Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

«Ο οπλίτης είχε την ειδικότητα, αλλά ήταν η τρίτη φορά που οδηγούσε τέτοιο όχημα και η πρώτη που θα έβγαινε στην άσφαλτο.

Χμ...ανακαλυψαμε την Αμερική?

Γιατι δε ξέρουν πως ο μέσος ΟΔΜΑ στα τεθωρακισμένα, θα οδηγήσει άρμα 2-3 φορές το πολύ σε 18μηνη θητεια, άρα πολυ λιγότερες σε 12μηνη, πως ο μέσος πεζικάριος θα ριξει 2 με 3 βολές σε όλη του τη θητεία και ούτω καθεξής?

Αντιθετα όλοι οι παραπάνω θα βαρέσουν απιστευτες ωρες σκοπιάς σε κάποια πινέζα στην άκρη της Ελλάδας...

Ο φαντάρος μονο για τη σκοπιά εξυπηρετουσε πάντα. Αντε να γυαλίσει και κανα "σοκολατάκι"

3 μηνες σοβαρής εκπαιδευσης να κάναμε και μετά μετεκπαιδεύσεις όποτε ηταν αναγκαίο και θα ήμασταν μια χαρά.

Δε ξέρω ποιος και τι έφταιγε, πιθανόν να ηταν και ανθρωπινο λάθος, αλλά η "ευκολία" του να οδηγήσεις ένα παπάκι και να κάνεις και κολίδια, είναι η ιδια με το να σου φυγει το παπακι και να πέσει σε γκρεμό. Που να δειτε πόσο επικίνδυνα ειναι τα Μ-48 για φαντάρους που δε ξέρουν τι τους γινεται και τους πετάνε πάνω να οδηγήσουν...

Κρίμα για το παλικάρι απλά...κριμα.

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το ίδιο μου είπε ένας στρατιωτικός σήμερα. Το παιδί ήταν φαντάρος και δεν ξέρω κατά πόσο επιτρεπόταν να οδηγήσει..

Αν ήταν κομμάντο (είπατε ότι ήταν πεζοναύτης), δε μου φαίνεται παράξενο.

Δημοσ.

άλλο τα καινούργια τεθωρακισμένα και άλλο το m113 του '60, αυτά τα χρεπια είναι όλο σίδερο μέσα, όπου και να χτυπήσεις την ακούς, αμφιβάλλω και αν έχουν ζώνες ασφαλειας. (αερόσακους δεν το συζητάμε) μπορεί κιόλας επειδή είναι μεγάλη άσκηση να έβγαλαν ότι έχουν και δεν έχουν από τον όρχο, και τα ασυντήρητα ακόμη..

Γι αυτό μ' αρέσει το μπλαμπλα, γιατί ακόμα κι όταν νομίζεις ότι τα έχεις διαβάσει όλα ... πάντα κάποιος θα πετάξει κάτι τέτοιο.

• Like 8
Δημοσ.

Τωρα το δα αυτο με τους αεροσακους στο πολεμικο τεθωρακισμενο αρμα. Και παροτι το τοπικ δεν δυναται για γελιο, γελασα...

Απο τις hall of fame ατακες του insomnia (υπηρχε και αντιστοιχο thread, που βρισκεται?).

Δημοσ.

Γι αυτό μ' αρέσει το μπλαμπλα, γιατί ακόμα κι όταν νομίζεις ότι τα έχεις διαβάσει όλα ... πάντα κάποιος θα πετάξει κάτι τέτοιο.

ωχ, τώρα μιλάνε οι εξπέρ των τεθωρακισμένων ;)

Δημοσ.

Παει μπηκε στο χωμα το παληκαρι...

Το πολυ πολυ να του γινει καμια συσταση του Δικα...

Δεν μπορουσε να παει στην ασκηση με 9 αρματα τι τα θελε τα 10...

Λες και θα του την ελεγε ο ταξιαρχος που θα περναγε με το τζιπάκι να ελέγξει...;

Δημοσ.

Που να δειτε πόσο επικίνδυνα ειναι τα Μ-48

Εννοείς ότι ...χρησιμοποιούνται ακόμα σε κάποια μονάδα τα Μ-48;;; :shock:  :shock:  :shock:

Αυτά (Μ-48/Α5) τα είχαμε στον Έβρο όταν υπηρετούσα εγώ! Για '87-'89 μιλάμε...

Δημοσ.

Εννοείς ότι ...χρησιμοποιούνται ακόμα σε κάποια μονάδα τα Μ-48;;; :shock:  :shock:  :shock:

Λογικά τα MOLF θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ακόμα.

Γιατί όχι ?

Δημοσ.

Και Μ-60 Α3....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

Τώρα και σε "μολφ"

χαχαχαχαχα

(και εγω Εβρο υπηρέτησα ανάμεσα σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα)

πολυ γυάλισμα αδελφέ...πολύ αλλαγή ερπύστριας...ασε...

Δημοσ.

Παει μπηκε στο χωμα το παληκαρι...

Το πολυ πολυ να του γινει καμια συσταση του Δικα...

Δεν μπορουσε να παει στην ασκηση με 9 αρματα τι τα θελε τα 10...

Λες και θα του την ελεγε ο ταξιαρχος που θα περναγε με το τζιπάκι να ελέγξει...;

στην παρέλαση της 25 μαρτίου είχαν μείνει στο στρατόπεδο μονο όσοι ήταν στις σκοπιές, φύλαγαν κάνα 15ωρο χωρίς αλλαγές, χωρίς μπορούνε να πάνε για φαγητό/κατούρημα/χέσιμο.

θα τους έλεγε κανένας τίποτα αν είχαν κατεβάσει 10 άτομα λιγότερα για να έχουν αλλαγές οι σκοποί; δεν νομίζω, απλά ήταν τόσο βλάκες που δεν το σκέφτηκαν καν.

ο δίκας μάλλον θα μείνει στάσιμος βαθμολογικά, τίποτα άλλο, ουσιαστικά χάνει έναν βαθμό αντισυνταγματάρχης - συνταγματάρχης. (ταξίαρχος δεν είναι συνεχής βαθμός γίνονται 1 στους 10 περίπου)

Δημοσ.

Ναι και καλά οτι θα πέρναγε κανένας ταξίαρχος και θα του την έλεγε για τα 9/10 ερπιστριοφορα στην άσκηση του Δικα.

Ταξίαρχος γίνεσαι από τα lobby...και τις γνωριμίες, αλλιώς συνταξουλα!

• Like 2
Δημοσ.

Και Μ-60 Α3....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

Τώρα και σε "μολφ"

χαχαχαχαχα

(και εγω Εβρο υπηρέτησα ανάμεσα σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα)

πολυ γυάλισμα αδελφέ...πολύ αλλαγή ερπύστριας...ασε...

Εγώ στη 16η Ε.Μ.Α. (Καρωτή rulezzzz!) Εσύ πού, ρε ρωμαϊκό κάθαρμα;

Λογικά τα MOLF θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ακόμα.

Γιατί όχι ?

Εντάξει, έχουν υποστεί σίγουρα σημαντικότατες αναβαθμίσεις, απλά ...πολύ παλιά ρε παιδάκι μου πλέον!

Δημοσ.

Εγώ στη 16η Ε.Μ.Α. (Καρωτή rulezzzz!) Εσύ πού, ρε ρωμαϊκό κάθαρμα;

Λαγός 212. Αξέχαστες εποχές. Έριξα μαύρη πέτρα.

Και για να επιστρέψουμε στη κουβέντα, ακομα και αν το λάθος ειναι του παλικαριου, τον δικαιολογώ απόλυτα. Εμένα αν με βάλεις τωρα σε Μ-48, (που ειναι πανευκολο με 2 ταχυτητες κτλ) μπορω να στο λυσω και να στο δέσω, αλλά στην οδηγηση θα κάνω μλκια...χαλαρά.

Εντάξει, έχουν υποστεί σίγουρα σημαντικότατες αναβαθμίσεις, απλά ...πολύ παλιά ρε παιδάκι μου πλέον!

Τιγκα στο μπάλωμα από το βιετναμ...."Χαλύβδινα τα στήθη κι η ορμήηηηηηηηηη μας".

Δημοσ.

http://www.ert.gr/eidiseis/greece/koinonia/story/165581/enas-stratiotis-skotothike-meta-apo-anatropi-tethorakismenou#.Ua98CkBM-Us

Τι συλλυπητήρια να πεις...

Γαμισετα και άφησε τα...

Σαν το σκυλι τον βγαλανε απο μεσα...

Σκεψου και ο συνοδηγος που τον ειδε νεκρο μες τα αιματα...το λιγοτερο αυτο βεβαια...

Τι να πεις

Τωρα θα κανουν κανενα αγημα, θα πουνε καμια μπουρδα οτι πηγε στον παραδεισο και "οτι αγνωσται αι βουλαι του Κυριου"

Θα κανουν λειτουργια μεσα στο στρατοπεδο με παπα και με κουμπαρο... Πιο πολυ για πληση εγκεφαλου στους αλλους στρατιώτες.

Στη κηδεια δεν πρόκειται μαλλον να παραστούν και αμα έρθουν τα "μεγάλα κεφάλια" θα χουν και προστασία απο ραβδούχους φανταρους...

Κορινθο 312 Γ εσσο οταν ήμουν εγω, ειχε πεθάνει και ενα παιδι στον ύπνο του. Τ παραπανω εγιναν...

Μιζερια, κακο, ερωτηματικά, ραδιο αρβυλες κτλπ... 

Και η ζωη συνεχίζεται...Για τους ζωντανους...

Δημοσ.

Και πέτυχα τη μεταφορά του συγκεκριμένου τεθωρακισμένου στην εθνική οδό σήμερα, μου φάνηκε περίεργο πόσο χρέπι ήταν..

Ορθάνοιχτες όλες οι θύρες και απουσία δεξιάς ερπύστριας..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...