kastorass Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Καλησπέρα, Είχα αγοράσει το παρακάτω ups: http://powerquality.eaton.com/103004262-5591.aspx?cx=3 (700VA/420Watts), το οποίο παίρνει την μπαταρία FP1270 (12V 7AH) από http://www.efirstpower.com/products.html. Σε αυτόν έβαζα μόνο την οθόνη, αλλά επειδή άρχισαν οι διακοπές ρεύματος και έχω συνέχεια τον Η/Υ μου ανοιχτό είπα να συνδέσω και τον Η/Υ μου. Το τροφοδοτικό του Η/Υ είναι 650W από http://www.corsair.com/en/professional-series-hx650-80-plus-bronze-certified-modular-power-supply.html Ερώτηση 1: Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα δεδομένου ότι το ups αναφέρει 420W και αν ναι, τι πρόβλημα? Ένα βράδυ έγινε μια διακοπή ρεύματος και το πρωί είδα ότι είχε κλείσει ο Η/Υ μου. Μετά από κανά 2 μέρες είδα ότι έκλεισε ξανά ο Η/Υ μου στις 3 το βράδυ, χωρίς να γίνει διακοπή ρεύματος. Σήμερα ήμουν στη δουλειά και ξαναέκλεισε χωρίς να γίνει πάλι διακοπή ρεύματος. Και τις 3 φορές που έκλεισε, ήταν κλειστή η οθόνη και δεν είχα βάλει κάτι απαιτητικό να τρέχει. Καθώς επέστρεψα σήμερα προσπάθησα να ανοίξω τον Η/Υ μου αλλά δεν άνοιγε. Λέω θα κόλλησε το ups, οπότε αποσυνδέω τον Η/Υ και το συνδέω κανονικά στην πρίζα όπου και άνοιξε. Στο ups άφησα μόνο την οθόνη. Κλείνω το ups, το ξανανοίγω και ανοίγω Η/Υ και οθόνη. Όλα παίζουν κανονικά, μόνο που κάθε μισό λεπτό ακουγόντουσαν 3 μπιπ από το ups και αναβόσβηνε ένα κόκκινο φωτάκι. Με βάση το manual αυτό σημαίνει ότι θέλει αντικατάσταση η μπαταρία. Ερώτηση 2: Τι μπορεί να το προκάλεσε αυτό? Πάλιωσε η μπαταρία? Της δημιούργησαν πρόβλημα οι διακοπές ρεύματος? Η ζέστη λόγω καλοκαιρίας? Η μπαταρία προκάλεσε το κλείσιμο του Η/Υ (δεν έγινε διακοπή ρεύματος) ή έχει πρόβλημα το ups μου? Οπότε εξετάζω τα επόμενά μου βήματα. Ερώτηση 3: Καλύτερο θα ήταν να αλλάξω απλά την μπαταρία? Αν ναι, πρέπει να είναι ίδια μάρκα με αυτή που είχε ήδη ή απλά να έχει τα ίδια στοιχεία (μέγεθος, V, AH)? Ερώτηση 4: Μήπως θα ήταν καλύτερο να πάρω ένα νέο ups? Αν ναι τι θα πρέπει να προσέξω? Πόσο watt θα πρέπει να είναι?
.::NikoS::. Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 1) Το ότι το τροφοδοτικό σου είναι 650 watt δε σημαίνει πως χρησιμοποιούνται τόσα watt ειδικά σε κατάσταση ηρεμίας χωρίς φόρτωμα στον υπολογιστή. Αν φυσικά η κατανάλωση που θες να σηκώσει το UPS ξεπερνάει την ισχύ του UPS τότε προφανώς και μπορεί να καεί. (αν και μπορεί να κλείσει μόνο του αν υπερφορτωθεί, είναι έξυπνα μηχανήματα ) Τώρα για το αν στην δική σου περίπτωση γίνει ζημιά δε ξέρω μιας και δε ξέρουμε πόσο τραβάει το PC σου και η οθόνη σου (και δεν το κατέχω και πάρα πολύ με τα UPS) 2) Πόσα χρόνια το έχεις; Αυτές χαλάνε σε 3-4 χρόνια (μπορεί και λιγότερο!) και θέλουν αντικατάσταση. Νομίζω πως δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά γιατί κλεινει το PC... Μήπως υπερφορτώνεται το UPS και κλείνει για να μην καεί; Δεν έχεις δει όταν γίνεται αυτό τι μπιπ κάνει; Έχεις πολύμετρο; μπορείς να μετρήσεις την τάση της μπαταρίας; Για να σου λέει για αντικατάσταση κάτι θα ξέρει αλλά δε νομίζω ότι θα έκλεινε μόνο του χωρίς διακοπή ρεύματος λόγο της μπαταρίας. (για αυτό και σκέφτομαι μήπως δεν αντέχει το φορτίο και κλείνει) 3) Αν έχει χαλάσει η μπαταρία ναι μπορείς απλά να την αλλάξεις. Μπαταρία μολύβδου ίδια volt και χωρητικότητα στα 7AH αν και νομίζω πως και 9AH να βάλεις δε θα έχεις πρόβλημα (μου το είπε κάποιος σε άλλο φόρουμ όταν έψαχνα κι εγώ για το δικό μου ) παραπάνω AH όμως μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο UPS γιατί δε θα αντέχει να την φορτίζει και μπορει να μη σου χωράει κιόλας γιατι θα είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος.
kastorass Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 1) Το ότι το τροφοδοτικό σου είναι 650 watt δε σημαίνει πως χρησιμοποιούνται τόσα watt ειδικά σε κατάσταση ηρεμίας χωρίς φόρτωμα στον υπολογιστή. Αν φυσικά η κατανάλωση που θες να σηκώσει το UPS ξεπερνάει την ισχύ του UPS τότε προφανώς και μπορεί να καεί. (αν και μπορεί να κλείσει μόνο του αν υπερφορτωθεί, είναι έξυπνα μηχανήματα ) Τώρα για το αν στην δική σου περίπτωση γίνει ζημιά δε ξέρω μιας και δε ξέρουμε πόσο τραβάει το PC σου και η οθόνη σου (και δεν το κατέχω και πάρα πολύ με τα UPS) Σύμφωνα με το manual έχει κάποιον κώδικα με μπιπ σε περίπτωση υπερφόρτωσης, οπότε φαντάζομαι το καταλαβαίνει κάπως και προστατεύεται. 2) Πόσα χρόνια το έχεις; Αυτές χαλάνε σε 3-4 χρόνια (μπορεί και λιγότερο!) και θέλουν αντικατάσταση. Πρέπει να το έχω 3-4 χρόνια. Νομίζω πως δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά γιατί κλεινει το PC... Μήπως υπερφορτώνεται το UPS και κλείνει για να μην καεί; Δεν έχεις δει όταν γίνεται αυτό τι μπιπ κάνει; Έχεις πολύμετρο; μπορείς να μετρήσεις την τάση της μπαταρίας; Για να σου λέει για αντικατάσταση κάτι θα ξέρει αλλά δε νομίζω ότι θα έκλεινε μόνο του χωρίς διακοπή ρεύματος λόγο της μπαταρίας. (για αυτό και σκέφτομαι μήπως δεν αντέχει το φορτίο και κλείνει) Δεν ήμουν μπροστά στον Η/Υ όταν έκλεινε, οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε εκείνη τη στιγμή. Αλλά αν δεν παθαίνει υπερφόρτωση όταν είμαι στο PC και το χρησιμοποιώ, πώς γίνεται να πάθει όταν δεν είμαι? Δυστυχώς δεν έχω πολύμετρο. Από την τάση της μπαταρίας τι συμπέρασμα μπορώ να βγάλω? Απλά εγώ φοβάμαι μήπως το ups έχει κάποιο πρόβλημα και κατέστρεψε αυτό τη μπαταρία. Ο Η/Υ και το ups δεν έχουν κάποιο λόγο να χρησιμοποιήσουν την μπαταρία αν δεν γίνει διακοπή ρεύματος, σωστά? Άρα η μπαταρία, χαλασμένη ή μη, δεν θα είχε λόγο να προκαλέσει το κλείσιμο. 3) Αν έχει χαλάσει η μπαταρία ναι μπορείς απλά να την αλλάξεις. Μπαταρία μολύβδου ίδια volt και χωρητικότητα στα 7AH αν και νομίζω πως και 9AH να βάλεις δε θα έχεις πρόβλημα (μου το είπε κάποιος σε άλλο φόρουμ όταν έψαχνα κι εγώ για το δικό μου ) παραπάνω AH όμως μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο UPS γιατί δε θα αντέχει να την φορτίζει και μπορει να μη σου χωράει κιόλας γιατι θα είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος. Εντάξει, αν είναι να πάρω θα πάρω 7AH τότε να είμαι και σίγουρος Σε ευχαριστώ φίλε μου.
.::NikoS::. Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Αν δε κάνω λάθος οι μπαταρίες αυτές αν είναι κάτω από 9-10V τότε κατα πάσα πιθανότητα είναι ψόφιες. Ακόμα και αν είναι ξεφόρτιστες η τάση τους δεν πέφτει κάτω από ένα σημείο. Απλά αν συνδεθούν σε φορτιστή (όχι στο UPS) υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να πάρουν πάλι τα πανω τους. Κοίτα να σου πω ένα παράδειγμα που συνέβει σε μένα. Αρχικά δεν μου κράταγε καθόλου ανοιχτό το PC άρα υπέθεσα πως η μπαταρία ήταν ψόφια αλλά δεν μου έδειχνε ένδειξη το UPS για χαλασμένη μπαταρία. Κάποια στιγμη σταμάτησε να ξεκινάει εντελώς το UPS ακόμα και αν το είχα στο ρεύμα. Οπότε για αυτο το λόγο νόμιζα κι εγώ ότι είχε πρόβλημα το UPS και δεν φόρτιζε την μπαταρία, μάλιστα μέτρησα την τάση στα καλώδια φόρτισης όταν το είχα στο ρεύμα και δεν έδινε τιποτα! Παρόλαυτα δοκίμασα άλλη μπαταρία και δουλεύει κανονικά. Συμπέρασμα; Όταν η μπαταρία ψόφησε εντελώς, το UPS δεν έκανε καν τον κόπο να την φορτίσει και δεν ξεκίναγε ούτε καν όταν το είχα στο ρεύμα! Άρα νομίζω πως αν θες ξέρεις σίγουρα αν δουλεύει θα πρέπει να πάρεις το ρίσκο για να δοκιμάσεις (ή να βρεις τουλάχιστον από κάπου αλλου για να την δοκιμάσεις) Ναι υποτίθεται πως η μπαταρία χρησιμοποιείται μόνο σε διακοπή ρεύματος (στα line interactive που είναι και το δικό σου) αλλά όπως καταλαβαίνεις από την δική μου περίπτωση όταν η μπαταρία δεν είναι καλή μπορεί να κάνει κουλά πράματα και το UPS. Όπως και να χει μία τέτοια μπαταρία που θες είναι πολύ φθηνή στα 15 ευρώ περίπου. (σε άλλο φόρου εμένα μου πρότειναν μάρκας Sunlight ελληνικό προϊόν μιας κι εγώ δεν είχα ιδέα από μπαταρίες )
sakisvele Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Εμενα το εκανε το προβλημα να μην κραταει με back up Ups και δεν επαιζε.Ειχα απανω ενα ασυρματο τηλ.και ενα ρουτερ. Εκλεινε στα 4 λεπτα με αλλαγη 2 ολοκαινουριων μπαταριων. Τελικα δεν καταφερα να το κανω να παιξει το Ups. Δεν βρηκα λυση παρα μονο πηρα την απαντηση οτι το Ups δεν μπορει να κρατησει αυτο το μικρο φορτιο και να παρω αλλο... Τρελα δηλαδη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα