fisikok32 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα παιδιά ! Χρειάζομαι την βοηθεια σας....Εχω ένα παλιό pc με 512ram , σκληρό 74gb , μονοπυρηνο και θέλω να του βάλω λειτουργικό το οποίο να μην έχει πολλές απαιτήσεις . Το pc θα το χρησιμοποιώ για πρόσβαση στο διαδίκτυο οπότε θέλω να μου παρέχει ασφάλεια ή να μπορώ να βάλω antivirus . ευχαριστώ
tolis_01 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Η αλήθεια είναι ότι με 512ΜΒ ραμ θα έχεις πρόβλημα, όχι στο λειτουργικό, αλλά στο σερφάρισμα. Ειδικά σελίδες που έχουν πολύ flash (όπως το youtube) θα σε γονατίζουν. Όχι ότι δεν θα λειτουργεί, αλλά θα σέρνεται. Από λειτουργικό, σε Windows έχεις μόνο μια επιλογή, Windows XP. Ή κάποια ελαφρια διανομή Linux, όπως το (εύκολο) Lubuntu. Το καλό με το Linux είναι ότι δεν χρειάζεται antivirus (το κακό, ειναι ότι εξαρτάται πολύ και από το hardware σου, άμα έχει καμία περίεργη κάρτα γραφικών δεν θα μπορείς ούτε βίντεο να δεις στο linux). Από την άλλη, με Windows XP θα μπορείς να παίζεις και κανα κλασσικό παιχνιδάκι, αλλά το antivirus θα γονατίζει το pc, πρέπει να βάλεις κάτι πολύ πολύ ελαφρύ (για το Panta Cloud Antivirus που είναι δωρεάν ακούω ότι είναι ελαφρύ, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει).
Rod@X Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δε δοκιμάζεις καμιά ελαφριά διανομή Linux πρώτα αν σου κάνει δουλειά? Δες Site: http://thelinuxsite.wordpress.com/2013/01/17/top-5-lightweight-linux-distros-for-older-pcs/">Εδώ Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις πρώτα. Λίγο Ram από τις Site: http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/ram/">"αγγελίες" εδώ θα βοηθούσε. Ποια μητρική και τι επεξεργαστή έχεις?
fisikok32 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 pentium 4 3.2 GHz ο επεξεργαστης , η μητρικη δεν γνωρίζω....
Rod@X Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 S478? Κατέβασε το Site: https://www.piriform.com/speccy">speccy θα σου πει ακριβώς το σύστημα σου, μήπως παίρνει καμία μικρή-φτηνή βελτίωση να ανασάνει λίγο.
fisikok32 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Μπα δεν με ενδιαφέρει βελτίωση , εξαλλου για πέταμα τον είχα και είπα να τον χρησιμοποιώ καμιά φορά. Το linux που θα το βρώ, είναι δωρεαν στο διαδίκτυο ? Η εγκατάσταση είναι εύκολη ή θελει γνώσεις ?
TheELF Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Το Linux βγαίνει σε πολλές διανομές και ναι είναι εντελώς ελεύθερο, π.χ. αναφέρθηκε το lubuntu μπορείς να δοκιμάσεις και το pclinuxos και αρκετές ακόμα διανομές,αν μπεις στο τμήμα για Linux εδώ στο ινσόμνια θα βρεις πολλές διανομές για δοκιμή. Πέρα από linux, όπως είπαν και πριν, με 512mb μόνο τα xp βάζεις,αν είχες 2 ή έστω και 1gb μνήμη θα έβαζες ακόμα και τα 8 και θα περπατούσαν έστω. Ο 74gb δίσκος θα σου βγάλει την πίστη ίσως περισσότερο και από την λίγη μνήμη αφού θα έχει απίστευτα αργές ταχύτητες.Με μνήμη και δίσκο θα ήταν ικανός ο Η/Υ για καθημερινή χρήση.
LIGHT1NG Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Αυτό δεν λέγεται pc αλλά αρχαιολογικό μηχάνημα 😕 xp μόνο ίσως και linux
ZELOMOTH Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε Αυτό δεν λέγεται pc αλλά αρχαιολογικό μηχάνημα 😕 xp μόνο ίσως και linux Συγκεντρώσουυυυυυυυυυ.....😜🙄
LIGHT1NG Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 7 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε Συγκεντρώσουυυυυυυυυυ.....😜🙄 Ελαααα ρεεε P4 είχα στο 1ο pc που είχα στα 7 μου 😕 με μια θρυλική 32 ή 64 mb γραφικών nvidia 🤣
witchofangmar Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δοκίμασε να βάλεις Xubuntu. Φυσικά ξεχνάς YouTube και λοιπές βαριές διαδικτυακές εφαρμογές, αλλά σε υπόλοιπα θέματα δεν θα έχεις πρόβλημα.
veteranos123 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 6 χρόνια από τότε που ανοίχτηκε το θέμα μάλλον θα το βγάλει off το μηχάνημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα