Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τότε, όχι, ούτε αυτά είναι είδη πρώτης ανάγκης.

Γιατί αν έχεις μόνο 100 ευρώ να περάσεις το μήνα, θα μαζέψεις ελιές μόνος σου για να τις πας σε ελαιοτριβείο να φτιάξεις λάδι και θα βρεις τι συνταγή της γιαγιάς σου να φτιάξεις χυλοπίτες και θα μαζέψεις σιτάρι να φτιάξεις αλεύρι στον DIY μύλο σου.

Σίγουρα. Έτσι θα κάνουν και οι βορειοευρωπαίοι λογικά. :P

lol ρε.

Εγώ πάντως φούρνο έχω (στην Αθήνα, όχι σε χωριό) και πηγαίνουμε 3 άτομα στις 2 τη νύχτα για δουλειά. Με μηδέν κατάψυξη, με κανονικά ζυμώματα και με handmade προζύμια.

Καλό θα ήταν να μη βάζεις την υπογραφή σου σε θέματα στα οποία έχεις άγνοια. :)

Ε, όχι, γιατί την έχω περάσει αρκετές φορές στη ζωή μου με 200 τον μήνα, σε ελαιοτριβείο δεν χρειάστηκε να πάω.

Όσο για όσα λες για τους φούρνους, ό,τι πεις....εκτός κι αν μιλάς για χωριά, οπότε πάω πάσο.

Υπάρχει κάποιο πλαφόν στα δρομολόγια;

Δηλαδή το φορτηγό δέν θα μπορούσε να έρχεται και κάθε μέρα; :rolleyes:

Όχι δεν θα μπορούσε να πάει κάθε μέρα. Το γιατί βαριέμαι να το εξηγώ.

Αν επιμένεις στην γνώμη σου, όσο και να μιλώ στον τοίχο δεν θα μ'ακούσει, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μιλώ και σε κάποιον που δεν ξέρει και απλά θέλει να περάσει την δική του γνώμη ως σωστή. Οπότε αποχωρώ, και ναι έχεις δίκιο και ο γάιδαρος πετάει.

• Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικά δέν έχω πετύχει ούτε εναν ανεφοδιασμό,ούτε πρόκειται βάλω φτερά στο κεφάλι μου και να σκαρφαλώσω σε παρακείμενο στύλο της ΔΕΗ με πειρατικό μονόκιαλο.Το γεγονός οτι το παρασκευαστήριο έχει τζαμαρία,οτι μπορείς να κάνεις σκί μέσα απο το αλεύρι στο πάτωμα και τα 4 αμάξια (τόσα χωράνε) που παρκάρουν απ έξω είναι μονίμως μέσα στην πάχνη,μου αρκούν.

Nuff said,κρίμα για τους 500 νέο-προστιθέμενους άνεργους.

Δημοσ.

Εταιρία τροφίμων πτωχευσε για τους λογους που κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και υπάρχει κόσμος που προσπαθει να πεισει τον εαυτό του οτι το ψωμι για τοστ ειναι αγαθό πολυτελείας αρα μη αναγκαίο. Το αν ειναι αναγκαίο για την επιβιωσή μας ειναι το θέμα ή οτι μια εταιρία ΤΡΟΦΙΜΩΝ με τεραστιο πελατολόγιο, που δε πουλάει χαβιάρι και αστακό, έκλεισε?

Οπως είπα απ την αρχή βάση αυτης της μηδενιστικής λογικής και οι δρόμοι δεν ειναι απαραίτητοι στην Ελλάδα. Γιατι το κράτος να ξοδευει χρηματα για άσφαλτο, τροχονόμους κτλ? Ας πηγαινουμε με τα πόδια παντου.

Και σαφως οχι απλά κρίμα, αλλά κάτι περισσότερο για τις 500 νέες οικογενειες στο δράμα της ανεργίας. Προφανως κανεις δεν ασχολείται με το τι θα κάνουν αυτοι οι άνθρωποι...360 ευρω για 1 χρόνο και μετά???

• Like 2
Δημοσ.

Τότε, όχι, ούτε αυτά είναι είδη πρώτης ανάγκης.

Γιατί αν έχεις μόνο 100 ευρώ να περάσεις το μήνα, θα μαζέψεις ελιές μόνος σου για να τις πας σε ελαιοτριβείο να φτιάξεις λάδι και θα βρεις τι συνταγή της γιαγιάς σου να φτιάξεις χυλοπίτες και θα μαζέψεις σιτάρι να φτιάξεις αλεύρι στον DIY μύλο σου.

lol ρε.

Εγώ πάντως φούρνο έχω (στην Αθήνα, όχι σε χωριό) και πηγαίνουμε 3 άτομα στις 2 τη νύχτα για δουλειά. Με μηδέν κατάψυξη, με κανονικά ζυμώματα και με handmade προζύμια.

Καλό θα ήταν να μη βάζεις την υπογραφή σου σε θέματα στα οποία έχεις άγνοια. :)

You are bursting his bubble. Εκεί στα ξένα ξέρουν καλύτερα...

• Like 1
Δημοσ.

Όσο για όσα λες για τους φούρνους, ό,τι πεις....εκτός κι αν μιλάς για χωριά, οπότε πάω πάσο.

Το παλικάρι σου γράφει ότι ΕΧΕΙ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και προσπαθείς να τον διορθώσεις κι επιμένεις γιατί ...δεν ξέρει καλά που έχει τον φούρνο του ή τι κάνει κάθε μέρα.

Να σου θυμίσω ότι σε παλιότερη φάση που πάλι είχες άδικο, στην αρχή επέμενες ότι η evabb μένει με τους δικούς τους, είχες άδικο σε διορθώνει, μετά επέμενες ότι μένει κοντά στους δικούς της, είχες άδικο σε διορθώνει, μετά επέμενες ότι την συντηρούν αυτοί τέλος πάντων. Γενικά έχεις μια δυσκολία να παραδέχεσαι τα λάθη σου ε?

Δημοσ.

Εταιρία τροφίμων πτωχευσε για τους λογους που κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και υπάρχει κόσμος που προσπαθει να πεισει τον εαυτό του οτι το ψωμι για τοστ ειναι αγαθό πολυτελείας αρα μη αναγκαίο. Το αν ειναι αναγκαίο για την επιβιωσή μας ειναι το θέμα ή οτι μια εταιρία ΤΡΟΦΙΜΩΝ με τεραστιο πελατολόγιο, που δε πουλάει χαβιάρι και αστακό, έκλεισε?

Οπως είπα απ την αρχή βάση αυτης της μηδενιστικής λογικής και οι δρόμοι δεν ειναι απαραίτητοι στην Ελλάδα. Γιατι το κράτος να ξοδευει χρηματα για άσφαλτο, τροχονόμους κτλ? Ας πηγαινουμε με τα πόδια παντου.

Και σαφως οχι απλά κρίμα, αλλά κάτι περισσότερο για τις 500 νέες οικογενειες στο δράμα της ανεργίας. Προφανως κανεις δεν ασχολείται με το τι θα κάνουν αυτοι οι άνθρωποι...360 ευρω για 1 χρόνο και μετά???

Ενα αγαθο πολυτελειας δεν σημαινει οτι δεν ειναι και απαραιτητο. Απλα σημαινει οτι και χωρις αυτο μπορεις να ζησεις αξιοπρεπως. Ολα ειναι απαραιτητα, αναλογα την οικονομικη ευχερεια του καθενος, αλλα και το πως ετυχε να ζησει μεχρι σημερα. Πχ, εγω σαν παιδι, ποτε μα ποτε, δεν ειχα στο σπιτι ψωμι για τοστ (η μητερα ηταν υπερ της φρεσκιας φετας ψωμιου), μεγαλωνοντας λοιπον δεν μου ηταν "αναγκαιο", οποτε ακομη και σημερα τις ελαχιστες φορες που αγορασα, ηταν για καμμια συμαζωξη-γιορτουλα, για να γινουν τιποτε μεζεδακια. Αρα πως να θεωρησω αναγκαιο κατι το οποιο δεν ειχα ποτε μου;

Απο κει και περα, το αν ή οχι το ψωμι για τοστ, ειναι ειδος αναγκης, δεν εχει να κανει σε καμμια περιπτωση με το αν ειναι θεμιτο ή οχι να κλεισει μια τετοια επιχειρηση. Προφανως και δεν πρεπει να κλεισει, οπως δεν πρεπει να κλεισουν και δεκαδες αλλες που δουλευουν με πιο "πολυτελη" ειδη, και οχι με ψωμι για τοστ, που για πολλους ειναι αναγκαιο.

Και δεν ειναι 500, ειναι πολλοι παραπανω, αν βαλεις μεσα και τους αποκλειστικους συνεργατες-μεταπωλητες-χονδρεμπορους, αν βαλεις μεσα και τιποτε πωλητες που δουλευαν με μπλοκακι, αν βαλεις μεσα και τους προμηθευτες του, που ισκως καποιοι λογω μεγεθους να ηταν σαν αποκλειστικοι, και η λιστα μεγαλωνει αρκετα... αλλα ο Κραουνακης μοκο.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ρε όλοι :P

Μη ξεχνάς βεβαια πως οι Βορειοι ειναι δουλευτεράδες, άρα μπορουν να ξοδευουν.

Για εμάς το ψωμι για τοστ ειναι πολυτέλεια. Σε λιγο θα ειναι και το ψωμι, μετά το παντεσπανι και πάντα μα πάντα θα υπάρχει ένα παράδειγμα για μια χωρα που ζει χειρότερα απο εμάς

αλλα ο Κραουνακης μοκο.

Eπειδη το ξαναέγραψες. Που κολάει ο συγκεκριμένος τυπος με το ολο ζητημα?

Πχ, εγω σαν παιδι, ποτε μα ποτε, δεν ειχα στο σπιτι ψωμι για τοστ

Σα παιδια δεν ειχαμε ουτε κινητά. Τωρα δεν μπορεις να βρεις δουλειά αν δεν έχεις κινητο. Αντιλαμβάνεσαι πως ανάγκη ειναι κάτι που το χρησιμοποιουμε συνεχώς και μας γινεται εν τέλη απαραίτητο. Το κινητο δεν υπηρξε ποτέ ανάγκη. Ομως έγινε.

Για όλα αυτά, υπήρχε πάντα φθηνότερη εναλλακτική λύση.

Ακόμα και για το ψωμί υπάρχει εναλλακτικη.

Οι επιχειρήσεις κλείνουν διοτι οι τράπεζες δε μπορουν/δε θέλουν/δεν έχουν τέτοιες εντολές(δε μπορω να ξέρω, ο καθένας το αντιλαμβάνεται οπως θέλει απ το άρθρο που παρέθεσα) να δωσουν δανεικά. Και όλοι ξέρουμε οτι όλες οι επιχειρήσεις και όλα τα κράτη λειτουργουν με τον δανεισμό.

Με τη συγκεκριμένη πολιτικη ειναι μαθηματικά εξακριβωμένο πως στο τέλος δε θα υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει μονοπώλιο με υψηλές τιμές και κακή ποιότητα (τα αρνητικά του μονοπωλίου, ειδικά οταν αναφερομαστε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο που δε λειτουργει ανθρωποκεντρικά)

• Like 1
Δημοσ.

Το ψωμί του τοστ κατ'εμέ είναι όντως είδος πρώτης ανάγκης, γιατί το βράδυ κάτι πρέπει να φας(εκτός αν είσαι μούμια πετσί και κόκκαλο).

Το να κόψω φέτα από το κανονικό ψωμί δεν είναι πάντα εφικτό γιατί -για μαντέψτε!- δεν αγοράζουν όλοι ψωμί. Την βγάζουν με παξιμάδια με κόστος ~2,5€ τις 2-3 βδομάδες.

Οπότε το να παίρνω ψωμί του τοστ όχι, δεν είναι πιο ακριβό από το να παίρνω ψωμί

Δημοσ.

Το παλικάρι σου γράφει ότι ΕΧΕΙ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και προσπαθείς να τον διορθώσεις κι επιμένεις γιατί ...δεν ξέρει καλά που έχει τον φούρνο του ή τι κάνει κάθε μέρα.

Να σου θυμίσω ότι σε παλιότερη φάση που πάλι είχες άδικο, στην αρχή επέμενες ότι η evabb μένει με τους δικούς τους, είχες άδικο σε διορθώνει, μετά επέμενες ότι μένει κοντά στους δικούς της, είχες άδικο σε διορθώνει, μετά επέμενες ότι την συντηρούν αυτοί τέλος πάντων. Γενικά έχεις μια δυσκολία να παραδέχεσαι τα λάθη σου ε?

Σοβαρά θυμάσαι τόσο καλά τι έχω γράψει πριν, πόσα, 1 ή δύο χρόνια;

Τόσο εντύπωση σου έχω κάνει;

Εγώ από την άλλη δεν θυμάμαι ούτε ένα σου ποστάρισμα. Τυχαίο; Δεν νομίζω..

Τώρα, το αν το παληκάρι έχει φούρνο στην Αθήνα ή είναι αστροναύτης, ούτε εσύ ούτε εγώ το γνωρίζω, μόνο αυτός και το μόνιτορ πίσω από το οποίο όλοι κρυβόμαστε χρησιμοποιώντας ένα τυχαίο ψευδώνυμο.

