vagelis81 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Παρακολουθουσα μια δικη η οποια τελειωσε εχτες.Εχτες δηλαδη ανακοινωθηκαν οι ποινες αλλα διαβαζοντας τες εχω καποιες αποριες δηλαδη δε ξερω ακριβως τι σημαινουν και θαηθελα να με βοηθησετε. 1)20 έτη Φυλάκιση και 100.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα (Παραμένει στη φυλακή) 2)10 έτη Φυλάκιση χωρίς χρηματικό πρόστιμο ή εγγύηση, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα και υποχρέωση μηνιαίας παρουσίας στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του. (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ) 3)8 έτη Φυλάκιση, με καταβολή εγγυητικής 10.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα . (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ) Περιμενω τις απαντησεις σας.Σας ευχαριστω
Joshua21 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Εδώ τα λέει αναλυτικά: http://odysseaschios.blogspot.gr/2013/04/locos-c_3576.html
Cryptic Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Τι έκανες ρε Μεγάλε;;;; Έχασε 16 κιλά σε 4 εβδομάδες; 3
kage Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 μου φαινονται μικρες ηλικιες και επηρεασμενα απο γνωστη ταινια...μα tag?!!?!!? δεν ξερω αν τα λεω σωστα αλλα αυτοι που φαγαν 10 χρονια αξιζαν το ρισκο για το μετα? δεν το πολυβλεπω να βγαλαν αρκετα φραγκα γιατι ειναι 30ατομα για ενα νησι! ----- στα χρονια αυτα μπορει να ειναι λιγοτερα αν δουλεψουν στην φυλακη ή αν πανε σε αγροτικη φυλακη ή καλη διαγωγη κτλ
DrLo Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Εγώ θα τους έριχνα άλλα τόσα για το "LOCOS C" .... είχατε και στην Ουργία "LOCOS C" .... ... αντε να τινάξεις καμιά μαστιχιά κυρά μου. μου φαινονται μικρες ηλικιες και επηρεασμενα απο γνωστη ταινια...μα tag?!!?!!?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Παρακολουθουσα μια δικη η οποια τελειωσε εχτες.Εχτες δηλαδη ανακοινωθηκαν οι ποινες αλλα διαβαζοντας τες εχω καποιες αποριες δηλαδη δε ξερω ακριβως τι σημαινουν και θαηθελα να με βοηθησετε. 1)20 έτη Φυλάκιση και 100.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα (Παραμένει στη φυλακή) 2)10 έτη Φυλάκιση χωρίς χρηματικό πρόστιμο ή εγγύηση, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα και υποχρέωση μηνιαίας παρουσίας στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του. (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ) 3)8 έτη Φυλάκιση, με καταβολή εγγυητικής 10.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα . (ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ) Περιμενω τις απαντησεις σας.Σας ευχαριστω 1. Σημαίνει ότι φυλακίζεται άμεσα αλλά μπορεί να κάνει έφεση - στο Εφετείο είτε θα παραμείνει η ίδια ποινή είτε θα μειωθεί. 2. Σημαίνει ότι, παρά την ποινή, εάν κάνει έφεση δεν μπαίνει φυλακή άμεσα. Πρέπει όμως να δίνει "παρών" μία φορά το μήνα (συνήθως 1η ή 5η του μήνα) στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. 3. Σημαίνει ότι, παρά την ποινή, εάν κάνει έφεση δεν μπαίνει φυλακή άμεσα. Πρέπει όμως να καταβάλει ως εγγύηση το ποσό των 10.000 ευρώ στο Δημόσιο. Εάν δεν το καταβάλει, μπαίνει στη φυλακή. Το ποσό θα του επιστραφεί όταν εμφανιστεί στο Εφετείο. Παρεμπιπτόντως: Ως φυλάκιση λογίζεται η στερητική της ελευθερίας ποινή με διάρκεια από 10 ημέρες έως 5 έτη. Από τα 5 έτη και 1 ημέρα η ποινή ονομάζεται κάθειρξη. Συνεπώς, είναι 20 - 10 - 8 έτη κάθειρξη, όχι φυλάκιση. 3
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 1. Σημαίνει ότι φυλακίζεται άμεσα αλλά μπορεί να κάνει έφεση - στο Εφετείο είτε θα παραμείνει η ίδια ποινή είτε θα μειωθεί. Τα 100k ευρώ τι σημαίνουν στην πρώτη περίπτωση; Εγγύηση η πρόστιμο (ή όπως αλλιώς ονομάζεται);
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Τα 100k ευρώ τι σημαίνουν στην πρώτη περίπτωση; Εγγύηση η πρόστιμο (ή όπως αλλιώς ονομάζεται); Τα 100 χιλάρικα είναι χρηματική ποινή, όχι εγγύηση. Είναι μέρος της συνολικής ποινής, τα πληρώνει ούτως ή άλλως.
Τοξοβόλος__UK Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Πρέπει όμως να δίνει "παρών" μία φορά το μήνα (συνήθως 1η ή 5η του μήνα) στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Κάτσε λίγο γιατί με μπέρδεψες.Εχω το εξής παράδειγμα από τον ξαδερφό μου: Εν αναμονή της πρωτόδικης απόφασης είχε την υποχρέωση να δίνει ''παρών'' μηνιαίως.Δέκα χρόνια μετά που επιτέλους έγινε η δίκη εκείνος αθωώθηκε αλλά ο συνκατηγορούμενος του που έφαγε 3 χρόνια πρωτόδικα τώρα δεν έχει την υποχρέωση να δίνει ''παρών''.Έχει εφεσιβάλλει κανονικά φυσικά την 3ετή ποινή. Με λίγα λόγια το ''παρών'' δεν είναι ένα πρώτο περιοριστικό μέτρο που αφορά τη πρωτόδικη κατάληξη?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Κάτσε λίγο γιατί με μπέρδεψες.Εχω το εξής παράδειγμα από τον ξαδερφό μου: Εν αναμονή της πρωτόδικης απόφασης είχε την υποχρέωση να δίνει ''παρών'' μηνιαίως.Δέκα χρόνια μετά που επιτέλους έγινε η δίκη εκείνος αθωώθηκε αλλά ο συνκατηγορούμενος του που έφαγε 3 χρόνια πρωτόδικα τώρα δεν έχει την υποχρέωση να δίνει ''παρών''.Έχει εφεσιβάλλει κανονικά φυσικά την 3ετή ποινή. Με λίγα λόγια το ''παρών'' δεν είναι ένα πρώτο περιοριστικό μέτρο που αφορά τη πρωτόδικη κατάληξη? Η παρουσία σε Αστυνομικό Τμήμα είναι περιοριστικός όρος. Επιβάλλεται είτε από τον Ανακριτή (πριν το δικαστήριο) είτε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ο σκοπός επιβολής περιοριστικών όρων είναι, στην ουσία, για να εξασφαλιστεί ότι εκείνος στον οποίο επιβλήθηκαν θα παραστεί οποτεδήποτε στην ανάκριση ή στο δικαστήριο και θα υποβληθεί στην εκτέλεση της απόφασης (έτσι γράφει verbatim ο νόμος). Εν προκειμένω, ο περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον εξάδελφό σου από Ανακριτή - συνάγεται από την περικοπή «Εν αναμονή της πρωτόδικης απόφασης» που έγραψες πιο πάνω. Όταν ο εξάδελφός σου εμφανίστηκε στο δικαστήριο, σταμάτησε να ισχύει ο περιοριστικός όρος καθώς ο σκοπός του (η εμφάνιση του κατηγορούμενου στο δικαστήριο) είχε επιτευχθεί. 1
vagelis81 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Τι έκανες ρε Μεγάλε;;;; Δε προκειται για μενα. Ελα παναγια μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα