Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ερωτηση αν εχει πεσει κανεις σε τετοια πληροφορια γιατι δε βρηκα κατι σχετικο.

Εστω σπιτι σε επαρχια. Με κηπο και σκυλο. Διπλα υπαρχει οικοπεδο το οποιο ειναι ανεκμεταλευτο αλλα προσφατα καθαρισμενο. Το σπιτι με το οικοπεδο χωριζεται με τον κλασικο συρματινο φραχτη. Ο φραχτης δεν εχει τρυπες και κοψιματα κλπ. Κοινως δεν περναει τιποτα. 

Ομως καθε τοσο στον κηπο του σπιτιου βρισκονται σκαντζοχοιροι. Το οποιο ειναι μεγαλο προβλημα γιατι ο σκυλος τους πνιγει ετσι απλα και κατα τ'αλλα αγαπαμε σκαντζοχοιρους. Η ερωτηση ειναι η εξης. Παιζει  οι σκαντζοχοιροι να σκαβουν απο το οικοπεδο και να περνανε κατω απο το φραχτη ή να χωνονται απο τις τρυπες του συρματος? Παιζει να ζουν υπογεια στον κηπο? Παιζει να μεταφερονται απο το οικοπεδο στον κηπο για να βρουν νερο ή κατι τετοιο? 

Και bonus ερωτηση. Υπαρχει καποιος τροπος να τους κανω να μην ξαναπατησουν στον κηπο γιατι ειναι καθαρα αποστολη αυτοκτονιας αυτο που κανουν?

Δημοσ.

Δες εδώ: [link=http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CF%8C%CF%87%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%82][/link]

"Παρότι ανήκει στην οικογένεια των εντομοφάγων, ο σκαντζόχοιρος είναι σχεδόν παμφάγος. Τρώει έντομα, σαλιγκάρια, βατράχια, αυγά, φίδια, κουφάρια, μανιτάρια, χόρτα, ρίζες, μούρα, πεπόνια και καρπούζια. Ο αφγανικός σκαντζόχοιρος, όταν ξυπνάει από τη χειμέρια νάρκη τρέφεται βασικά με μούρα. Περιστασιακά έχουν ειδωθεί σκαντζόχοιροι να ψάχνουν για σκουλίκια μετά τη βροχή. Παρότι οι σκαντζόχοιροι του δάσους, οι πιο γνωστοί στους Ευρωπαίους, είναι κυρίως εντομοφάγοι, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα για τα άλλα είδη."

• Moderators
Δημοσ.

Nαι το πετυχα αυτο στη wiki, αλλα δε με βοηθησε. Δεν υπαρχει τιποτα απο τη διατροφη του ουτε στον κηπο ουτε στο οικοπεδο (εκτος απο εντομα φανταζομαι). Επισης δεν παιζει δασος κοντα..

Δημοσ.

Η περίφραξη πρέπει να γίνει λίγο πιο βαθιά, 5 πόντους τουλάχιστον, εναλλακτικά, δέσε τον σκύλο σε μια μεριά του οικοπέδου.

Υστερόγραφο: Γαμάνε οι σκαντζόχοιροι και σαν ζωάκια και σαν φαγητό...ειδικά όπως τους φτιάχνουν οι τσιγγάνοι. (δεν έχω φάει αλλά θα το θελα;ρ)

Δημοσ.

προφανως περνάει απο κάτω. και μενα ειχε παει κοντα στο σκυλο μου μαλλον για να πιει νερο. ο σκυλος προφανως τρυπησε τα μουτσουνια του και ο σκατζοχειρος δεν επαθε τιποτα...τον βαλαμε μενα φτυαρι σενα κουβα και τον πηγαμε σενα διπλανο χωραφι. δεν τον ξαναδαμε βεβαια...

• Moderators
Δημοσ.

Aν ειναι να αλλαχθει η περιφραξη την πατησαν τα σκαντζοχοιρακια.. Η πλακα ειναι πως την εχω επιθεωρησει και δεν εχω βρει τρυπες, θα το ελεγξω ξανα.

Ο σκυλος δεν μπορει να δεθει στο οικοπεδο, αφενος γιατι εκεινο ανηκει σε αλλον, αφετερου αν τον δεσω στον κηπο θα προκαλεσει πανικο. Επισης αυτο συμβαινει βραδυνες ωρες οποτε ειδικα τοτε δε θελω να τον περιοριζω. Δεν μπορω να καταλαβω πως τους εξολοθρευει, μαλλον τους χτυπα με το ποδι του ή κατι τετοιο και τους γυριζει αναποδα και μετα καπως τους πνιγει (αναιμακτα, γιατι ειναι και τρυφερουλης τρομαρα του).

Το κακο ειναι πως κανει γενοκτονια, παιζει να σκοτωσει 8-10 ανα καλοκαιρι αν και εχω σωσει κανα δυο απο αυτους. Και τους γουσταρω τρελα τους κακομοιρηδες τους σκαντζοχοιρους αλλα ειναι και χαζοι :(

Μηπως υπαρχει κατι που να αντιπαθουν τρελα ουτως ωστε να το ριξω περιμετρικα του οικοπεδου και να μην τους αφηνει να πλησιαζουν ξερωγω? Χωρις να τους σκοτωσει αυτο το κατι εννοειται.