Με εντυπωσιάζεις πάντως που σε έχω εντυπωσιάσει τόσο!

Δημοσ.

Με εντυπωσιάζεις πάντως που σε έχω εντυπωσιάσει τόσο!

Ε χρήστης που προσπαθεί επανειλλημένα να διορθώσει άλλους ανθρώπους για πράγματα που αφορούν τη ζωή τους κι επιμένει κιόλας, δεν γίνεται να τους ξεχάσεις έτσι εύκολα!111

Βέβαια ακόμα κι αν είναι αστροναύτης το παιδί και μας είπε ότι είναι φούρναρης απλά για να μας πουλήσει μούρη, η δική σου σιγουριά για όλους τους φούρνους πανελλαδικά ενώ μένεις στο Βέλγιο δεν ξέρω από που ακριβώς πηγάζει, αλλά κομμάτια να γίνει. Στο θέμα μας.

Δημοσ.

Ε χρήστης που προσπαθεί επανειλλημένα να διορθώσει άλλους ανθρώπους για πράγματα που αφορούν τη ζωή τους κι επιμένει κιόλας, δεν γίνεται να τους ξεχάσεις έτσι εύκολα!111

Βέβαια ακόμα κι αν είναι αστροναύτης το παιδί και μας είπε ότι είναι φούρναρης απλά για να μας πουλήσει μούρη, η δική σου σιγουριά για όλους τους φούρνους πανελλαδικά ενώ μένεις στο Βέλγιο δεν ξέρω από που ακριβώς πηγάζει, αλλά κομμάτια να γίνει. Στο θέμα μας.

Α, δύσκολο να τους ξεχάσεις το λες εσύ; Γιατί εγώ το ονομάζω "κλείσε το pc, βγες έξω και get a life".

Διαφορές απόψεων και οπτικής γωνίας πραγμάτων υποθέτω.

Η δική μου σιγουριά προέρχεται από τα όσα ξέρω από πρώτο χέρι επίσης από τον θείο μου.

Και για να επανέλθουμε στο θέμα μας, η εταιρία βάζει λουκέτο, ή θα μεταφερθεί βόρεια σε γείτονα; Γνωρίζουμε;

Δημοσ.

Υ.Γ

Το επομενο μεγαλο μπαμ θα εισαι τα μακντοναλτς λεγετε οτι φευγουν απο ελλαδα και ασχετα αν τα τρωτε η οχι σημασια εχει οτι δουλευει εκει πολυ λαος και ειδικα νεοι.

Η Ελλάδα πάντως πρέπει να είναι η μόνη χώρα που δεν μπόρεσαν να διεισδύσουν. Ειδικά τώρα που έχουν πέσει έστω και λίγο οι τιμές στα σουβλατζίδικα :D

Δημοσ.

Εννοώ ότι κάποιες φορές, αντί να παραγγείλεις 2 σουβλάκια των 4€, μπορείς να φτιάξεις 2 τοστ με επώνυμο τυρί και πάριζα και κόστος ~60 λεπτά έκαστο.

Δεν είπα να φάω τις φακές με ψωμί του τοστ.

Μπα εγω το τρρω με τα πάντα αν δεν εχω ψωμι κανονικο.ασε που ειναι και οικονομικο αρκετες φορες πχ να το κανεις αυγοφετες.

Υ.Γ

Το φρυγανισμενο ψωμι του τοστ τα σπαει με ομελετα!

Η Ελλάδα πάντως πρέπει να είναι η μόνη χώρα που δεν μπόρεσαν να διεισδύσουν. Ειδικά τώρα που έχουν πέσει έστω και λίγο οι τιμές στα σουβλατζίδικα :D

αφου ρε δεν ειχε σε ολες τις πολεις για αυτο

• Super Moderators
Δημοσ.

βασικά το μόνο Mac που έχω δει να έχει πάντα κόσμο είναι του Συντάγματος, όλα τα άλλα ΝΕΚΡΑ σε σχέση με αυτό...

Δημοσ.

Tα Mac απορω και εγω πως επιβιωνουν...Βέβαια ειναι κάτι φάσεις που μου λειπει απιστευτα αυτο το πλαστικο chease με τη πικλα αλλά δεν ειναι πάνω απο μια φορά τα 2 χρόνια :P

Λογικο να έχει κόσμο αυτο του Συντάγματος γιατι εκει πάνε οι τουριστες οποτε τους ειναι προσφιλές σαν κατάστημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...