kyriakh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Έχετε υπόψη σας για τον επαγγελματισμό των ντετέκτιβ; Υπάρχει αποτελεσματικότητα; Τι ξέρετε προσωπικά γιαυτό το θέμα; απο εμπειρία; http://www.itrack.gr/content.asp?catid=13&refid=1&gclid=CMnXoJW6i7gCFdHMtAodr2sA_Q Είδα και αυτό..καλό φαίνεται
Alithinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Ντετέκτιβ (επιθεωρητές) δεν υπάρχουν στην Ελλάδα,τουλάχιστον όχι καλυπτόμενοι από το νόμο. Ο νόμος είναι σαφής και άμα έχεις ένα θέμα πρέπει να το πεις στην Ελληνική Αστυνομία,και να πράξει αυτή όπως νομίζει. Διότι πολλές από τις πράξεις που καλείται να κάνει ένας detective (όπως π.χ. παρακολούθηση,φωτογράφιση ανθρώπων χωρίς την συγκατάθεση τους) θεωρούνται παράνομες για απλούς πολίτες. 1
kyriakh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δε δίνει διατροφή στα παιδιά του, ισχυρίζεται ότι δεν έχει, και τα τρώει στο καζίνο.Να το πω στην αστυνομία;Θα πούνε που τον βρήκατες καλά να πάθετε 1
subject 12 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 πάρε τον δικηγόρο σου και πιαστον στα πράσα.. ή αν όχι εσύ κάπιος τις εμπιστοσύνης σου, και μετά κινήσου νομικά..
kyriakh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 αυτό θέλω, αλλά δε μπορώ να παρακολουθώ κάθε βράδυ να δω πότε θα πάει, και δε ξέρω και τι ώρα θα πάει, μπορεί να πηγαίνει κατά τις 2 πμ.Θέλω κάποιος να παρακολουθεί και όταν μου πει ότι πάει εκεί,να πάω κι εγώ με κάποια παρέα σαν μάρτυρες, και μετά μια χαρά...
De@th L0rd Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Αυτό το είχα κι εγώ απορία. Πως μπορεί κάποιος να παρακολουθεί άτομα,ιδιώτης κ να είναι καλυμένος από το νόμο; Βέβαια δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο πλαίσιο, από τη στιγμή που ο άλλος δε σε αντιλαμβάνεται. Ο καθένας που έχει χρόνο μπορεί να το κάνει. Μάλλον αυτό εκμεταλλεύονται. http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n3206_03.htm Άρθρο 11- 7.β. Δε πρέπει να γράφουν αστυνομικός ή ντετεκτιβ, Παρόλα ταύτα το ντετεκτιβ χρησιμοποιείτε με τη σέσουλα, έκανα αναζήτηση στο γοογλε κ είναι τίγκα στις διαφημίσεις, πρέπει να πέφτει ΠΟΛΥ ΚΕΡΑΤΟ στη χώρα μας...
akpe Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Μπιλάκο έχεις σκεφτεί την περίπτωση η TS να είναι στην οικογένεια που ζημιώνεται; Θα έλεγα οτι την κόφτει αρκετά Είχα πέσει σε παρόμοια περίπτωση πέρσυ με κοπέλα κολλητού η οποία αντιμετώπιζε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα από τον πρώην άντρα της. Στο θέμα, η παρακολούθηση απαγορεύεται ακόμα και αν είναι του τύπου «ακολουθώ κάποιον από απόσταση για να δω που θα πάει». Αν όμως ο ερευνητής έχει την εμπειρία και τα ανάλογα μέσα (γνωστούς π.χ.) μπορεί ακόμα και με νόμιμο τρόπο να συλλέξει στοιχεία χωρίς να παραβιάσει την νομοθεσία. Το θέμα είναι οτι οι περισσότεροι σου λένε εξ'αρχής πως «ξέρεις, αυτό είναι παράνομο και δεν μπορούμε να το κάνουμε, αλλά μπορούμε να κάνουμε αυτό, αυτό και αυτό». Κάποιοι ίσως κάνουν παρακολουθήσεις, σε αντίθεση όμως με το να βάλεις έναν φίλο να τον ακολουθεί, ο ερευνητής θεωρητικά θα ξέρει α) τρόπους ώστε να μην γίνει αντιληπτός και β) νομικά παραθυράκια ώστε να μην έχετε πρόβλημα σε περίπτωση που αποκαλυφθεί.Επίσης, τέτοια γκατζετάκια σαν και αυτό που μας έδειξες δεν νομίζω να έχουν σίγουρο αποτέλεσμα, ενώ αν ο ίδιος σε καταλάβει μπορεί να σε κυνηγήσει νομικά. Πιο σίγουρο θα είναι το να πας η ίδια στο καζίνο ή στη λέσχη και να ψήσεις π.χ. τον μπάρμαν ή τον κρουπιέρη να σε πάρει τηλέφωνο όταν έρθει. 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 αυτό θέλω, αλλά δε μπορώ να παρακολουθώ κάθε βράδυ να δω πότε θα πάει, και δε ξέρω και τι ώρα θα πάει, μπορεί να πηγαίνει κατά τις 2 πμ.Θέλω κάποιος να παρακολουθεί και όταν μου πει ότι πάει εκεί,να πάω κι εγώ με κάποια παρέα σαν μάρτυρες, και μετά μια χαρά... Σε παρόμοια(τρόπος του λέγειν) περίπτωση, η σύζυγος προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή για να παρακολουθήσει τον σύζυγο ώστε να διαπιστώσει που πήγαινε κάθε φορά που έφευγε με το υπεραστικό για Αθήνα, ώστε να καταλάβει που χάνονται τα λεφτά του σπιτιού. Ο ιδιωτικός ερευνητής ζήτησε 500€ προκαταβολικά, τα πήρε, μόνο που έχασε τον σύζυγο όταν έφτασε το λεωφορείο Αθήνα... 1
nomikarios Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δεν ξέρω πώς κάνουν τη δουλειά τους σήμερα οι ντέτεκτιβ, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η δουλειά τους, όπως τη βλέπουμε στις ταινίες και διαβάζουμε στα αστυνομικά (τι θυμήθηκα τώρα.. ευκαιρία για άλλο θέμα!), δεν έχει καμία σχέση, λόγω των σοβαρών περιορισμών για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Το μόνο που σκέφτομαι πως θα μπορούσε να κάνει είναι να παρακολουθεί από απόσταση, σε δημόσιο χώρο αποκλειστικά, χωρίς βεβαίως να καταγράφει τίποτα με κάμερα ή φωτογραφική. Διαφορετικά, διαπράττει παρανομία σοβαρή.
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Και πες ότι σου λέει ο ντέντεκτιβ που βρίσκεται, και πας και τον πιάνεις στα πράσα στο καζίνο. Τι θα τον αναγκάσει μετά να πληρώσει;
bilakos10 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Καλύτερα πλήρωσε 2 Ρωμαλέους Πιγκουίνους να κάνεις την δουλειά σου... 2
akpe Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 cthulhucarbide, φαντάζομαι αν τον πιάσει στα πράσα μαζί με τον δικηγόρο της μπορεί να τον κυνηγήσει δικαστικά για να πληρώσει, αλλιώς: Κατά το άρθρο 358 ΠΚ «όποιος κακόβουλα, παραβιάζει την υποχρέωση διατροφής, που του την έχει επιβάλει ο νόμος και έχει αναγνωρίσει, έστω και προσωρινά, το δικαστήριο, με τρόπο τέτοιο, ώστε ο δικαιούχος να υποστεί στερήσεις ή να αναγκαστεί να δεχθεί βοήθεια άλλων τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους».Από τη διάταξη αυτή προκύπτει ότι για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος απαιτείται δεδηλωμένη παράλειψη του φερόμενου ως υπόχρεου προς διατροφή, προβλεπόμενη από το νόμο και αναγνωρισμένη με δικαστική απόφαση, έστω και προσωπικώς και οφειλόμενη σε κακοβουλία, δηλαδή στην ευδιάθετη βούληση μη συμμορφώσεως του προς την υποχρέωση, παρότι είχε την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει για το προσδιορισμένο χρονικό διάστημα το χρηματικό ποσό που επιδικάσθηκε για την κάλυψη των αναγκών επιβιώσεως του δικαιουμένου προσώπου. Σε παρόμοια περίπτωση που βρήκα δικαστική απόφαση: Με την 856/2005 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υποχρεώθηκε ο κατηγορούμενος να καταβάλει στην τότε ενάγουσα Ψ, για λογαριασμό του ενηλίκου κοινού τέκνου τους (που όφειλε να καταβάλει την περίοδο 2001-2003 αν κατάλαβα από την υπόθεση) [...]Ομως ο κατηγορούμενος από 1.9.2005 (οπότε που επιδόθηκε η άνω απόφαση) μέχρι την ημερομηνία σύνταξης της μήνυσης [...] δεν κατέβαλε στον ανωτέρω γιο του την οφειλόμενη για το παραπάνω χρονικό διάστημα των δύο ετών (από 13.7.2001 μέχρι 12.7.2003) διατροφή συνολικού ποσού 7.920 ευρώ [...] αν και είχε την οικονομική δυνατότητα προς τούτο.Ειδικότερα, [...] από 1.12.2005 θα κρατείτο το 1/2 από τη μηνιαία του σύνταξη [...]. Στη συνέχεια, το ως άνω Δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον αναιρεσείοντα, για την προαναφερόμενη αξιόποινη πράξη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών, την οποία μετέτρεψε σε χρηματική προς 4,40 ευρώ κάθε ημέρα φυλάκισης.
akpe Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Μετά από συζήτηση που είχα με αστυνομικό, μου είπε οτι μπορείς μέσω του δικηγόρου σου να καταθέσεις μήνυση για προσβολή διατροφής σε Α.Τ. ασχέτως με το γιατί δεν πληρώνει. Το οτι τα τρώει έρχεται σε δεύτερη μοίρα, τον νόμο τον ενδιαφέρει μόνο το γεγονός οτι δεν πληρώνει, όχι το γιατί. Συζήτησε το εκτενέστερα και με τον δικηγόρο σου. Η πρόσληψη ιδιωτικού ερευνητή εκτός του οτι μπορεί να μην αποδώσει καρπούς (άλλωστε ήδη ξέρεις οτι τα τρώει στο καζίνο) θα κοστίσει αρκετά ακριβά, κατά την άποψη μου και την δική του, δεν αξίζει. Φαντάσου μετά να επικαλεστεί στο δικαστήριο οτι αφού είχες 400-500-600 ευρώ για να σκάσεις για κάποιες ώρες έρευνας/παρακολούθησης, τότε δεν χρειάζεσαι διατροφή. Κάτι που σύμφωνα με όσα διάβαζα από το σπίτι γίνεται, αν μπορεί να αποδείξει οτι το παιδί μπορεί να μεγαλώσει με δικά σου χρήματα και πως αυτός (και καλά) δεν έχει να δώσει, μπορεί να ζητήσει εξαίρεση από την διατροφή. 1
panos2171 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Αυτά τα λεφτά που τρώει δεν τα δηλώνει?? Είναι πολύ εύκολο βάσει της φορολογικής του δήλωσης να οριστεί ένα ποσό για διατροφή και από τη στιγμή που αυτό δεν μπει στον λογαριασμό να τον τρέχετε δικαστικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις