Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft αποσύρει τους περιορισμούς του Xbox One


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με στροφή 180 μοιρών, αποτέλεσμα της γενικής κατακραυγής μετά τις αρχικές ανακοινώσεις, η Microsoft ανακοίνωσε την απόσυρση όλων των περιορισμών σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης σύνδεσης στο Internet και για τα μεταχειρισμένα παιχνίδια στο Xbox One.Σε μήνυμα της στο επίσημο blog του Xbox One, η Microsoft αναφέρει ότι αφουγκράζεται τα σχόλια των χρηστών και για αυτό το λόγο προχωρά σε 2 σημαντικές αλλαγές στην αρχική πολιτική που είχε ανακοινώσει η εταιρεία για την αναπαραγωγή παιχνιδιών στο Xbox One.

 

Πλέον, δε θα απαιτείται σύνδεση στο Internet για να γίνεται ο έλεγχος γνησιότητας του παιχνιδιού που παίζει ο κάτοχος της κονσόλας και του παιχνιδιού. Όπως αναφέρει η Microsoft, η εμπειρία του να παίζει κάποιος ένα παιχνίδι στο Xbox One, δε θα διαφέρει καθόλου με την υπάρχουσα κατάσταση στο Xbox 360.

 

Δεύτερον και ίσως σημαντικότερο, η Microsoft ανακοινώνει ότι η ανταλλαγή, πώληση και ο δανεισμός μεταχειρισμένων παιχνιδιών, δε θα διαθέτει κανενός είδους περιορισμό. Και σε αυτή την περίπτωση, θα ισχύει ότι ισχύει μέχρι σήμερα για τα παιχνίδια του Xbox 360.

 

Ακόμη, για πρώτη φορά η Microsoft αποσύρει όλους τους γεωγραφικούς περιορισμούς που αφορούν τα παιχνίδια του Xbox One και πλέον ακόμα και ένα παιχνίδι που έχει αγοραστεί για παράδειγμα από την Αμερική, μπορεί να αναπαραχθεί χωρίς πρόβλημα από την Ευρωπαϊκή έκδοση της κονσόλας.

 

Η επιπλέον δυνατότητα να αγοράζει ο χρήστης online τους νέους τίτλους παιχνιδιών ακόμα και την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους, παραμένει και η αναπαραγωγή τους δε θα χρειάζεται σύνδεση στο Internet μετά το download.

 

Η κίνηση αυτή της Microsoft έρχεται ως αποτέλεσμα της αρνητικής κριτικής που εισέπραξε η εταιρεία με τις αρχικές ανακοινώσεις για περιορισμό στην ανταλλαγή και πώληση μεταχειρισμένων παιχνιδιών ανάλογα την πολιτική του κάθε εκδότη αλλά και την ανάγκη ύπαρξης σύνδεσης στο Internet για ημερήσιο έλεγχο της κυριότητας του παιχνιδιού.

 

Οι αντιδράσεις αυξήθηκαν ιδιαίτερα μετά την παρουσίαση της Sony στην E3 την προηγούμενη εβδομάδα όταν και η εταιρεία δήλωσε ότι δε προτίθεται να προχωρήσει σε κανενός είδους περιορισμό για τα παιχνίδια του PlayStation 4, δηλώσεις που συνάντησαν πολύ θερμή υποδοχή.

 

Το Xbox One θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο αρχικά σε 23 χώρες, στις οποίες δε περιλαμβάνεται η Ελλάδα και κατά πάσα πιθανότητα η νέα κονσόλα της Microsoft θα κάνει την εμφάνιση της στη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2014.

 

Link.png Site: Xbox One Blog

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ προτιμούσα όπως ήταν Αρχικά. Το cloud βόλευε πάρα πολύ. Και αφού έχω ίντερνετ δεν θα με ένοιαζε.

 

Sent from my SGH-T999 using Insomnia

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειπα και εγω θα παει κατευθειαν για αυτοκτονια??? με το ps4 100$ κατω (αν βαλεις οτι θα παρεις και το αντιστοιχο kinect(δεν ξερω πως το ονομαζει η sony)50$ κατω) αλλα βεβαια οταν πας να το παιξεις αρχοντας τρως τα μουτρα σου και αναγκαζεσαι να τα ριξεις...τουλαχιστον ειναι καλη η ειδηση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ προτιμούσα όπως ήταν Αρχικά. Το cloud βόλευε πάρα πολύ. Και αφού έχω ίντερνετ δεν θα με ένοιαζε.

 

Sent from my SGH-T999 using Insomnia

Χρειαζοταν λογαριασμός στο Xbox live που δεν θα υποστηρίζεται  καν στην ελλάδα, οπότε δε θα μπορούσες να παίξεις.

Με μία φράση, τους πήγε το σκατό στην κάλτσα...

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...