Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 320
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε μπορει να ειχαν μπει αγγελιες σε τοπικα σαιτ και εφημεριδες.. στον οαεδ να μπηκε την ιδια μερα. Ακριβως γτ σου λεει οι ντοπιοι θα το μαθουν. Οι ξενοι σιγα μην ερθουν..

Μπορει να ειναι γνωστοι αυτων που εφτιαξαν την προκυρηξη. Θα τους ειχαν πει τι χαρτια να εχουν ετοιμα ωστε με το που βγει την ιδια μερα να τα καταθεσουν

Δημοσ.

Μα το θέμα ειναι πως όσοι πήγαν, δε πηγαν μέσω του ΟΑΕΔ.

Τιποτε στο ρεπορτάζ δε δηλωνει οτι οι αλλοδαποι που πηγαν και οι 10 Ελληνες, πήγαν στον ΟΑΕΔ.

Κατευθειαν στους φραουλοπαραγωγους πήγαν.!!!!!

Καλό ε??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο πατέρας μου ήταν εργολάβος οικοδομών όλη του τη ζωή, μέχρι τη σύνταξη. Κάθε φορά που άνοιγε καινούργια δουλειά και χρειαζόταν τεχνίτες, εργάτες και γενικά προσωπικό, πρόσφερε πάντα το νόμιμο μεροκάματο. Προσοχή: Όχι το ...«συνηθισμένο», το νόμιμο και πάντα, σε όλους ανεξαιρέτως, με πλήρη ασφάλιση. Όταν, ιδίως τα τελευταία χρόνια πριν βγει στη σύνταξη, που η οικοδομική δραστηριότητα είχε ήδη μειωθεί δραματικά και η ανεργία στο χώρο ήταν ήδη μεγάλη, πήγαινε στις πιάτσες που μαζεύονται μάστορες και εργάτες τού χώρου (καφενεία βασικά) και έλεγε «χρειάζομαι τόσους, από τις τάδε ειδικότητες, για τόσο καιρό», οι Έλληνες, για να ...καταδεχτούν να σηκώσουν όχι τον κώλο τους από την καρέκλα, αλλά το βλέμμα τους, ζητούσαν €20,00 υψηλότερο μεροκάματο (από το νόμιμο, ξαναλέω, όχι από «όσα παίρνουν οι Αλβανοί»...)

Οι Αλβανοί, αντιθέτως, «σκίζονταν» για το ποιος θα πάει πρώτος. Εκείνοι οι Έλληνες που, αν και για μήνες χωρίς δουλειά, προτιμούσαν το αραλίκι στο καφενείο, σαφώς και ήταν τεμπελόσκυλα τού κερατά.

Αυτοί όμως που δεν πάνε να δουλέψουν ανασφάλιστοι, σε εποχιακές δουλειές και για τα ψίχουλα που δίνει ο κάθε «μάγκας», που λέει «τόσο είναι το μεροκάματο ναούμ'», επειδή έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται μετανάστες (είτε επειδή είναι παράνομοι και από φόβο δε μιλάνε, είτε επειδή είναι νόμιμοι αλλά έχουν νιώσει τη φτώχεια στο πετσί τους) υπό τις ανωτέρω συνθήκες «εργασίας», δεν είναι ούτε «άεργοι», ούτε τεμπέληδες. Κάνουν αυτό που πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του.

Όσο για τη ...συγκλονιστική - εκ τού ασφαλούς κι έξω απ' το χορό - δήλωση που γράφτηκε νωρίτερα: «Άμα είναι να σού δώσω τόσα, προτιμώ να μαζέψω τα προϊόντα μόνος μου»...

...Έλα που δεν το ...προτιμάς! Έλα που ψάχνεις να βρεις τον πεινασμένο φουκαρά να σού τα μαζέψει! Αν το προτιμούσες, θα στρωνόσουν μέχρι να σού βγει ο πάτος στη δουλειά για όσα προλάβεις να μαζέψεις. Τα υπόλοιπα θα τα πετούσες, θα τα άφηνες να σαπίσουν και θα έγραφες στ' @@ σου τα λεφτά που ξόδεψες για να τα καλλιεργήσεις. Δεν το κάνεις όμως! Εκεί φαίνεται ο «υπεράνω», ο «μάγκας» και ο «δε μασάω».  

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 5
Δημοσ.

να ξερετε οτι τον τυπο με τις φραουλες που εσπρωχνε πολυ πραγμα σε σουπερ μαρκετ τον καναν περα για να μην στιγματιστουν και αυτοι!

ρε μαγκες ναι ο λαθρομεταναστης θα σκιστει γιατι μενει με αλλους 10 στο διαμερισμα και δεν πληρωνει νερο τηλ εφορια φορους,ρουχισμο κτλ.οποτε τι σκατ& συγκρινετε καθε φορα?

τωρα αν δεν υπηρχε ο λαθρομεταναστης(λαθρο ειπαμε)τοτε θα βλεπατε οτι ολες οι δουλειες θα ειχαν καλυτερα μεροκαματα.

• Like 2
Δημοσ.

τωρα αν δεν υπηρχε ο λαθρομεταναστης(λαθρο ειπαμε)τοτε θα βλεπατε οτι ολες οι δουλειες θα ειχαν καλυτερα μεροκαματα.

Εν μέρει συμφωνώ. Θυμάμαι ένα ρεπορτάζ το χειμώνα μάλλον, που έλεγε ένας ότι έχει κάτι που δεν το έχει κανένας, ήταν διατεθειμένος να δουλεύει για 10€/μέρα.

Παρόλο που σέβομαι τις περιπτώσεις κάποιων που δεν έχουν να φάνε και η αμέσως καλύτερη επιλογή γι' αυτούς είναι τα φανάρια, τα χαρτομάντηλα, το ψάξιμο στα σκουπίδια κ.λπ., κάτι τέτοιοι «χαλάνε την πιάτσα».

Γιατί όπως ειπώθηκε, ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του σε ένα μεγάλο βαθμό. Αν υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν λοιπόν, που είναι διατεθειμένοι να γίνουν θύματα για το (σχεδόν) τίποτα, στην ουσία υποχρεώνουν και τους υπόλοιπους να μπουν σε αυτό το τρυπάκι.

Σαφώς και ευθύνονται και άλλοι γι' αυτή την κατάσταση, αλλά δε μπορώ να δώσω το ακαταλόγιστο σε εκείνους που θα δούλευαν για ψίχουλα.

Μην καταλήξουμε δηλαδή να παζαρεύουμε προς τα κάτω το μεροκάματο για να μας πάρουν στη δουλειά,

- Δουλεύω με 10€.

- Εγώ με 8€!

- Εγώ με 6€ και τους πρώτους 6 μήνες τσάμπα!

• Like 1
Δημοσ.

Γράφεις σαν να εννοείς ότι το να γίνει κάποιος γιατρός είναι θέμα χρημάτων.

6 χρόνια είναι η σχολή και μετά από το αγροτικό και πέρα (ειδικότητα) πληρώνονται. Δηλαδή τόσο τραγική διαφορά από τις σχολές τετραετούς ή πενταετούς φοίτησης (που μόλις τελειώσουν θα είναι άνεργοι); μήπως βρε παιδί μου η σχολή αυτή θέλει και λίγο να σου βγει ο πάτος στο διάβασμα, λέω εγώ τώρα.

Δεν ηταν το point μου αυτο. Θελω να πω οτι περα απο το σκισιμο στο διαβασμα για να γινει καποιος γιατρος χρειαζονται και αλλες γονικες παροχες/υποδομες. Εγω δεν θα μπορουσα να γινω γιατρος ακομα και αν μπορουσα να γαμηθω στο διαβασμα και να ειμαι και καλος κιολας. Δεν θα μπορουσα γιατι κανεις δεν μπορει να με υποστηριξει. Και το πρωτο μυαλο να εισαι αν δεν εχεις πλατες δουλεια δεν κανεις. Αυτο ειναι το poitnt μου και αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι σωνει και καλα ο πρωτος πρεπει να αμειβεται καλυτερα απο αυτον που βγηκε απο νωρις στο κουρμπετι (οπως ειπε καποιος εχει 3300 ενσημα στα 33 του) γιατι η τυχη/μοιρα/οτιδηποτε δεν μπορεσε να του παρεχει καποιες Χ ευκολιες για κατι καλυτερο (οπως ο πατερας του μελλοντικου γιατρου). 

Δημοσ.

Ας δώσουν 60 ευρώ μεροκάματο και το ξανασυζητάμε. Για 10ωρα στον ήλιο με 2 ευρώ την ώρα καλύτερα κάποιος να επαγγέλεται ζητιάνος.

Πάντως πόσο φέηλ και υποανάπτυκτη η αγροτική παραγωγή της Ελλάδας. Το 12.5% των Ελλήνων είναι αγρότες και η αγροτική μας παραγωγή είναι μόλις το 3% του ΑΕΠ! Για να μην πω και πόσοι Μπαγκλαντέσιοι/Αιγύπτιοι/Πακιστανοί χρησιμοποιούνται στην αγροτική παραγωγή και δεν φαίνονται καν στα νούμερα. Δεν τα καίμε τα χωράφια καλύτερα; Περισσότερα λεφτά θα βγάλουμε έτσι.

Δημοσ.

Αν το παρετε ετσο δεν υπαρχουν νομιμοι σε καμια χωρα του κοσμου και ειμαστε μια χωρα που ο μισος πληθυσμος της ειτε εφυγε εξω ειτε ακομη φευγει.. αφηστε λοιπον τα εξυπνα γτ γελανε μαζι μας οταν τα διαβαζουν εξω απο Ευρωπη ως Αυστραλια και Αραβικες χωρες.. ολοι με προσωρινες αδειες μπαινουν σε μια χωρα. Μετα απο χρονο διαμονης νομιμοποιεισαι..

Δημοσ.

Εεε;; Δηλαδή όσοι Έλληνες έχουν πάει π.χ. στην Αγγλία ή την Αυστραλία για δουλειά, μπήκαν παράνομα σε αυτές τις χώρες;

• Like 1
Δημοσ.

Εχουν μπει και παρανομα στην Αυστραλια πολλοι τωρα τελευταια. Μην πω παλιοτερα με τα καραβια αλα Τιτανικο που δεν εβρισκες ακρη. Ξερετε οτι μεσα στους νεκρους στα κατω κατω καταστρωματα με τον φτωχο κοσμο , τους μεταναστες ειχε και 3 Ελληνες;Πνιγηκαν,, Ολοι ετσι και αλλιως με προσωρινη διαμονη μπαινουν το θεμα ειναι να μεινεις..

Δημοσ.

Εεε;; Δηλαδή όσοι Έλληνες έχουν πάει π.χ. στην Αγγλία ή την Αυστραλία για δουλειά, μπήκαν παράνομα σε αυτές τις χώρες;

Ε δεν νομιζω να τους πηγε κανενα σαπιοκαραβο στα μουλωχτα ή  περασαν τα συνορα περπατωντας και φτασαν μεχρι την ταιλανδη και απο εκει πηγαν κολυμπωντας..

Υγ.Στην Αυστραλια πας για διακοπες,και στο αεροδρομιο σου ζητανε  πληροφοριες για που θα μεινεις,ποσο θα μεινεις και ποσα λεφτα εχεις πανω σου..Αμα σε κοψουν για κανεναν μπατιρη που  τελικα δεν ηρθες για διακοπες,δεν εχεις μερος να μεινεις κτλ,απλα σε στελνουν πισω.Ουτε καν εισοδος στην χωρα...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...