κατεβάζω ό, τι να 'ναι, πάντως τα μηχανήματά μου λειτουργούν άψογα, τα περιφερειακά μου επίσης και η δουλειά μου με τα προγράμματα που εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ, γίνεται άριστα.

 

Ελπίζω δε ότι είναι ευνόητο το ότι δεν έχω καμιά απαίτηση για ...εις τους αιώνας των αιώνων υποστήριξη από τη microsoft, καθώς και ότι δε διακρίνω κανένα ...σαμποτάζ. Ακόμα όμως και μετά την οριστική παύση τής υποστήριξής τους, εφόσον αυτή διαπιστώνω ότι δεν εμποδίζει τη δουλειά μου κι εφόσον τα νεότερα λειτουργικά προσωπικά θεωρώ ότι δε μου προσφέρουν κάτι που μου είναι απαραίτητο, δεν πρόκειται να τ' αλλάξω. Ίσως διότι, ακόμα κι αυτή η - απαξιωμένη από τους περισσότερους - «συνήθεια», για 'μένα αποτελεί παράγοντα που αυξάνει την παραγωγικότητά μου. Πόσο μάλλον, όταν η συνήθεια, δεν είναι παρά ένα μόνο μεταξύ των θετικών χαρακτηριστικών, τα οποία εγώ για τη δική μου δουλειά, θεωρώ σημαντικά...

 

Αχαχαχα ρε φίλε σε συγχαίρω για το τρόλλινκ που κάνεις!

 

«Trolling» η προσωπική άποψη τού άλλου, διότι δε συμφωνούμε μαζί της. Ουάου!

 

Εγω κανω τα παντα με τα ΧΡ και ειμαι ευχαριστημενος, και περα απο τα εφε και τα μπλιμπλικια δεν βλεπω τι παραπανω εχουν τα 7-8-9 κτλ.

 

Όλο και κάτι θα κάνουν, φαντάζομαι. Το όλο θέμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι μερικοί δεν εννοούν να κατανοήσουν ότι δεν ενδιαφέρουν όλο τον κόσμο τα ίδια χαρακτηριστικά και ότι ο καθένας θέτει διαφορετικά τις προτεραιότητες και τις προτιμήσεις του...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Κριμα..

Αμα δεν ειχαν βγει τα 7,οι περισσοτεροι xp θα ειχαν..

κι αν δεν είχαν βγει τα XP οι περισσότεροι θα είχαν 98SE? :P
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ που εχω στον έναν υπολογιστή τα χρ και στον άλλο τα 7 προτιμώ τα χρ. Θέλουν λειτουργικό να είναι απλά λειτουργικό. Δε γουστάρω έξτρα. Το θέλω ελαφρύ σταθερό κ γρήγορο.

 

Δε θέλω ούτε 3d effects ούτε τελεία γράφηκα. Παρολαυτα τα 8 είναι πολύ πολύ χειρότερα αισθητήκα από τα χρ κ πόσο μάλλον από τα 7. Τα έβαλα για 2 ΜΉΝΕΣ. Δεν άντεξα την ασχήμια τους, τα tiles και το απαίσιο χρώμα που θυμίζει χειρουργική φόρμα

 

Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παισιά εγώ στο γραφειο έχω 5-6 Pc  που όλα τρέχουν γνήσιες εκδο΄σεις  WIN XP 32BIT....Στους μισούς απο αυτούς  η εγκατάσταση είναι σε  raid  και χρονολογήται απο το 2007...... χωρίς να χρειαστει  κάποιο  format....  απίστευτη σταθερότητα ακόμα και αν ο υπολογιστής μεωεις σνοιχτός για μερες... ΜΟΝΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟ 32ΒΙΤ ΟΡΙΟ ΜΝΗΜΗΣ στα 3.6gb.

Στο laptop εχω WINDOWS 64 BIT 7 Παρολο που τα παιδια το έψουν  ταράξει lειτουργει οκ. Μόνο μειον τους η πολυπλικότητα του interface,,,

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο laptop εχω WINDOWS 64 BIT 7 Παρολο που τα παιδια το έψουν  ταράξει lειτουργει οκ. Μόνο μειον τους η πολυπλικότητα του interface,,,

 

Η πολυπλοκότητα του interface??

