Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς καλησπέρα. Σήμερα αγόρασα τα 5,1 ηχεία Χ-530 της Logitech,και ένας Θεός ξέρει πως κατάφερα και έκανα και τα 5 ηχεία+woofer να δουλεύουν,μέσω του προγράμματος Realtek HD Audio Driver. Όταν κάνω τεστ ακούγονται όλα κανονικά,αλλά όταν ακούω μουσική παίζουν μόνο τα 2 μπροστινά+woofer και σε μερικά τραγούδια παίζει το κεντρικό. Είναι σωστό αυτό ή έχω κάνει κάτι λάθος;

Δημοσ.

Αν η μουσική που ακούς είναι στερεοφωνική και όχι πολυκάναλη, τι περιμένεις ν' ακούσεις;

Κάπως θα γίνεται βέβαια να παίξουν όλα με κομμάτι που έχει δικάναλο ήχο, αλλά δε σου φαίνεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι παράταιρο;

Δοκίμασε καμια ταινία με πολυκάναλο ήχο να δεις αν παίζουν όλα.

Δημοσ.

Αν η μουσική που ακούς είναι στερεοφωνική και όχι πολυκάναλη, τι περιμένεις ν' ακούσεις;

Κάπως θα γίνεται βέβαια να παίξουν όλα με κομμάτι που έχει δικάναλο ήχο, αλλά δε σου φαίνεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι παράταιρο;

Δοκίμασε καμια ταινία με πολυκάναλο ήχο να δεις αν παίζουν όλα.

Σε παιχνίδια παίζουν και τα 5 σε μερικές ταινίες παίζουν τα 2 μπροστινά και σε μερικές τα 2 μπροστινά και το κεντρικό

Δημοσ.

Δεν έχεις ταινία με πολυκάναλο ήχο, π.χ. DTS 5.1;

Τέλος πάντων, νομίζω πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλά αν θες να παίζουν πάντα όλα, ίσως να γίνεται με κάποια ρύθμιση.

Δημοσ.

Δεν έχεις ταινία με πολυκάναλο ήχο, π.χ. DTS 5.1;

Τέλος πάντων, νομίζω πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλά αν θες να παίζουν πάντα όλα, ίσως να γίνεται με κάποια ρύθμιση.

Το DTS πάλι τι είναι φίλε μου; όχι δεν έχω θέμα στο να παίζουν και τα 5 εάν δεν γίνεται,καθώς και με τα 2 όταν παίζει μουσική ακούγονται πάρα πολύ καλά. Παίζει ρόλο το πρόγραμμα με το οποίο παρακολουθώ ταινίες στο PC;

Δημοσ.

Πατάς στο εικονίδιο του ηχείου κάτω δεξιά

συσκευές αναπαραγωγής

επιλέγεις τα ηχεία σου

ιδιότητες

καρτέλα βελτιώσεις

κάπου εκεί είναι η ρύθμιση

είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και από εκεί το έλυσα

Δημοσ.

Από το πρόγραμμα της realtek που λες υπάρχει μία επιλογή Speaker fill. Αυτό στέλνει και στα πίσω ηχεία ήχο κι ας μην έχεις πολυκάναλο ήχο σε κάποιο τραγούδι. Αλλά:

1) ίσως δε σου το κάνει με όλα τα προγράμματα. 

2) ίσως ακούς περίεργο παραμορφωμένο ήχο από τα πίσω διότι το πρόγραμα θα προσπαθεί να στείλει και καλά surround ήχο και όχι stereo. Stereo ήχο στα πίσω ηχεία έχω καταφέρει να στείλω με κάρτα ήχου creative με το πρόγραμμα της κι έτσι όπως ακριβώς παίζουν τα μπροστά παίζουν και τα πίσω.

Όπου βρεθεί πολυκάναλος ήχος πχ σε ταινίες ή σε παιχνίδια τότε υποτίθεται ότι παρακάμτεται η επιλογή speaker fill ώστε να παιξουν κανονικά surround. (έτσι έχω παρατηρήσει τουλάχιστον :P)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...