Εχω ακουσει κι εγω πως τρωγονται αλλα τους συμπαθω πολυ για να τους δω ως γευμα :lol:

Δημοσ.

ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ (τσιγγάνικη)

Υλικά:

Σκαντζόχοιρος
1 κρεμμύδι
λάδι
αλάτι
ντοματάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια βάζουμε και τον σκαντζόχοιρο τον τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε το ντοματάκι και μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα.

A_Yawn_of_My_Hedgehog_%282%29.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Στο σπίτι στο χωριό είχε μπει ένας σκαντζόχοιρος και είχε γεννήσει 3 μικρά.

Αποφασήσαμε να τα ταϊσουμε γάλα και όταν ψόφησαν μάθαμε ότι πήραμε λάθος απόφαση :D

Δημοσ.

Aν ειναι να αλλαχθει η περιφραξη την πατησαν τα σκαντζοχοιρακια.. Η πλακα ειναι πως την εχω επιθεωρησει και δεν εχω βρει τρυπες, θα το ελεγξω ξανα.

Ο σκυλος δεν μπορει να δεθει στο οικοπεδο, αφενος γιατι εκεινο ανηκει σε αλλον, αφετερου αν τον δεσω στον κηπο θα προκαλεσει πανικο. Επισης αυτο συμβαινει βραδυνες ωρες οποτε ειδικα τοτε δε θελω να τον περιοριζω. Δεν μπορω να καταλαβω πως τους εξολοθρευει, μαλλον τους χτυπα με το ποδι του ή κατι τετοιο και τους γυριζει αναποδα και μετα καπως τους πνιγει (αναιμακτα, γιατι ειναι και τρυφερουλης τρομαρα του).

Το κακο ειναι πως κανει γενοκτονια, παιζει να σκοτωσει 8-10 ανα καλοκαιρι αν και εχω σωσει κανα δυο απο αυτους. Και τους γουσταρω τρελα τους κακομοιρηδες τους σκαντζοχοιρους αλλα ειναι και χαζοι :(

Μηπως υπαρχει κατι που να αντιπαθουν τρελα ουτως ωστε να το ριξω περιμετρικα του οικοπεδου και να μην τους αφηνει να πλησιαζουν ξερωγω? Χωρις να τους σκοτωσει αυτο το κατι εννοειται.

Εχω ακουσει κι εγω πως τρωγονται αλλα τους συμπαθω πολυ για να τους δω ως γευμα :lol:

Καλά 8-10 σε κήπο ενός στρέμματος και άνω δεν είναι και γενοκτονία. Βοηθάει το θειάφι περιμετρικά και στους σκατζόχειρους και στα φίδια. Επίσης πιθανώς ο σκύλος μια φορά να την πατήσει και να μην το επιχειρήσει ξανά. Τα αγκάθια βγαίνουν με τσιμπιδάκι προσεκτικά καθώς είναι εύθραυστα και καλό είναι να ρίξεις λίγο οξυζενέ στη πληγή. Εμείς είχαμε το εξής συμβάν: νομίζαμε ότι ο σκύλος έβγαλε άλλο χρώμα μουστάκια. Αλλά δεν...

Δημοσ.

Στο σπίτι στο χωριό είχε μπει ένας σκαντζόχοιρος και είχε γεννήσει 3 μικρά.

Αποφασήσαμε να τα ταϊσουμε γάλα και όταν ψόφησαν μάθαμε ότι πήραμε λάθος απόφαση :D

Έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Δημοσ.

Πεθάναν απ το κλάσιμο τα καημένα; ;ρ

Όχι ρε, από ζάχαρο πήγαν :P

Σκάβουν αρκετά οι σκαντζόχοιροι.

Επιβεβαιώνω. Μπορούν να σκάψουν για πλάκα λίγο ώστε να περάσουν κάτω από το φράχτη, καθώς επίσης τα νύχια τους τους επιτρέπουν να αναρριχηθούν σε συρματόπλεγμα και να το πηδήσουν. Όσοι προσπάθησαν να περιορίσουν σκαντζόχοιρους σε περιφραγμένο χωράφι ατύχησαν.

Δημοσ.

Αν πάρεις το σκύλο απο το περιλαίμιο και τον πας πάνω απο τον (νεκρό) σκατζόχοιρο, και αρχίσεις να τον μαλώνεις, δεν θα βάλει μυαλό λες? Είναι μεγάλος? (σε ηλικία)

Δημοσ.

Αν πάρεις το σκύλο απο το περιλαίμιο και τον πας πάνω απο τον (νεκρό) σκατζόχοιρο, και αρχίσεις να τον μαλώνεις, δεν θα βάλει μυαλό λες? Είναι μεγάλος? (σε ηλικία)

Θα βάλει τόσο μυαλό, όσο θα έβαζε και ένας σκύλος που θα τον μάλωνες μπροστά στο κοτόπουλο που μόλις είχε πνίξει. Τα ένστικτα δεν καταπνίγονται τόσο εύκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...