 

 

Πάντως εγώ νομίζω ότι ο κύριος λόγος που τα XP θεωρούνται ακόμα και σήμερα καλό λειτουργικό είναι επειδή τα Vista ήταν τόσο προβληματικά που δεν τα υποστήριξε κανείς κι έτσι πήγαμε όλοι μια γενιά πίσω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαι τα XP και τα 7 ειναι καλες εκδοσεις, τα 8ρια θα πανε απατα! Και οσο συνεχησουν την λογικη ιδιου λειτουργικου για ταμπλετ και desktop τα ιδια θα εχουν αποτελεσματα... Μπηκα σε 8 και εφριξα! ουτε με σφαιρες δεν αλλαζω τα 7 για αυτα... Δεν ειναι τυχαιο οτι συντομα θα παρουσιασουν τα 9! Η αποτυχια των 8 παιζει να ειναι μεγαλυτερη και απο αυτη των Vista, οτι κανανε με τα ετοιμα και τα 20-30 ευρω κανενας νορμαλ ανθρωπος δεν θα εδινε παραπανω για να τα αγορασει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι εταιρίες με τα αρχαία μηχανήματα που τρέχουν ακόμα εκδόσεις XP και Win98 δε νομίζω ότι απαίτησαν ποτέ υποστήριξη από τη microsoft, συνεπώς δε νομίζω να κάνει καμία διαφορά η παύση της υποστήριξής τους.

 

Μια χαρά είναι τα 8άρια, ακόμα πιο γρήγορα από τα 7. Και τα tiles, μεγάλη ευκολία και ευχρηστία, καθώς και όλες οι συντομεύσεις και τα gestures.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ms DOS  (Να παλεύεις με το autoexec.bat), Lion King, Prince of Persia, Warcraft κ.τ.λ.

 

Windows 3.1 (Πασιέντσα)

 

Windows 3.11 NT (Πασιέντσα για τους admin)

 

Windows 95 (Η Πασιέντσα δεν τρέχει). Πρωτοποριακό, άλμα προς το μέλλον αλλά με πολλά προβλήματα.

 

Windows 98 (SE) (Η Πασιέντσα τρέχει). Βελτιωμένο σημαντικά. Απλά λειτουργεί. Τότε η αγορά αρχίζει να ωριμάζει.

 

Windows Me ... χαχαχα

 

Windows 2000 (NT) (Η πασιέντσα τρέχει και με δικαιώματα admin). Σταθερό λειτουργικό για σοβαρή δουλειά αλλά βαρύ και δύστροπο με το hardware.

 

Windows XP (Τρέχει και ο Ναρκαλιευτής) – Δεν ήταν σταθερό λειτουργικό. Έγινε σταθερό μετά από 10 χρόνια αναβαθμίσεων, Service Packs κ.τ.λ. … Κατέληξε λοιπόν σχετικά σταθερό λειτουργικό μετά από χίλια κύματα.

 

Windows Vista (Η beta έκδοση του επόμενου λειτουργικού). Δεν απέκτησαν τυχαία το παρατσούκλι SVISTA. Η μεγαλύτερη πατάτα της Microsoft μετά τα Millenium.

 

Windows 7 (Η stable έκδοση των Windows Vista). H μεγαλύτερη εξέλιξη κατά τη γνώμη μου από τα Windows 98 και μετά. Σταθερό λειτουργικό, γρήγορο, συμβατό. Για εμένα το πρώτο λειτουργικό της Microsoft που μπορούσε να αντιπαρατεθεί με το MacOS της Apple.

 

Windows 8 (lifting ή …) : Τις πρώτες 10 ημέρες το έβριζα και το χλεύαζα, τις επόμενες 10 ημέρες άρχισα να το ξανασκέφτομαι. Πλέον είμαι σίγουρος ότι είναι ακόμα καλύτερα από τα Windows 7 και τίποτα από αυτά που έκαναν δεν είναι τυχαίο. Ακόμα πιο σταθερό, ακόμα πιο γρήγορο και τελικά το interface βολεύει. (Αρκεί να ξεπεράσετε το αρχικό σοκ και να κάνετε λίγο υπομονή). Σε αντιπαράθεση με το MacOS στα ίσια αυτή τη φορά χωρίς ενδοιασμούς.  

 

Υγ : Είμαι καθημερινός και χρόνια χρήστης και του MacOS από την έκδοση 9 και μετά.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...